Skocz do zawartości

G21 - Msport, 19" 791M, RWD, spliter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gratulacje z okazji zamówienia, jaki masz obecnie czas oczekiwania? pewnie teraz już mniej osób zamawia G20/G21 bo czekają na nowy model, Ty tego nie rozważałeś?

Jestem bardzo ciekawy koloru na żywo - chyba jeszcze na drodze takiego nie widziałem.

• Odpowiedzi 516
  • Wyświetleń 43,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• MedicuS
    MedicuS

Auto wyprodukowane 🤩 Czeka na transport ;)

• Kolejny urlop i kolejny wyjazd za mną. Tym razem połączenie Włoch i Francji.   Chcieliśmy zobaczyć to czego nie zdążyliśmy w maju, czyli Portofino i Genuę, oraz San Remo, Saint Tropez, Monako, Ca

• Trochę się zapuściłem z tematem,  aczkolwiek km mijają, przeglądy co max 15 tys. Obecnie 131 tys bezusterkowo. To co mnie drażniło od początku,  drażni nadal,  ale bardzo poczciwy wół robocz

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Fajny kolorek, też miałem taki zamawiać ale mi się trafił gotowy Portimao który miał 99% tego co chciałem. Odnośnie czekania na nowy model - ja specjalnie chciałem zdążyć jeszcze kupić stary po obejrzeniu iX3 neue klasse 😉

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, pacos napisał(a):

Gratulacje z okazji zamówienia, jaki masz obecnie czas oczekiwania? pewnie teraz już mniej osób zamawia G20/G21 bo czekają na nowy model, Ty tego nie rozważałeś?

Jestem bardzo ciekawy koloru na żywo - chyba jeszcze na drodze takiego nie widziałem.

Do 6 miesięcy,  w teorii ma być do produkcji w marcu.

1 godzinę temu, YogiPL napisał(a):

Fajny kolorek, też miałem taki zamawiać ale mi się trafił gotowy Portimao który miał 99% tego co chciałem. Odnośnie czekania na nowy model - ja specjalnie chciałem zdążyć jeszcze kupić stary po obejrzeniu iX3 neue klasse 😉

No właśnie ja też nie jestem fanem neue klasse, może się przyzwyczaję to będę miał nad czym myśleć przy kolejnym 😉

Myślałem też nad czarnym, ale stwierdziłem, że jednak ten czerwony ma coś w sobie.

Mój bliski znajomy ma x5 w czerwieni indywidual na 22" czarnych kołach i wygląda jak milion dolarów!

Widziałem też Cayenne coupe w pomarańczowym i też genialnie.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Ogólnie pomysłów było kilka zostać przy tym co jest, ale miałem już ponad 240 tys. km przebiegu niby duże serwisy za sobą, ale to już był czas na zmianę. Myślałem nad nową g21, g60/61, octavią rs i padło przypadkiem na golfa 8.5 variant r line (szkoda, że rok temu zamawiałem golfa w te wakacje za te same pieniądze byłby r). Stwierdziłem, że to będzie fajne auto z dużym bagażnikiem (w maju urodził mi się syn) i zamawiając golfa miałem jeszcze golden retrievera. Tak jak zawsze lubiłem vagi i golfy najbardziej tak tym moim się lubie za bardzo. Dlatego fajna zmiana i konfig, teraz g21 wychodzą fajnie cenowo z pakietami m pro i innowacji. Teraz m3 miało być sedanem przypadkiem wyszedł touring (bardziej jako zabawka i auto na jakieś wycieczki), bo robię jednak te 50-60 tys.km rocznie. Jaki czas oczekiwania na g21? 

Edytowane przez PatrykK

6ff0d43911e3.jpg
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
28 minut temu, PatrykK napisał(a):

Ogólnie pomysłów było kilka zostać przy tym co jest, ale miałem już ponad 240 tys. km przebiegu niby duże serwisy za sobą, ale to już był czas na zmianę. Myślałem nad nową g21, g60/61, octavią rs i padło przypadkiem na golfa 8.5 variant r line (szkoda, że rok temu zamawiałem golfa w te wakacje za te same pieniądze byłby r). Stwierdziłem, że to będzie fajne auto z dużym bagażnikiem (w maju urodził mi się syn) i zamawiając golfa miałem jeszcze golden retrievera. Tak jak zawsze lubiłem vagi i golfy najbardziej tak tym moim się lubie za bardzo. Dlatego fajna zmiana i konfig, teraz g21 wychodzą fajnie cenowo z pakietami m pro i innowacji. Teraz m3 miało być sedanem przypadkiem wyszedł touring (bardziej jako zabawka i auto na jakieś wycieczki), bo robię jednak te 50-60 tys.km rocznie. Jaki czas oczekiwania na g21? 

Twierdzą, że do 6 miesięcy,  choć niby jest opcja, że trafi do produkcji w marcu. 

Golf to moja miłość z lat kiedy pojawił sie w czwartej odsłonie. 

Mój Tata kupił golfa 2 w 1990, ależ to był przeciąg,  54 KM w dieslu 🙂

Prawdopodobnie może być bardziej przestronny od g21, ja mam syna juz prawie 18 letniego i marudzi ale za rok pójdzie na studia to w komunikacji miejskiej będzie miał miejsca pod dostatkiem  🙂

a serio to chce Mu zostawić Polo Żony, bedzie idealne na początek, ma dsg i całkiem przyjemnie się tym jeździ.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Jest trochę więcej miejsca w golfie zarówno w kabinie jak i bagażniku. Ja od 9 lat mam cały czas golfa v w pakiecie gt sport i nie zamierzam się go pozbywać chyba, że się pojawiłby gti ed30 z małym przebiegiem 😀  więc myślałem, że będę bardzo zadowolony z 8.5, na całokształt ma też wpływ serwis, który w bmw jest na o wiele wyższym poziomie tak w vw leży. Na każdą zgłaszaną usterkę słyszę, że albo czas na jej zgłoszenie już minął w przypadku trzeszczącego fotela kierowcy było na to 10 tys. km lub pół roku, albo może to być płatne jeżeli nic nie znajdą... w nowym aucie na fabrycznej gwarancji. 

6ff0d43911e3.jpg
Opublikowano

Nie lepiej brać używkę z symbolicznym przebiegiem? Przy 340i to się nie opłaca bo ich nie ma, ale 320d traci jakoś subiektywnie bardzo na wartości i jest tego wysyp rocznych przebieg do 20k... Chyba, że ma być nowe to rozumiem 😛 

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
44 minuty temu, GrzegorzKo napisał(a):

Nie lepiej brać używkę z symbolicznym przebiegiem? Przy 340i to się nie opłaca bo ich nie ma, ale 320d traci jakoś subiektywnie bardzo na wartości i jest tego wysyp rocznych przebieg do 20k... Chyba, że ma być nowe to rozumiem 😛 

Idąc tym tropem w tej kasie mogłem szukać używanego 330xd 😉

Ale niezapominaj, że czerwone 320d jest szybsze od białego 340xd 😎

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Moderatorzy

To ciekawe z tymi Golfami bo sam ostatnio zacząłem zastanawiać się nad Golfem R Variant, nawet mam wyklikany "dream spec". Niestety nie ma nigdzie demo na test. Wszystko przez to że musiałem kupić innego VW z trzema isofix i zobaczyłem że świat nie kończy się na BMW 😄 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, Randall napisał(a):

To ciekawe z tymi Golfami bo sam ostatnio zacząłem zastanawiać się nad Golfem R Variant, nawet mam wyklikany "dream spec". Niestety nie ma nigdzie demo na test. Wszystko przez to że musiałem kupić innego VW z trzema isofix i zobaczyłem że świat nie kończy się na BMW 😄 

Ja miałem etap,  że chciałem kupić Rke Variant.

Mocno byłem zainteresowany, ale jednak i tym razem rozum wygrał z sercem.

Ja nie jestem ultra fanem Bmw, zwyczajnie naprawdę dobrze mi sie tym autem jeździ, choć jestem świadom wad,  które posiada.

Co ciekawe seria G20/21 nadal bardzo mi sie podoba.

Mój kolega kupił GLC,  przymierzałem się,  moja żona zachwycona, bo wyższy.

W zasadzie bardzo poprawne auto,  ale jednak zostałem tu gdzie jestem 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
W dniu 3.02.2026 o 12:53, MedicuS napisał(a):

Mój bliski znajomy ma x5 w czerwieni indywidual na 22" czarnych kołach i wygląda jak milion dolarów!

Widziałem też Cayenne coupe w pomarańczowym i też genialnie.

Ja to ogólnie lubię takie "oczojebne" kolory na autach, a nie tylko "szarość kartonu" czy "srebro widelca" wszędzie 😉 W G20 nie wchodząc w "indywidual" to wśród tych szarości chyba Fire Red i Portimao najfajniejsze są.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
9 minut temu, YogiPL napisał(a):

Ja to ogólnie lubię takie "oczojebne" kolory na autach, a nie tylko "szarość kartonu" czy "srebro widelca" wszędzie 😉 W G20 nie wchodząc w "indywidual" to wśród tych szarości chyba Fire Red i Portimao najfajniejsze są.

Ja też lubię,  z tym,  że do tej pory podobały mi się zawsze u kogoś,  a sam kupiłem auto w kolorze podkładu  😉

Przyznam,  że na żywo nie widziałem jeszcze nigdzie,  także będzie niespodzianka  😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Ja mam wrażenie, że 80% 3er jest czarna/biała. Może 15% szarości, a inne kolory to rzadkość. Widziałem kilka portimao oraz dwie czerwone G20. Raz widziałem ciemno zielona. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Biały i czarny był bez dopłaty, może to jest głównym powodem  😉

Mój biały jest bardzo delikatny.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
54 minuty temu, MedicuS napisał(a):

Biały i czarny był bez dopłaty, może to jest głównym powodem  😉

Mój biały jest bardzo delikatny.

Kilka razy dostalem pytanie, że czemu nie brałem czarne. Bo BMW się kojarzy z tym kolorem... więc nie wiem 😉 

Tak białe golasy na ulicach to standard.

Ja ze swojego skyscrapera jestem bardzo zadowolony 🙂 Z przodu mam PPF  po roku zero wad lakieru. Jeśli jest sucho czyli nie ma plam mokrych z drogi, to samochód kompletnie nie łapie brudu.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Ja chciałem biały premedytacją, ale na czerwony nakleje chyba folię, bo obecny lakier wygląda jak po ostrzale artyleryjskim 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
11 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Ja chciałem biały premedytacją, ale na czerwony nakleje chyba folię, bo obecny lakier wygląda jak po ostrzale artyleryjskim 😉

Jak miałeś też podstawowy to gdzieś słyszałem, że te lakiery bez dopłaty są troszkę gorsze. Folia super opcja, sam mam zrobiony zderzak, maskę, lusterka, klamki, próg klapy + piano. Rewelacja, a nie zapłaciłem za to majątku ok. 4,5k PLN brutto. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
11 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Jak miałeś też podstawowy to gdzieś słyszałem, że te lakiery bez dopłaty są troszkę gorsze. Folia super opcja, sam mam zrobiony zderzak, maskę, lusterka, klamki, próg klapy + piano. Rewelacja, a nie zapłaciłem za to majątku ok. 4,5k PLN brutto. 

Mam teraz podobny plan jak Ty. Natomiast biały jest bardzo bardzo słaby. Poprzedni granat w 1er był zdecydowanie lepszej jakości.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 6.02.2026 o 22:24, MedicuS napisał(a):

dobry wybór , odbieram x1 w środę i cała na folie idzie jak obie m3

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
22 godziny temu, GrzegorzKo napisał(a):

to grosze , u mnie full x1 folia dużo więcej 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 minut temu, wehyr napisał(a):

to grosze , u mnie full x1 folia dużo więcej 

We Wrocku dobra folia (Xpel, Gyeon) w dobrym warsztacie na G20 to koszt 17-20k netto... drogo. Te 4,5k za Twój pakiet to bardzo dobra cena. Jaka folia i czy to std cena czy może z "rodzinnym" rabatem?

Opublikowano
Godzinę temu, macste napisał(a):

We Wrocku dobra folia (Xpel, Gyeon) w dobrym warsztacie na G20 to koszt 17-20k netto... drogo. Te 4,5k za Twój pakiet to bardzo dobra cena. Jaka folia i czy to std cena czy może z "rodzinnym" rabatem?

Folia STEK. Sprawdziłem fakturę, to sprzedający wystawił mi FV zw. z VAT więc netto=brutto. Dokładnie 4,3k zł + 200zl folia ekran wyświetlacz. 

Cena promocyjna za bycie lojalnym klientem, zostawiającym samochody na mycia detailignowe co jakis czas. Wykonanie top. Nawet kratkę grilla z przodu obklepił gdzie się tylko dało 😀 

Cały samochód miałem wycenę full body 13k netto. Nie miałbym psychy za to tyle zapłacić, tak samo dać np. 20k za koła 🙄 Patrzać na inne samochody, które mam, to wszystkie odpryski i tak są z przodu. Na szkody parkingowe mam wideorejestrator z powerbankiem za 3k. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
8 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Folia STEK. Sprawdziłem fakturę, to sprzedający wystawił mi FV zw. z VAT więc netto=brutto. Dokładnie 4,3k zł + 200zl folia ekran wyświetlacz. 

Cena promocyjna za bycie lojalnym klientem, zostawiającym samochody na mycia detailignowe co jakis czas. Wykonanie top. Nawet kratkę grilla z przodu obklepił gdzie się tylko dało 😀 

Cały samochód miałem wycenę full body 13k netto. Nie miałbym psychy za to tyle zapłacić, tak samo dać np. 20k za koła 🙄 Patrzać na inne samochody, które mam, to wszystkie odpryski i tak są z przodu. Na szkody parkingowe mam wideorejestrator z powerbankiem za 3k. 

Mój znajomy miał ostatnio taką sytuację,  że na parkingu folia uratowała od otarcia.

Niemniej jednak w moim przypadku prawie 10% wartości auta za folię to jednak nie mało.

Zrobię zderzak, maskę i szczerze to w innych miejscach nie mam odprysków,  a mam ich sporo.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
12 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Mój znajomy miał ostatnio taką sytuację,  że na parkingu folia uratowała od otarcia.

Niemniej jednak w moim przypadku prawie 10% wartości auta za folię to jednak nie mało.

Zrobię zderzak, maskę i szczerze to w innych miejscach nie mam odprysków,  a mam ich sporo.

czy 10% wartości ,ja mam bez fv za full + środek + koła powłoka 14k brutto 🙂 ale u kolegi 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Moderatorzy
13 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Zrób jeszcze słupki piano, wnętrza klamek i rant tylnego zderzaka, koszt śmieszny a robotę robi.