Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dokładnie tak. Taka historia, przyjeżdża klient, ma bmw i pare innych, ale nie jest beemkowiec, zastanawia się co kupić, więc mówię, może Merca, on: mam kupic nowego Merca co wygląda jak stary? To wolę kupić stary za połowę kasy, przynajmniej w bmw widac ze jest nowy...

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 68,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dla mnie rozwiązanie na podszybiu ma jeden wielki plus. Ja bardzo lubię siedzieć jak najniżej i opuszczać kierownicę nisko, jak najniżej a w takiej pozycji często wieniec kierownicy zasłania mi zegary i muszę ja wtedy niepotrzebnie unosić. Zegary na podszybiu rozwiążą ten problem, no i zawsze to jest bliżej ulicy więc patrząc na posssybiwnsila rzeczy widzimy wi dej ulicy.

@kkx5 z mojego doświadczenia największy ból zwieraczy maja zawsze ci co połaszą się na dwa procent większy Rabat na stare a tu nowe na ulicy wyjeżdża 😀😃tylko że są parę lat się okazuje że te same osoby także kupują te auta 😭😭

Edytowane przez słonik40

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

1 minutę temu, kkx5 napisał(a):

Dokładnie tak. Taka historia, przyjeżdża klient, ma bmw i pare innych, ale nie jest beemkowiec, zastanawia się co kupić, więc mówię, może Merca, on: mam kupic nowego Merca co wygląda jak stary? To wolę kupić stary za połowę kasy, przynajmniej w bmw widac ze jest nowy...

Dobrze, że tym tokiem rozumowania nie poszli w Porsche, bo 911 wewnątrz i zewnątrz powinna już sie kilkanaście razy zmienić, żeby klient zobaczył, że to nowy model, bo inaczej by nie kupił.

911 przez lata utrzymywała markę na powierzchni, zanim ktoś wpadł na koncepcję SUVa.

18 minut temu, czajniko napisał(a):

Przecież większości od "starej szkoły" nie przechodzi przez myśl, że komuś się podobają inne, alternatywne rozwiązania. Swoją drogą zastanawiające, że komuś się nie podoba i zarzeka się, że nie kupi i w ogóle syf, ale czas marnować na klepanie w klawiaturę jaki to jest syf już chce marnować. A wycieczki w stylu "pojazd dla niepełnosprytnych" szkoda komentować.

W żadnym wypadku nie odbieram pisania na tym forum jako straty czasu.

Przedstawiam swoje poglądy, chętnie czytam innych.

No I tak juz 12 lat marnuje tu czas, chyba 🙂

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
7 minut temu, MedicuS napisał(a):

Dobrze, że tym tokiem rozumowania nie poszli w Porsche, bo 911 wewnątrz i zewnątrz powinna już sie kilkanaście razy zmienić, żeby klient zobaczył, że to nowy model, bo inaczej by nie kupił.

911 przez lata utrzymywała markę na powierzchni, zanim ktoś wpadł na koncepcję SUVa.

Ja twoje wpisy lubię poczytać. Mamy inne zdanie, ale to może być merytoryczna dyskusja. Mnie drażnią personalne wycieczki, jakieś insynuowanie, że ktoś kto ma inne zdanie jest niespełna rozumu. Niech każdy lubi co chce, ale wypada zachować jakiś poziom w tym wszystkim.

Opublikowano
21 minut temu, czajniko napisał(a):

Przecież większości od "starej szkoły" nie przechodzi przez myśl, że komuś się podobają inne, alternatywne rozwiązania. Swoją drogą zastanawiające, że komuś się nie podoba i zarzeka się, że nie kupi i w ogóle syf, ale czas marnować na klepanie w klawiaturę jaki to jest syf już chce marnować. A wycieczki w stylu "pojazd dla niepełnosprytnych" szkoda komentować.

Jeździłeś chociaż raz autem bez zegarów przed kierowcą ? ,bo ja tak i wiem ,że dla mnie to rozwiązanie nie do przyjęcia, łykacie jak karpie ten marketingowy bełkot a wprowadzane zmiany mają wyłacznie zunifikować i obniżyć koszt produkcji , nie ma to nic wspólnego z nowoczesnością, ergonomią albo bezpieczeństwem , wcześniej nie użyłem tego sformułowania ale tak skrzydełko zamiast klamki i tego typu idiotyzmy to absolutny syf i nie musisz się ze mną zgadzać tylko nie przekonujcie wszechświata , że to fajne 🙂

Opublikowano
28 minut temu, słonik40 napisał(a):

Dla mnie rozwiązanie na podszybiu ma jeden wielki plus. Ja bardzo lubię siedzieć jak najniżej i opuszczać kierownicę nisko, jak najniżej a w takiej pozycji często wieniec kierownicy zasłania mi zegary i muszę ja wtedy niepotrzebnie unosić. Zegary na podszybiu rozwiążą ten problem, no i zawsze to jest bliżej ulicy więc patrząc na posssybiwnsila rzeczy widzimy wi dej ulicy.

@kkx5 z mojego doświadczenia największy ból zwieraczy maja zawsze ci co połaszą się na dwa procent większy Rabat na stare a tu nowe na ulicy wyjeżdża 😀😃tylko że są parę lat się okazuje że te same osoby także kupują te auta 😭😭

Bo byś normalne auto zamówił a nie potem spuszczasz w suv-ie fotel do podłogi , żeby nie jechać ciężarówką 😉😃

Opublikowano

Każdy kto jedzie SUVem nie ma w ogóle prawa wypowiadać się o samochodach. Jest geriatrykiem albo pantoflarzem, bo żona chciała suva. Antymotoryzacja na równi z elektrykami

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
34 minuty temu, MedicuS napisał(a):

Czekaj 911 sie nie zmienila... No teraz dales popis.

Opublikowano
18 minut temu, Woytas napisał(a):

Jeździłeś chociaż raz autem bez zegarów przed kierowcą

Niestety przed samochodem z ekranem zamiast zegarów jeździłem jedynie furmanką

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
20 minut temu, Woytas napisał(a):

Jeździłeś chociaż raz autem bez zegarów przed kierowcą ? ,bo ja tak i wiem ,że dla mnie to rozwiązanie nie do przyjęcia, łykacie jak karpie ten marketingowy bełkot a wprowadzane zmiany mają wyłacznie zunifikować i obniżyć koszt produkcji , nie ma to nic wspólnego z nowoczesnością, ergonomią albo bezpieczeństwem , wcześniej nie użyłem tego sformułowania ale tak skrzydełko zamiast klamki i tego typu idiotyzmy to absolutny syf i nie musisz się ze mną zgadzać tylko nie przekonujcie wszechświata , że to fajne 🙂

No właśnie Woytas ma, wzrok masz skierowany na droge, praktycznie cały czas.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
11 minut temu, Woytas napisał(a):

Bo byś normalne auto zamówił a nie potem spuszczasz w suv-ie fotel do podłogi , żeby nie jechać ciężarówką 😉😃

Chyba w twoim przypadku, ja mam 195cm i zawsze siedzenie w dol a nadal gora zegarow zakryta.

Opublikowano
42 minuty temu, kkx5 napisał(a):

Jest taka grupa zawodowa , która.co roku kupowała ten sam model w tym samym kolorze , zawsze po kolędzie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 minuty temu, zornold napisał(a):

Każdy kto jedzie SUVem nie ma w ogóle prawa wypowiadać się o samochodach. Jest geriatrykiem albo pantoflarzem, bo żona chciała suva. Antymotoryzacja na równi z elektrykami

Tak serio czy dla żartów? Ciężko sie polapac w tych wypowiedziach.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 minuty temu, Woytas napisał(a):

Jest taka grupa zawodowa , która.co roku kupowała ten sam model w tym samym kolorze , zawsze po kolędzie

Nie wiem o czym, o jakiej grupie piszesz?

Opublikowano

Musisz

4 minuty temu, kkx5 napisał(a):

Nie wiem o czym, o jakiej grupie piszesz?

Trzeba czasami czytać między wierszami albo na końcu zdania 😉😄

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Między wierszami jest głupio a na końcu bez sensu wiec może napisz, o co chodzi, potraktuj mnie jak po podstawówce.

Opublikowano

a kto zbiera hajs po kolędzie? taki ubrany na czarno z dwoma małymi na biało?

32 minuty temu, zornold napisał(a):

😂 o, szanowni, mamy tu króla słońce w trójeczce, co rozdaje i zabiera prawa. chwali i karci 😂

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
14 minut temu, JacekLZ napisał(a):

a kto zbiera hajs po kolędzie? taki ubrany na czarno

15 minut temu, JacekLZ napisał(a):

a kto zbiera hajs po kolędzie? taki ubrany na czarno z dwoma małymi na biało.

Czekaj, ty jesteś katolik czy muzułmanin? To jest grupa zawodowa?

Edytowane przez kkx5

Opublikowano

Ja to się przede wszystkim nabijam, ale myślę, że wiemy o kogo chodziło koledze powyżej 😂

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No tak, Twój humor juz znam, odpisałem wyprzedzająco, nie doczekałem się wytlumaczenia, tam bym zripostowal tą głupotę.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
9 godzin temu, słonik40 napisał(a):

Z tymi cenami to nie byłbym taki pewny. Jak odbierałem z4 to handlowiec powiedział że nowe x5 jest mega dobrze wycenione i na schodzące wersję muszą pojawić sie jeszcze Kwieciszewo rabaty bo nikt tego nie kupi. Ostatnio mi się wyświetliła x5 final edition za 359 tys brutto. Pamiętam jak znajomy kupował jakieś 10-12 lat temu x5 z generacji f, wcale nie jakoś super wyposażona za 340 tysiaków. Przy schodzącej wersji można powiedzieć że x5 sporo potaniały na przestrzeni lat

Btw u mnie a wsi seria 3 to małolaty jeżdżą, rodzice że średniej klasy kupują dzieciom, nierzadko 340i

U mnie na wsi rodzice kupują Lamborghini dzieciakom jak zrobią prawko... jednak bardzo poniosło ...😀

To że Ciebie stać i dzieciakowi kupić dobre auto pokroju M340i lub inne 911 to nie jest i długo nie będzie standardem w PL. Ba nie znam kraju w którym tak jest... bo go nie ma. Nie mówię o 1/10000 populacji o którym prawisz. Wczoraj widziałem na oko 18-20 latkę jadącą RR Cullinan... zdarza się i dobrze bo mam możliwość zobaczyć takie cacka na żywo 😀

Opublikowano

No przecież nie 40stke 🤣

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
58 minut temu, Woytas napisał(a):

No przecież nie 40stke 🤣

że niby nie córeczka właściciela? 🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, kkx5 napisał(a):

Czekaj 911 sie nie zmienila... No teraz dales popis.

Oj tam od razu popis, małe przedstawionko 😉

Masz trochę racji, albo ja trochę nie mam.

Model 996.1 wjechał cały na biało z tzw fried egg, coś a'la neue classe.

Niemniej jednak, przez lata nikt tam nie wpadł na pomysł, żeby wpakować tam zegary rodem z Lambo, tylko trzymali sie kursu, bo inaczej przyszedł by stary klient i stwierdził by, że takiej rewolucji to on nie chce.

Linii nikt nie zmieniał, auto urosło, ale neue sobie darowali.

Natomiast potem stworzyli dojną krowę na sterydach w postaci Macana i ktoś wpadł na genialny pomysł, ze może by tak jakieś neue wprowadzić i zdetonowali spalinówke, a jaki był ciąg dalszy to wiemy

BMW F20 - było

BMW G21  - było