Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, słonik40 napisał(a):

panowie prowadzicie akademickie dyskusje tymczasem i tak żaden z was nie pojedzie na tor a nawet jak pojedzie to nie będzie umiał wykorzystać możliwości auta. Auto trzeba brać dla Siebie, przyjechać się i zdecydować co daje więcej przyjemności z prowadzenia. W tym temacie wygrywa bynajmniej dla Mniebezapelacyjnie m2

Misiek a raczej słonik ja myślę że to nie są typowo akademickie rozkminy ;) na pewno są tutaj osoby które myślą o M2 na tor ;)

Edytowane przez adiki

IMG_9513.jpg

• Odpowiedzi 782
  • Wyświetleń 42,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A jeszcze co do elektryków i audi właśnie widziałem pod sklepem a6 etron i szczerze przyznam że ładnie im to auto wyszło mimo że Audi to nie moja bajka. Może dlatego że linie ma bardzo zbliżona do mojej G26 😅

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@macste dlatego że zakończyli produkcję się właśnie zdecydowałem. Na rynku zostanie jedynie dwa razy droższy sl jeśli chodzi o roadstery a jak będzie jeździł to nie wiem bo jeszcze nie odebrałem 😭

@adiki a to nie jest tak że wszystkie porównania rs3 z m2 są jeszcze z wersja rwd? Teraz chyba wyszła wersja xdrive która powinna być skuteczniejsza na torze. Niestety w tej kwestii nie doradzę bo tor to ja jedynie w telewizji widziałem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na razie nie ma recenzji M2 xdrive ani czasów przejazdów po torach jestem ciekaw co to auto pokaże. Szczególnie że wygrywając do niego programs z CSa to będzie niezły kocur. Piec ten sam co M3/M4 moc specjalnie ograniczona do 480 żeby nie było szybsze od wiekszych braci. To co mnie urzeka w takim M2 to jego łobuzacki charakter i możliwość odpięcia przodu więc w zimie też spokojnie się nim na jakiś stok możesz wybrać czy pojechać do Skandynawii poszaleć na zamarzniętych jeziorach.

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 minuty temu, słonik40 napisał(a):

@macste dlatego że zakończyli produkcję się właśnie zdecydowałem. Na rynku zostanie jedynie dwa razy droższy sl jeśli chodzi o roadstery a jak będzie jeździł to nie wiem bo jeszcze nie odebrałem 😭

@adiki a to nie jest tak że wszystkie porównania rs3 z m2 są jeszcze z wersja rwd? Teraz chyba wyszła wersja xdrive która powinna być skuteczniejsza na torze. Niestety w tej kwestii nie doradzę bo tor to ja jedynie w telewizji widziałem.

Nie chciałeś 911 bez dachu? ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Za 911 musiałbym zapłacić z 800k za z4 poniżej 350k. Pojeżdżę i zobaczę z czym to się je i czy to moja bajka czy nie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
12 minut temu, adiki napisał(a):

Na razie nie ma recenzji M2 xdrive ani czasów przejazdów po torach jestem ciekaw co to auto pokaże. Szczególnie że wygrywając do niego programs z CSa to będzie niezły kocur. Piec ten sam co M3/M4 moc specjalnie ograniczona do 480 żeby nie było szybsze od wiekszych braci. To co mnie urzeka w takim M2 to jego łobuzacki charakter i możliwość odpięcia przodu więc w zimie też spokojnie się nim na jakiś stok możesz wybrać czy pojechać do Skandynawii poszaleć na zamarzniętych jeziorach.

A jest szybsze ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

To ja z innej beczki. Z racji serwisu olejowego i serwisu gwarancyjnego miałem okazję pojeździć:

1. BMW X1 elektryk - napęd na przód, suw, elektryk. No bardziej się nie można stoczyć.... Auto totalnie nie dla mnie. Plastik wszędzie, taniość i mało intuicyjna obsługa.

2. BMW srerii 5 sedan - 2.0 benzyna. Środek dramat. Niby siedziałem wcześniej, ale podczas jazdy konsola środkowa to nie jest odczucie premium.... No za dużo taniości wchodzi w oczy siedząc za kierownicą. Silnik - ba, jak to nie jedzie. W zakrętach chce się podpierać lusterkami. Nic nie ma z ducha BMW. Kolor - oxide Grey - pierwotnie zamówiony do mojego, ale w zawirowaniach spadł i zostałem ze skyscryper... Wyleczyłem się ostatecznie z bólu po tej stracie. W większości przypadków wpadał za bardzo w taki złotawy jaki znam ze skody lub vw. Ogólnie auto robi tylko jedno - drażni sąsiada że masz BMW a nie coś innego. Ciekawe jak zachowuje się coś mocniejszego, bo to co oferuje standard to masakra. A specjalnie wziąłem nową 5, aby nie nie zarzucał że jestem bezpodstawnie uprzedzony bez jazdy...