Skocz do zawartości

G21 - Msport, 19" 791M, RWD, spliter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Mój znajomy miał ostatnio taką sytuację,  że na parkingu folia uratowała od otarcia.

Niemniej jednak w moim przypadku prawie 10% wartości auta za folię to jednak nie mało.

Zrobię zderzak, maskę i szczerze to w innych miejscach nie mam odprysków,  a mam ich sporo.

Chciałem jakoś to wywarzyć, żeby się nagle nie okazało, że nie opłaca się nie robić full body, bo tak często jest przy dokładaniu ? Jakbym kupił M2/M3 chcąc zostawić na dłużej, to bym na 100% poszedł w full body w macie. Ja bardzo dbam o rzeczy, a mając sportowy tryb życia nawet dla sportu, parkuje na końcu parkingu i nabijam kroki ? 

• Odpowiedzi 516
  • Wyświetleń 44,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• MedicuS
    MedicuS

Auto wyprodukowane ? Czeka na transport ;)

• Kolejny urlop i kolejny wyjazd za mną. Tym razem połączenie Włoch i Francji.   Chcieliśmy zobaczyć to czego nie zdążyliśmy w maju, czyli Portofino i Genuę, oraz San Remo, Saint Tropez, Monako, Ca

• Trochę się zapuściłem z tematem,  aczkolwiek km mijają, przeglądy co max 15 tys. Obecnie 131 tys bezusterkowo. To co mnie drażniło od początku,  drażni nadal,  ale bardzo poczciwy wół robocz

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ja zostałem tylko na ceramice, aby łatwiej myć blachę.

Oklejanie uważam już za przerost formy nad treścią.

Miałem kilka otarć, i ostatnio nabawiłem się na zderzaku kolejnego. Ceny lakierowania niewspółmiernie niższe niż klejenie folii...

Ale co kto lubi i co kto chce...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
8 godzin temu, GDX4 napisał(a):

Miałem kilka otarć, i ostatnio nabawiłem się na zderzaku kolejnego. Ceny lakierowania niewspółmiernie niższe niż klejenie folii...

? 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 9.02.2026 o 13:18, GrzegorzKo napisał(a):

Chciałem jakoś to wywarzyć, żeby się nagle nie okazało, że nie opłaca się nie robić full body, bo tak często jest przy dokładaniu ? Jakbym kupił M2/M3 chcąc zostawić na dłużej, to bym na 100% poszedł w full body w macie. Ja bardzo dbam o rzeczy, a mając sportowy tryb życia nawet dla sportu, parkuje na końcu parkingu i nabijam kroki ? 

Mam bardzo podobnie,  tylko i tak 9/10 jak wracam to ktoś koło mnie zaparkował  ?

22 godziny temu, GDX4 napisał(a):

Przyrost formy nad treścią to jest 318d na 19" i z hamulcami Msport  ?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

A tak z innej beczki to jako, że od soboty rezyduje w Cervini to miałem okazję sprawdzić tą aplikację Radarbot, która mi tu polecono  ?

No zajebista sprawa, w Austrii to ja pojęcia nie miałem,  że tyle tych radarów mijam, to samo we Włoszech.

Dla mnie rewelacja!

A Cervinia bardzo fajna, Klein Materhorn mnie nieco zaskoczył,  bo nie spodziewałem sie, ze 3880 mnpm spowoduje nie mały problem z oddechem i małe zawroty głowy.  Chyba mać wiek, bo mój nastolatek nawet nie zauważył ?

W każdym razie jak się poprawi pogoda to atakujemy Szwajcarie nieco dalej od strony Zermatt.

20260208_123700.jpg

20260209_113308.jpg

20260210_134139.jpg

20260210_132041.jpg

20260208_105657.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Członkowie klubu
14 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Mam bardzo podobnie,  tylko i tak 9/10 jak wracam to ktoś koło mnie zaparkował  ?

Świadomość ludzi i podejście do zdrowia się zmienia ? widać jest już więcej sportowców ? 

PS. Warun narciarski wygląda dobrze ? 

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Jest gdzie pojeździć ?

Dzisiaj dopadało 50 cm świeżego śniegu i sukcesywnie zamykali kolejne trasy,  a może i dobrze, bo przyznam, że jazda jak generalnie nic nie widać, bo jest mgła i śnieg,  a do tego parują mi okulary i jednocześnie zamarzają gogle to do najprzyjemniejszych nie należy ?

Jeszcze planujemy Zermatt i przyległe.

Jest tylko techniczny problem,  bo trzeba bardzo pilnować czasu,  ponieważ jedyny powrót do Włoch jest przez mały Materhorn, a jak nas ostrzegał Właściciel hotelu, Szwajcarzy zamkną Ci wyciąg dosłownie przed nosem i nie ma litości. Mój znajomy rok temu utknął i musiał szukać noclegu,  bo do Cervini jest tylko 4h jazdy po górach ?

A Włosi to Włosi, przyjechaliśmy 15 minut po planowanym zamknięciu wyciągu i luz, bez problemu pojechaliśmy do góry  ?

Screenshot_20260211_173929_Ski Tracker.jpg

Screenshot_20260211_174003_Ski Tracker.jpg

Screenshot_20260211_174021_Ski Tracker.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Jazda z boxem na dachu coraz bardziej mnie drażni, ten świst i gwizd jak nie łatwy do wytrzymania  ?

Swoją drogą 318d z boxem pali nie mało ?

W lecie ok 2 litrów mniej

Niemniej jednak wypad fajny ?

20260215_010912.jpg

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Do czerwonej strzały skonfigurowałeś hak? Box na hak nie hałasuje ?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, rafaeelloo napisał(a):

Do czerwonej strzały skonfigurowałeś hak? Box na hak nie hałasuje ?

Kurde właśnie o tym zapomniałem ?

Choć coraz czesciej się zastanawiam,  czy nie prościej wypożyczyć same narty na miejscu ?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

A da się narty na haku przewozić? ?

Opublikowano
  • Członkowie klubu
12 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Jazda z boxem na dachu coraz bardziej mnie drażni, ten świst i gwizd jak nie łatwy do wytrzymania  ?

A jak szybko jechałeś? ? 

Mam to samo ? strasznie huczy... zwłaszcza gdy szybko się jedzie...
Jaki model boxa i bagażnika używasz? Ja mam wingbary i niski box Dynamic, ale to i tak hałasuje niemiłosiernie. W tym roku kombinowałem czy nie dałoby się spakować do środka ze sprzętem ? 
Poszukam chyba do wypożyczenia Thule Vector, żeby zobaczyć czy nie będzie ciszej...

42 minuty temu, Lutek T napisał(a):

A da się narty na haku przewozić? ?

Właśnie zerknąłem i są takie boxy na hak na narty, nie tanie, ale są. Może to jest rozwiązanie... ? 

Opublikowano
16 godzin temu, MedicuS napisał(a):

W lecie ok 2 litrów mniej

Niemniej jednak wypad fajny ?

20260215_010912.jpg

A śmiali się wszyscy z tego mojego boxa hakowego ? Zero hałasu, zero zauważalnego zwiększonego spełnia.

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Znalazłem ten wątek ? 
Jeden zdziwiony i od razu wszyscy ? 
Wrzuciłbyś gdzieś zdjęcia jak masz zapięty już ten XL ? ze sprzętem w środku, żeby zobaczyć jak to się rozkłada też możesz, jeśli nie masz nic przeciwko (szanuję za targanie kilku par nart ? )
Co raz bardziej podoba mi się ta opcja vs. Thule Vector ? 

...i tył auta po drodze pewnie mniej uwalony ? 

@MedicuS sorry za OT ? 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To ja mam odwrotnie z boxem na jadąc na wakacje mam niższe spalanie niż normalnie ?

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, GR napisał(a):

Znalazłem ten wątek ? 
Jeden zdziwiony i od razu wszyscy ? 
Wrzuciłbyś gdzieś zdjęcia jak masz zapięty już ten XL ? ze sprzętem w środku, żeby zobaczyć jak to się rozkłada też możesz, jeśli nie masz nic przeciwko (szanuję za targanie kilku par nart ? )
Co raz bardziej podoba mi się ta opcja vs. Thule Vector ? 

...i tył auta po drodze pewnie mniej uwalony ? 

@MedicuS sorry za OT ? 

Jaki OT, mój temat do tego służy ?

Moja kuzynka ma taki box na hak, na Świętach to sobie oblukałem i wg mnie rewelacja.

Ja mam deskę i to akurat nie co utrudniało, ale są takie poszerzenia, które to umożliwiają.

Pakowanie super sprawa, nie trzeba latać po dachu i brudzić się od auta.

10 godzin temu, GR napisał(a):

A jak szybko jechałeś? ? 

Mam to samo ? strasznie huczy... zwłaszcza gdy szybko się jedzie...
Jaki model boxa i bagażnika używasz? Ja mam wingbary i niski box Dynamic, ale to i tak hałasuje niemiłosiernie. W tym roku kombinowałem czy nie dałoby się spakować do środka ze sprzętem ? 
Poszukam chyba do wypożyczenia Thule Vector, żeby zobaczyć czy nie będzie ciszej...

Właśnie zerknąłem i są takie boxy na hak na narty, nie tanie, ale są. Może to jest rozwiązanie... ? 

Tempomat na 150, ale przez 1500 km padało non stop,  od Wiednia śnieg z deszczem, a ostatnie 200 km śnieg, a do tego silny wiatr i tu upatruje winowajcy ?

Aczkolwiek do Cervini jedzie sie w większości autostradami,  az za Mediolan,  potem taką ekspresówka, a finał jest mocno pod górkę, w Cervinia znajduję sie na ok 2000 mnpm.

Także taki zestaw chyba był kluczowy,  bo np w zeszłym roku miałem 7.9 do Livigno.

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
40 minut temu, adiki napisał(a):

To ja mam odwrotnie z boxem na jadąc na wakacje mam niższe spalanie niż normalnie ?

Speeeed i powerrrr jak to Jeremiasz prawił. Z boxem zawsze wolniej. Chociaż mam znajomych co z rowerami na dachu jeździli 200. W jednym z aut uszkodzili dach... Ja nie przekraczałem 160 a przelot to ok. 140. Jednak z bagażnikiem na hak dużo lepiej chociaż spalanie ok. 2l wyższe przy 140 (2 rowery).

Opublikowano
  • Członkowie klubu
14 godzin temu, adiki napisał(a):

Ty masz zapięty tempomat na hałas, a nie prędkość ?  to może i wyjdzie mniejsze spalanie ? 

14 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Jaki OT, mój temat do tego służy ?

Moja kuzynka ma taki box na hak, na Świętach to sobie oblukałem i wg mnie rewelacja.

Ja mam deskę i to akurat nie co utrudniało, ale są takie poszerzenia, które to umożliwiają.

Pakowanie super sprawa, nie trzeba latać po dachu i brudzić się od auta.

Tempomat na 150, ale przez 1500 km padało non stop,  od Wiednia śnieg z deszczem, a ostatnie 200 km śnieg, a do tego silny wiatr i tu upatruje winowajcy ?

Aczkolwiek do Cervini jedzie sie w większości autostradami,  az za Mediolan,  potem taką ekspresówka, a finał jest mocno pod górkę, w Cervinia znajduję sie na ok 2000 mnpm.

Także taki zestaw chyba był kluczowy,  bo np w zeszłym roku miałem 7.9 do Livigno.

Ja bym musiał spakować dwa snowboardy i dwie pary nart, 180cm nie przekraczają, więc powinno się zmieścić. Jeśli coś oprócz tego wejdzie, to tylko na plus. Na dachu nie chce mi się już dopychać luk w boksie ? zwłaszcza, że 3gt nie ma tak nisko dachu. Jak narty były malutkie, to i kaski małe wchodziły ? 

Ale bardziej od pakowania, ucieszyłaby mnie cisza ? 

Na szybkich trasach tempomat miałem ustawiony na 160 teraz w drodze do Czech, bo musiałem być na konkretną godzinę (nie załapiesz się na transport, to trzeba bulić albo z buta 4km w górę ? ). Nic się nie dzieje z autem\boxem, ale hałas jest okrutny ? 

Edytowane przez GR

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Każdej zimy utwierdzam się w przekonaniu, że koncepcja czarnych felg na zimę była chybiona ?

Srebrne zdecydowanie dłużej można utrzymać w czystości.

Czerwonemu zostawiam 18" z białego.

Głupotę trzeba kontynuować ?

20260220_090836.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Tradycja rzeczą świętą....?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 10.02.2026 o 19:27, MedicuS napisał(a):

A tak z innej beczki to jako, że od soboty rezyduje w Cervini to miałem okazję sprawdzić tą aplikację Radarbot, która mi tu polecono  ?

No zajebista sprawa, w Austrii to ja pojęcia nie miałem,  że tyle tych radarów mijam, to samo we Włoszech.

Dla mnie rewelacja!

A Cervinia bardzo fajna, Klein Materhorn mnie nieco zaskoczył,  bo nie spodziewałem sie, ze 3880 mnpm spowoduje nie mały problem z oddechem i małe zawroty głowy.  Chyba mać wiek, bo mój nastolatek nawet nie zauważył ?

W każdym razie jak się poprawi pogoda to atakujemy Szwajcarie nieco dalej od strony Zermatt.

20260208_123700.jpg

20260209_113308.jpg

20260210_134139.jpg

20260210_132041.jpg

20260208_105657.jpg

Meeega. Byłem latem w Zermatt na trekkingu. Toblerone peak robi mega wrażenie. Przez wielu nazwana najpiękniejszą górą świata. Zawsze myślałem że jest litą skałą powyżej Hornli Hutte ale nic podobnego. Dość trudny szczyt. Oczywiście na górze nie byłem. Ale trekking pod Hornli super. W lipcu też można na nartach pośmigać na Kleine Materhorn... prawie 4km.n.p.m.

Szwajcaria jest piękna... ludzie, zwyczaje i ceny (w tym mandaty) to już inny temat ? Baw się dobrze.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
17 godzin temu, macste napisał(a):

Meeega. Byłem latem w Zermatt na trekkingu. Toblerone peak robi mega wrażenie. Przez wielu nazwana najpiękniejszą górą świata. Zawsze myślałem że jest litą skałą powyżej Hornli Hutte ale nic podobnego. Dość trudny szczyt. Oczywiście na górze nie byłem. Ale trekking pod Hornli super. W lipcu też można na nartach pośmigać na Kleine Materhorn... prawie 4km.n.p.m.

Szwajcaria jest piękna... ludzie, zwyczaje i ceny (w tym mandaty) to już inny temat ? Baw się dobrze.

Chyba o tym pagórku mowa ?

Ja już na małym Materhornie miałem dosyć, jakbym musiał jeszcze 500 mnpm dołożyć to bym już pewnie przestał oddychać.

Bardzo fajny rejon narty, jakby się ktoś wybierał to mogę polecić rewelacyjny hotelik.

19 godzin temu, GDX4 napisał(a):

Tradycja rzeczą świętą....?

Nawet jeśli durna  ?

20260209_113308.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
7 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Chyba o tym pagórku mowa ?

Ja już na małym Materhornie miałem dosyć, jakbym musiał jeszcze 500 mnpm dołożyć to bym już pewnie przestał oddychać.

Bardzo fajny rejon narty, jakby się ktoś wybierał to mogę polecić rewelacyjny hotelik.

Nawet jeśli durna  ?

20260209_113308.jpg

Tak latem to wygląda, mógłbym w górach być w każde długie wakacje. A Dolomity ponad wszystko... 

20200717_095046.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

No i sprzedana.

Kupił pierwszy realnie zainteresowany oglądający.

Jestem przekonany,  że nowy właściciel będzie bardzo zadowolony!

Ja też mam same dobre wspomnienia, ani razu mnie nie zawiodła,  a zjezdziła kawał Europy.

Mimo słabszego silnika dawała radę i naprawdę cieszę się,  że za 3-4 miesiące wjedzie nowa 3er ale nadal G21 ?

20260303_205841.jpg

20260303_131826.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
11 godzin temu, MedicuS napisał(a):

No i sprzedana.

Kupił pierwszy realnie zainteresowany oglądający.

Jestem przekonany,  że nowy właściciel będzie bardzo zadowolony!

Ja też mam same dobre wspomnienia, ani razu mnie nie zawiodła,  a zjezdziła kawał Europy.

Mimo słabszego silnika dawała radę i naprawdę cieszę się,  że za 3-4 miesiące wjedzie nowa 3er ale nadal G21 ?

20260303_205841.jpg

20260303_131826.jpg

jak można zapytać +/- jaki to był rok i przebieg i za ile poszła ? ?

male-bmw-2.png