Skocz do zawartości

G21 - Msport, 19" 791M, RWD, spliter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, wehyr napisał(a):

jak można zapytać +/- jaki to był rok i przebieg i za ile poszła ? ?

Tajemnica żadna ?

2021 prelci, 160 tys przebiegu,  82 tys brutto.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• Odpowiedzi 516
  • Wyświetleń 44 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• MedicuS
    MedicuS

Auto wyprodukowane ? Czeka na transport ;)

• Kolejny urlop i kolejny wyjazd za mną. Tym razem połączenie Włoch i Francji.   Chcieliśmy zobaczyć to czego nie zdążyliśmy w maju, czyli Portofino i Genuę, oraz San Remo, Saint Tropez, Monako, Ca

• Trochę się zapuściłem z tematem,  aczkolwiek km mijają, przeglądy co max 15 tys. Obecnie 131 tys bezusterkowo. To co mnie drażniło od początku,  drażni nadal,  ale bardzo poczciwy wół robocz

Opublikowane grafiki

Opublikowano
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Tajemnica żadna ?

2021 prelci, 160 tys przebiegu,  82 tys brutto.

Jakbyś miał LCI to byś też zmienił na 3er LCI II przy tym przebiegu?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
13 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

Dobre pytanie ?

Mógłbym sie wtedy bardziej zastanawiać, choć u mnie głównie przebieg mnie skłonił.

Nawet już brak mocy zacząłem jakoś akceptować. 

Lubię Bmw,  ale do x3 nie mogę sie przekonać. 

Podoba mi się GLC coupe,  ale na SUVy jeszcze przyjdzie czas, jeśli w ogóle  ?

Nową trochę lepiej doposażyłem, także będzie nieco więcej frajdy.

Natomiast gdybym miał dołożyć 50 tys to raczej wybrałbym 5er zamiast x3 czy glc.

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Dobre pytanie ?

Mógłbym sie wtedy bardziej zastanawiać, choć u mnie głównie przebieg mnie skłonił.

Nawet już brak mocy zacząłem jakoś akceptować. 

Lubię Bmw,  ale do x3 nie mogę sie przekonać. 

Podoba mi się GLC coupe,  ale na SUVy jeszcze przyjdzie czas, jeśli w ogóle  ?

Nową trochę lepiej doposażyłem, także będzie nieco więcej frajdy.

Natomiast gdybym miał dołożyć 50 tys to raczej wybrałbym 5er zamiast x3 czy glc.

Jak lubisz jak auto się prowadzi to nie GLC coupe. VS 3er to przepaść (GLC AMG 43). Jak komfort (pneumatyka) i widoczność na drodze i dla sąsiada to już tak ?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
7 godzin temu, macste napisał(a):

Jak lubisz jak auto się prowadzi to nie GLC coupe. VS 3er to przepaść (GLC AMG 43). Jak komfort (pneumatyka) i widoczność na drodze i dla sąsiada to już tak ?

Póki co raz jechałem kawałek jako pasażer GLC 220 chyba,  ale tym klasycznym. 

Coupe bardzo mi się podoba wizualnie.

Żeby sąsiada szlag trafił to GLC nie wystarczy ?

Turbo S powinno być wystarczającym ciosem dla serca sąsiada, ale to mi chyba nie grozi ?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
4 minuty temu, MedicuS napisał(a):

Póki co raz jechałem kawałek jako pasażer GLC 220 chyba,  ale tym klasycznym. 

Coupe bardzo mi się podoba wizualnie.

Żeby sąsiada szlag trafił to GLC nie wystarczy ?

Turbo S powinno być wystarczającym ciosem dla serca sąsiada, ale to mi chyba nie grozi ?

W Polsce to 90% ludzi nie rozróżnia modeli. Pamiętam jak się sąsiad pytał po zmianie oznaczeń czy w 40TDI to ja mam w A5 4.0 silnik ? Więc... M340i to już się ktoś pytał czy to M3 bo ozaczenia nie mam. 

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
13 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

W Polsce to 90% ludzi nie rozróżnia modeli. Pamiętam jak się sąsiad pytał po zmianie oznaczeń czy w 40TDI to ja mam w A5 4.0 silnik ? Więc... M340i to już się ktoś pytał czy to M3 bo ozaczenia nie mam. 

Ludzie widzą dwie duże rury atrapowe i pseudo dyfuzor to musi być emczy. A to że bobra nie ma i szerokich bioder to już mało kto ogarnia ?

Większość z nas jest trochę "skręcona" na punkcie motoryzacji...

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
44 minuty temu, GrzegorzKo napisał(a):

Mnie sie bardzo często pytali ile to ma mocy,  bo ma duże koła i heble czerwone ?

Entuzjasci motoryzacji w większości ogarniają,  ale jak nie siedzisz w jakiejś marce bardziej to nie zawsze wiesz co tam wsadzili 

Dawnej bmw 320 miało 2 litry, a 330 miało 3 litry,  a potem turbo się rozpanoszyło i sie zrobił burdel  ?

A jestem więcej niż pewien, że 99% właścicieli A klasy i pozostałych modeli z silnikiem 1.5d nie wie,  że napędza ich silnik Renault ?

27 minut temu, macste napisał(a):

Ludzie widzą dwie duże rury atrapowe i pseudo dyfuzor to musi być emczy. A to że bobra nie ma i szerokich bioder to już mało kto ogarnia ?

Większość z nas jest trochę "skręcona" na punkcie motoryzacji...

Tutaj winę ponosi sprytny marketing Bmw, bo M jest wszech obecne, no I ludzie widzą M I kojarzą z m3, zwłaszcza jak widzą m340.

Ale Amg podobnie działa.

Alpina będzie czymś a'la Maybach albo taki pół Maybach.

Dlatego do tej pory byłem wielkim fanem Alpiny, bo trudno o bardziej cichociemne auto.

Takie b3gt wygląda jak typowe 3er, a na autostradzie m3 musi mu zjechać ?

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 5.03.2026 o 12:14, GrzegorzKo napisał(a):

A tak z ciekawości,  bo w zasadzie to nie mam pojęcia,  czym się różni LCI od LCI2?

W moim pre-LCI do końca nic nie skrzypiało,  a czytam,  że mogę sie przygotować na szok w LCI2 ?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
13 minut temu, MedicuS napisał(a):

A tak z ciekawości,  bo w zasadzie to nie mam pojęcia,  czym się różni LCI od LCI2?

ID 8.5 zamiast 8, inne nawiewy (boczne i centralne w desce), inna podstawowa tapicerka, inny wzór kierownic i chyba tyle

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

No i przesunęli mi termin z marca na maj ?

W teorii jest szansa na kwiecień.

Dobrą strategie przyjęli. W styczniu mi powiedzieli powiedzieli, że jest szansa marzec z produkcją, w marcu pomarańczowy zrobił zadymę w Iranie i tym się podpierają.

W zeszłym tygodniu miałem info, że robią co się da, żeby produkcja była kwietniowa.

Na bank nic to nie zmieni, ale korpo gadanie uskutecznione.

Jednym słowem jakby mi pd razu powiedzieli, że produkcja będzie w maju to bym sie wkurzał, co by nic nie zmieniło, ale jednak, a tak dawkuja mi wkurw i tym samym dbają o moje ciśnienie i psychikę ?

Z innej beczki, nie miałem pojęcia, że do wyboru jest aż 9 rodzajów czerwonego.

Tzn dla krakusów i poznaniaków tylko jeden, bo reszta z palety indywidual )

A takie x5 np palety indywidual, nie wiadomo dlaczego, nie ma w opcji ?

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Do wyboru do koloru )

Screenshot_20260321_102740_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_102951_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_102813_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_102803_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_102752_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_103032_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_102726_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_102939_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_102844_Chrome.jpg

Screenshot_20260321_102830_Chrome.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
39 minut temu, MedicuS napisał(a):

Do wyboru do koloru )

Czerwony i ciemny czerwony z różnymi nazwami ?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Mój kolega ma x5 w kolorze Rosso Corsa, na czarnych 22", wygląda jak milion dolarów ?

8 godzin temu, YogiPL napisał(a):

Czerwony i ciemny czerwony z różnymi nazwami ?

Jestem tego samego zdania )

Dokładniej to same zajebiste, żadnych ch**owych i pedalskich, jak to było w tym kawale )

42 minuty temu, Randall napisał(a):

Imola <3

Też bym go wybrał, ale na żywo ten z x5 wygląda obłędnie, a tutaj nie aż tak ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Grafika nie oddaje niestety kolorów jak trzeba. Ale jast jakimś punktem podparcia.

Opublikowano
W dniu 30.03.2026 o 23:34, MedicuS napisał(a):

...

A takie x5 np palety indywidual, nie wiadomo dlaczego, nie ma w opcji ?

No nie wszystkie planty produkcyjne maja palete individual. X5 to chyba w USA produkuja, a X3 w Afryce.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, karlos91 napisał(a):

No nie wszystkie planty produkcyjne maja palete individual. X5 to chyba w USA produkuja, a X3 w Afryce.

3er w Meksyku zarówno G20 jak i G21.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

G21 w Monachium, G20 w Meksyku i Meksyk nie ma linii individual lub ma tylko limitowane kolory

A Fabryka w Monachium jest zamknieta w tym tygodniu i w przyszlym, tak przynajmniej dowiedzialem sie z BMW Welt, bo mialem miec zwiedzanie fabryki.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
30 minut temu, karlos91 napisał(a):

G21 w Monachium, G20 w Meksyku i Meksyk nie ma linii individual lub ma tylko limitowane kolory

A Fabryka w Monachium jest zamknieta w tym tygodniu i w przyszlym, tak przynajmniej dowiedzialem sie z BMW Welt, bo mialem miec zwiedzanie fabryki.

Ja mam zamówione g21 i informacje, że produkcja w Meksyku ?

M3 ponoć tylko w Monachium ?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Nope, Touring tylko w Monachium. Przeciez G21 jest niedostepne na rynku Meksykanskim i w USA...

Opublikowano

Chyba nie ma dla nich większego znaczenia, czy przetransportują z Meksyku G20 czy G21 :) Produkcja w Niemczech bardziej nastawiona jest na G21 ze względu na popyt, a Meksyk na G20. Ale to nie znaczy, że w Meksyku nie jest produkowane G21 i na odwrót. Jedynie M3 jest produkowane tylko i wyłącznie w Niemczech. Już kiedyś pisałem, że to trochę jest bez sensu zastanawianie się nad tym czy produkcja Niemcy czy gdzieś na świecie, bo i tak już bardzo niewiele modeli BMW jest produkowane tylko i wyłącznie w Niemczech, na ten moment to chyba tylko seria 1, 4 i chyba x1.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Zaletą produkcji w Monachium jest czas transportu.

Godzinę temu, karlos91 napisał(a):

Nope, Touring tylko w Monachium. Przeciez G21 jest niedostepne na rynku Meksykanskim i w USA...

Jakbyś miał rację byłbym zadowolony, bo auto miałbym znaczenie szybciej, ale niestety wygląda na to, że nie masz ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
17 minut temu, MedicuS napisał(a):

Zaletą produkcji w Monachium jest czas transportu.

Jakbyś miał rację byłbym zadowolony, bo auto miałbym znaczenie szybciej, ale niestety wygląda na to, że nie masz ;)

Dam Ci przykład, który Cię uspokoi :) Jak odbierałem 7 lat temu Volvo to się cieszyłem niezmiernie, że produkcja przypadła na Szwecję. Po odbiorze okazało się, że wnętrze było tak beznadziejnie poskładane, że prawie całe było do ponownego złożenia i okazało się jeszcze po czasie, że karoseria była dodatkowo polerowana bo pewnie coś poszło nie tak. W tym samym czasie sąsiad odebrał ten sam model, tylko wyprodukowany w Chinach (strasznie go to bolało, że spotkało go takie nieszczęście jak produkcja Chińska), tyle tylko że to Chińskie było perfekcyjnie złożone w przeciwieństwie do Szwedzkiego. Najlepsze jest to, że jak wejdziesz na forum Volvo, to do dzisiaj każdy się modli żeby było składane w Szwecji. A nawet w salonach przyznają, że najlepsze sztuki jadą z Chin, a nie z Belgii czy Szwecji :)

Edytowane przez Lukas68