Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, Marco120i napisał(a):

Z tym przyciskiem to nie jest tak, że w G21 jest w standardzie, a w G20 zależy od pakietu? 
Ja mam G21, pakietu Comfort brak, a przycisk jest 

Ja mam podobnie w g21 prelci.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Dzięki Panowie za odpowiedzi.

Tak - jestem świadomy, że mogę otwierać klapę z kluczyka i to działa jak najbardziej.

Jedyna wątpliwość dotyczy tego, że w konfiguratorze bez pakietu Comfort ten przycisk jest widoczny na zdjęciach i liczyłem na to, że w realu będzie dostępny. Wiem, że to tylko wizualizacja i może to być błąd i z automatu nie oznacza, że przycisk ma być ale wolałbym mieć jasność.

Opis opcji na stronce też nie pozwala w 100% odpowiedzieć czy przycisk w środku na drzwiach ma być czy nie. 

image.thumb.png.3f04619dc84508f68c03b9e20a1a2d36.png

Napisałem jeszcze do BMW żeby potwierdzili/zaprzeczyli. Jak coś sensownego odpiszą to dam znać.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Mam już odp od dealera 🙂

"Absolutnie nie ma możliwości posiadania przycisku otwierania bagażnika w środku, kiedy nie ma w aucie pakietu comfort."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
48 minut temu, marcin_196 napisał(a):

Mam już odp od dealera 🙂

"Absolutnie nie ma możliwości posiadania przycisku otwierania bagażnika w środku, kiedy nie ma w aucie pakietu comfort."

Dotyczy to tylko g20,  czy obecnie też g21?

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Tego nie jestem pewien ale obstawiam, że dealer miał na myśli ogólnie serię 3. W moim przypadku jest to G20.

Jednocześnie nie zdziwiło by mnie gdyby się okazało, że pomimo braku PC, niektórzy jednak ten przycisk mają.

Opublikowano

Czy ktoś z Was montował w ASO dodatkowe gniazdo zapalniczki w bagażniku w G20 LCI? Auto na gwarancji więc nie chcę grzebać w instalacji. Chciałbym do takiego gniazda podłączyć sobie powerbank do zasilania kamery w miejscu gdzie jest apteczka. Robię dłuższe trasy więc jest szansa że power bank zdąży naładować się do pełna z gniazda zapalniczki.

Opublikowano (edytowane)

Czołem. Też jestem zainteresowany gniazdkiem w bagażniku, ale chyba jest nas tylko dwóch. 😁 

Z innej beczki: czy w innych wersjach niż mój wypas, jest coś jeszcze w tej tajnej skrytce? Jakieś uchwyty puste wydaje mi się tu są. 

IMG_20250530_112436.jpg

Edytowane przez Lutek T
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Lutek T napisał(a):

Z innej beczki: czy w innych wersjach niż mój wypas, jest coś jeszcze w tej tajnej skrytce? Jakieś uchwyty puste wydaje mi się tu są. 

Obstawiam że w wersji z kołem zapasowym jest klucz do kół i podnośnik.

Edit: albo i nie, bo z ciekawości sprawdziłem że to jest przy kole zapasowym. A też kiedyś o tym myślałem, bo rzeczywiście wydaje się być pusty ten schowek

Edytowane przez knrdk
  • Dziękuję 1
Opublikowano
4 godziny temu, Lutek T napisał(a):

Jakieś uchwyty puste wydaje mi się tu są

Prawdopodobnie jedyne czego tu brakuje to śrubokręt, na lewo od uchwytu holowniczego. 

• Dziękuję 1
Opublikowano
7 godzin temu, Lutek T napisał(a):

Czołem. Też jestem zainteresowany gniazdkiem w bagażniku, ale chyba jest nas tylko dwóch. 😁 

IMG_20250530_112436.jpg

W kabrjo mam tu dużo więcej fantów, sporo przyrządów do awaryjnego otwierania/zamykania dachu 🙂

• Dziękuję 1
Opublikowano
W dniu 30.05.2025 o 13:22, Lutek T napisał(a):

IMG_20250530_112436.jpg

W G20 M340i LCI jest identyczne wyposażenie jak na Twoim zdjęciu

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.05.2025 o 11:48, marcin_196 napisał(a):

Dzięki Panowie za odpowiedzi.

Tak - jestem świadomy, że mogę otwierać klapę z kluczyka i to działa jak najbardziej.

Jedyna wątpliwość dotyczy tego, że w konfiguratorze bez pakietu Comfort ten przycisk jest widoczny na zdjęciach i liczyłem na to, że w realu będzie dostępny. Wiem, że to tylko wizualizacja i może to być błąd i z automatu nie oznacza, że przycisk ma być ale wolałbym mieć jasność.

Opis opcji na stronce też nie pozwala w 100% odpowiedzieć czy przycisk w środku na drzwiach ma być czy nie. 

image.thumb.png.3f04619dc84508f68c03b9e20a1a2d36.png

Napisałem jeszcze do BMW żeby potwierdzili/zaprzeczyli. Jak coś sensownego odpiszą to dam znać.

Pozdrawiam

Marcin

Nie wiem czy odpowiedź na to pytanie tu już padła, ale ja z pełną świadomością nie wziąłem pakietu Comfort w moim 3 miesięcznym M340i Touring i przycisk w kabinie mam i działa (tak samo jak funkcja w kluczyku). Nie jest galwanizowany jak reszta przycisków (szyby etc), zwykły czarny.

Edytowane przez polski_jezdziec
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
43 minuty temu, polski_jezdziec napisał(a):

Nie wiem czy odpowiedź na to pytanie tu już padła, ale ja z pełną świadomością nie wziąłem pakietu Comfort w moim 3 miesięcznym M340i Touring i przycisk w kabinie mam i działa (tak samo jak funkcja w kluczyku). Nie jest galwanizowany jak reszta przycisków (szyby etc), zwykły czarny.

Może Touring ma zawsze ten przycisk,  a sedan z opcją comfort? 🤔

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
3 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Może Touring ma zawsze ten przycisk,  a sedan z opcją comfort? 🤔

Touring musi mieć bo jest elektryczna klapa w standardzie. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, GrzegorzKo napisał(a):

Touring musi mieć bo jest elektryczna klapa w standardzie. 

Pewnie masz rację,  natomiast sama w sobie elektryczna klapa nie determinuje posiadania przycisku 😉

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Ja zatrzymałem się na takich ustaleniach:

- sedan bez pakietu Comfort - brak przycisku otwierania klapy na drzwiach

- touring - przycisk na drzwiach jest zawsze, bo (tak jak napisał Grzegorz) ma elektryczną klapę w standardzie więc pakiet Comfort nie ma tutaj nic do rzeczy.

Za powyższym przemawia to, że w przypadku touringa nie ma w konfiguratorze opcji "Elektrycznie sterowana klapa bagażnika" (bo jest w standardzie) a w przypadku sedana jest częścią pakietu Comfort.

Jeżeli znajdzie się ktoś kto ma odmienny konfig z przyciskiem to trzeba będzie modyfikować powyższe ustalenia 🙂

Opublikowano

Wygląda jakby przed zaparkowaniem padało. Wokół auta wyschło, a pod nim nie. 
jak dla mnie, skoro nie ma plamy w jednym miejscu, to nie ma problemu. 

Opublikowano

No właśnie mam tak że jest mokro pod. Nie zostają żadne plamy ale coś się skrapla 

Opublikowano
W dniu 30.05.2025 o 13:22, Lutek T napisał(a):

IMG_20250530_112436.jpg

Straszna bieda faktycznie u Was w tych 3kach, ja mam nawet śrubokręt żeby samemu naprawiać a nie assistance wzywać 🤔

image.thumb.png.4cd0ade9586e4bee0b480f829ba54402.png

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, Sko napisał(a):

No właśnie mam tak że jest mokro pod. Nie zostają żadne plamy ale coś się skrapla 

Rozumiem, że klimę wykluczamy?