Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wiecie może czy jest możliwość blokowania drzwi za pomocą pilota tak żeby nie wzbudzać alarmu gdy ktoś siedzi w środku?

Opublikowano
20 minut temu, SajmonMT napisał(a):

Cześć,

Wiecie może czy jest możliwość blokowania drzwi za pomocą pilota tak żeby nie wzbudzać alarmu gdy ktoś siedzi w środku?

Można i o ile ktoś w środku nie wykonuje gwałtownych ruchów to alarm się nie aktywuje, lub nie otworzy drzwi.

Opublikowano
19 minut temu, SajmonMT napisał(a):

No właśnie chodzi mi o to że w środku np zostaje żona i dzieci, wiec o ciszę i brak ruchu trudno 🙂

To czemu nie zostawisz jej kluczyków, najwyżej sobie go wyłączy 😄 

Opublikowano (edytowane)

Nie ma czasem opcji w ustawieniach pojazdu nt. wyłączenia śledzenia wnętrza? Chyba coś takiego mi się rzuciło w oczy.
No żonie to raczej można zostawić kluczyki (w ostateczności rzecz jasna), ale same dziecko lepiej zamknąć. 🙃

Edytowane przez Markok
Opublikowano
Godzinę temu, SajmonMT napisał(a):

Cześć,

Takie coś znajduje się w instrukcji na stronie 99
image.png.16a64f3072aa78ade14ba9af528f83e9.png

Opublikowano

Ja każę żonie i dzieciom wziąć pałki z bagażnika i pilnować auta stojąc na zewnątrz. Nawet jak pada. Trzeba mieć w życiu jakieś wartości priorytety...😁

• Haha 5
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czołem,

moje szybkie pytanie: gdzie jest gniazdo OBD i jak się do niego wpiąć? Kupiłem urządzenie OBDLinkCX i przez BimmerCode chcę wyłączyć wszystkie fajkowe dźwięki, które będzie mi dostarczać G81, które odbieram lada moment od dilera... (chodzi o Active Sound Design - potwierdziłem, że w LCI można to wyłączyć przez BimmerCode)

Dzięki!

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

nad nogami kierowcy po lewej, wpinasz kostkę i tyle

• Dziękuję 1
Opublikowano
10 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Czołem,

moje szybkie pytanie: gdzie jest gniazdo OBD i jak się do niego wpiąć? Kupiłem urządzenie OBDLinkCX i przez BimmerCode chcę wyłączyć wszystkie fajkowe dźwięki, które będzie mi dostarczać G81, które odbieram lada moment od dilera... (chodzi o Active Sound Design - potwierdziłem, że w LCI można to wyłączyć przez BimmerCode)

Dzięki!

Nie obawiasz się utraty gwarancji? Taka modyfikacja na pewno będzie widoczna w logach a to jest ingerencja w elektronikę, której pełno w aucie i trochę szkoda stracić na to gwarancję.

Opublikowano

Najwyżej straci gwarę na Active Sound Design o którym i tak nie chce słyszeć, nie dajmy się zwariować, to nawet nie mikroskopijne ingerowanie w elektronikę..
Zawsze może włączyć to z powrotem kiedy pojedzie do aso, już ktoś będzie grzebał w logach bo mu się nudzi.. 🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
44 minuty temu, R4dek napisał(a):

Nie obawiasz się utraty gwarancji? Taka modyfikacja na pewno będzie widoczna w logach a to jest ingerencja w elektronikę, której pełno w aucie i trochę szkoda stracić na to gwarancję.

To dla mnie nowość, aby wykodowanie jednej opcji (związanej ze sztucznym odgłosem wydechu) miało naruszyć gwarancję. Są na to jakieś przykłady (tj ktoś z forum / znajomy zaliczył zonk)?

Co innego wpięcie RaceChip czy podobnych wynalazków 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, maciek_w napisał(a):

To dla mnie nowość, aby wykodowanie jednej opcji (związanej ze sztucznym odgłosem wydechu) miało naruszyć gwarancję. Są na to jakieś przykłady (tj ktoś z forum / znajomy zaliczył zonk)?

Co innego wpięcie RaceChip czy podobnych wynalazków 

Takie info słyszałem od kierwonika serwisu w jednym z aso, bo sam mocno rozważałem tą opcję. Chętnie się dowiem czy ktoś uzyskał inne z aso, bo wiadomo jedni powiedzą tak inni inaczej. Czy to jakiś przewrażliwiony pracownik czy może jednak taka narracja się będzie powtarzać.

Jasne, że nikt w logach nie będzie grzebał do momentu jak jest dobrze to jest dobrze, gorzej jak przestaje być dobrze 😉

Skoro chcesz to kodować to może się orientowałeś, bo oprócz tego że podbija on dźwięk w kabinie to otwiera bardziej wylot w wydechu, sprawdzłem osobiście bo byłem ciekaw czy to tylko dźwięk w kabinie. Czy po wyłączeniu tego wydech się nie będzie otwierał na maksa?

Seryjnie żeby mieć maksymalnie głośny wydech trzeba ustawić silnik w sport plus i dodatkow active sound on, przy silniku sport plus i active sound off klapka w wydechu się przymyka i jest ciszej na zewnątrz też.

Edytowane przez R4dek
Opublikowano
13 minut temu, R4dek napisał(a):

Takie info słyszałem od kierwonika serwisu w jednym z aso, bo sam mocno rozważałem tą opcję. Chętnie się dowiem czy ktoś uzyskał inne z aso, bo wiadomo jedni powiedzą tak inni inaczej. Czy to jakiś przewrażliwiony pracownik czy może jednak taka narracja się będzie powtarzać.

Jasne, że nikt w logach nie będzie grzebał do momentu jak jest dobrze to jest dobrze, gorzej jak przestaje być dobrze 😉

Skoro chcesz to kodować to może się orientowałeś, bo oprócz tego że podbija on dźwięk w kabinie to otwiera bardziej wylot w wydechu, sprawdzłem osobiście bo byłem ciekaw czy to tylko dźwięk w kabinie. Czy po wyłączeniu tego wydech się nie będzie otwierał na maksa?

Seryjnie żeby mieć maksymalnie głośny wydech trzeba ustawić silnik w sport plus i dodatkow active sound on, przy silniku sport plus i active sound off klapka w wydechu się przymyka i jest ciszej na zewnątrz też.

Ale nadal na co miałby stracić gwarancję, na Active sound, którego nie chce?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, siwyZS napisał(a):

Ale nadal na co miałby stracić gwarancję, na Active sound, którego nie chce?

Na elektronikę w aucie bo to ingerecja w oprogramowanie.

Zgaduję, pojawi się jakiś problem z radarem, czujnikami, ustawieniami ogrzewania, itd itp, zaczną grzebać, znajdą logi że była ingerencja w soft i gotowe, żeby próbować zwalać winę na użytkownika.

Takie moje głośne przemyślenie jakby chcieli się wymigać od naprawy gwarancyjnej.

Edytowane przez R4dek
  • Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, R4dek napisał(a):

Na elektronikę w aucie bo to ingerecja w oprogramowanie.

Zgaduję, pojawi się jakiś problem z radarem, czujnikami, ustawieniami ogrzewania, itd itp, zaczną grzebać, znajdą logi że była ingerencja w soft i gotowe, żeby próbować zwalać winę na użytkownika.

Takie moje głośne przemyślenie jakby chcieli się wymigać od naprawy gwarancyjnej.

Jestem podobnego zdania,  nawet nie tyle, że będą próbowali co zwyczajnie zwalą winę i po temacie na tą chwilę.  

Oczywiście można próbować udowadniać,  że ingerencja nie miała wpływu,  ale na ten moment auto będzie niesprawne, a ASO się wypnie. 

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dealer przy wydaniu jasno powiedział: nie ruszaj… no cóż. Poczekam do przeglądu po dotarciu, zobaczę, co w serwisie mogą poradzić (może dadzą się namówić na przesunięcie pstryczka…)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przecież zawsze przed Aso można przywrócić backup w 30 sekund. 

Opublikowano

Co z tego że przywróci jeśli system zaloguje że było podłączenie i nie autoryzowana zmiana ustawień a logi zapisze w pamięci auta. 

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

Za samo wpięcie się do OBD potem w razie jakichkolwiek problemów z czymkolwiek będą was ścigać, kupiłeś samochód z fakowymi dźwiękami, to takim masz jeździć do końca gwarancji. Każdy kto myśli że oj tam oj tam się przekona, że nie ma potem gwarancji. 

• Lubię to 1