Skocz do zawartości

Pierwsze usterki i awarie G05.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli masz kola zimowe to a)cisnienie moze wzrastac baaardzo przy tej predkosci i powodowac takie. Iedogodnosci. Bmw na runflatach nienawidza nieprawidlowego cisnienia w oponach. B)spra2dz czy opony Ci nie boja, bo np moje pirelki sa fabrycznie zle zwulkanizowane... przestawienie na felgach i 3 krotne wywazenie pomoglo... c) geometria - nowe auto zaczelo pracowac moze trzeba zmienic kat glownie w tylnej osi. U mnie byla rozjechana po 3 tys...

Lamer ale chyba trzeba wykupic pakier internetu... w g30 mam opche z tmobile i dopiero jak wykupisz pakiet to masz hotspota... w g05 raczej to samo. Trzeba weksc w conected z przegladarki i tam zobaczyc pakiety

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 186,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Nie, siedze w samochodzie do rana

• A jest tu ktoś komu - tak jak mnie, nic się jeszcze nie stało z przednią szybą po przebiegu 60 tys km? Bo nie wiem czy puszczać totka...

• Grubsza afera. Rozebrali tunel a tam… połamane plastiki. Ale żeby tylko połamane - one były połamane i ktoś je posklejał! Klej puścił i zaczęło trzeszczeć. Próbowali winę zrzucić na mnie wmawiając mi

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Nie ma opcji "internet" do zamówienia :(
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Albo ja jestem głupi albo "inżynierowie BMW".

Chciałem skopiować swoje 15G muzyki z F15 do G05. Wykonałem "zachowanie" muzyki na USB w F15 ale G05 jej nie "widzi". Niby próbuje wgrać ale nic się nie dzieje :(

Próbował ktoś ze skutkiem pozytywnym?

Opublikowano
Nie no bez przesady... przecież to nie polonez. Co to za ASO co nie sprawdziło ciśnienia w oponach. Mi sprzedawca mówił dwukrotnie, że ciśnienie oraz wyważenie zostało sprawdzone w obu samochodach. Chyba, że taka tylko gadka a mają w dupie :) W każdym bądź razie u mnie na komputerze ciśnienie pokazuje 2,3 i obok dedykowane ciśnienie też pokazuje 2,3 czyli wszystko ok. W tym samochodzie nawet zimówka jest dość szeroka bo 265 przy R19, może koleiny były na drodze...
Opublikowano
Mi mowili 4 krotnie ze sprawdzili zamowienie a mam podstawowe glosniki zamiast harmana wiec to ze oni cos mowia, a nie byli nawet na hali aby to sprawdzic to wiesz:) sam nie sprawdzisz to pewnosci nie masz. Zwykly pracownik za pensje robi to i mu zwisa czy to auto za 100 czy banke placa mu za godzine, wiec jak raz sprawdzi to dobrze.
Opublikowano
BTW ale bym się wqrwił to tego harmana :) myslałem, że oni są na jakiejś prowizji a nie na h :)
Opublikowano
No wkurwiony to bylem, ale odszkodowanie poszli z ich strony , a ze auto bajka i na dodatek ostatnia sztuka w Polsce zamówiona pezed opfem to zostala. Gra kiepawo ale pojdzie na jakies glosniczki jak mi sie wydech znudzi:) sprzedawcy maja premie za wyniki, ale pracownik warsztatu ma godzinowki a to oni przeciez myja, koduja, wprawdzaja i tylko od nich to zalezy jak dobrze bedzie to zrobione.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
"Odkrycia" problemu dokonałeś dokładnie w ten sam sposób co ja :D

Najwyraźniej też nie masz usług online!

Wejdź w aplikacje i zobacz co masz. Ja mam tylko jedną. Hotline poradziło mi nacisnąć "options" i wybrać "aktualizuj aplikacje" ale niestety nie działa. Po około 2 minutach wywala błąd połączenia...

Dzięki za tego posta - u mnie również ruszyło dzięki temu :cool2: .

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam pytanie o dywan świetlny - widziałem go raz jak się świecił, ale teraz po otwarciu drzwi nie widzę go. W opcjach mam podświetlony aby działał. Jakąś szczególną opcję mam włączyć?

Jak rozumiem, zapala się wraz z każdym otwarciem drzwi? Czy otwarciem samochodu?

I jeszcze jedno - sprawdzał ktoś może czy wgrana mapa jest najbardziej aktualna czy trzeba ściągnąć najnowszą z portalu Connected?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Wdziałem te "światełka" ale nawet nie wiedziałem, że tak to się nazywa ;)

U mnie zdaje się zapala się podczas zbliżania do samochodu ale mam dostęp komfortowy. Teraz jest za jasno by sprawdzić...

Mapy u mnie są w wersji 2018-3 i BMW Download Manager nie znajduje nowszych.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja nie mam dostępu komfortowego, ale same światełko widziałem - może tylko raz na zachętę się zaświeciło ;).

Odnośnie map - już widzę nazwę pliku, rzeczywiście wgrana jest ta sama - dzięki!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jesli jest zaznaczony dywan w menu to powinien się za każdym razem zapalać, oczywiście pod warunkiem, że ilośc światła na zewnątrz jest odpowiednio niska
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jest zapalony - stąd moje pytanie. Może bez dostępu komfortowego trzeba go wywołać inaczej ;).

A jak robicie z profilami? Za każdym razem potwierdzacie profil, czy może dziać się to z automatu?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Można profil "sparować" z kluczykiem.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dywan działa po przypisaniu kluczyka do profilu - może nie zaciągał ustawień bez tego.
Opublikowano
Wiram, widzę ze niektórzy majazawieszenie adaptacyjne M . Mam pytanie ponieważ zamówiłem adaptacyjne M ale z kołami 22 cale i nie wiem czy nie będzie za twardo . Jeździłem tylko z zawieszeniem m profesjonal i było mega twardo . Jakie macie felgi do tego adaptacyjnego ...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przy 22’ opona z przodu będzie miała 96mm pomiędzy felga i asfaltem, do tego X5 wazy 2,2t i ma opony run on flat, które sa zdecydowanie twardsze niż standardowe - słowem: nie może nie być twardo ;). Cos za coś - super wygląd i prowadzenie kosztem wygody w jakimś stopniu.

Dla przykladu popularna opona niskoprofilowa 225/45 ma 101mm.

Ja mam u siebie 20’, ale optimum moim zdaniem to 20 zima i 21 lato.

Opublikowano
Osobiście, po nauczce z X6 chciałem jak najmniejsze felgi. W M-Pakiecie najmniejsze jakie mogłem zamówić to 20" (jeszcze na nich nie jeździłem) na zime mam 19... moim zdaniem jest w miare komfortowo ale to peugeota czy citroena to sporo brakuje :D na 22" to chyba trzeba odrazu dentyste zaklepać żeby kleił na nowo plomby :D Bardzo podobają mi się te felgi jednak za brakło odwagi, sporo jeżdże i jak pewnie każdemu mnie również się zawsze spieszy, wystarczy jedna dziura, żeby zepsuć sobie i dzień i felge :D
Opublikowano
Przy 22’ opona z przodu będzie miała 96mm pomiędzy felga i asfaltem, do tego X5 wazy 2,2t i ma opony run on flat, które sa zdecydowanie twardsze niż standardowe

ja również mam dylemat pomiędzy 20" i 22".

20" to opona run flat

22" o dziwo nie

i pytanie czy ze względu na różnicę w typie opony komfort nie będzie zbliżony lub minimalnie tylko gorszy na 22"

21" nie biorę pod uwagę bo nie przemawia do mnie wzór

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Opona runflat jest na pewno twardsza. Zawsze byłem przeciwnikiem tych opon, ale poza wszystkimi wadami ma jedną zaletę... bezpieczeństwo w przypadku przebicia/strzału.

Wydaje mi się, że te 22' tak czy tak będą twarde - jeśli ktoś jeździ autostradami to nie ma to znaczenia aż takiego. Jeśli jednak zjeżdza się gdzieś, podjeżdza pod krawężniki, etc - to tak jak napisał kolega Lamer, tracimy wiele na użytkowości SUVa.

Opublikowano

Dodam coś od siebie w kwestii opon :)

U siebie w F11 mam 20" (wysokość opony 82,5mm) i moim zdaniem to jest stanowczo za mało jak na polskie drogi, uszkodziłem przez 1,5 roku w sumie już 5 opon. 3 runflat'y dostały wybrzuszenia na boku, jedna nie rf rozcięta i jedna bąbel na ścianie bocznej. To wszystko nie działo się przy bardzo szybkiej jeździe i ogromnych dziurach w asfalcie, np. 2 szt. RF rozwalone na jednej zapadniętej studzience kanalizacyjnej (lewy przód i lewy tył).

Przy suv'ie wyższe opony nie szpecą tak jak w sedanie/turingu. Ja brałbym 20" RF.

Opublikowano
Dziękuje za odpowiedz . Ale nie ma nikogo na forum kto jeździł na 22 calach ze zwykłym zawieszeniem adaptacyjnym ?
Opublikowano
Dlaczego nikt jeszcze nie wrzucił fotek to galerii?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dodam coś od siebie w kwestii opon :)

U siebie w F11 mam 20" (wysokość opony 82,5mm) i moim zdaniem to jest stanowczo za mało jak na polskie drogi, uszkodziłem przez 1,5 roku w sumie już 5 opon. 3 runflat'y dostały wybrzuszenia na boku, jedna nie rf rozcięta i jedna bąbel na ścianie bocznej. To wszystko nie działo się przy bardzo szybkiej jeździe i ogromnych dziurach w asfalcie, np. 2 szt. RF rozwalone na jednej zapadniętej studzience kanalizacyjnej (lewy przód i lewy tył).

Przy suv'ie wyższe opony nie szpecą tak jak w sedanie/turingu. Ja brałbym 20" RF.

Osobiscie uznałem ze 21' jest tutaj całkiem dobrym kompromisem. Gumy na feldze jest wtedy 110mm czyli tyle co w absolutnie bezpiecznym rozmiarze 245/45R18.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dziękuje za odpowiedz . Ale nie ma nikogo na forum kto jeździł na 22 calach ze zwykłym zawieszeniem adaptacyjnym ?

Jesli sie myle to mnie poprawcie ale wg mnie zawieszenie adaptacyjne od adaptacyjnego proff rozni sie tylko stabilizacja przechyłow. Komfort chyba jest podobny na obydwu wariantach ( jak dla mnie nieakceptowalny dla duzego suva).