Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy można ustawić położenie lusterka podczas cofania, gdy przełącznik jest ustawiony w pozycję w lewo? Zjeżdża za bardzo na dół, a gdy chcę je skorygować ustawia się lusterko kierowcy 😄

Opublikowano

Nie. W pre-LCI dało się to uzyskać poprzez kodowanie. w LCI kodowanie bez blokady chmury chyba wciąż jest niemożliwe, więc raczej nie ma opcji.

• Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, Exposito napisał(a):

Hej, co sądzicie o tej ofercie? Moim zdaniem dobra.

brak informacji o aucie 😀
jak chcesz kupić to inny dział: https://www.bmwklubpolska.pl/forum/forum/31-co-sądzicie-o-tym-bmw-z-ogłoszenia-opinie-na-temat-samochodów-na-sprzedaż/

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
W dniu 11.08.2025 o 10:10, buster12 napisał(a):

Nie. W pre-LCI dało się to uzyskać poprzez kodowanie. w LCI kodowanie bez blokady chmury chyba wciąż jest niemożliwe, więc raczej nie ma opcji.

Ale lipa. Nawet w Skodzie mogę zapisać jak ma się ustawiać przy cofaniu 😆

Opublikowano
2 godziny temu, Michael1916 napisał(a):

Oferta chyba bardzo dobra. Mysle, ze ok. 120-130k taniej ( od realnej ceny zakupu po rabatach) za 27k przebiegu.

Zakładam, że to przedlift, bo moc w 40d LCI jest wyższa.

Opublikowano

Koledzy powiedzcie mi, czy powinienem dostać z BMW podpisane dokumenty leasingowe?

W dniu odbioru podpisywałem umowy, które miały iść do centrali, a później (może kopie) do mnie. Nic do tej pory nie dostałem i nie wiem, czy ja coś źle zapamiętałem, czy ktoś o mnie zapomniał 😄

Opublikowano

Wszystkie dokumenty powinny przyjść kurierem wraz z oryginałem FV po chwili od odbioru auta.

• Lubię to 1
Opublikowano
9 godzin temu, lukasz822 napisał(a):

Wszystkie dokumenty powinny przyjść kurierem wraz z oryginałem FV po chwili od odbioru auta.

No i przyszły już jakiś czas temu, ale żona schowała podczas porządków 🙄

• Haha 2
Opublikowano
16 godzin temu, MMiko napisał(a):

No i przyszły już jakiś czas temu, ale żona schowała podczas porządków 🙄

Czyli najpierw pytasz kolegów na forum, a dopiero później sprawdzasz w domu i pytasz żonę? Może nie mów jej tego 😉

• Haha 4
Opublikowano
8 godzin temu, kenhor napisał(a):

Czyli najpierw pytasz kolegów na forum, a dopiero później sprawdzasz w domu i pytasz żonę? Może nie mów jej tego 😉

No widzisz, nie spodziewałem się tego po niej 😄
A tak w ogóle to już się nie odzywam, bo ona też tu zagląda 🤪

• Haha 2
Opublikowano

Właśnie dostałem sms że moje auto weszło dziś w produkcję, czyli teraz realnie jaki jest czas oczekiwania na pojawienie się go w salonie?

Opublikowano
W dniu 18.08.2025 o 11:04, kenhor napisał(a):

Lepiej kumpli z forum niż „kolezanke”

• Haha 2
Opublikowano

Hej, ponawiam pytanie o BSI+ czy warto się bawić w to robiąc 30k rocznie i jaka to mniej więcej cena w nowym 30d? Zakładam że do 100k będę musiał wymienić 2-3 razy klocki i raz albo dwa tarcze 

Opublikowano
9 godzin temu, jaavi666 napisał(a):

Hej, ponawiam pytanie o BSI+ czy warto się bawić w to robiąc 30k rocznie i jaka to mniej więcej cena w nowym 30d? Zakładam że do 100k będę musiał wymienić 2-3 razy klocki i raz albo dwa tarcze 

Czemu w 100K miałbyś 2x wymieniać tarcze? Ja mam lekko ponad 60kkm i jeszcze nic nie wymieniałem. Ale fakt, mam wersję z najsłabszym motorem a nie najmocniejszym, ale fura swoją wagę ma.

Opublikowano
10 godzin temu, jaavi666 napisał(a):

Cena zalezy od przebiegu i czasu obowiazywania pakietu. 5 lat/100 tys to okolo 24 tys. Pisalem juz o tym gdzies, przy czym moje przebiegi to okolo 20 tys rocznie - wyszlo mi, ze jesli wejda dwie wymiany tarcz to bede na plusie, ale jesli sie nie zmieszcze, to bede w plecy. Oszczednosc przy scenariuszu optymistycznym wynosila nie wiecej niz 2 tys zl o ile dobrze pamietam. Przy jednej wymianie, na pakiecie zarabial  juz koncern.

Koniec koncow zdecydowalem sie na BRI uznajac, ze ewentualna awaria to wieksze koszty, a wiec i potencjalna korzysc, niz trzymanie kciukow, zeby zuzyc dwa komplety tarcz i skorzystac z BSI+.

Opublikowano
12 godzin temu, Kingu napisał(a):

Czemu w 100K miałbyś 2x wymieniać tarcze? Ja mam lekko ponad 60kkm i jeszcze nic nie wymieniałem. Ale fakt, mam wersję z najsłabszym motorem a nie najmocniejszym, ale fura swoją wagę ma.

W g26 miałem tarcze z tyłu do wymiany przy 65000 km i tam już dwa razy klocki wymieniłem 🙂 

11 godzin temu, radamanthyspl napisał(a):

Cena zalezy od przebiegu i czasu obowiazywania pakietu. 5 lat/100 tys to okolo 24 tys. Pisalem juz o tym gdzies, przy czym moje przebiegi to okolo 20 tys rocznie - wyszlo mi, ze jesli wejda dwie wymiany tarcz to bede na plusie, ale jesli sie nie zmieszcze, to bede w plecy. Oszczednosc przy scenariuszu optymistycznym wynosila nie wiecej niz 2 tys zl o ile dobrze pamietam. Przy jednej wymianie, na pakiecie zarabial  juz koncern.

Koniec koncow zdecydowalem sie na BRI uznajac, ze ewentualna awaria to wieksze koszty, a wiec i potencjalna korzysc, niz trzymanie kciukow, zeby zuzyc dwa komplety tarcz i skorzystac z BSI+.

Mam już BSI na 5 lat 100kkm, także dopłata to około 12k za tę tarcze + klocki + wycieraczki pytanie jak zużywają się klocki i tarcze w wersji mpakietowej 

Opublikowano
13 godzin temu, jaavi666 napisał(a):

Mam już BSI na 5 lat 100kkm, także dopłata to około 12k za tę tarcze + klocki + wycieraczki pytanie jak zużywają się klocki i tarcze w wersji mpakietowej 

Nie wiedzialem, ze mozna doplacic do wyzszego pakietu, ciekawe. Co do drugiej czesci, pytanie powinno raczej brzmiec, czy bedziesz je jakos bardziej pilowal?

Wydaje mi sie, ze naprawde trzeba sie postarac, aby do 100 tys. zużyć dwa komplety tarcz na przód i tył. Jeśli jeździsz w miarę standardowo, wydaje mi się, że kalkulacja będzie dla Ciebie niekorzystna.