Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ja oglądam jakieś recenzje Bmw to często prowadzący wspominają że samochody mają wiecej mocy niż katalogowo. 

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 542
  • Wyświetleń 32 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ktoś na innym forum wstawił wizualne takie porównanie 

IMG_5970.webp

IMG_1182.webp

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pewnie będzie się trzeba wizualnie przyzwyczaić i tyle.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Obie na kołach z obecnego 4er GC 😉

IMG_9513.jpg

Opublikowano

ja czuję, że to będzie ładny samochód. 3) jestem optymistycznie nastawiony. Ciekawe czy tu w kamuflażu mamy wersję z pakietem czy bez.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano

Mam nadzieję, że będzie też nadwozie liftback

Opublikowano
30 minut temu, Hesky napisał(a):

Mam nadzieję, że będzie też nadwozie liftback

A to Seria 4 jest od tego, ma nie być? Czy jakaś unifikacja modeli jak z Audi A5?

Opublikowano

Tych renderów to już lata po necie x-dziesiąt

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja nadal nie jestem przekonany ze ten ekran panoramic jest w ogóle potrzebny. Na co mi informacja o pogodzie albo inne bezsensowne widgety przez całą szerokość deski rozdzielczej. Dziś na próbę próbowałem się patrzyć w różne miejsca tuż pod szybą i to odciąga uwagę od patrzenia na drogę. Trochę bez sensu w moim odczuciu. Wystarczyłby ten ekran na środku i head up. 

IMG_9513.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, adiki napisał(a):

Ja nadal nie jestem przekonany ze ten ekran panoramic jest w ogóle potrzebny. Na co mi informacja o pogodzie albo inne bezsensowne widgety przez całą szerokość deski rozdzielczej. Dziś na próbę próbowałem się patrzyć w różne miejsca tuż pod szybą i to odciąga uwagę od patrzenia na drogę. Trochę bez sensu w moim odczuciu. Wystarczyłby ten ekran na środku i head up. 

Zapewne ze względu na rynek azjatycki, tam wiecej znaczy wiecej. 

Jak patrze na te rendery to wyglada jakby samochod miał urosnąć o kilkanaście centymetrów. Zwisa przedni oraz tylni wyglada na wiekszy + linia dachu wgląda na dluga, a samochod bardziej przypomina jakiegoś liftbacka niż sedana, ale z sedanowym bagażnikiem. Ciekawe czy jesli nowa 5 er zbliżyło do wymiarów 7er powszedniej generacji to czy 3 er zbliży do wymiarów G30. 

Mam nadzieję, ze faktycznie bedzie ładne a nie taki przod bo się bede bardzo dlugo musiał do tego przekonać. Wtedy może M3 zrobią bardziej urodziwa. Jakby tak miało wygladac to jest klimat lat 80 dosłownie widze Golfa II 

01-bmw-3er-neue-klasse-rendering_0.jpg

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
W dniu 2.10.2025 o 23:19, GrzegorzKo napisał(a):

Zapewne ze względu na rynek azjatycki, tam wiecej znaczy wiecej. 

Jak patrze na te rendery to wyglada jakby samochod miał urosnąć o kilkanaście centymetrów. Zwisa przedni oraz tylni wyglada na wiekszy + linia dachu wgląda na dluga, a samochod bardziej przypomina jakiegoś liftbacka niż sedana, ale z sedanowym bagażnikiem. Ciekawe czy jesli nowa 5 er zbliżyło do wymiarów 7er powszedniej generacji to czy 3 er zbliży do wymiarów G30. 

Mam nadzieję, ze faktycznie bedzie ładne a nie taki przod bo się bede bardzo dlugo musiał do tego przekonać. Wtedy może M3 zrobią bardziej urodziwa. Jakby tak miało wygladac to jest klimat lat 80 dosłownie widze Golfa II 

01-bmw-3er-neue-klasse-rendering_0.jpg

... karykatura bmw , wygląda jak azjatycki klon nie wiadomo czego, zmiana na silę byleby było inaczej i ucieczka od idiotycznych atrap chłodnicy wielkości  50" tv  w ostatnich modelach jak  7ka itd. ...przy kolejnych LCI zaczną powiększać 🤣 o gustach nie nie dyskutuje ale mojej ocenie ohyda

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Moderatorzy

Producent musi podążać za trendami czy Ci się to podoba czy nie, muszą zarabiać. Muszą też wyznaczać nowe, ale jest duże ryzyko w tej części. Księgowi nie lubią ryzyka.
Biorąc powyższe jako składowe, warto do równania dodać tzw. legacy marki BMW, czyli wpływ poprzednich generacji na przyszłe. Tutaj masz front z rekinów w nowym wydaniu plus załamanie tylnej szyby przy słupku C - jest to BMW nie pomylisz tego z niczym. To jest oczywiście render, ale nie zmienia to narracji dla tego przypadku.

Z rzeczy „trendy" masz zapewne ekran w środku, ukryte klamki zlicowane z powierzchnią drzwi, czekałem osobiście w tej generacji na montaż lusterek z drzwi w niższym punkcie aniżeli „z szyb".

O gustach się właśnie dyskutuje.

Idiotyczne atrapy? Obecna seria 7 zjada designem Mercedesa i Audi. Ma prezencję na drodze jak żadna inna limuzyna tej klasy.

BMW ma to do siebie, że dobrze się starzeje, czego nie można powiedzieć np. o wnętrzach Mercedesa i idiotycznie wykończonych i umieszczonych ekranach.
EDIT: chciałem dodać jeszcze osobistą dygresję na temat mercedesa, który od blisko dekady wygląda tak samo czy to C, E czy S klasa i nie jest to powód do dumy jak przy kształcie 911, która może i sto kolejnych lat jechać na tym samym kształcie nadwozia. Mercedes ma zbyt dużo zaokrągleń według mnie, jest bardzo feminine i te ich SUVy są zwyczajnie miałkie.

Opublikowano

... tylko porównywalnej sprzedazy S-ki i 7ki to raptem 17% trafia na rynek europejski i to widać ... w londynie na 50 S klas spotkanych na ulicy przypadnie może 7-mka .. taki fantastyczny dizajn tych grili wielkości stodoly ... chyba nie bardzo trafiło to w gusta nie azjatów  😆 zrobią radykalną zmianę tylko czy to przypadnie klientom bo z renderów to nowa trójka z przodu trochę skodą jedzie a wyswietlacz przy podszybiu to zadna nowość pakują to już w chinolach 

Edytowane przez Woytas

Opublikowano

Ale Wy serio rozmawiacie o czyimś wyobrażeniu tak jakby ta trójka naprawdę miała tak wyglądać. To jest render, coś wymyślonego. Ktoś się pobawił programem graficznym i tak sobie to wymyślił. 

Ja się zgadzam z kolegą @Ponta, że 7 wygląda spoko. Mi się podoba i decydowanie zjada konkurentów. 

Narzekanie jest po prostu zawsze. Na duży ekran w G20 też ludzie narzekają. A gdyby go nie wsadzili, to ten samochód wyglądałby jakby miał 12 lat.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tu nie chodzi o rozmiar ekranu, ale jak on jest sztucznie doklejony. 
No i zegary jak dla mnie obrzydliwe. Dużo lepiej niestety nawet w Mercedesie to wygląda. I zegary i wpasowanie ekranu. 

Opublikowano

A podoba Wam się nowe wnętrze iX3 skoro już piszecie jak odbieracie obecne wnętrze G20?. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mi się nie podoba ten wyświetlacz pod szybą ale jak to będzie faktycznie wyglądać i się sprawdzać trzeba będzie stwierdzić na żywo. 

IMG_9513.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, krzysztof77 napisał(a):

A podoba Wam się nowe wnętrze iX3

Mi nie,  brak zegarów przed kierowcą to patola za 1 czy 2 modele z tego zrezygnują ... 

Opublikowano

Dla mnie ten panoramiczny wyświetlacz przypomina trochę touch bar, który kiedyś na krótko pojawił się w MacBookach. Apple ogłaszało go jako rewolucję, ale ostatecznie się nie przyjął i na pewno nie stał się standardem. Podobnie miałem doświadczenia z Samsungiem Flipem i Foldem, po pewnym czasie wróciłem do zwykłego telefonu z jednym ekranem, bo jest po prostu bardziej ergonomiczny i nie potrzebuję kilku wyświetlaczy.

Obecnie jest moda na ilość ekranów w samochodach. BMW rozwiązało to inaczej niż Audi, które stosuje trzeci ekran, niedostępny w standardzie, a jeśli go nie masz, to jest tam plastikowa zaślepka psująca wygląd deski rozdzielczej. W każdym nowym BMW znajdziemy panoramiczny wyświetlacz „Vision”. Jego funkcjonalność będzie raczej ograniczona, będą tam pokazywane głównie podstawowe dane, takie jak prędkość, pogoda, muzyka, informacje z trasy, czy jakieś kolorowe dodatki, które mogą raczej rozpraszać na wysokości wzroku w czasie jazdy. Co innego jak masz wyświetlany headup display, który jest funkcjonalny, a wyświetlane dane ograniczone do tego, co naprawdę potrzebujesz. Jestem bardzo ciekawy, jak to rozwiązanie będzie działać, choć mam pewne rezerwy wobec tego typu technologii.

Patrząc na wnętrze iX3, wolę jednak ekran z G20 LCI2. Zastanawiam się też, czy BMW nie zrobiło sobie krzywdy takim podejściem że w LCI wprowadzili taki duży panoramiczny ekran na desce. Teraz chcą wprowadzić nową, innowacyjną linię, żeby była faktycznie nowa muszą coś zmienić i dać coś faktycznie nowego, tylko pytanie czy nie na siłę. Te trzy lata temu lepiej byłoby zostawić klasyczne zegary z daszkiem, dołożyć obecny fenomenalny, oledowy wyświetlacz i znacznie unowocześnić resztę deski, dając również drugi oledowy ekran. Dopiero w kolejnej generacji można by zrobić to, co zastosowano w LCI/LCI2 – dobrze zintegrować ekran, by nie wyglądał na doklejony z super jakością bo działa ten w LCI2 jeśli chodzi o płynność extra. 

Kolejna sprawa to oświetlenie ambiente. Już nie będzie ładnych pasków świetlnych, które subtelnie rozpraszały światło po kabinie, jak to jest w G20, gdzie jest ich idealna ilość. Teraz mają być tylko jakieś LED-y wtopione w tkaninę – czy to rzeczywiście jest lepsze? Mi się to nie podoba.

Wklejam zdjęcie poniżej, ten tablet na środku w ix3 wygląda średnio, też jest jakiś doklejony jakby lewitował. Moim zdaniem najładniejsze nowe wnętrze na 2026 ma zdecydowanie Porsche, szkoda że jest 3 ekran i nie mogli zrobić ładną czysta deske + brak dźwigni do skrzyni biegów. Wiem, to inna klasa samochodu, ale przecież mamy coraz więcej unifikacji i już nie jest tak, że topowe rozwiązania trafiają tylko do najwyższych modeli. Wnętrze iX3 jest więc zdecydowanie poniżej Porsche jeśli chodzi o design. Gdyby nie znaczek BMW to wygląda jak nowy innowacyjny model BYD. 

5 Things I Love About the 2026 BMW iX3

porsche cayenne ev prototype

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Generalnie ekranoza i coraz brzydsze wnetrza u wszystkich producentow ! 

Opublikowano
3 minuty temu, saab napisał(a):

Generalnie ekranoza i coraz brzydsze wnetrza u wszystkich producentow ! 

Czy ja wiem 😄 Niektórym ekrany pomagają. 

Dacia Duster - ambitny typ o terenowym usposobieniu. Test -

Dacia Duster 2024

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
11 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

Czy ja wiem 😄 Niektórym ekrany pomagają. 

Dacia Duster - ambitny typ o terenowym usposobieniu. Test -

Dacia Duster 2024

Akurat tutaj było strasznie i jest strasznie.

Opublikowano
15 minut temu, saab napisał(a):

Akurat tutaj było strasznie i jest strasznie.

Coż się spodziwać po aucie , którego jakość plastiku użyta do klamki przebija najbardziej podła dolniczka z castoramy  🤣