Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam wersję 7-mio osobową. Liczyłem na to, że taka wersja będzie szybciej produkowana, ponieważ ta opcja nie była objęta restrykcją.

Ja obecnie mam ładowanie indukcyjne w audi to i tak podłączam kabel do ładowarki bo szybciej się ładuje :/.

Tez mam kabelek w samochodzie na stałe. Nie korzystam z ładowarki nigdy.

Same here

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@PAVKO Ciekawe, że udało Ci się z pneumatyka. A masz hak lub wersję 7 miejscową?

U mnie pneumatyka to była jedyna ofiarą restrykcji. Bardzo chciałem pneumatyke i śmieszą mnie dyskusje ze sprzedawcami. Jak zamawiałem to mówili, że X5 jest stworzony do pneumatyki a jak przyszła pora na rezygnację to okazało się, że z pneumatyka X5 nie prowadzi się jak BMW :)

Z tymi sprzedawcami to norma. Miałem tak kiedyś przy zakupie E70 4,8i V8. Slyszalem od handlowca ze to jedyny, najlepszy silnik, prawdziwe BMW a jak przyszlo do oferty na odkup po 3 latach to było : panie kto to kupi? To trzeba za pół darmo wystawic bo to najmniej popularny silnik i nikt go nie chce :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@PAVKO Ciekawe, że udało Ci się z pneumatyka. A masz hak lub wersję 7 miejscową?

U mnie pneumatyka to była jedyna ofiarą restrykcji. Bardzo chciałem pneumatyke i śmieszą mnie dyskusje ze sprzedawcami. Jak zamawiałem to mówili, że X5 jest stworzony do pneumatyki a jak przyszła pora na rezygnację to okazało się, że z pneumatyka X5 nie prowadzi się jak BMW :)

Z tymi sprzedawcami to norma. Miałem tak kiedyś przy zakupie E70 4,8i V8. Slyszalem od handlowca ze to jedyny, najlepszy silnik, prawdziwe BMW a jak przyszlo do oferty na odkup po 3 latach to było : panie kto to kupi? To trzeba za pół darmo wystawic bo to najmniej popularny silnik i nikt go nie chce :mad2:

To teraz rozumiem @Michael1916 dlaczego jesteś takim przeciwnikiem V8 w SUV i orędownikiem diesla w SUV :) Sparzyłeś się, ale jednak technologia poszła trochę do przodu i obecna benzyna V8 zachowuje się całkie spoko, ale mój entuzjazm zweryfikuję za te 3 lata ;-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To teraz rozumiem @Michael1916 dlaczego jesteś takim przeciwnikiem V8 w SUV i orędownikiem diesla w SUV :) Sparzyłeś się, ale jednak technologia poszła trochę do przodu i obecna benzyna V8 zachowuje się całkie spoko, ale mój entuzjazm zweryfikuję za te 3 lata ;-)

Nie jestem przeciwnikiem V8 w SUV! Z V8 zawsze jest frajda z jazdy tylko w suvie okupiona wiekszymi wyrzeczeniami niz w coupe czy innym sedanie. Jesli komus nie zalezy na zasiegu, koszty paliwa nie sa decydujace i zaakceptuje wysoki spadek wartosci to jest to silnik dla niego. Ja tam wole suva z dieslem a V8 w mniej praktycznym nadwoziu ale gdybym nie robił tylu km w trasach to pewnie widziałbym to inaczej.

Co do sytuacji z przeszlosci to biorac pod uwage wszystkie koszty i utrate wartosci to tyle co kosztowaly 3 lata z X5 4,8i starczyloby na X5 3.0sd + fajna benzyna w nadwoziu coupe. Nadmieniam ze frajda z jazdy suvem z V8 to nie to samo co chociazby w serii 6 z V8.

Prawdą jest rowniez ze obecne V8 jest o 175KM mocniejsze od dawnego 4,8i a G05 prowadzi sie o niebo lepiej od E70.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawdą jest rowniez ze obecne V8 jest o 175KM mocniejsze od dawnego 4,8i a G05 prowadzi sie o niebo lepiej od E70.

Mysle ze to ostatnie zdanie to kluczowa różnica :-) Ja 4.8 tez bym nie kupił jakby chlało tyle paliwa i tak gorzej jeździło. Tutaj w miarę normalna jazda autostrada pozwala spokojnie uzyskać zasięg 500km, co przy moich przebiegach do 20kkm całkowicie satysfakcjonuje. Nie mówię o szaleństwach, ale nawet tutaj nie ma tragedii. Martwi nas 500km a ludzie elektrykami podróżują i co 200-250km ładują się 30-40min i robią kolejne 200-250km :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@bmwfun z ty, elektrykiem to piszesz także o sobie :D co do ładowarki indukcyjnej to mam w g30, nie wiem jak jest w x5 ale ostatnio nabyłem pro maxa i ….. telefon się nie mieści na Polkę :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@bmwfun z ty, elektrykiem to piszesz także o sobie :D co do ładowarki indukcyjnej to mam w g30, nie wiem jak jest w x5 ale ostatnio nabyłem pro maxa i ….. telefon się nie mieści na Polkę :duh:

Trochę tak, musiałem pojeździć elektrykiem, żeby docenić zasięg v8 w suv ;-)

Co do ładowarki indukcyjnej to nie wiem jak to możliwe że Ci się nie mieści, bo mój 12 pro Max mieści się zarówno w X5 jak i iX3. Co ciekawe w X5 kilka miesięcy temu po upgrade softu nie przegrzewa się przy indukcyjnym ładowaniu nawet przez bardzo długi czas, a w iX3 przegrzewa się.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam 13 pro max w silikonowym kondonku i nie miesci sie na dlugosc. Az zrobie dzisiaj zdjęcie i wstawię ale to później. Polka jest w formie zwężonej w dół wanienki i telefon zamiast leżeć na Polce wisi z centrymetr nad nią :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli tak jest, to przynajmniej nie musisz już na forum nikomu udowadniać ze masz większego ;-) Zanim wstawisz zdjęcie, to upewniam się ze mówimy cały czas o smartfonach? :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akurat w tym przypadku rozmiary to są akurat chyba te same tylko, ze ja mam ciasniejsza :D :D oczywiście mówię o Polce na telefon :D
Opublikowano
Ja przerejestrowywałem 1 auto 18 listopada i w poniedziałek 29.11 dostałem info, że jest do odbioru twardy. Poznań - jakby co

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
U mnie dziś radosna wiadomość- początek grudnia ma wyjechać z produkcji z pneumatyką moje x5 :mrgreen: . Zamawiane na początku marca,odbiór pewnie luty czyli prawie rok czekania ( niestety bez HK, wentylacji i ładowarki indukcyjnej). Oby w międzyczasie nic się nie wysrało.

Czy zostałeś poinformowany ze auto będzie bez czegoś, czy uzgadniali to z Tobą?

Ciekawi mnie jaka jest polityka BMW teraz, słyszałem że inne marki zaczynają okrajać wersje auta bez zmiany ceny…

Polityka jest taka, że podpisujesz aneks o zmianie wyposażenia i jeśli w konfiguracji dana opcja była częścią pakietu, więc widnieje jako 0 zł to cena się nie zmienia bo było 0 zł. Cena pakietu oczywiście też się nie zmienia.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę że to nie są tajemne informację więc można by to wrzucić oficjalnie do wątku.
Opublikowano

Czy zamówienie jakiegoś elementu wyposażenia z palety Individual (lakier, skóra merino) na wpływ na mniejsze restrykcje?

Zauważyłem, że niektórzy dilerzy wystawiają na sprzdaż X5tki w lakierach Individual, a samochody te są wyposażone w dodatki podlegające restrykcją.

Opublikowano
Mi sprzedawca mówił aby czekać i z niczego nie rezygnować. Wziąłem trzeci rząd siedzeń i pewnie dlatego mam pneumatykę pomimo restrykcji. HK, komforty, hak itd też mam, ale nie wiem jakim cudem :D
Opublikowano

restrykcje się produkują, ale powoli.

Ja znowu dostałem termin na 4 tydzień, ale mam info, żeby nie otwierać szampana, bo się wszystko może jeszcze zmienić i przy zerwaniu łańcucha dostaw, auto znowu może się cofnąć.

trzeba być cierpliwym, moje auto już się cofało z produkcji 2 razy...