Skocz do zawartości

318i Sedan + dodatki Arctic Blue Race

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Czołem.

Co za niefart. Zanim przesiadłem się na bmw ostatni mandat za prędkość był z 15 lat temu.  Dzisiaj przyszedł drugi w tym miesiącu. Z Padwy, przekroczenie o 6,1 km. Porąbało ich. 🤨

• Odpowiedzi 72
  • Wyświetleń 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• krzysztof77
    krzysztof77

Jak ja sobie zrobię zdjęcie jednego oka to też ładny jestem ;). 

• Pierwsze wrażenia. (To moja pierwsza beata) Zatem w kolejności: - dźwięk zamykanych drzwi – okropny, w mojej kosiarce lepiej to brzmi, - to prawda, co tu pisali - 318 nie jedzie. Wdusza

• https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2021/MC-10200243-9999.pdf

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ale przecież twierdziłeś że 318 nie jedzie. 🤭
Jeździć w trasy bez aplikacji na fotoradary, podziwiam, szczęście w nieszczęściu że przekroczenie minimalne to i mandat zapewne, u mnie w BNP więcej wyszłaby faktura za udostępnienie moich danych ich policji..
Nie wiem jak to w takim razie zrobiłem, że z 1500km po Włoszech rok temu 400 konnym autem i nie przejmując się ograniczeniami prędkości dalej nic nie przyszło.. 🤪
Imprezę sponsorował Radarbot, bo yanosika uznaję za aplikację wyłącznie na Polskę i okolice.

*googla* Chwila.

Cytat

Jaka jest wysokość mandatów we Włoszech

Za przekroczenie prędkości:

• o mniej niż 10 km/h możesz otrzymać mandat od 39 do 159 euro;
  • o od 10 do 40 km/h wiąże się z mandatem od 159 do 639 euro;
  • o od 40 do 60 km/h zapłacić mandat karny w wysokości do 2000 euro;
  • o 60 km/h lub więcej grozi mandat do 3199 euro oraz zatrzymanie prawa jazdy na okres od 6 do 12 miesięcy.

Uwaga!

Na mocy włoskiego prawa, w przypadku popełnienia wykroczenia drogowego w godzinach od 7 do 22, wysokość mandatu zostanie zwiększona o 30%.

ILE?!

Opublikowano
  • Autor

73 ojro

I to nie ja pisałem, że nie jedzie, ja tylko cytowałem. 🙂

Jak widać nie tylko jedzie, ale też zapie....la. 

Miłego...

Edytowane przez Lutek T

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Czołem. Od tygodnia walczę z brakiem reakcji na kopa w celu otwarcia bagażnika. Umarło. Serwis mówi, że pewnie brudno,  ale ja tam brudu nie widzę. Juz kiedyś nie działało przez jakis czas potem wróciło, ale teraz znowu umarło. Szkoda. 

Opublikowano
Teraz, Lutek T napisał(a):

Czołem. Od tygodnia walczę z brakiem reakcji na kopa w celu otwarcia bagażnika. Umarło. Serwis mówi, że pewnie brudno,  ale ja tam brudu nie widzę. Juz kiedyś nie działało przez jakis czas potem wróciło, ale teraz znowu umarło. Szkoda. 

Może faktycznie zabrudzenie.

Ja ostatnio po śniegach i mrozach myślałem, że mi padły projektory w progach bo prawie nic nie świeciło na podłoże. Czyściłem to i też wydawało się czyste, ale dopiero na myjni jak porządnie umyli to świeci idealnie. 

Opublikowano
W dniu 30.01.2026 o 17:17, Lutek T napisał(a):

Wjedź gdzieś na kanał, albo podnieś auto i myjką z ciepłą wodą przemyj. Są też specjalne wygięte lance do myjek które pozwalają na umycie od spodu bez konieczności podnoszenia auta.

Ja dwa razy w zimie i na wiosnę dokładnie myję podwozie z soli.

Edytowane przez darosso

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czołem. 

Zmieniłem gryll na czarny. 

20260211_092943.jpg

20260211_092936.jpg

Opublikowano

Z czarnym dużo lepiej wygląda auto, te srebrne montują chyba tylko żeby ludzie dopłacali do pakietu M Pro 😉  

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czołem.  Tak dzisiaj patrzę na swoje cudo, po czytaniu wątku o kołach i oponach. I naprawdę to aż takie szpetne jest??? 17 cali na zimę??? Na muldy, na zaspy, na zamrożone kluchy przy krawężnikach??? 

Edytowane przez Lutek T

Opublikowano
  • Autor

20260227_174123.jpg

Opublikowano

Nie zwracaj uwagi na opinię innych tylko użytkuj w komforcie 😉

Ludziom to już mózgi powypalało z tą manią rozmiaru felg i naleśnikowych opon, zero refleksji o aspektach praktycznych 😅

Opublikowano

Jak ja sobie zrobię zdjęcie jednego oka to też ładny jestem ;). 

Opublikowano
W dniu 27.02.2026 o 18:07, Lutek T napisał(a):

Czołem.  Tak dzisiaj patrzę na swoje cudo, po czytaniu wątku o kołach i oponach. I naprawdę to aż takie szpetne jest??? 17 cali na zimę??? Na muldy, na zaspy, na zamrożone kluchy przy krawężnikach??? 

Małe felgi mają ten plus, że nie widać jak małe są zaciski 😉

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, rafaeelloo napisał(a):

W m340i i emczy nie ma się czego wstydzić jak coś 😆

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.03.2026 o 13:22, rafaeelloo napisał(a):

To prawda niestety. Są tak śladowe (te zaciski), że czasem wstydzę się nimi hamować. 

Opublikowano

Kto hamuje ten przegrywa...

Opublikowano
W dniu 27.02.2026 o 18:08, Lutek T napisał(a):

20260227_174123.jpg

Ale odwaznikow na 1/4 obwodu kola tam prawie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Duża pizza, wyglądają lepiej niż działają... niestet. 4 tłoczki lub po prostu słabe 4 tłoczki to za mało do takich tarcz jak ma być "sportowo".

20251126_112725.jpg

Opublikowano

Nie są takie złe... Dają radę i się nie gną po szaleństwach... Albo za słabo szalałem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, GDX4 napisał(a):

Nie są takie złe... Dają radę i się nie gną po szaleństwach... Albo za słabo szalałem.

Jak ostro pohamujesz i potem wjedziesz w zaspę lub dużą kałużę to może je uszkodzić. Kumpel tak załatwił tarcze w SUVie AMG. Fakt, że tam dopiero niedopasowane (GLC43) a kolega nie oszczędza...

Opublikowano

Dlatego akurat takich atrakcji staram się unikać. Ale hamowanie w deszczu na autostradzie... w Cuprze zwykły hebel po 2 dochamqowaniach 140/30 dostał w palnik i zaceły lekko drżeć i bić... Tu nie zauważyłem takiego problemu.

Znajomy z technikum kiedyś po rajdzie autem ojca chłodził tarcze zimną wodą ze szlaucha..... a potem się dziwił że ojciec chodził wnerwiony i klnął na mechanika i części... 

Opublikowano
  • Autor

Czołem.  Dzisiaj 3-4ty raz od nowości asystem utrzymania pasa ruchu tak agresywnie odbił po najechaniu na linię,  ze gdybym nie chwycił mocno kierownicy to bysmy w rowie wylądowali. Od przeciwleglej linii juz nie odbił tylko ja przeciął.  Jak dla mnie coś tu jest co najmniej nie tak. Zdarzylo się Wam coś podobnego?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak nie miałem ale miałem kiedyś tak że mając włączony aktywny tempomat chciałem się zatrzymać na czerwonym a auto zamiast hamować dalej dodawało gazu i musiałem się z nim siłować dopiero wyłączenie systemu z poziomu kierownicy uspokoiło auto. 
Niestety tak jak człowiek popełnia błędy tak i błędy pojawiają się w oprogramowaniu. Co więcej rzeczywistość bywa tak złożona ze nie wszystko jest wstanie być przeanalizowane przez technologię tak aby podjąć odpowiednią reakcję. 

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Ja na szczęście nie używam... Trzymanie linii stale wyłączone.

Taaa, człowiek coraz bardziej jest po stronie szaleństwa w stosunku do czasów....

Opublikowano
  • Autor

Okrągły przebieg udalo mi sie złapać. Za dwa tyg.minie rok od zakupu. Ale zleciało...

20260319_083732.jpg