Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wybrałem zwykły biały bo jak stoją obok siebie samochody z arctic white i mineral white to ten drugi wydaje mi się taki żółtawy a tego nie lubię. Przyznaję jednak że lepiej przy mineral white wyglądają wszystkie refleksy świetlne, szczególnie nocą.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Auto zamówiłem w maju. Wyprodukowane w końcu czerwca wg www.mdecoder.com/. Czy mogę w jakiś sposób dalej śledzić losy mojego auta?
Opublikowano
Ja też zamówiłem w maju 40d (pnematyka,komforty) , ale dalej czekam na termin produkcji. Co zamówiłeś że tak szybko wyprodukowali ?
Opublikowano
U mnie tez statusy wiecznie przekladane, ale jak tylko odpuscilem komforty, pneumatyke, hk to blyskawicznie status 150 i produkcja. Jeszcze zlapalem ladowanie indukcyjne
Opublikowano (edytowane)
Zamówienie koniec maja, 01 lipca status 150, potwierdzona produkcja 28 tydzień, wersja 45e Edytowane przez rkmi09
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Ja już się gubię w tym wszystkim. Niby jakiś czas temu dostałem info, że październik listopad będę mieć auto, ale teraz się okazuje, że nie mam jeszcze daty produkcji. Auto zamawiane w maju, mam numer produkcyjny, ktoś kojarzy, czy po numerze produkcyjnym można sprawdzać zmiany statusów?
Opublikowano
Ponawiam pytanie: Czy mogę w jakiś sposób dalej śledzić losy mojego auta? Mam win i info od handlowca, że auto w transporcie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ponawiam pytanie: Czy mogę w jakiś sposób dalej śledzić losy mojego auta? Mam win i info od handlowca, że auto w transporcie.

Teoretycznie sprzedawca może Ci podać nazwę statku którym płynie i poszukać jego położenia w czasie rejsu, ale potem po rozładunku i tak zostaje śledzenie dalszych statusów u sprzedawcy.

Nie martw się, ten czas szybko mija ;-) ok 6tyg od daty produkcji. Rezerwuj już termin na ewentualna ceramikę i oklejanie folią ppf, bo na to się czeka z miesiąc, a lepiej odstawić nówkę niejeżdżoną.

Opublikowano
Chyba szkoda mi kasy na te wszystkie zabezpieczenia. Auto ma mi służyć raczej do jazdy, a nie do patrzenia. Przed wgnieceniami to nie uchroni, a rysy, jak rysy - wszystkie auta je mają.
Opublikowano
Ja też nie jestem z tych co pilota od tv trzymają w folii ;-). Auto trzymam nie dłużej niż 3lata, a staram się sprzedać zawsze zanim wyjdzie nowszy model bo wtedy ceny idą mocno w dół.Przez te 3 lata aż tak się nie zniszczy żeby coś oklejać, a jak się trochę zniszczy to przed sprzedażą szybki detailing i auto swojego klienta znajdzie :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Samochód zamówiony i zaliczkowany na początku maja. Właśnie otrzymałem informację że został wyprodukowany. Silnik 40 D. Zrezygnowałem z pneumatyki na rzecz M prof. Mam HK, komforty , hak i jeszcze sporo zabawek. Nie wiem kiedy dopłynie ale się pochwalę.
Opublikowano

Udało mi się dzisiaj w końcu zdekodować swój VIN.

Jest HK, są kamery 360 więc jednak M-ka ma priorytet.

Nie widzę telefonii komfortowej z ładowaniem bezprzewodowym, ogrzewania przednich siedzeń (chyba, że to jest ujęte już w fotelach M) i Head-upa - ale możete pozycje są schowane w pakiecie M/ M Competition - nie wiem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak wpisałem mój vin to mam:

- 0610 Head-up display

- 06NW Telephony with wireless charging

- 04HB Heat comfort package, front

Więc brak w twoim VIN tych opcji jest lekko niepokojący.

Opublikowano

Dzięki za sprawdzenie.

Wynika to z tego najprawdopodobniej, ze jest to schowane w pakiecie M Competition lub w M jako standard. Sprawdzałem VIN innej Mki i tez nie ma pokazanego kodu Head up.

Mogłem już dzisiaj wgrać samochód do Drivers guide i mam tam instrukcję do Head up i do grzania foteli - wiec to jest raczej w samochodzie.

Nie mam jedynie ładowania indukcyjnego, wiec grzecznie poproszę BMW Polska o rekompensatę ;). Akurat tej jednej pozycji mi nie szkoda - balem się o HK i kamery 360.

Swoją drogą fajnie dostosowana jest ta apka Drivers guide do danego samochodu - zawarte są tylko opcje które dane auto posiada.

Opublikowano
Spotkał się ktoś z taką sytuacją .Samochód zamówiony na początku stycznia oraz wpłacona zaliczka X5 3.0 d .Odbiór początek czerwca .Przez cały czas handlowiec twierdził że wszystko idzie według planu i nie ma żadnych obostrzeń co do mojej konfiguracji , mają tylko problem z dostarczeniem samochodu z placu celnego do salonu . :( Dzisiaj dostałem info z salonu że samochód nie został wyprodukowany stwierdzili że był problem z kodami . Bardzo dziwna sytuacja a może go sprzedali komuś innemu po lepszych warunkach ?
Opublikowano
Dzięki za sprawdzenie.

Wynika to z tego najprawdopodobniej, ze jest to schowane w pakiecie M Competition lub w M jako standard. Sprawdzałem VIN innej Mki i tez nie ma pokazanego kodu Head up.

Mogłem już dzisiaj wgrać samochód do Drivers guide i mam tam instrukcję do Head up i do grzania foteli - wiec to jest raczej w samochodzie.

Nie mam jedynie ładowania indukcyjnego, wiec grzecznie poproszę BMW Polska o rekompensatę ;). Akurat tej jednej pozycji mi nie szkoda - balem się o HK i kamery 360.

Swoją drogą fajnie dostosowana jest ta apka Drivers guide do danego samochodu - zawarte są tylko opcje które dane auto posiada.

Nie martw się, jakby co to można to ładowanie indukcyjne potem dołożyć bez problemu, nawet w ASO....jak będzie dostęp do części

Opublikowano
Spotkał się ktoś z taką sytuacją .Samochód zamówiony na początku stycznia oraz wpłacona zaliczka X5 3.0 d .Odbiór początek czerwca .Przez cały czas handlowiec twierdził że wszystko idzie według planu i nie ma żadnych obostrzeń co do mojej konfiguracji , mają tylko problem z dostarczeniem samochodu z placu celnego do salonu . :( Dzisiaj dostałem info z salonu że samochód nie został wyprodukowany stwierdzili że był problem z kodami . Bardzo dziwna sytuacja a może go sprzedali komuś innemu po lepszych warunkach ?

Sprzedawca nie dał Ci VIN-u samochodu? Po nim łatwo sprawdzisz co i jak.

Nie martw się, jakby co to można to ładowanie indukcyjne potem dołożyć bez problemu, nawet w ASO....jak będzie dostęp do części

Pytanie czy pozostałe elementy telefonii komfortowej będą, bo bez nich wolę $$$ od dealera - ta indukcja jest najmniej ważna bo i tak nędznie działa ;).