Skocz do zawartości

M340i vs S5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zakładam ten temat aby podrążyć trochę temat głównego rywala naszych beemek (Mercedes pewnie wróci do gry jak potwierdzą 6 cylindrowki w C klasie ale z drugiej strony to jie ten sam pułap cenowy).

Przyznam, że sam posiadam G21 M340i lci i kilka rzeczy mi w nim nie odpowiada tj

• (tu będzie kontrowersyjnie) mało porywający wygląd. Jestem bardziej team m3 jeżeli chodzi o wygląd samochodu

• Audio. Mam HK i jest bardzo słabo

• Brak masaży. Miałem w poprzednim samochodzie i korzystałem przy każdej okazji (szczególnie stojąc w korku Skawińskim)

• Prowadzenie. Niby spoko ale nie jest to poziom funu jak w Giulii

• Poziom wykończenia. Spasowanie jest ok ale sama jakość materiałów nie zachwyca.

Wszystko co powyżej rekompensuje B58 i to jak uniwersalne potrafi być. Daje mnóstwo funu, a jak chce się komfortowo przemieścić to w trasie osiągnięcie 7l spalania jest spokojnie do zrobienia. Dodatkowo skrzynia biegów jest genialna.

Co do Audi S5 to przyznam się, że jeszcze nie miałem okazji się przejechać ale tak z pierwszych spostrzeżeń to:

• Subiektywnie, bardziej do mnie przemawia wygląd

• Audio nieporównywalnie lepsze od HK z BMW

• Masaże, wentylacja i ogólnie wygodniejsze fotele

• W środku, pomimo piano, czuję się tak jakby trochę milej w porównaniu do serii 3

• Dużo lepsze matrycowe lampy

Mimo to mam wrażenie, że w internecie wszyscy stoją murem za m340i w bezpośrednim porównaniu. Czy aż tak S5 się źle prowadzi? Będę musiał to sprawdzić z ciekawości ale jestem ciekaw waszej opinii na temat porównania tych dwóch niemieckich konkurentów.

Opublikowano

Otworzyłeś chłopie puszkę pandory :D

Prawda jest taka, że ludzie są podzieleni. Jeżeli coś Ci się bardziej podoba i cieszy, to trzeba za tym iść. Nikt Ci nie powie co ma Ci się bardziej podobać, smakować i być dla Ciebie wygodniejsze.

Na zadane pytanie nie da się jednoznacznie odpowiedzieć, choć pewnie wielu tutaj spróbuje. Ja zawsze twierdzę, że dostaniesz różne odpowiedzi w zależności od miejsca zadania pytania. Musiałbyś toczyć dwie takie równoległe dyskusje na forum audi i na forum BMW, żeby być uczciwym. Tu 95% powie, że BMW.

A jeszcze inna kwestia, że raczej mało kto jeździł oboma samochodami, więc dostaniesz tzw. dowody anegdotyczne.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

jak dla mnie środek Audi to mega tandeta. polecieli bardzo po kosztach co do spasowania, materiałów i ogólnie designu wnetrza

Opublikowano
22 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Musiałbyś toczyć dwie takie równoległe dyskusje na forum audi i na forum BMW, żeby być uczciwym. Tu 95% powie, że BMW.

Są tu tacy którzy mają jedno i drugie 😅

Co do obecnej gamy modelowej Audi, to taki filmik i tyle w temacie:

Dla mnie obecna gama modelowa jest skreślona, kupowanie tych aut to niestety przyzwolenie na to co odwalili - głównie z tym co stało się z wnętrzem.

Miałem na użyczeniu A6 C9 i Q5 B10, specki oczywiście wyklikane pod sufit bo auta demo. O ile pod kątem samych wrażeń z jazdy czy wyciszenia bardzo przyjemne auta, to wnętrze masakra. Do tego w obu autach spotkała mnie parada błędów, z tego co wiem w A5 nie jest lepiej.

P.S. co do samego masażu w A5 - obstawiam że to co najwyżej wydmuszka jak w A6. Nie to że będę porównywał do tego co mam w A8 (choć i tu są lepsi, np. Mercedes) - ale nawet w wiekowych Volvo (np. XC60) jest to dużo lepsze.

Opublikowano
  • Moderatorzy
Godzinę temu, Sirkamilo99 napisał(a):
  1. Audio nieporównywalnie lepsze od HK z BMW

Skąd ta pewność? Widziałem filmiki firm car-audio na instagramie to z nagłośnienia B&O zostały tylko logotypy, podobnie jak z Harmana w VAG - ale być może w tym konkretnym modelu jest inaczej?

Opublikowano

Problem S5 to nieprawdopodobna liczba błędów w systemie, którego nadal nie naprawili + ogólnie się elektryka w tych samochodach sypie nie miłosiernie. Hitem jest jak ludziom w czasie jazdy crashuje wyświetlacz z prędkością i nie wiedzą ile w danej chwili jadą :)

• Subiektywnie, bardziej do mnie przemawia wygląd - +1 też uważam, że z zewnątrz bardziej mi się podoba, ale minimalnie.

• Audio nieporównywalnie lepsze od HK z BMW - oj nie już w powszedniej generacji A5 B&O bez szału, jedynie co to lepszy wzmacniacz pyzatym podobnie.

• Masaże, wentylacja i ogólnie wygodniejsze fotele - tak fotele w 3er są gorsze niż S5 , ale w S5 bardzo srogie są dopłaty jak chcesz to wszystko mieć. Ogólnie S5 droższe

• W środku, pomimo piano, czuję się tak jakby trochę milej w porównaniu do serii 3 - środki są podobne, mnie nie leży totalnie wyświetlacz w S5.

• Dużo lepsze matrycowe lampy - +1 lampy w audi bez porównania

Minusy S5 to z tego co słyszałem od użytkowników + miałem okazję pojeździć na jeździe testowej, zdecydowanie gorzej jeździ od 3er. Totalnie nie ma w tym samochodzie żadnych emocji, oraz spalanie jest troszkę większe. W audi niestety ten sam problem co VW wszędzie tj. zamulona bardzo skrzynia biegów. 3er to bardziej samochód kierowcy, a S5 podchodzi pod GT.

Mercedes C klasa to nie ten budżet, bo z niewiadomo jakiego powodu 2l czajnik kosztuje dużo więcej mimo akcyzy. Nikt tego nie kupuje, na ulicy tego ni widać jak ex C63. Z resztą spadki wartości są chore z tego co widziałem na otomoto, bo C klasa nie jest dużo lepsza od S5 czy 3er, a czy w ogóle jest? :) Dużo ciekawszą propozycją jak dopłacać jest CLE53, ale to jednak jest coupe nie dla każdego.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
31 minut temu, Sirkamilo99 napisał(a):

Hej,

Zakładam ten temat aby podrążyć trochę temat głównego rywala naszych beemek (Mercedes pewnie wróci do gry jak potwierdzą 6 cylindrowki w C klasie ale z drugiej strony to jie ten sam pułap cenowy).

Przyznam, że sam posiadam G21 M340i lci i kilka rzeczy mi w nim nie odpowiada tj

• (tu będzie kontrowersyjnie) mało porywający wygląd. Jestem bardziej team m3 jeżeli chodzi o wygląd samochodu

• Audio. Mam HK i jest bardzo słabo

• Brak masaży. Miałem w poprzednim samochodzie i korzystałem przy każdej okazji (szczególnie stojąc w korku Skawińskim)

• Prowadzenie. Niby spoko ale nie jest to poziom funu jak w Giulii

• Poziom wykończenia. Spasowanie jest ok ale sama jakość materiałów nie zachwyca.

Wszystko co powyżej rekompensuje B58 i to jak uniwersalne potrafi być. Daje mnóstwo funu, a jak chce się komfortowo przemieścić to w trasie osiągnięcie 7l spalania jest spokojnie do zrobienia. Dodatkowo skrzynia biegów jest genialna.

Co do Audi S5 to przyznam się, że jeszcze nie miałem okazji się przejechać ale tak z pierwszych spostrzeżeń to:

• Subiektywnie, bardziej do mnie przemawia wygląd

• Audio nieporównywalnie lepsze od HK z BMW

• Masaże, wentylacja i ogólnie wygodniejsze fotele

• W środku, pomimo piano, czuję się tak jakby trochę milej w porównaniu do serii 3

• Dużo lepsze matrycowe lampy

Mimo to mam wrażenie, że w internecie wszyscy stoją murem za m340i w bezpośrednim porównaniu. Czy aż tak S5 się źle prowadzi? Będę musiał to sprawdzić z ciekawości ale jestem ciekaw waszej opinii na temat porównania tych dwóch niemieckich konkurentów.

Nieważne który, ważne świadomie co Ty chcesz i co bardziej Tobie pasuje. To że funboye stoją za jednym lub drugim murem to oczywiste 😀

2 godziny temu, Randall napisał(a):

Skąd ta pewność? Widziałem filmiki firm car-audio na instagramie to z nagłośnienia B&O zostały tylko logotypy, podobnie jak z Harmana w VAG - ale być może w tym konkretnym modelu jest inaczej?

Nie siedziałem ani nie słuchałem audio w nowym A5 ale zrobić coś lepszego od HK w 3er to nie wyczyn. Tu na prawdę jest słabo... być może jest to najgorsze audio w segmencie (porównując najwyższą możliwą opcję). Niestety... wiem że oczekuje więcej od audio i jestem tego świadomy ale biorąc ciężkie do nagłośnienia wnętrze samochodu można dużo lepiej i wcale nie musi być bardzo drogo... podobnie jak z audio w domu.

Opublikowano
  • Moderatorzy

System audio już leży od jakiegoś czasu, trzeba się doposażyć w jakimś audioshopie, bo to inaczej nie będzie grało.

Podstawa w Porsche gra 2x lepiej niż ten Herman Karton, a bronię BMW kiedy mogę.
A co do Audi to kwestia gustu, przecież to nie jest auto dla NPC salonowego co się waha między Audi a BMW, tylko jedni i drudzy idą po swoje.

M340i jest w USA już na każdym spocie w ilości przekraczającej ludzkie pojęcie. Nie bez powodu to jest już wręcz NPC fun car tam - oczywiście pozytywnie.

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, Randall napisał(a):

Jeszcze nie udało mi się odsłuchać jak gra najnowsza generacja. Bazowałem na odsłuchu poprzedniej. Ale skoro tak mówicie to w weekend zamierzam się przejechać do salonu i sprawdzić jak to jest. Jeżeli chodzi o audio i konkurenta w postaci C klasy to tutaj już miałem kilkakrotnie odsłuchać Burmestera i jest przepaść na korzyść C-klasy. A dopłata w cenniku wcale nie jest większa niż do HK w 3-ce.

19 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Problem S5 to nieprawdopodobna liczba błędów w systemie, którego nadal nie naprawili + ogólnie się elektryka w tych samochodach sypie nie miłosiernie. Hitem jest jak ludziom w czasie jazdy crashuje wyświetlacz z prędkością i nie wiedzą ile w danej chwili jadą :)

No to jest już poważny zarzut. Mam M340i 2 lata i dosłownie nic się nie działo poza skrzypiącym plastikiem nad kierownicą, gdzie zostało to naprawione w ASO.

19 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Minusy S5 to z tego co słyszałem od użytkowników + miałem okazję pojeździć na jeździe testowej, zdecydowanie gorzej jeździ od 3er. Totalnie nie ma w tym samochodzie żadnych emocji, oraz spalanie jest troszkę większe. W audi niestety ten sam problem co VW wszędzie tj. zamulona bardzo skrzynia biegów. 3er to bardziej samochód kierowcy, a S5 podchodzi pod GT.

Ciekawe jak nowe RS5 wypadnie w porównaniu do takie M3. Waga to jedna rzecz ale też ciekawi mnie jak bezpośredniość układu kierowniczego będzie wypadać względem M3. Ponoć w mniejszym RS3 jest super pod tym względem.

18 godzin temu, Rufio napisał(a):

Jest już GLC53 z 6 cyl.

Zrobiłem sobie z ciekawości konfigurację. Wyszło 500k. Dodając do tego słabiutkie rabaty (na tle BMW) to tutaj w tych pieniądzach będzie można dostać M3. Inna sprawa, że w Mercedesie ten środek też jest plastikowy.

Opublikowano
45 minut temu, Sirkamilo99 napisał(a):

Jeszcze nie udało mi się odsłuchać jak gra najnowsza generacja. Bazowałem na odsłuchu poprzedniej. Ale skoro tak mówicie to w weekend zamierzam się przejechać do salonu i sprawdzić jak to jest. Jeżeli chodzi o audio i konkurenta w postaci C klasy to tutaj już miałem kilkakrotnie odsłuchać Burmestera i jest przepaść na korzyść C-klasy. A dopłata w cenniku wcale nie jest większa niż do HK w 3-ce.

No to jest już poważny zarzut. Mam M340i 2 lata i dosłownie nic się nie działo poza skrzypiącym plastikiem nad kierownicą, gdzie zostało to naprawione w ASO.

Ciekawe jak nowe RS5 wypadnie w porównaniu do takie M3. Waga to jedna rzecz ale też ciekawi mnie jak bezpośredniość układu kierowniczego będzie wypadać względem M3. Ponoć w mniejszym RS3 jest super pod tym względem.

Zrobiłem sobie z ciekawości konfigurację. Wyszło 500k. Dodając do tego słabiutkie rabaty (na tle BMW) to tutaj w tych pieniądzach będzie można dostać M3. Inna sprawa, że w Mercedesie ten środek też jest plastikowy.

Co do tego nagłośnienia, które jest w M340i to jak ktoś bardzo chciałby to zamiast dopłaty do HK, można pojechać do profesjonalnego zakładu i zrobić za 5-8k modernizacje nagłośnienia, aby mieć je już naprawdę na bardzo dobrym poziomie lepszym niż S5 czy C43, a nadal 3er będzie tańsze :) . Cena C43 jest według mnie nie zrozumiała, prawie 50.000zł w katalogu na start, potem gorszy rabat, a silnikowo to jest 2.0, więc akcyzy nie ma. Jakby była 450 konna R6 z CLE, to dopłata byłaby sensowna.

Audi ma bardzo słabą elektronikę, z RS3 też filmiki po sieci latają, bardzo łatwo się komputer pokładowy oraz multimedia wieszają. Z resztą w Porsche podobno nie lepiej i macan ev to porażka pod tym względem.

RS5 - będzie GT, M3 bardziej torową maszynką. Ceny są podobne, więc konkurencja jest, ale trochę case C63 tylko V6 chociaż dali, ale waga potworna. Ceramika w RS5 to są dokłądnie te same tarcze co są aktualnie w RSQ8, to chyba świadczy o tym jaka to tłusta świnia :D

CLE53 zdecydowanie bardziej elegancki samochód i też GT, dla mnie stosunek ceny do tego co się dostaje na dzień dzisiejszy BMW w 3er ma najlepszy względem rynku. Szczerze gdyby te fotele były lepsze to byłby dla mnie sweet spoot totalny :) Plastikowe środki to są już absolutnie wszędzie. Ja zwykle biorę bazowe obicia, bo wole iść w inne wyposażenie.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano

pełna zgoda, że 340i jeżeli chodzi o mocne 6-cylindrowe samochody, to chyba najlepsza oferta na rynku. Przy konkurentach to trzeba by było wręcz powiedzieć, że jest tania. Jak komuś nie zależy na drogim wyposażeniu, to w ogóle można ją po rabacie mieć nawet gdzieś za 260k.

Opublikowano
Teraz, JacekLZ napisał(a):

pełna zgoda, że 340i jeżeli chodzi o mocne 6-cylindrowe samochody, to chyba najlepsza oferta na rynku. Przy konkurentach to trzeba by było wręcz powiedzieć, że jest tania. Jak komuś nie zależy na drogim wyposażeniu, to w ogóle można ją po rabacie mieć nawet gdzieś za 260k.

Racja od 260k można mieć, tylko ta wycena M340i na nasz rynek jest bardzo dziwna. MHEV do 2000cm3 akcyzę ma na poziomie 1,55%, a powyżej 9,3%. Cena M340i w PL jest taka sama jak w DE przy obecnym kursie euro to kilka tysięcy wahnięć. Jedyny model BMW, w którym ta akcyza jakoś nie jest doliczona. Audi S5, M3, RS5 są wyraźnie u nas droższe właśnie o ok. 10% względem DE. Do dziś mnie to zastanawia jak oni to rozegrali :P

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Imo, przede wszystkim waga zabija ducha RS5... jak auto tej klasy może ważyć sporo powyżej 2t... massacra. M340i oraz M3 i tak jest ciężkie ale na tle konkurentów (dla M3 to RS5) to waga piórkowa... heh piórkowe1800kg...

Mam nadzieję że po odejściu legendy 2.5 R5 w Audi będzie coś fajnego w RS3 bez prądu. Inaczej "radość dzięki technice" przepadnie... smutne.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Racja od 260k można mieć, tylko ta wycena M340i na nasz rynek jest bardzo dziwna. MHEV do 2000cm3 akcyzę ma na poziomie 1,55%, a powyżej 9,3%. Cena M340i w PL jest taka sama jak w DE przy obecnym kursie euro to kilka tysięcy wahnięć. Jedyny model BMW, w którym ta akcyza jakoś nie jest doliczona. Audi S5, M3, RS5 są wyraźnie u nas droższe właśnie o ok. 10% względem DE. Do dziś mnie to zastanawia jak oni to rozegrali :P

Fakt, przy obecnych rabatach bida m340i w cenie wypasionej Octavii RS brzmi dobrze. Szkoda że w podstawie niestety środek wygląda biednie oraz bolą braki paru fajnych opcji.

Opublikowano

A trochę z innej beczki, czy ta obecna 340i 392 hp ma faktycznie lepsze osiągi od starszej wersji 374 hp?

Na czym polega różnica między tymi jednostkami?

Cofam pytanie, podpytałem chata, możecie ewentualnie dać znać czy rozpisał to poprawnie.

Krótka odpowiedź: różnica między B58 374 KM a 392 KM jest niewielka konstrukcyjnie, a duża głównie „na papierze” – wynika przede wszystkim z nowszej generacji silnika (B58TU2) oraz innego strojenia i układu wspomagania (mild hybrid).

Poniżej szczegóły – istotne z punktu widzenia osiągów i eksploatacji.

1. 374 KM vs 392 KM – co to za wersje?

• 374 KM (ok. 340–374 KM)
    → B58TU (tzw. „gen 2”)
    → np. M340i G20 (ok. 2019–2022)

• 392 KM (często 382–400 KM w zależności od rynku)
    → B58TU2 (nowsza generacja, „gen 3”)
    → np. LCI M340i, nowe 540i, X5 40i

Różnice mocy mieszczą się w naturalnym zakresie rozwoju tej jednostki (B58 występuje fabrycznie w wielu wariantach mocy) (mokar.pl)

2. Kluczowe różnice techniczne

a) Układ paliwowy i spalanie

• wyższe ciśnienie i lepsza kontrola wtrysku w TU2
    → bardziej efektywne spalanie i wyższa moc (dasprojecta.com)

b) Układ doładowania i termika

• nadal turbo twin-scroll, ale:

• poprawiona kontrola temperatur i wydajności
    → stabilniejsze osiągi przy obciążeniu

c) Konstrukcja silnika

• zintegrowany kolektor wydechowy (już od TU, dalej rozwinięty) (TC Performance)

• bardziej zaawansowane chłodzenie

• drobne zmiany w głowicy i osprzęcie

d) Dodatkowy element w wersji 392 KM

• układ mild hybrid 48V (w większości nowych modeli)
    → chwilowe wsparcie momentu (ok. +10–12 KM „boost”)

3. Skąd realnie bierze się różnica mocy?

To ważne:
👉 to nie jest zupełnie inny silnik – to ewolucja + strojenie

Różnice wynikają głównie z:

• mapy ECU

• emisji i norm

• drobnych zmian hardware

• wsparcia mild hybrid

W praktyce producenci często uzyskują różnice rzędu kilkunastu–kilkudziesięciu KM bez dużych zmian mechanicznych (topkamper.pl)

4. Czy 392 KM ma lepsze osiągi?

Tak – ale różnica jest niewielka

Typowo:

• 374 KM → ~4.4–4.5 s do 100 km/h

• 392 KM → ~4.1–4.3 s

👉 Różnica:

• 0.2–0.3 s do 100 km/h

• trochę lepsza elastyczność (zwłaszcza dzięki mild hybrid)

5. Jak to odczujesz w praktyce?

Różnice zauważalne:

• szybsza reakcja na gaz (elektryczne wsparcie)

• bardziej „gładkie” oddawanie mocy

• minimalnie lepsze przyspieszenia

Różnice trudne do odczucia:

• sama moc maksymalna (374 vs 392 KM)

• „ciąg” przy wyższych prędkościach

6. Co jest ważniejsze niż sama moc?

Z punktu widzenia użytkowego:

374 KM (TU)

prostsza konstrukcja
często lepsza podatność na tuning
brak mild hybrid (mniej złożoności)

392 KM (TU2)

nowsza technologia
lepsza efektywność i emisje
minimalnie lepsze osiągi
większa złożoność (48V, elektronika)

7. Wniosek (praktyczny)

• Tak – wersja 392 KM jest szybsza, ale tylko nieznacznie

• Różnica ma znaczenie głównie „na papierze” i w pomiarach

• W codziennej jeździe oba silniki są bardzo zbliżone

👉 Najbardziej racjonalny wybór:

• 374 KM – jeśli zależy na prostocie i potencjale tuningowym

• 392 KM – jeśli chcesz najnowszą technologię i „pełną specyfikację”

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano

Z punktu widzenia użytkowego:

374 KM (TU)

prostsza konstrukcja
 często lepsza podatność na tuning
 brak mild hybrid (mniej złożoności)

392 KM (TU2)

nowsza technologia
 lepsza efektywność i emisje
 minimalnie lepsze osiągi
 większa złożoność (48V, elektronika)

Generalnie typowe AI, czyli daje na tacy to co chcemy otrzymać na tej tacy :)

W tym momencie który wrzuciłem widać, że jest to błędne porównanie, bo bierze pod uwagę wersję bez mild hybrid. Przecież ostatnia wersja TU ma mild hybrid.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

TU2 ma port injection.

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Przy fabrycznych softach różnice w mocy a tym samym w osiągach pomiędzy TU i TU2 są niewielkie, wiadomo jednak że TU2 ma zauważalnie wyższy potencjał przy modyfikacjach.

Problem w tym że te modyfikacje to tylko z boxów, na ten moment ECU z TU2 nie da się odblokować 🕵

Opublikowano
W dniu 9.04.2026 o 11:43, JacekLZ napisał(a):

Jak komuś nie zależy na drogim wyposażeniu, to w ogóle można ją po rabacie mieć nawet gdzieś za 260k.

Za 260 tysięcy można mieć chyba tylko całkowitego "golasa", w którym nie rezygnujemy jedynie z drogiego wyposażenia, a w zasadzie z jakichkolwiek dodatków ponad to co daje standard w M340i.

Dodajmy takie absolutne "must have" w aucie za blisko 300 tysięcy, bez "zbędnych luksusów" typu adaptacyjny tempomat, HUD, lepsze audio, systemy bezpieczeństwa, keyless, itp. itd.

Lakier - 5 tysięcy

Klejone szyby - tysiąc

Podparcie lędźwiowe - tysiąc

Adaptacyjne LEDy - 4 tysiące

Łącznie nieco ponad 340 tysięcy. Chcąc zejść do 260 musielibyśmy dostać prawie 24% rabatu, o co na tę chwilę raczej trudno.

Nie dodałem Harmanna czy adaptacyjnego zawieszenia, których przy takiej cenie auta aż żal nie wziąć bo kosztują względnie grosze (łącznie 5 tysięcy), ale założyłem że ktoś może je dobrać np. zamiast świateł albo lakieru. Generalnie chodziło mi o zaznaczenie, że wystarczy jedynie kilka dodatków, inny lakier i już 260 tysięcy jest raczej nierealne. Za tyle jest tylko "golas". Co nie zmienia oczywiście faktu, że za 260-280 tysięcy nadal jest to rewelacyjne, IMHO najlepsze auto do kupienia. W tych pieniądzach w Audi mamy co najwyżej mocniejsze 2.0 TFSI i milion świecidełek + ekranów

Opublikowano

Tak, piszę o cenie z rabatem. Rabaty wiadomo - indywidualna sprawa.