Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- czy izolacja akustyczna szyb występuje w G26 (nie widzę opcji w konfiguratorze) - nie, ze względu na bezramkowe szyby

Tesla Model 3 ma bezramkowe szyby klejone więc technologicznie jest to wykonalne, szkoda że nie było takiej opcji

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

Pytanie dotyczące odprysku na szybie, uderzył mi wczoraj kamień i zrobił dwa małe odpryski - w serwisie powiedzieli, że każde nawet najmniejsze naruszenie przedniej szyby kwalifikuje się do wymiany - czy rzeczywiście robić to odrazu czy może poczekać? Samochód niespełna 2 miesiące temu wyjechał z salonu..

Screenshot 2024-03-25 at 21.42.13.png

Opublikowano

Spróbuj naprawić u fachowców. Zrobią tak, że nie nikt nie będzie tego widział poza Tobą. Do tego od ręki i ułamek ceny nowej szyby. Kolega, który odbierał pół roku temu też miał nieprzyjemny incydent i właśnie tak zrobił. Niestety to się zdarza, najgorzej boli w nowym aucie. Zrób i zapomnij ciesząc się nowym autem 😀

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, JacekLZ napisał(a):

Jak Cię zatrzyma policja to w dalszą drogę pojedziesz na lawecie.

No właśnie, Polska jest daleko za krajami trzeciego świata jeśli chodzi o szybę czołową, a tu chyba chodzi tylko o karanie wedle uznania przez policję,  są państwa gdzie jest to dokładnie sprecyzowane jakie i gdzie uszkodzenie jest dopuszczalne i nie stanowi zagrożenia dla żadnego z użytkowników dróg publicznych. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Metths napisał(a):

Pytanie dotyczące odprysku na szybie, uderzył mi wczoraj kamień i zrobił dwa małe odpryski - w serwisie powiedzieli, że każde nawet najmniejsze naruszenie przedniej szyby kwalifikuje się do wymiany - czy rzeczywiście robić to odrazu czy może poczekać? Samochód niespełna 2 miesiące temu wyjechał z salonu..

Screenshot 2024-03-25 at 21.42.13.png

sprawdź ten wątek -> 

skąd jesteś? 

niestety ASO nie zna własnej oferty albo po prostu naciąga na wymianę. 

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/Uslugi_serwisowe_BMW/naprawy-estetyczne-i-pielegnacja.html

Jeśli jest mniejsze niż 5 zł powinno dać się naprawić, chociaż widziałem też większe naprawy robione poza ASO.

Zrzut ekranu 2024-03-26 o 07.48.20.png

Edytowane przez M4R10
Opublikowano
42 minuty temu, M4R10 napisał(a):

sprawdź ten wątek -> 

skąd jesteś? 

niestety ASO nie zna własnej oferty albo po prostu naciąga na wymianę. 

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/Uslugi_serwisowe_BMW/naprawy-estetyczne-i-pielegnacja.html

Jeśli jest mniejsze niż 5 zł powinno dać się naprawić, chociaż widziałem też większe naprawy robione poza ASO.

Zrzut ekranu 2024-03-26 o 07.48.20.png

Dzięki za podesłanie, jestem z Poznania i rozmawiałem z serwisem Inchcape - niestety odprysk jest bliżej krawędzi niż 10cm i teoretycznie na wysokości oczu kierowcy (tutaj ciężko to interpretować, bo niby bok ale jednak)...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Metths to sprawdź https://autoglass.pl/, zapewne Ci to naprawią ale będziesz musiał podpisać papier że na własne ryzyko. Z zewnątrz nie powinno być tego widać, od środka będziesz to zapewne widział jako ślad po muszce, pytanie czy nie będzie Cie to rozpraszać pod czas jazdy.

Opublikowano

Ja miałem w Hyundai odprysk na benzynie wysokości oczu. Naprawiłem do razu w Nord Glass i na początku to widziałem, ale po kilku dniach się przyzwyczaiłem. Diagnostą nigdy nie miał uwag. 

Opublikowano

A też macie na szybie pełno mikroskopijnych odprysków? Wyglądają jak ziarenka piasku i są widoczne jedynie pod słońce. Normalnie tego nie widać, tylko w ostrym słońcu. Na początku myślałem że to jakaś żywica czy pyłek z drzewa, ale nie da się tego usunąć.

Opublikowano
Godzinę temu, Yossi123 napisał(a):

A też macie na szybie pełno mikroskopijnych odprysków? Wyglądają jak ziarenka piasku i są widoczne jedynie pod słońce. Normalnie tego nie widać, tylko w ostrym słońcu. Na początku myślałem że to jakaś żywica czy pyłek z drzewa, ale nie da się tego usunąć.

To chyba normalne z przybywającym przebiegiem auta - ja tak mam w G30, ale przy przebiegu 115tyś km, w G20 przy przebiegu 16tyś km szyba jest jak nowa, nic takiego nie widzę na niej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przebieg to tylko część 'sukcesu', więcej niestety zależy od nieszczęścia, ja przy 25 000 widzę to co @Yossi123, nie ma tragedii ale widać to wypiaskowanie szyby.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W PL niestety to wina czystosci drog. Naprawde rzadko widac zamiatarki. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Często odpuszczamy bo za dużo wszystkiego... ale w tym wypadku ogarniesz sam bez zbędnej wizyty w ASO gdzie stracisz więcej czasu... Reszta to wkład większościowy w dobre sushi 😀

Opublikowano

Panowie, czy śladowe ilości oleju w m340i g20 na górze filtra powietrza (2 krople) to normalna sprawa. Filtr nie jest nasączony olejem, są tylko widoczne w rogu na gumie ślady jakby kapneło

Opublikowano

Zależy jakiej postury jesteś. Ja w 4GC z fotelami sportowymi M (strasznie zabudowane z tyłu) z tyłu mam naprawdę dużo miejsca - fotel przedni ustawiony na maxa w tył. Mam 177cm wzrostu. Za kierownicą też nie narzekam na brak miejsca.

Myślę, że w G21 nie będzie za ciasno.

Opublikowano
1 godzinę temu, zalezi napisał(a):

ja 180 cm, siedzę raczej blisko.

Mam 178, też siedzę blisko. Z tyłu mieszczą się 2 nastolatki 😉 Na początku trochę narzekały na brak miejsca na nogi w porównaniu z Octavią, ale się przyzwyczaiły i długie trasy im nie straszne. No ale bagażnik mógłby być jednak nieco większy.

Opublikowano

Sprawa jest bardzo subiektywna, każdy ma inne potrzeby. Dla mnie jest ciasno z tyłu no i bagażnik jednak za mały. Ale przesiadałem się z Mondeo.

Opublikowano

Nie porównujmy Mondeo z 3ką. Mondeo jest wielkie z zprzepastnym bagażnikiem, większym od 5er... 25cm dłuższe od 3er... Super się nim jeździ zwłaszcza w trasy ale jednak są to zupełnie inne auta...