Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, i043W napisał(a):

Tak, od nowości. Cały ten środek u mnie jest mocno średnio spasowany, "strzela" od temperatury i dziur, a pod dotykiem to powiedzmy, że nie tak sobie wyobrażałem auto premium. Tylko ja mam LCI 2 z tym czarnym plastikowy nawiewem co może fajnie wygląda ale jakościowo jest jak z aliexpres. Będę walczył, tylko nie mogę się zebrać na wizytę, bo to kupę czasu zajmie i jeszcze użeranie się z serwisem.

O ile jakość niektórych materiałów tj. kratki nawiewów bocznych na desce rozdzielczej są z plastiku oraz plastiki udający metal na kierownicy uwiera w oczy. To konkretnie wymacałem cały samochód i zero trzasków na konsoli centralnej, zarówno jak był normalna temperatura oraz jak samochód ochłodził się teraz na tych mrozach. G21 touring

Edytowane przez GrzegorzKo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O ile trzasków u mnie nie ma, póki co, auto ma już 120 tys,  to drzwi kierowcy przy otwieraniu wydają dźwięki jakie pamiętam z Zastavy mojego Taty z lat '80.

Muszę to może jakoś nasmarowac, bo aż czasem wstyd drzwi otworzyć na parkingu  🙄

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
9 godzin temu, Bialybst napisał(a):

Wam tez tak strzelają plastiki od środkowego tunelu po stronie kierowcy? Auto  na gwarancji (15tys km) i się zastanawiam czy tego  nie zgłaszać przy serwisie. 

U mnie tak nie strzela ale się rusza podobnie. To jest LCI1 czy 2?

7 godzin temu, i043W napisał(a):

Tak, od nowości. Cały ten środek u mnie jest mocno średnio spasowany, "strzela" od temperatury i dziur, a pod dotykiem to powiedzmy, że nie tak sobie wyobrażałem auto premium. Tylko ja mam LCI 2 z tym czarnym plastikowy nawiewem co może fajnie wygląda ale jakościowo jest jak z aliexpres. Będę walczył, tylko nie mogę się zebrać na wizytę, bo to kupę czasu zajmie i jeszcze użeranie się z serwisem.

Mam to samo w LCI2 z kratką nawiewu i walczę obecnie z serwisem. Auto odebrane w sierpniu i nie było żadnych problemów przez ponad 10 tys. km i dopóki temperatury nie spadły w okolice zera stopni. Teraz strzela wyraźnie przy rozgrzewaniu, nawet na postoju potrafi trzasnąć jak dmuchawa chodzi. Zgłaszaj temat do serwisu bo w zimie łatwiej to pokazać, ogólnie trzeba im udowodnić że trzeszczy w czasie jazdy (na trzeszczenie "pod palcem" reklamacji nie przyjmują) więc ja dostarczyłem kilka filmików. Im wiecej zgłoszeń to może BMW coś z tym zrobi bo moje ASO nie za bardzo wie jak się za to zabrać, wysłali podobno pismo do BMW i czekają na odpowiedz.  

Opublikowano
52 minuty temu, proarnes napisał(a):

Zgłaszaj temat do serwisu bo w zimie łatwiej to pokazać, ogólnie trzeba im udowodnić że trzeszczy w czasie jazdy (na trzeszczenie "pod palcem" reklamacji nie przyjmują) więc ja dostarczyłem kilka filmików

Tylko ciężko to nagrać, bo te trzaski/strzały są nieregularne i bardzo ciche, telefon nie łapie. Żona słyszy, ale ma wywalone i zastanawiam się czy mamy źle spasowane egzemplarze, czy innym też to nie przeszkadza.

Też mam wrażenie, że to jest raczej z okolicy klapki nad ładowarką/uchwytami na kubki, niż z tej kratki nawiewu.

Opublikowano

Ja z kolei mam wrażenie że drobne strzały pochodzą z dekorów karbonowych (LCI2). Pod naciskiem wiadomo, że trzeszczy. Mam też wrażenie, że jak te dekory się pougniata to wtedy podczas jazdy już tak nie słychać - niby prawdziwy karbon. Konsola środkowa raczej nie wydaje dźwięków u mnie sama z siebie. 

Opublikowano
Godzinę temu, i043W napisał(a):

Tylko ciężko to nagrać, bo te trzaski/strzały są nieregularne i bardzo ciche, telefon nie łapie. Żona słyszy, ale ma wywalone i zastanawiam się czy mamy źle spasowane egzemplarze, czy innym też to nie przeszkadza.

Też mam wrażenie, że to jest raczej z okolicy klapki nad ładowarką/uchwytami na kubki, niż z tej kratki nawiewu.

U mnie na nagraniu to lepiej słychać niż w rzeczywistości. Telefon trzymam w pobliżu kratki ale oczywiście 100% pewności nie mam że to sama kratka, choć wszystko na to wskazuje.   

Opublikowano
3 godziny temu, MedicuS napisał(a):

O ile trzasków u mnie nie ma, póki co, auto ma już 120 tys,  to drzwi kierowcy przy otwieraniu wydają dźwięki jakie pamiętam z Zastavy mojego Taty z lat '80.

Muszę to może jakoś nasmarowac, bo aż czasem wstyd drzwi otworzyć na parkingu  🙄

Hehe a ja właśnie od tygodnia zawsze zapominam wziąć smaru, przypominam sobie po otwarciu drzwi....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, siwyZS napisał(a):

Hehe a ja właśnie od tygodnia zawsze zapominam wziąć smaru, przypominam sobie po otwarciu drzwi....

Jadę na wymianę oleju to może tam mi się przypomni i przy okazji ogarną 🙂

Jak mi strzelało przy skręcie to nic nie nagrywałem tylko wsadziłem "mistrza " serwisu i sam "se" wysłuchał  😉

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

To ja dodam, że drzwi w G20 trzaskają jak w Lanosie. A sam porównywałem u dealera na kolejnych dwóch egzemplarzach i wszędzie to samo. Dramat. Jak na recenzjach np. w caroserii sprawdzają jak trzaskają drzwi, to w skali 0-10 G20 powinno dostać mocną czwóreczkę. 

• Lubię to 1
  • Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
48 minut temu, JacekLZ napisał(a):

To ja dodam, że drzwi w G20 trzaskają jak w Lanosie. A sam porównywałem u dealera na kolejnych dwóch egzemplarzach i wszędzie to samo. Dramat. Jak na recenzjach np. w caroserii sprawdzają jak trzaskają drzwi, to w skali 0-10 G20 powinno dostać mocną czwóreczkę. 

Dokładnie tego samego zdania jestem.  Porównywałem na żywo z C klasą,  jest spora różnica.

Ostatnio zamknąłem jak u siebie u drugiego kumpla w x5, no i zarobiłem zrype,  że to nie drzwi od stodoły 🫣

Więc Mu powiedziałem,  że nie tyle os stodoły co od 3er 🙂

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

No, nie ma tego puszystego, miękkiego, basowego pufnięcia, jakiego by się oczekiwało już nawet od takiej pół-premium, tylko jest plastikowo-metalowe pier*olnięcie

Opublikowano (edytowane)

Dźwięk drzwi do tyłka, ale byłoby trochę lepiej gdyby nie trzeba było ich z taką siłą zamykać. Widać ktoś tak to przemyślał żeby za każdym wejściem do samochodu przypominać właścicielowi że jest to zaledwie "premium"...

Edytowane przez icetruck
Opublikowano

Będę miał G20 po kolizji z robitą lampą laserową. Czy po wymianie na inną, używaną, kupioną razem z modułami, podłączam kostki i wszytko działa? Czy trzeba coś adaptować, kodować? Ewentualnie tylko błędy skasować? Czy w Europie był tylko jeden rodzaj lamp laserowych? Czy były inne wersje w anglikach i USA które mogą próbować wcisnąć nieuczciwi handlarze? Oczywiście sprawdzę po numerach jak będę miał auto. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 minuty temu, daniel_ napisał(a):

Będę miał G20 po kolizji z robitą lampą laserową. Czy po wymianie na inną, używaną, kupioną razem z modułami, podłączam kostki i wszytko działa? Czy trzeba coś adaptować, kodować? Ewentualnie tylko błędy skasować? Czy w Europie był tylko jeden rodzaj lamp laserowych? Czy były inne wersje w anglikach i USA które mogą próbować wcisnąć nieuczciwi handlarze? Oczywiście sprawdzę po numerach jak będę miał auto. 

Chyba najlepiej by było gdybyś omówił temat z kimś kto koduje.

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
9 godzin temu, siwyZS napisał(a):

Cześć zgłaszałem to już do serwisu. To nie zawiasy a plastik.

jak ruszasz za blachę nie trzeszczy ale jak zakłamie gdy wysiadasz to już tak

ogarnęli przy akcji serwisowej  

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

naprawdę dla ludzi na forum jest problemem głośne zamykanie drzwi 😜 ? ja to jednak bezproblemowy człowiek jestem 🙂 

• Lubię to 2
male-bmw-2.png
Opublikowano

Ja mam całkowicie odwrotne odczucia co do zamykania - wydaje mi się, że właśnie bardzo lekko się zamykają. U mnie to inni ludzie nieprzyzwyczajeni trzaskają nimi niepotrzebnie jak "drzwiami od stodoly".

47 minut temu, wehyr napisał(a):

naprawdę dla ludzi na forum jest problemem głośne zamykanie drzwi 😜 ? ja to jednak bezproblemowy człowiek jestem 🙂 

Często na testach aut to jest sprawdzane, myślałem że właśnie mało kto zwraca na to uwagę, a okazuje się, że jednak nie:)

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 minut temu, karlos91 napisał(a):

2 x M3 i X1 i w garazu potrafi zmienic podejscie czlowieka do samochodu... 

Niby na jakie? Jak trzaskają to trzaskają  😉

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
15 minut temu, Arrchi napisał(a):

U mnie to inni ludzie nieprzyzwyczajeni trzaskają nimi niepotrzebnie jak "drzwiami od stodoly".

Bo ludzie popychają i puszczają drzwi i wtedy jest trzaskanie. Jeśli konsekwentnie będzie się trzymać rękę na klamce i domykać to i lepiej się domykają i ciszej. Mam Audi S3 też i tam się irytowałem bo drzwi sprawiają wrażenie cięższych i przez to ich nie zamykałem i musiałem kłapać ciągle. Ta technika sprawdza się i w S3 i w 3. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, wehyr napisał(a):

Jak w restauracji dostaniesz zimne jedzenie to też jeden stwierdzi, że zje bo jest bezproblemowe, a drugi uzna,  że zamawiał jednak ciepłe  😉

• Lubię to 1
  • Haha 2

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
30 minut temu, karlos91 napisał(a):

2 x M3 i X1 i w garazu potrafi zmienic podejscie czlowieka do samochodu... 

a co to ma do rzeczy ?? lol to nie prosiaki , mam trójki które trzaskają 😄 a mógłbym mieć x7 i 7dmke , ale po prostu mi to nie przeszkadza i ja nawet przez ułamek sekundy nawet nie pomyślałem że te drwi trzaskają za głośno się domykają 🙂 po prostu jestem w lekkim szoku czytając niektóre wątki jak ten 😛 lub że deska za plastikowa, że multimedia złe , że plastiki tandetne.... z większością się zgodzę tylko szkoda by mi było życia i radości dnia codziennego na przejmowanie się takim głupotami 😄 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 minut temu, MedicuS napisał(a):

Jak w restauracji dostaniesz zimne jedzenie to też jeden stwierdzi, że zje bo jest bezproblemowe, a drugi uzna,  że zamawiał jednak ciepłe  😉

ale porównanie 😄 raczej nietrafione 🙂 drzwi to drzwi , chce ktoś aksamitne zamykanie są marki premium jak rols etc , seria7 , ska etc etc , a trójka to trójka , zawsze była gorzej wykonana niż 5tka , miała wiele mankamentów i to się nie zmieni .... ale żeby drzwi przeszkadzały w serii 3 to już masakra jakaś 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano
9 minut temu, MedicuS napisał(a):

Niby na jakie? Jak trzaskają to trzaskają  😉

Zmienia sie podejscie, a nie sam fakt trzaskania. Po prostu nabierasz dystansu wiekszego bo Twoje zwykle bmw serii 3, na ktore w dzisiejszych czasach kazdy przy odrobinie determinacji moze sobie pozwolic w jakims finansowaniu, przestaje byc obiektem kultu. 

Dwa to indywidualne podejscie. Ale zdecydowanie obstawiam przy swoim, ze jesli mozesz sobie na wiecej pozwolic, to nie zwracasz uwagi na pierdoly.