Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem. Nie znalazłem takiego tematu, więc odważyłem się założyć. Moderatora lub Admina proszę o wywalenie (tematu, nie mnie)jeżeli był lub nie podoba się. Chodzi mi tu o akcesoria, dodatki oryginale lub nieoryginalne, które ulepszą G20/21. Były by w jednym temacie i jeśli ktoś znalazłby cos ciekawego to tu by się można "pochwalić". Mam na myśli np. grille (o których są osobne watki), dywaniki, i nie wiem co jeszcze. Jestem też na forum Seata Ateki i tu jest sporo tego typu akcesoriów (sporo z Alli.., ale całkiem dobrej jakości). Może to trochę lamerskie, ale zaryzykuję. Odbieram w kwietniu i mam już na uwadze parę rzeczy, tylko nie wiem czy mogę tu wstawiać linki zakupowe. Co myślicie? Tylko szczerze, nie obrazę się 🙂

Opublikowano

Ja bym się chętnie dowiedział czy można kupić jakieś wkładki do kieszeni w drzwiach? Bo ten plastik tam to lekka porażka. 

Opublikowano

Na forum seata przewijał się turecki producent sprzedający docięte formatki flocka do wyklejenia w schowkach.

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

Mam taki podobny case, a właściwie dwa w różnych kolorach dla kluczyków różnych kierowców co by je łatwiej rozróżnić.

W sumie to od kilku lat stosuje takie, kluczyk wtedy pozostaje w idealnym stanie.

Opublikowano

Ciekawy temat.

Z takich małych gadżetów to kupiłem niedawno coś takiego na ali jak poniżej. Miejsce jest niewykorzystane, postanowiłem spróbować jakoś je wykorzystać. Kolor jest praktycznine taki sam jak reszta, nie odróżnia się. Finalnie wróciłem do oryginału, bo tutaj i tak nic nie trzymałem, ale może komuś się przyda 🙂 - link
image.thumb.png.bb2108c2b519d9ea667c1ea583f3e486.png

Opublikowano
5 godzin temu, Lutek T napisał(a):

komoornik - Czyli jakość tego gadżetu jest OK? 

Dla mnie jest ok, ale wydaje mi się że opinie o estetyce takiego rozwiązania mogą być podzielone 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Arrchi napisał(a):

Ciekawy temat.

Z takich małych gadżetów to kupiłem niedawno coś takiego na ali jak poniżej. Miejsce jest niewykorzystane, postanowiłem spróbować jakoś je wykorzystać. Kolor jest praktycznine taki sam jak reszta, nie odróżnia się. Finalnie wróciłem do oryginału, bo tutaj i tak nic nie trzymałem, ale może komuś się przyda 🙂 - link
image.thumb.png.bb2108c2b519d9ea667c1ea583f3e486.png

Też sobie coś takiego zamówiłem, po czym musiałem anulować zamówienie.

Szybko przypomniałem sobie że ja tam mam przyciski od otwierania dachu i grzania na kark 😅

Opublikowano
10 godzin temu, Lutek T napisał(a):

Zgadza się, nawet kupiłem i wkleiłem ten flock do swojej Ateki. To G20 nie ma takiej wykładziny w kieszeniach?

No taka marka premium, że nie ma tam nic 🙂 Wklejany flock to też średnie rozwiązanie. Idealne byłyby silikonowe lub gumowe wkładki. Miałem takie fabrycznie w poprzednim samochodzie i super praktyczne rozwiązanie.

Opublikowano

Ja to przepłaciłem za oryginały i jest mi z tym ok. A o tym producencie czytałem pochlebne opinie.

Opublikowano
Opublikowano

Ja kupiłem tą Rigum, co ktoś już wcześniej polecał. Jakość dobra, ale moim zdaniem spasowanie takie sobie. Tzn pasuje, ale jest o parę cm z każdej strony za krótka, drugi raz bym nie kupił.

• Dziękuję 1
Opublikowano

OBDLink CX aby wykodować fake dźwięki "Iconic Sounds" i żeby zakodować na otwartą na stałe klapę w wydechu ;D

• Haha 1
Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jaworq napisał(a):

OBDLink CX aby wykodować fake dźwięki "Iconic Sounds" i żeby zakodować na otwartą na stałe klapę w wydechu ;D

Działa to w najnowszych autach? Btw. za takie modyfikacje można mieć problem w przypadku awarii i potrzeby naprawy gwarancyjnej.

Edytowane przez R4dek
Opublikowano
15 godzin temu, R4dek napisał(a):

Działa to w najnowszych autach? Btw. za takie modyfikacje można mieć problem w przypadku awarii i potrzeby naprawy gwarancyjnej.

Oczywiście że można, a jest to nawet gwarantowane. 

Opublikowano
2 godziny temu, zornold napisał(a):

Oczywiście że można, a jest to nawet gwarantowane. 

po zagłębieniu się w temat stwierdzam jednak że to do kitu rozwiązanie. To jest zmiana tylko do zgaszenia silnika. Potem od nowa musisz klikać w apce otwieranie klapy wydechu jak uruchamiasz silnik. I trzeba jeździć z włożoną kostką OBD.... Znalazłem lepszy sposób xD Skuteczniejszy.

Opublikowano
2 minuty temu, jaworq napisał(a):

Znalazłem lepszy sposób xD Skuteczniejszy.

Czyżby mechaniczne wyjęcie zawleczki przy silniczku sterującym klapą? 🙂

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, kamsku2930 napisał(a):

Czyżby mechaniczne wyjęcie zawleczki przy silniczku sterującym klapą? 🙂

Nie. Wyjąłem bezpiecznik. Napisałem tutaj w poście w bardziej właściwym temacie: 

https://www.bmwklubpolska.pl/forum/topic/221602-modyfikacja-na-otwartą-klapę-wydechu/#comment-2417356

Edytowane przez jaworq
Opublikowano

Tylko się na przegląd nie wybierajcie z wyjętym bezpiecznikiem albo zawleczką, bo jeszcze ktoś Wam unieważni gwarancję na GPF lub katalizator 🫢