Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu mailem na myśli trochę więcej - świat. Wszędzie poplątanie z pomieszaniem... Pop........ne układy, jazdy, nierówności....Głupie pomysły, rozporządzenia... w całej globalnej wiosce.

Opublikowano
4 godziny temu, GDX4 napisał(a):

Tu mailem na myśli trochę więcej - świat. Wszędzie poplątanie z pomieszaniem... Pop........ne układy, jazdy, nierówności....Głupie pomysły, rozporządzenia... w całej globalnej wiosce.

Kasa rządzi i tą smutną puentą zakończmy OT. Jak to śpiewa klasyk "sad but true".

Opublikowano
W dniu 24.01.2025 o 10:06, JacekLZ napisał(a):

to tylko jakiś ruski render i niemal na pewno się nie sprawdzi, ale w mojej ocenie wyszło im fajnie.

IMG_0145.jpeg

Ciekawy jest sam efekt zestawienia z G20, gdzie G20 od strzała cofa się do poprzedniej epoki. Przeskok nawet większy niż miedzy F30 a G20. 

Czyli wygląda podobnie jak nowa 5. Czy się G20 cofa do powszedniej epoki? Na pewno bo na 100% będzie kolejne cięcie kosztów oraz wjedzie morze pianoblack w środku, dobre jakościowe wnętrza odchodzą. Może też dadzą te klamki w środku z X3. A  te klamki zewnętrze to fajnie wyglądają, na pewno są aerodynamiczne, ale kolega w S klasie zimą nie mógł kilka razy otworzyć samochodu, a ASO: no cóż taka konstrukcja samochodu, my z tym nie zrobimy nic 😄 Dla mnie jakby tak miała wyglądać nowa trójka, to jest ewolucja nie rewolucja. Rewolucja to będzie gdy samochód zacznie sam jeździć, póki co mamy tą samą sytuacje jak wszędzie indziej. Co roku zwiększają się wydajność, nowy design ale realnych usprawnień w komforcie nie ma. Są różnicę w postaci osiągów, ale co z tego jak coraz bardziej dokręcają śrubę, samochody są coraz szybsze, a będziemy jeździć coraz wolniej.

Ja od pewnego momentu nie wiem czy dojrzałem, ale przestały mnie elektryzować wszystkie premiery. Nowe urządzenia, kupuję jak coś mi się zepsuje/zużyje straci jakieś walory estetyczne. Kupując nowy sprzęt nie ma jakiegoś wow. Wręcz bym powiedział, że im coś bardziej jest futurystyczne tym bardziej udaje coś czym nie jest. Zaraz samochody mogą przypominać statki kosmiczne, ale co z tego jak nie polatasz tym 😄 

Btw. USA wyszło z porozumienia Paryskiego, więc może motoryzacja jaką znamy i kochamy jednak przetrwa :D 

• Lubię to 1
Opublikowano

Co do tego renderu to bym większej wagi do niego nie przywiązywał to średniej jakości ulep w photoshopie 😉 

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

Dokładnie, to tylko jakiś pomysł. Podrzuciłem jedynie dlatego, że mi się bardzo podoba. Generalnie ja bardzo czekam na coś nowego, bo G20 w gamie BMW wygląda już okropnie staro. 

Opublikowano

Dla Ciebie staro, a dla mnie perfekcyjnie, błagam niech się nie zmienia śladem swoich zdeformowanych starszych braci/sióstr. 🥲

6754c8709fa41d25dd9aa3d78666a1f1.gif.b2024f2dc23754b8d1c76ca5b44b3543.gif

• Lubię to 2
Opublikowano
22 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

tak jest zawsze z nowymi modelami, a po czasie wszyscy chcą je mieć 🙂 i tak będzie z kolejnymi trójkami. 

Idąc tym tokiem rozumowania to taki XM powinien być marzeniem za kilka lat nie X5 Comp, bo się za bardzo teraz ludzia podoba, za dużo kupują:) 

Opublikowano

Ale przecież możesz swoją G20 jeździć nawet 8 lat. I tak wyjdzie kolejny model i i tak wszyscy będą go chcieli mieć. Zaraz ruszą nowe konfiguracje i dyskusje o wyposażeniu 😉 don’t worry.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Pytanie z innej beczki, obecnie modele LCI mają poduszkę kierownicy bez obszycia, co dość kuje w oczy. 
Poduszka kierownicy wygląda identycznie jak ta z preLCI2 więc czy technicznie to będzie Plug and Play jak sobie zorganizuje taką tylko że obszytą skórą z modelów preLCI2?
Ktoś może już rozeznał temat? 

Opublikowano
20 godzin temu, tyberiusz napisał(a):

Pytanie z innej beczki, obecnie modele LCI mają poduszkę kierownicy bez obszycia, co dość kuje w oczy. 
Poduszka kierownicy wygląda identycznie jak ta z preLCI2 więc czy technicznie to będzie Plug and Play jak sobie zorganizuje taką tylko że obszytą skórą z modelów preLCI2?
Ktoś może już rozeznał temat? 

Tak, cała operacja w aso ok. 4kpln. Zaczął mi się podobać plastik 😆 A tak na poważnie chciałem to ogarnąć po odbiorze ale tak jakby zapomniałem o temacie. Nie razi aż tak bardzo jak na początku. Rada jest taka, że rób to zaraz po odbiorze albo zapomnij na wieki 😀

Nie wiem jak poza aso, sama poduszka obszyta to koszt c.a. 1kpln ale jak zadawałem pytania sprzedawcom to już nie było tak oczywiste czy to 100% nowe i legalnego obrotu... Jednak dość kluczowy element safety 😀

Ktoś na forum US chciał ją samemu obszyć i tutaj już raczej ciężko o pozytywny komentarz 😃

Daj znać jak uda Ci się dopiąć ten temat.

Opublikowano
2 godziny temu, macste napisał(a):

Tak, cała operacja w aso ok. 4kpln. Zaczął mi się podobać plastik 😆 A tak na poważnie chciałem to ogarnąć po odbiorze ale tak jakby zapomniałem o temacie. Nie razi aż tak bardzo jak na początku. Rada jest taka, że rób to zaraz po odbiorze albo zapomnij na wieki 😀

Nie wiem jak poza aso, sama poduszka obszyta to koszt c.a. 1kpln ale jak zadawałem pytania sprzedawcom to już nie było tak oczywiste czy to 100% nowe i legalnego obrotu... Jednak dość kluczowy element safety 😀

Ktoś na forum US chciał ją samemu obszyć i tutaj już raczej ciężko o pozytywny komentarz 😃

Daj znać jak uda Ci się dopiąć ten temat.

Są do nabycia z preLCI2 modelów, nieregenerowane lub nawet całkowicie nowe OEM za ok 800-1500 zł, kwestia tylko czy bedzie pasowac na zasadzie Plug and Play czy wchodzi w gre jakies kodowanie, bo tak jak napisales jest to dosc istotny element wiec nie chcialbym tutaj żadnego druciarstwa uprawiać.

Opublikowano

No właśnie te nowe OEM czasem nimi nie są. Od słowa do słowa niewiadome pochodzenie. Jeden napisał, że regenerowane... stąd niechęć do "nowych" OEM z Alledrogo. Uważaj. Nie mówię że się nie uda, czekam na dobre info 😀

Opublikowano
W dniu 1.02.2025 o 18:58, tyberiusz napisał(a):

obecnie modele LCI mają poduszkę kierownicy bez obszycia, co dość kuje w oczy. 

Jak się patrzy na drogę, a nie na kierownicę to trochę mniej 😂

A tak na poważnie to dla mnie bardziej razi tani plastik na kierownicy udający aluminium i trzeszczący pod dotykiem (jak całkiem sporo rzeczy w tym aucie). Nie wiem czy wcześniej było aluminium czy też plastik, ale wolałbym to mieć prawdziwe niż skórę tam na środku.

Opublikowano
W dniu 3.02.2025 o 00:17, i043W napisał(a):

A tak na poważnie to dla mnie bardziej razi tani plastik na kierownicy udający aluminium i trzeszczący pod dotykiem (jak całkiem sporo rzeczy w tym aucie). Nie wiem czy wcześniej było aluminium czy też plastik, ale wolałbym to mieć prawdziwe niż skórę tam na środku.

W pre-lci też jest plastik. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.02.2025 o 00:17, i043W napisał(a):

Jest wyjście, zamienić plastik na nakładkę M Performance, tylko kwestia kasy.

Opublikowano
9 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

Kolejne rendery nowej 3. Jak się cieszę, że mam 3 LCI2, bo zaniedługo będzie ciężko coś normalnego kupić...

FB_IMG_1739903911450.jpg

Ale to chyba wersja elektryczna, benzynowa będzie na starej platformie i możliwe że design będzie podobny ale nie ten sam. W porównaniu do bobra czy nowej serii 5 ta to wolę to powyżej. 

Opublikowano (edytowane)

Będzie jak zawsze - wielkie meh przez pierwszy tydzień.

a po tygodniu zaraz się zacznie wielkie konfigurowanie, zamówienia i emocje 😉❤️  G20 w moment zejdzie designem do poziomu daweoo nexia. 

Podobno 6 cylindrów ma zostać, tak dla zainteresowanych. 

Edytowane przez JacekLZ
  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
22 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Będzie jak zawsze - wielkie meh przez pierwszy tydzień.

a po tygodniu zaraz się zacznie wielkie konfigurowanie, zamówienia i emocje 😉❤️  G20 w moment zejdzie designem do poziomu daweoo nexia. 

Podobno 6 cylindrów ma zostać, tak dla zainteresowanych. 

Oglądam swoją stara A5 oraz to co wypuściło teraz Audi i uważam że jest gorzej niż było. Gdybym miał wybór dostać nową 2025 vs nowa 2020 to bym bral 2020. 

Wczoraj oglądałem A5 2025 vs seria 4. Gość szukał na siłę argumentu gdzie Audi jest w czymkolwiek lepsze od 4, która już trochę na rynku jest. 

Trend się nie zmieni w tym, że każde następna generacja to wzrost masy samochodu, ilości piano czy plastiku. Czytałem, że R6 ma zostać pytanie czy bez baterii czy będzie jak w 5.

https://youtu.be/VGbNUpP8hno?si=nCB1bCJ-inCX8f1r

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś kto już odebrał auto wyprodukowane w 2025 roku może potwierdzić, że w modelu LCI2 brakuję następujących rzeczy? 

1. Schowek po lewej stronie kierownicy

2. Siatki za fotelami pasażera i kierowcy

3. Lampki w progach tworzące wzór świetlny

4. Siatka schowka po prawej stronie w bagażniku

Aktualnie jeżdżę 318i z 2021 roku i wszystko z wyżej wymienionych pozycji jest na pokładzie.

Opublikowano
18 minut temu, doctorair napisał(a):

Czy ktoś kto już odebrał auto wyprodukowane w 2025 roku może potwierdzić, że w modelu LCI2 brakuję następujących rzeczy? 

1. Schowek po lewej stronie kierownicy

2. Siatki za fotelami pasażera i kierowcy

3. Lampki w progach tworzące wzór świetlny

4. Siatka schowka po prawej stronie w bagażniku

Aktualnie jeżdżę 318i z 2021 roku i wszystko z wyżej wymienionych pozycji jest na pokładzie.

1, 2 i 4 już nie ma w LCI2 z 2024. 3 jest.

Opublikowano
9 minut temu, proarnes napisał(a):

Ah te oszczędności, najbardziej szkoda tego schowka na lewo od kierownicy.

• Lubię to 1
Opublikowano
22 minuty temu, proarnes napisał(a):

Dokładnie tak samo jak w LCI w produkcji od 7.2023. Od tego czasu poduszka w kierownicy nie jest obszyta skórą tylko jest plastikowa... niestety.