Skocz do zawartości

G21 - Msport, 19" 791M, RWD, spliter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak, dla mnie Włosi wygrali wszystko... to jest zawsze trafiona destynacja. Ja najbardziej lubię Dolomity latem na trekking, piękniejszych i lepiej dostępnych gór nie ma. Do tego jedzonko...

A prezent dla chłopaka, który lubi motorsport petarda. Dobry Tata 😀

Unikaj zatłoczonej Rivy, jest sporo innych fajnych miejsc.

• Odpowiedzi 516
  • Wyświetleń 41,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• MedicuS
    MedicuS

Auto wyprodukowane 🤩 Czeka na transport ;)

• Kolejny urlop i kolejny wyjazd za mną. Tym razem połączenie Włoch i Francji.   Chcieliśmy zobaczyć to czego nie zdążyliśmy w maju, czyli Portofino i Genuę, oraz San Remo, Saint Tropez, Monako, Ca

• Trochę się zapuściłem z tematem,  aczkolwiek km mijają, przeglądy co max 15 tys. Obecnie 131 tys bezusterkowo. To co mnie drażniło od początku,  drażni nadal,  ale bardzo poczciwy wół robocz

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, macste napisał(a):

Tak, dla mnie Włosi wygrali wszystko... to jest zawsze trafiona destynacja. Ja najbardziej lubię Dolomity latem na trekking, piękniejszych i lepiej dostępnych gór nie ma. Do tego jedzonko...

nigdy nie byłem :P a nie są zadufani w sobie ? :D

male-bmw-2.png
Opublikowano
Godzinę temu, wehyr napisał(a):

Włosi? Jeden z najbardziej przyjaznych i otwartch narodów. Zadufani to są polscy górale na Podhalu jeśli mówimy o ludziach gór (opinia mieszkańca tego terenu), w południowym Tyrolu jest bardzo przyjemnie i miło.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, GrzegorzKo napisał(a):

Włosi? Jeden z najbardziej przyjaznych i otwartch narodów. Zadufani to są polscy górale na Podhalu jeśli mówimy o ludziach gór (opinia mieszkańca tego terenu), w południowym Tyrolu jest bardzo przyjemnie i miło.

Prawda. Co innego pracować z nimi, wariaci 😆. Wszystko inne super... wszechogarniająca dobra stosunkowo tania kawa i inne łakocie.

Opublikowano
20 godzin temu, wehyr napisał(a):

Jak mozna nie byc we Wloszech w 2026? I potem masz najechane 3.000 km w 3 lata :D Chyba ostatnia nacja w Europie nie zepsuta, potrafiaca rozmawiac ze soba i umiejaca zyc. Tylko unikac "niemieckich" destynacji. No, a wiadomo, tempo pracy maja swoje, ale ja bylem pozytywnie zaskoczony serwisem w BMW jak mi sie trafilo raz.

Opublikowano
25 minut temu, karlos91 napisał(a):

Jak mozna nie byc we Wloszech w 2026? I potem masz najechane 3.000 km w 3 lata :D Chyba ostatnia nacja w Europie nie zepsuta, potrafiaca rozmawiac ze soba i umiejaca zyc. Tylko unikac "niemieckich" destynacji. No, a wiadomo, tempo pracy maja swoje, ale ja bylem pozytywnie zaskoczony serwisem w BMW jak mi sie trafilo raz.

W pobliżu na Bałkanach też jest wiele nacji nie zepsutych :P

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 3.05.2026 o 08:44, macste napisał(a):

Miałem jeszcze pomysł na kurs sternika morskiego, bo zakochał się w żaglach i ma już patent. Ale terminy nie siadły, może i dobrze, bo mimo wszystko łódka to nie jest mój pierwszy wybór na spędzanie czasu, a musiałbym pewnie z Nim pojechać ;)

Namówiłem Chrzestną i Mu jeszcze sprezentowała weekend wyścigowy na Redbull Ringu, no i tutaj też muszę z Nim jechać, no co począć 😀

Dziadkowie dołożyli jakiś mecz z Ligii Mistrzów, nie znam się, ale co mi szkodzi zobaczyć więc też jedziemy z Nim )

Cholera wie co Mu kupić, a tak może chociaż wspomnienia zostaną.

W dniu 3.05.2026 o 13:09, wehyr napisał(a):

Ty jesteś w zaczepkach level master ))))

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No to już po drodze zajedź do Maranello i Modeny (mega 2 muzea dla fana i nie tylko koników). Ale teraz młodzi mają luksus i możliwości... i fajnie bo tak powinno być zawsze 😀

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
49 minut temu, macste napisał(a):

No to już po drodze zajedź do Maranello i Modeny (mega 2 muzea dla fana i nie tylko koników). Ale teraz młodzi mają luksus i możliwości... i fajnie bo tak powinno być zawsze 😀

Byliśmyw zeszłym roku i dwa lata temu ;)

Jeszcze w Saint Agata w Lambo ;)

No i Imola też )

Jak próbowałem od dziecka zaszczepić to nie chciał, jak odpuściłem to teraz ogląda jak nawiedzony ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Dostałem info, że auto od wczoraj w produkcji 😍

Przenieśli produkcję z Meksyku do Monachium, więc będę go miał końcem maja, najpóźniej na początku czerwca )

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Przenieśli produkcję z Meksyku do Monachium, więc będę go miał końcem maja, najpóźniej na początku czerwca )

Super, tylko się cieszyć. Gratki 😀

Opublikowano

A ja kiedyś czekałem 1,5 roku...
Nawet rzuciłem handlowcowi żarcikiem że w 39 to bmw szybciej wjeżdżało do polski...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przyszła ładna pogoda i zacząłem w przeważającej większości jeździć z kontrolą trakcji w trybie Traction aka DTC. I tak sobie o Tobie pomyślałem @MedicuS i o Twoich hamulcach. Czy Ty na codzień jeździsz w tym trybie lub DSC OFF ze Twoje hamulce tyle wytrzymują? ;D

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
22 minuty temu, adiki napisał(a):

Przyszła ładna pogoda i zacząłem w przeważającej większości jeździć z kontrolą trakcji w trybie Traction aka DTC. I tak sobie o Tobie pomyślałem @MedicuS i o Twoich hamulcach. Czy Ty na codzień jeździsz w tym trybie lub DSC OFF ze Twoje hamulce tyle wytrzymują? ;D

W zimie jeżdżę z wyłączoną trakcją na tym pierwszym poziomie, bo mnie wnerwia jak mnie wstrzymuje przy starcie jak jest ślisko.

Ale to chyba bardziej w celu zabawy ;)

W lecie ja niczego nie ruszałem ;)

Ciekawe, czy w kolejnym będzie podobnie 🤔

2 godziny temu, GDX4 napisał(a):

A ja kiedyś czekałem 1,5 roku...
Nawet rzuciłem handlowcowi żarcikiem że w 39 to bmw szybciej wjeżdżało do polski...

Zwłaszcza motocykle ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
16 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Byliśmyw zeszłym roku i dwa lata temu ;)

Jeszcze w Saint Agata w Lambo ;)

No i Imola też )

Jak próbowałem od dziecka zaszczepić to nie chciał, jak odpuściłem to teraz ogląda jak nawiedzony ;)

u nas od dziecka gokarty , treningi , potem jak wsiądzie w autko to przynajmniej będzie znać fizykę jazdy :D

male-bmw-2.png
Opublikowano

fizyka jazdy gokarta vs 2+ tonowe BMW. Jak dobrze pojdzie, bo 2.5 tony to juz norma.

Opublikowano
18 godzin temu, MedicuS napisał(a):

To mozesz sobie obejrzec jak sie produkuje serie 3 w Monachium: https://www.youtube.com/watch?v=2u_EFENxgqE

Opublikowano

Praktycznie sami Aryjczycy montują, więc nie ma co porównywać do Meksyku 🤣😂

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, wehyr napisał(a):

u nas od dziecka gokarty , treningi , potem jak wsiądzie w autko to przynajmniej będzie znać fizykę jazdy :D

Mój syn właśnie zaczął kurs na prawo jazdy.

Pierwszy raz zerknął się z manualem, bo co prawda jeździłem z Nim po wioskach, ale nie mam już w domu żadnego manuala.

Jak zaczął kurs to wspomniałem, że manual dokłada skali trudności, to mi powiedział, że Go straszę, a na pewno tak nie jest 🙄

Jak spróbował to powiedział że jednak jest inaczej )

Na gokarty chodzimy regularnie, póki co jestem w stanie objechać Jego I Jego kumpli )

Godzinę temu, karlos91 napisał(a):

fizyka jazdy gokarta vs 2+ tonowe BMW. Jak dobrze pojdzie, bo 2.5 tony to juz norma.

Ale uczy sie prawidłowej linii jazdy, i fizyki jazdy ;)

Godzinę temu, karlos91 napisał(a):

To mozesz sobie obejrzec jak sie produkuje serie 3 w Monachium: https://www.youtube.com/watch?v=2u_EFENxgqE

O to sprawdzę )

2 godziny temu, Schnaider napisał(a):

To nie ma znaczenia kto montuje, dla mnie kluczowe jest

2 godziny temu, Schnaider napisał(a):

To nie ma dla mnie znaczenia kto montuje tylko jak długo twa transport ;)

Ciapaty, żółty czy aryjczyk, zniosę kazde łapy byle szybko było w Polsce ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
8 godzin temu, Schnaider napisał(a):

Może faktycznie masz rację z tym Meksykiem. Moją M340i LCI montowali jeszcze w 2024 r. w Meksyku. Po roku użytkowania padł moduł DSC. Wymienili mi na gwarancji w ASO. Koszt modułu to ponad 8k. Może gdyby została wyprodukowana w Niemczech to do awarii by nie doszło. 😄

Edytowane przez darosso

Opublikowano
9 godzin temu, darosso napisał(a):

Może gdyby została wyprodukowana w Niemczech to do awarii by nie doszło. 😄

no chyba pod warunkiem, że producent modułu (pewnie jakiś Bosch, Siemens, albo jeszcze coś tam innego tego typu) nie wysłało do fabryki wadliwej partii ;)

Opublikowano

Powodzenia, pamietaj tylko, ze Maj w Bawarii to jeden wielki dlugi weekend :D Ale fabryka nie ma zadnego dluzszego postoju, wiec jak tylko jest slot na produkcje to zrobia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 7.05.2026 o 09:56, karlos91 napisał(a):

i właśnie tutaj o to chodzi !!!
Auto , systemy , 2,5 tony , bezpieczeństwo , cisza , samo zahamuje , stanie dęba jak trzeba prawie , w zakręcie ESP i 20 innych systemów pomoże , nawet w torze jazdy Cię utrzyma !!! Każdy de teraz automatem i nowym bmw potrafiłby jeździć , natomiast gokart ??
Waga nie wiem 200kg , zero systemów , hamulce działa zero -- jedynkowo , za mocno wciśniesz w zakręcie lecisz na bandę , nauka toru jazdy , zachowania samochodu bez systemów , głośne , wiat dookoła , wrażenie większej prędkości 100km/h a czuje się jak w aucie 200+ , nauka reakcji na różne sytuacje bez wsparcia komputerów ..... No nie wiem dla mnie jazda nowym m3 to żadna frajda, natomiast gokartem 30 koni już tak :D

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Członkowie klubu
18 godzin temu, MedicuS napisał(a):

póki co jestem w stanie objechać Jego I Jego kumpli )

o matko! oni się tak spaśli czy Ty tak dobrze formę trzymasz? 😁 tam oprócz talentu 😉 to masa kierowcy ma wiele do powiedzenia 😉

Edytowane przez GR

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, GR napisał(a):

o matko! oni się tak spaśli czy Ty tak dobrze formę trzymasz? 😁 tam oprócz talentu 😉 to masa kierowcy ma wiele do powiedzenia 😉

raczej masa nie ma nic do powiedzenia :) masa kierowcy dociążana w normalnym miejscu jest do 90kg , to jeżeli dorosła osoba waży więcej to albo ktoś jest kulturystą albo lubi jeść dużo pączków :P

male-bmw-2.png