Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie obecnie aplikacja pogoda uruchomiona z poziomu wyboru aplikacji działa. Natomiast widget przyklejony na ekranie głównym wyświetla puste okien. Przy próbie dodania go na ekran nie ma takiej możliwości do wyboru :(

Jeżeli jesteś zalogowany w aucie na swój profil to spróbuj przełożyć się na "Gościa", a potem wrócić na swój profil.

Opublikowano

U mnie gwizdanie pojawiło się w upalne dni, przy prędkości 210-212km/h. Wystraszyłem się, nie wiedziałem co to, początkowo zakładałem, że to coś z opon lub komputera.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie gwizdanie pojawiło się w upalne dni, przy prędkości 210-212km/h. Wystraszyłem się, nie wiedziałem co to, początkowo zakładałem, że to coś z opon lub komputera.

Pzdr

U mnie także gwiżdże :( przy prędkości ok 170-180 km/h, zauważyłem to przy temperaturze ok 30 st.C

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Problem z gwizdem wydaje się został zdiagnozowany i rozwiązany. Przedwczoraj odebrałem auto po wizycie u dealera. Przednią szybę zamontowano na nowo. Jechałem póki co do 205 km/h i jak dotąd wszystko ok - cisza... Zatem potwierdziło się to, co pisano na forach w Niemczech - problemem jest źle zamontowana (zbyt wysoko) przednia szyba.

Dobrze że Ci wymienili. Mogli powiedzieć że jeździsz szybciej niż dozwolona prędkość więc gwarancja nie obejmuje bo to twoja wina, a nie usterka. ;)

Mi kiedyś wymienili w rzędowej 6, osiem świec i wmawiali że mój model tak ma. Serwis BMW w Brukseli ;)

Opublikowano
Ogólnie, nie macie wrażenia, że Beemki produkowane w Stanach, standard jakości to mają amerykański nie europejski? Trochę dużo tych niedoróbek. (Trochę jak prod. Microsoft: produkt wypuszczony na rynek, a później service patches wszystko załatwią).
Opublikowano

35.000 przejechane - jedna z pierwszych X5 w PL, więc teoretycznie najbardziej niedopracowana :mrgreen: i jak dotąd tfu tfu żadnych (ŻADNYCH) problemów. A jakością wykonania zabija 5kę wyprodukowaną w DE, którą miałem okazję również jeździć.

Z tego co widzę tu i na bimmersie większość problemów wynika z softu (ale to dotyka również auta produkowane w DE - 3jkę, etc.) lub jakieś wady w partii pojazdów (np. szyba).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przejechane niecałe 400km, świeci się wymień akumulator. Niby nic się nie dzieje, ale trochę mnie to martwi, bo jestem poza domem i do tego długi weekend...

Przejechałem z tym z 200km więc na pewno nie jest to rozladowany akumulator, a jakby nie miał ładowania to już by wszystko padło.

Ktoś się spotkał z taką przypadłościa?

Opublikowano
Dzisiaj serwis wymienił akumulator - wg diagnosty wadliwy egzemplarz. Z nowym akumulatorem wszystko się wydaje być ok :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja byłem przedwczoraj z moim też...pierwszy raz, przebieg około 4tys.

Skrzypiał fotel kierowcy (mam komforty). Coś tam dokręcili i jest OK. Dostałem info, że jak wróci to wymienią stelaż fotela.

Pozdrawiam

Arljazz

Opublikowano
Tez mi fotel skrzypi a w serwisie głupa kleją, ze nic nie słyszą.Dealera Zdunek Premium omijać z daleka, wszystko fajnie do momentu odebrania auta a później porażka.W serwisie wmawiali mi, ze CarPlay mi nie działa bo mój IPhone 11pro jest niekompatybilny.....żenada, 15min na forum USA i wszystko hula.
Opublikowano
Ogólnie, nie macie wrażenia, że Beemki produkowane w Stanach, standard jakości to mają amerykański nie europejski? Trochę dużo tych niedoróbek. (Trochę jak prod. Microsoft: produkt wypuszczony na rynek, a później service patches wszystko załatwią).

Dokładnie, miałem X6 z motorem 35i i do 100.000 ciagle jakieś kłopoty, teraz miałem 5GT też z tym silnikiem, i przez 5.5 roku żadnych kłopotów.

Opublikowano

Dokładnie, miałem X6 z motorem 35i i do 100.000 ciagle jakieś kłopoty, teraz miałem 5GT też z tym silnikiem, i przez 5.5 roku żadnych kłopotów.

Mi w 7 burczały wentylatory siedzeń przy skręcie w prawo (zwiększony nacisk na lewą stronę fotela). Już po 5 interwencji serwisowej udało się usunąć usterkę :lol:

Opublikowano

Witam Panowie,

moja sztuka produkcja 11/2018 czyli jedna z pierwszych, ogólnie brak problemów (piszcząca szyba też nie), jedyne co było to od jakiegoś czasu smierdziało spalinami w aucie, myślałem że mi się wydaje, w końcu pojechał na serwis i się okazało że uszkodzona jakaś obejma, czy źle założona przy GPF i część spalin dostawała się do środka. Chyba uczyli się składać to auto. Naprawione jest OK, przy okazji aktualizacja softu i sterowników (miało się dać zdalnie , ale lipa) także super. Jak ktoś ma taki sam problem napiszcie proszę.

Opublikowano

Jaki dokładnie nr softu Ci wgrali?

Z innej beczki - czy da się ustawić w zegarach aby pokazywał obecny bieg? Czy tylko jak operujemy łopatkami?

Opublikowano
Pytanie odnośnie wydechu (mam u siebie sportowy). Mam wrażenie, że tylko lewy jest aktywny a prawy jakby "zamknięty". Nawet w trybie sport plus. Nie wydostają sie zadne spaliny. Czy też jest tak u Was? Czy tylko u mnie jest coś nie tak?
Opublikowano

Przy uruchomieniu silnika (do zagrzania) aktywny jest chyba tylko jeden w X5 - później otwiera się drugi. Ale myślałem, że Sport oba otwierają się od razu.

Sprawdzę za chwilę wracając z pracy czy leci od razu w Sport z obu.

Opublikowano

Kilka razy sprawdzałem już na różne sposoby:

*tuż po odpaleniu czy to w trybie Comfort czy sport plus

*po trasie również w obu trybach

i za każdym razem tylko lewy wydech. Przykładając nawet rękę do prawego nic nie czuć (jakby zatkany był).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli cały czas masz aktywny tylko jeden wydech to prawdopodobnie coś się zacięło (zawór przełączający wydechy) albo nie działa sterowanie. Zgłoś do ASO.
Opublikowano

Mam to samo. A ASO powiedzieli mi ze prawy otwiera się paru czynników tj

Praca w trybie sport plus i przy odpowiednich obrotach.

Trochę wali bobrem jak stoję w korku i leci mi dym z jednej rury.

Poniżej jest fajny filmik......no ale gwarancja

Ps

Czy prze zwykłym wydechu jest tak samo?

Opublikowano
Mam to samo. A ASO powiedzieli mi ze prawy otwiera się paru czynników tj

Praca w trybie sport plus i przy odpowiednich obrotach.

Trochę wali bobrem jak stoję w korku i leci mi dym z jednej rury.

Poniżej jest fajny filmik......no ale gwarancja

Ps

Czy prze zwykłym wydechu jest tak samo?

Dym z jednej rury... No nie wygląda to fajnie...

Co do filmiku to żadna ingerencja. Przed wjazdem do serwisu wpinasz kostkę i gwarancja dalej obowiązuje :)

Różnica w dźwięku jest zauważalna (przynajmniej na filmie)

Ktoś może próbował u siebie takiej modyfikacji? Jaką aplikacją podłączył się na filmiku?

Opublikowano
Kilka razy sprawdzałem już na różne sposoby:

*tuż po odpaleniu czy to w trybie Comfort czy sport plus

*po trasie również w obu trybach

i za każdym razem tylko lewy wydech. Przykładając nawet rękę do prawego nic nie czuć (jakby zatkany był).

Przed chwila sprawdzilem - tylko z lewej leci dym wiec u mnie jest tak samo. Może to kwestia obecnych temperatur i ma związek z dogrzewaniem silnika?