Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Ja odbierałem 18 kwietnia swoje m340d, zamawialem pod koniec grudnia 24, produkcja coś koło połowy marca.

Edytowane przez rybek79
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Robert_Krk napisał(a):

Odbierał ktoś ostatnie swoje g20 sedan ? Jaka mieliście datę produkcji i kiedy odbiór ?

Ja odbierałem m340i w połowie kwietnia br., zamówienie połowa listopada 2024 r., produkcja Monachium pod koniec marca 2025 r.

Edytowane przez Cygi111
Opublikowano
6 godzin temu, rybek79 napisał(a):

Ja odbierałem 18 kwietnia swoje m340d, zamawialem pod koniec grudnia 24, produkcja coś koło połowy marca.

Sedan? Mega szybko.

Opublikowano

Ja w końcu dostałem potwierdzenie że odbiór pod koniec czerwca, produkcja zaplanowana na 20 maja, zamówiony na początku... stycznia.

Opublikowano

Panowie czy orientujecie się czy w obecnie produkowanych m340i na rynek europejskich jest silnik B58TU czy B58TU2 ( z odłączaniem cylindrów). 

Macie sprawdzone informacje? Sam jutro podpytam u dealera. 

Opublikowano (edytowane)

Moja zamówiona w listopadzie, wyprodukowana na początku marca, odebrana 7 maja

Edytowane przez doctorair
Opublikowano (edytowane)

16 minut temu, vitruve napisał(a):

Panowie czy orientujecie się czy w obecnie produkowanych m340i na rynek europejskich jest silnik B58TU czy B58TU2 ( z odłączaniem cylindrów). 

Macie sprawdzone informacje? Sam jutro podpytam u dealera. 

Temat się przewijał już, w EU dalej TU. TU2 ma być od Listopada.

https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=901686

Edytowane przez komoornik
Opublikowano
W dniu 17.05.2025 o 19:10, Cygi111 napisał(a):

Ja odbierałem m340i w połowie kwietnia br., zamówienie połowa listopada 2024 r., produkcja Monachium pod koniec marca 2025 r.

Czyli dostawy z Meksyku m340i do Polski już się skończyły? Czy teraz wszystkie m340I są z Niemiec?

Opublikowano
W dniu 17.05.2025 o 20:51, Sheppard25 napisał(a):

Ja w końcu dostałem potwierdzenie że odbiór pod koniec czerwca, produkcja zaplanowana na 20 maja, zamówiony na początku... stycznia.

Też mam info, że odbiór pod koniec czerwca, produkcja miała być w tym tygodniu, który jest obecnie, masz już może VIN swojego? jesli tak - wiesz, kiedy został nadany?

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, darosso napisał(a):

Czyli dostawy z Meksyku m340i do Polski już się skończyły? Czy teraz wszystkie m340I są z Niemiec?

Moja się produkuje w Meksyku z tego co mi wiadomo. M340i sedan.
Zamówiłem początek kwietnia, na ten tydzień mam już slot produkcyjny. VIN już oczywiście nadany. 
Liczę na ekspresową dostawę 😜  

Edytowane przez TOMEK94PL
Opublikowano
1 godzinę temu, TOMEK94PL napisał(a):

Moja się produkuje w Meksyku z tego co mi wiadomo. M340i sedan.
Zamówiłem początek kwietnia, na ten tydzień mam już slot produkcyjny. VIN już oczywiście nadany. 
Liczę na ekspresową dostawę 😜  

Daj znać jak idzie z dostawą. Ja mam produkcję na przyszły tydzień. Według dealera w Polsce w drugim tygodniu czerwca

Opublikowano
5 minut temu, Voroshmitov napisał(a):

Daj znać jak idzie z dostawą. Ja mam produkcję na przyszły tydzień. Według dealera w Polsce w drugim tygodniu czerwca

Też Meksyk? Coś szybko by było jak drugi tydzień czerwca.
Ja miałem początkowo przewidywany termin odbioru w salonie na drugą połowę sierpnia, teraz wg dealera koniec lipca. 

Opublikowano
3 godziny temu, TOMEK94PL napisał(a):

Też Meksyk? Coś szybko by było jak drugi tydzień czerwca.
Ja miałem początkowo przewidywany termin odbioru w salonie na drugą połowę sierpnia, teraz wg dealera koniec lipca. 

Też Meksyk. Dopytywałem kilka razy, bo też byłem zaskoczony. Chyba, że zwolnił im się slot w DE stąd takie terminy, ale takiej informacji nie dostałem. 

Opublikowano
41 minut temu, Robert_Krk napisał(a):

A jak długo czeka się od dostawy auta porcie w Bremerhaven do odbioru w salonie ?

to jest loteria, może być tydzień a może być kilka tygodni. Ja czekałem prawie miesiąc.

Opublikowano
20 godzin temu, Voroshmitov napisał(a):

Z Meksyku chyba by nie było możliwości dostarczeniu samochodu w 2-3 tygodnie. Produkcja musi być w DE

Opublikowano

Panowie, na początek chciałem się serdecznie przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum.

Właśnie złożyłem zamówienie na model G21. Dealer poinformował mnie, że czas oczekiwania wynosi około sześć miesięcy, ale dodał, że wersja Turing jest produkowana w Niemczech, co może oznaczać nieco szybszą realizację zamówienia.

Mam pytanie do Was: czy ktoś z Was ostatnio odbierał G21? Ile trwało oczekiwanie na samochód?

Opublikowano
2 godziny temu, Wildchild napisał(a):

Panowie, na początek chciałem się serdecznie przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum.

Właśnie złożyłem zamówienie na model G21. Dealer poinformował mnie, że czas oczekiwania wynosi około sześć miesięcy, ale dodał, że wersja Turing jest produkowana w Niemczech, co może oznaczać nieco szybszą realizację zamówienia.

Mam pytanie do Was: czy ktoś z Was ostatnio odbierał G21? Ile trwało oczekiwanie na samochód?

Niestety to, że auto jest produkowane w Niemczech, nie oznacza wcale szybszego terminu dostawy. Wszystko zależy od tego kiedy się wyprodukuje.
Czas 6 miesięcy to wręcz rewelacyjny czas jak na auto do produkcji, jeśli mówimy o touringu. Jak zamawiałem swojego sedana na początku kwietnia to słyszałem o terminach około 12 miesięcy na touringa do produkcji.
Może dostałeś jakiś już wstępnie zarezerwowany slot, w którym była możliwość zmiany konfigu. 

Opublikowano
W dniu 22.05.2025 o 11:39, TOMEK94PL napisał(a):

Niestety to, że auto jest produkowane w Niemczech, nie oznacza wcale szybszego terminu dostawy. Wszystko zależy od tego kiedy się wyprodukuje.
Czas 6 miesięcy to wręcz rewelacyjny czas jak na auto do produkcji, jeśli mówimy o touringu. Jak zamawiałem swojego sedana na początku kwietnia to słyszałem o terminach około 12 miesięcy na touringa do produkcji.
Może dostałeś jakiś już wstępnie zarezerwowany slot, w którym była możliwość zmiany konfigu. 

Znajomy zamówił w kwietniu G21 - dealer niedawno mu potwierdził, że lipiec/sierpień auto w Polsce do odbioru

Opublikowano
23 godziny temu, doctorair napisał(a):

Znajomy zamówił w kwietniu G21 - dealer niedawno mu potwierdził, że lipiec/sierpień auto w Polsce do odbioru

Być może coś się zmieniło. Touringiem się nie interesowałem tak bardzo. W sumie bardzo dobrze, że czas uległ skróceniu. 12 miesięcy oczekiwania na serię 3 to trochę dużo jednak. 
O termin, o którym wspomniałem pytałem bardziej z ciekawości podczas swojego zamówienia.