Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy jest ktoś w stanie mi podać gdzie dokładnie trzeba umieścić znaczek "m" na błotnikach w BMW g20 pre- lci? Kupiłem i chciałbym je umieścić ale nie mam pewności w jakim dokładnie miejscu powinny być, może ktoś zmierzyć swoje oryginalne od-do drzwi i progu gdzie przykleić? Wydaje mi się na zdjęciach, że jest też lekko pod kątem? Będę wdzięczny. 

mperf-emblem-seitlich-schwarz.jpg

Opublikowano

Nie widzialem nigdy rysunku w ktorym miejscu maja byc emblematy.
Chyba najlepiej (i najprosciej) zrobic szablon na innym samochodzie z fabrycznym M pakietem🙂

Opublikowano

Swoją drogą, od czego zależy czy te emblematy są? To jest opcja w konfiguratorze? W niektórych G20 z pakietem je widzę, w innych nie. U mnie nie ma.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Arrchi napisał(a):

Swoją drogą, od czego zależy czy te emblematy są? To jest opcja w konfiguratorze? W niektórych G20 z pakietem je widzę, w innych nie. U mnie nie ma.

Jak masz m pakiet albo M model są one domyślnie, ale nie czarne. Można w konfiguratrze zrezygnować z oznaczenia modelu gdzie np. przy wersja M i M performance masz taki znaczek. Po LCI2 z tego co zauważyłem, nie ma możliwości aby zrezygnować na przednim błotniku. BMW posiada również oryginalne czarne emblematy w sklepie z akcesoriami. U dealera czasem można spotkać, samochody które mają założone jakieś dodatkowe akcesoria jak splitery etc. wtedy właśnie często te emblematy są zmienione. 

Edytowane przez GrzegorzKo
Opublikowano
55 minut temu, GDX4 napisał(a):

Ja specjalnie zrezygnowałem z tych oznaczeń. Dzięki temu może udawać 318....

Z oznaczeń rezygnujesz jak masz słaby silnik żeby się z ciebie posiadacze m340i nie śmiali. Tylko po to jest ta opcja 

• Haha 2
  • ??? 1
Opublikowano
59 minut temu, zornold napisał(a):

Z oznaczeń rezygnujesz jak masz słaby silnik żeby się z ciebie posiadacze m340i nie śmiali. Tylko po to jest ta opcja 

Jako kierowcy M340i z nikogo się nie śmiejemy. My tylko cieszymy się jazdą 🙂 

• Lubię to 1
Opublikowano
7 godzin temu, zornold napisał(a):

To by tylko świadczyło o niedowartościowaniu takiej osoby. 

• Lubię to 1
Opublikowano
14 godzin temu, zornold napisał(a):

W m340i też rezygnujesz, żeby posiadacze M3 się nie śmiali.

• Lubię to 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, QWERtyy napisał(a):

Ja zrezygnowałem świadomie w 340i ponieważ chciałem mieć samochód bardziej anonimowy. Wykorzystywany będzie służbowo i niekoniecznie chciałbym, aby wszyscy pracownicy/kontaheci wiedzieli czym dokładnie jeżdżę. Dla mnie to jest trochę smieszne, ale ludzie w Polsce specyficznie reagują na samochody jakby to było niewiadomo co. Ja go kupiłem dla siebie i mi nie zależy, jak ktoś się zna to rozpozna. Btw większość z nas na forum zna na pamięć parametry jednostek w danej wersji. Przeciętny człowiek jak widzi nowe 318i na ulicy w m pakiecie, widać ten znaczek od boku potrafi pomyśleć, że to M3 😀 Mnie kiedyś pytano na ulicy jak mi się sprawuje RS5, kiedy mam 2.0 TDI wied uwierzę we wszystko. 

Edytowane przez GrzegorzKo
Opublikowano

I mi na takiej anonimowości też zależy. PO odbiorze auta, jeden z kontrachentów jak zobaczył bmw zamiast seata.... to jak by mu klejnoty urwali.... 

Opublikowano
2 godziny temu, GDX4 napisał(a):

I mi na takiej anonimowości też zależy. PO odbiorze auta, jeden z kontrachentów jak zobaczył bmw zamiast seata.... to jak by mu klejnoty urwali.... 

Zakup nowego BMW z salonu również potrafi zweryfikować znajomych 😄 Ja się zawsze cieszę, jak ktoś sobie kupi fajny samochód, jak jest to coś wyjątkowego i sportowego to już jestem wniebowzięty, wypytuje i gratuluje. A są ludzie, którzy dosłownie nie chcą tego widzieć  i jeszcze powiedzą, że czegoś nie masz, albo coś masz i szkoda kasy. Automatycznie wtedy są skreśleni w moich oczach. 

Opublikowano

No mental niektórych jest jakiś straszny i dla mnie niewytłumaczalny. Też cieszy mnie, że jako naród wstaliśmy z kolan i średnią klasę stać na dobre samochody. Na co dzień cieszy widok fajnych 911, lambo, coraz częściej Ferrari we Wrocławiu czy chociażby M3/4 w fajnych odważnych kolorach. Nawet ostatnio dwa Rolls-Royce'y widuję. Dla kogoś, kto miał plakat F40 nad łóżkiem i z niecierpliwieniem czekał na kolejny katalog auta świata to duży powód do radości i dumy z osiągnięć ostatniej dekady Polaków.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Z naszej perspektywy to się łatwo pisze, przeciętny Polak dla którego nowe budżetowe auto to góra pieniędzy, a auto premium to już szczyt nieosiągalnych marzeń ma trochę inny światopogląd.. Lata lecą, a człowiekowi się sytuacja nie poprawia kiedy dookoła bogactwo lepiej sytuowanych i zaradnych, to większości w końcu żyłka pęka razem ze skumulowanym w nich jadem. Na pepperze pod okazjami tanich samochodów jest masakra w komentarzach, lepiej ani nie zająknąć się o autach premium bo dostają ślinotoku. I to jest prawdziwy obraz przeciętnych Polaków i ich zdania o "cwaniakach z drogich aut, na które z pewnością uczciwie nie zarobili", którzy anonimowo w internecie nie mają żadnych ograniczeń i mogą pisać od serca co im ślina na język przyniesie.

Screenshot2025-02-10at00-27-05BMWSeria3330exDriveSedan292KM2024za239.900PLN!Pepper_pl.thumb.png.97580f7eaa57f00b1fb562e0a8870087.png

Okazja z 330e, jedna na milion w gąszczu budżetowców. Łapki i rozbawione twarze mówią same za siebie..

Edytowane przez Markok
Opublikowano

Świeży artykuł z joemonstera, jak nas widzą tak nas piszą, swoją drogą zawsze bawiło mnie skupianie się tych chadów z tanich aut na przyrodzeniach innych facetów, heloł to chyba my mieliśmy być homosiami a nie na odwrót.. Idę kupić Multiplę może mi urośnie, nie będzie trzeba jechać na Białoruś bo ponoć tylko tam powiększają, a miałem w planach od zakupu pierwszego BMW. 😂

Screenshot2025-02-10at11-08-33SzybkafurajakolekarstwonakompleksymaegosprztuOtotrzyniewygodnefaktyzktrymiwieluniebdziechciaosipogodzi-JoeMonster.thumb.png.6d1bf830a50f521fbb9428ce05c477db.png

Opublikowano
10 godzin temu, Markok napisał(a):

Świeży artykuł z joemonstera, jak nas widzą tak nas piszą, swoją drogą zawsze bawiło mnie skupianie się tych chadów z tanich aut na przyrodzeniach innych facetów, heloł to chyba my mieliśmy być homosiami a nie na odwrót.. Idę kupić Multiplę może mi urośnie, nie będzie trzeba jechać na Białoruś bo ponoć tylko tam powiększają, a miałem w planach od zakupu pierwszego BMW. 😂

Screenshot2025-02-10at11-08-33SzybkafurajakolekarstwonakompleksymaegosprztuOtotrzyniewygodnefaktyzktrymiwieluniebdziechciaosipogodzi-JoeMonster.thumb.png.6d1bf830a50f521fbb9428ce05c477db.png

AI zaczyna robić z mózgu wodę tym co już mają go mało... do czego ten świat zdąża...

Opublikowano

Ej, ale jak tam piszą w necie o drogich autach i ich właścicielach, to nie o nas, chłopaki, no miejcie trochę wstydu xD My tu z malutkimi trójeczkami dopiero o jeden krok przekroczyliśmy poziom skody octavii, nie poczuwajmy się za mocno 😄 

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, JacekLZ napisał(a):

Ej, ale jak tam piszą w necie o drogich autach i ich właścicielach, to nie o nas, chłopaki, no miejcie trochę wstydu xD My tu z malutkimi trójeczkami dopiero o jeden krok przekroczyliśmy poziom skody octavii, nie poczuwajmy się za mocno 😄 

Tu akurat racja, natomiast ta trójeczka dobrze skonfigurowana zamyka cenniki sporej ilości marek samochodowych 😄 A w odpowiedniej wersji silnikowej i naprawdę dobrze skonfigurowana zbliża się niebezpiecznie do niektórych modeli Porsche i to po ostatnich zmianach dostępnej gamy modelowej, gdzie najtańsze z gamy samochody zakończyły swoją produkcję. 

Ostatnio sam zdziwiłem się za ile mniej więcej można kupić najdroższą toyotę i się pomyliłem o 250 tysięcy xD https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/toyota-sequoia-trd-pro-3-5-v6-i-force-hybrid-4wd-zawieszenie-fox-fv23-nowy-ID6H2jmv.html

Opublikowano

Aaaa, to ok. Można gasić spokojnie testy o burżujstwie argumentem że toyoty są droższe....

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.02.2025 o 23:19, zornold napisał(a):

W dniu 8.02.2025 o 14:13, QWERtyy napisał(a):

Akurat posiadacze Beemek potrafią odróżnić "podstawową" trójkę od 340 oraz m3 niezależnie od tego czy jest czy nie ma znaczka, więc tutaj bym nie szukał 😉

Ja zostawiłem oznaczenia, bo stwierdziłem że jak już wydaję kawałek portfela, to niech sąsiedzi też coś z tego mają 😅

Edytowane przez icetruck
Opublikowano

Akurat m340 od zwykłej dla niewtajemniczonego bimmera trudno odróżnić, lusterka, wydech...

M3 od razu widać, koła, bioderka i bóbr 😀