Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli nie wyszukuje aktualizacji, akumulator jest ok i mamy pewność że jest ogólnodostępna nowa wersja softu, to do rozważenia jeszcze jest jeszcze opcja "factory reset" - uwaga usunie wszystkie ustawienia, dane, profile, konta itd. Także wszystko trzeba będzie skonfigurować od nowa, łącznie z parowaniem aplikacji (przy okazji ją też można całkowicie usunąć z telefonu i zainstalować od zera).

Factory reset:

BMW iDrive 7 

1. Go to “Car,” “Settings,”General Settings,” and scroll down to and select “Reset vehicle data.” 
  2. Confirm by selecting “Reset vehicle data” again, and then again one more time. 
  3. The iDrive screen will then go black, and it will boot up again freshly reset.

BMW iDrive 8

1. In the app menu, go to “System Settings,” and scroll down to and select “Reset vehicle data.” 
  2. Confirm by selecting “Reset vehicle data” again, and then again one more time. 
  3. Your BMW will then restart and do reset.

Edytowane przez rzaba
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ASO zaktualizowało soft na gwarancji - wydaje mi się, że faktycznie sprawniej i szybciej chodzi cała jednostka. Niestety polskiego języka BMW asystenta nadal nie ma - ciekawe czy kiedyś będzie 😅

Opublikowano
W dniu 13.08.2025 o 21:02, matyyy napisał(a):

ASO zaktualizowało soft na gwarancji - wydaje mi się, że faktycznie sprawniej i szybciej chodzi cała jednostka. Niestety polskiego języka BMW asystenta nadal nie ma - ciekawe czy kiedyś będzie 😅

Jaką wersję wgrali?

Opublikowano
W dniu 19.08.2025 o 16:53, Shudder napisał(a):

Jaką wersję wgrali?

W dniu 19.08.2025 o 17:33, M4R10 napisał(a):

@Shudder zapewne 07/2025.26.

Wgrali 07/2025.38

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś z Was już robił aktualizację do os8.5 w G20? Właśnie ściągnąłem i przy następnej jeździe wgrywam...

Edytowane przez macste
Opublikowano
1 godzinę temu, macste napisał(a):

Czy ktoś z Was już robił aktualizację do os8.5 w G20? Właśnie ściągnąłem i przy następnej jeździe wgrywam...

U Ciebie jest 8.5 🙂 ? w ogóle jak sprawdzić czy da się zaktualizować 8.0 -> 8.5 bo to ponoć zależy od hardware'u w danym aucie.

.

Opublikowano

Coś tam jeszcze mieli zanim pozwoli się zainstalować ciekaw jestem czy to naprawdę upgrade z 8 na 8.5 czy tylko źle przygotowany opis dla wersji 8. 

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

Zastanawiam się czy ta aktualizacja dotyczy tylko wersjii M, bo ja do tej pory mic nie dostałem.

Opublikowano

Zbyt piękne to było żeby być prawdziwe. Po skończonej instalacji system wygląda tak jak wcześniej. 

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

Jak w życiu,  pewnie mieli do jakiegiś czasu hw1 i potem przesiadka na hw2, być może klucz że pierw jeden model typu emczy potem 318d itd... też gdzieś czytałem że to kwestia hw ale nie musi być to w 100% prawdą. 

Zainstalowałem i miałem problem z rozmowami tel. dzisiaj. Osoba do której dzwoniłem mnie nie słyszała... dziwne. Sprawdzę co dalej. Na razie nie widzę poza tym żadnej różnicy.

Ktoś po update ma jakieś ciekawe odkrycia?