Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, JacekLZ napisał(a):

Chłopaki, ile Wasze lokalne ASO kasuje za zmianę kół + hotel? 🙂 Korzystacie z tej usługi? 

nie polecam ASO , ja mam w autoryzowanym warsztacie bmw i płace z wyważeniem około 300zł za rok za komplet + zmiana oczywiście 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Bardzo dobra cena! A dlaczego nie polecasz ASO? Inchcape Wrocław zaproponowało 680 brutto za zmianę + przechowanie do jesieni. Troszkę dużo 🙂 

Opublikowano
4 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Bardzo dobra cena! A dlaczego nie polecasz ASO? Inchcape Wrocław zaproponowało 680 brutto za zmianę + przechowanie do jesieni. Troszkę dużo 🙂 

Pewnie ze względu na cenę? To samo można w niemal każdej wulkanizacji zrobić dużo taniej, w ASO nie pompują powietrza z górskich szczytów, a ich przechowalnie nie mają wełnianych dywanów.

• Lubię to 1
Opublikowano
4 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

A dlaczego nie polecasz ASO?

Pewnie ze względu na cenę. Ja za zmianę + wyważenie płacę 100 zł. Trzymam w garażu na wieszakach. Koła są zawieszone za otwór centrujący, więc opona nie cierpi jak na typowych stojakach w "hotelach". 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, JacekLZ napisał(a):

chodzi o cenę , ja wiem że to niewiele więcej ale wolę zatankować emkę do pełna 😄 

• Lubię to 1
male-bmw-2.png
Opublikowano

@wehyr To z rodzicami mieliśmy taką zagwozdkę z powiększonym bakiem do 318d, "a po co to brać jak zamiast tego będziemy mieli pełny bak paliwa gratis" yhy, bak się szybko skończył i tera trzeba tankować co 300 kilometrów jak w M-ce. Najśmieszniejsze że dostaliśmy od Gazdy vouchery na Shella i nikt nie zajrzał do pudełka zanim nie straciły ważności. 🤣 Oczywiście całkiem inna sytuacja, przepłacanie w ASO kiedy wulkanizatorzy robią to szybciej, lepiej i taniej to najlepsza opcja.

Godzinę temu, rafaeelloo napisał(a):

Koła są zawieszone za otwór centrujący, więc opona nie cierpi jak na typowych stojakach w "hotelach". 

No to teraz otwór centrujący cierpi, może się zrobić bicie na kole. 😋
U mnie leżą jedne na drugiej na styropianie żeby nie zmarzły od zimnej podłogi garażowej i jeszcze się nie skarżyły na nic.

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano

Nie jestem w stanie porównać w tym zakresie ASO, ale od momentu zakupu BMW opony wymieniam w ASO - wcześniej Hondy, aktualnie Opel/Peugeot/Citroen.

Do ASO BMW mam ok. 130 km i nie widzę sensu jeżdżenia na wymianę, a koła trzymam w garażu - też jedna na drugiej. 

Koszt wymiany to 150 zł brutto, nie ma najmniejszych problemów.

Czy wulkanizator zrobi to lepiej i taniej? Wątpię. Z wcześniejszym samochodem jeździłem do innego zakładu i tam faktycznie było szybciej, ale felgi były czymś potwornie usmarowane i to na tyle, że od razu jechałem z nimi na myjnię. Widać było pośpiech, bo pracowali na akord.

Opublikowano

ja to szukam opcji wygodnej. Umawiam, przyjeżdżam, siadam na kawkę, wyjeżdżam na zmienionych kołach 😄 za to trzeba zapłacić prawie 7 stówek w Inchcape. Mam już dość wożenia tych kół, pakowanie, jeżdżenie, znowu pakowanie. Jeszcze jak się trafi niepogoda to te koła usyfione, mokre, opony z poprzyklejanym piachem.

Opublikowano
43 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

ja to szukam opcji wygodnej. Umawiam, przyjeżdżam, siadam na kawkę, wyjeżdżam na zmienionych kołach 😄 za to trzeba zapłacić prawie 7 stówek w Inchcape. Mam już dość wożenia tych kół, pakowanie, jeżdżenie, znowu pakowanie. Jeszcze jak się trafi niepogoda to te koła usyfione, mokre, opony z poprzyklejanym piachem.

Nie rozważałeś mobilnej wulkanizacji? Wtedy nie trzeba nigdzie jechać, a koła zostają w domu. 

Opublikowano (edytowane)

Niezaprzeczalnym atutem ASO jest też to, że zawsze zrobią przegląd auta oraz porządnie je umyją.

A propos ASO, właśnie zaproponowali mi wymianę klocków z przodu za 3800 i osłony tylnych amortyzator za 2100.

Jakieś dobre polecajki gdzie zrobie to za rozsądne pieniądze w okolicach Warszawy? No chyba że to rozsądna kwota, nie mam absolutnie pojęcia.

Edytowane przez tomaszekp5
Opublikowano
21 minut temu, komoornik napisał(a):

Ty tak na poważnie czy to ironia ma być? 🤔

Wyglada że kolega na najmie 😉  lub PPF siedzi 🙂 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak chce umyc auto to nie jade na myjnie tylko sobie przeglad w ASO robie za 4800 pln 🤣🤣

• Lubię to 3
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, tomaszekp5 napisał(a):

Niezaprzeczalnym atutem ASO jest też to, że zawsze zrobią przegląd auta oraz porządnie je umyją.

A propos ASO, właśnie zaproponowali mi wymianę klocków z przodu za 3800 i osłony tylnych amortyzator za 2100.

Jakieś dobre polecajki gdzie zrobie to za rozsądne pieniądze w okolicach Warszawy? No chyba że to rozsądna kwota, nie mam absolutnie pojęcia.

Za ile nie powiem, ale zapytaj w VCentrum BMW na Powsińskiej. Będzie taniej niż w ASO 

Opublikowano
4 godziny temu, tomaszekp5 napisał(a):

3800 za same klocki 😮 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
7 godzin temu, tomaszekp5 napisał(a):

Dowiedz się o cenę ori choćby na czescidobmw.pl,  dodaj koszt wymiany i wyjdzie pewnie, że 2500 tys z tej kwoty to cena tej kawy w ASO o której się tu wspomina 😉

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, tomaszekp5 napisał(a):

Polecam JDL serwis. Tez umyją auto, a naprawę zrobią za 1/3 ceny. Ty w tym czasie mozesz wypic kawe i obejrzec film w poczekalni z wyższym standardem niż maja w aso. 

Edytowane przez boohmacher

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano
13 godzin temu, AMaly napisał(a):

Wyglada że kolega na najmie 😉  lub PPF siedzi 🙂 

Mi detailer powiedział żeby zawieszkę wieszać na lusterku żeby przypadkiem samochodu nie myli, mimo że jest folia. W ASO samochód jest myty chyba ścierką od podłogi bo rysy potem są tragiczne.

Opublikowano

Cześć wszystkim, mam dwa pytania, chciałbym kupić felgę na lato concaver cvr6 19' i mianowicie:

Jaki musze kupić czujnik ciśnienia TPMS? Obojetnie jaki i np: Taki będzie działać?

Wiecie może jaka średnica wewnętrzna i zewnętrzna tych felg jest jeżeli chodzi o dekielki? Chciałbym mieć od BMW, a raczej OEM nie pasują. 

Felga dla wglądu :)

CONCAVER CVR6 Double Tinted Black 8,50x19 5x112,00 ET45,00

Opublikowano
16 godzin temu, tomaszekp5 napisał(a):

Z tym myciem to poleciałeś, oni nie powinni myć aut na pierwsze wydanie nawet przy ich zdolnościach.

Klocki dobrej marki bez znaczka BMW do m340i kosztują 800zł, wymiana niech kosztuje 300zł, dalej chyba pisać nie muszę. Osłona amortyzatora to 50zł, kosztu wymiany nie podam, ja za cały amortyzator chyba 400zł za wymianę płaciłem.

Opublikowano

O ile się orientuję, to przy wymianie klocków też i czujnik się wymienia i kilka innych drobiazgów.

Do 320i na tył w Mobile Coders proponowali 1500 zł za wymianę. Ostatecznie zrobiłem w ASO za 1600.

Co do mycia. Absolutnie nie w takich miejscach jak ASO. Równie dobrze można na jakaś stację jechać na szczotki. Efekt będzie podobny.

Opublikowano
26 minut temu, maciej_cie napisał(a):

O ile się orientuję, to przy wymianie klocków też i czujnik się wymienia i kilka innych drobiazgów.

Do 320i na tył w Mobile Coders proponowali 1500 zł za wymianę. Ostatecznie zrobiłem w ASO za 1600.

Co do mycia. Absolutnie nie w takich miejscach jak ASO. Równie dobrze można na jakaś stację jechać na szczotki. Efekt będzie podobny.

Czujnik jeśli nie został już zjechany może być ponownie użyty, ale nawet z nim to 50zł więcej. Nic innego się nie kupuje przy wymianie klocków, ba wymiana tyłu ze względu na elektryczny ręczny w garażu zajmuje godzinę, więcej kręcenia śrubkami niż samej wymiany.

Opublikowano
2 godziny temu, maciej_cie napisał(a):

420d - ASO 1600zł, serwis BMW z AOS na oryginałach 900zł, także można znaleźć taniej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 minut temu, jaavi666 napisał(a):

420d - ASO 1600zł, serwis BMW z AOS na oryginałach 900zł, także można znaleźć taniej

To zapewne też zależy jakie masz klocki,  konkretnie wielkość, serie, czy M.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Aż z ciekawości sprawdziłem i do M440i klocki tył OEM można kupić poniżej 800 PLN, klocki są te same niezależnie czy hamulec M czy nie.

I faktycznie sama wymiana to bardzo prosty proces, więc nie widzę powodu aby jakiś serwis nie zrobił tego za 200-300 PLN 😅