Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pwnsoon napisał(a):

Jutro mam odbiór auta, ale widziałem je już dzisiaj i widzę kolejne oszczędności poczynione przez Bmw, a mianowicie nawet w konfiguratorze w m340i pedał gazu i miejsce na nogę mają aluminiowe obicie, a u mnie w aucie już jest plastikowe ;/

Ktoś kto niedawno odbierał m340i też tak ma?

ale w sumie może głupoty gadam, bo samochód był w rozruchowym serwisie i coś tam pościągane było. Jutro się okaże 🙂

Edytowane przez pwnsoon
Opublikowano
Godzinę temu, TheApocalypse napisał(a):

Eee tam 4500zł, magicy z allegro sprzedają nówki po niewiele ponad 1000zł, wymiana to 4 minuty roboty i 1 płaski śrubokręt 🙂

Pierwsza z brzegu: https://allegro.pl/oferta/bmw-3-g20-nowy-model-2019r-m-pakiet-skora-15450645684

Jasne ale w samochodzie który ma miesiąc i 10 dni do tego na gwarancji to "druciarswo" dla mnie - naprawdę jest ok z tym plastikiem

Opublikowano
18 godzin temu, pwnsoon napisał(a):

ale w sumie może głupoty gadam, bo samochód był w rozruchowym serwisie i coś tam pościągane było. Jutro się okaże 🙂

Odebrałem jest wszystko ok, fałszywy alarm.

Opublikowano

Koledzy nie wiecie czy lokalizacja pojazdu w aplikacji bmw pokaże zmianę położenia gdyby go ktoś zajumał?
Bo wyświetla tam godzinę aktualizacji położenia więc wydaje mi się że to się aktualizuje tylko kiedy kluczyk jest w pobliżu.
Dopiero odebrałem siódemkę i nie zdążyłem załatwić prawilnego GPS'a przed wyjazdem na GP Imoli.

Opublikowano

To nie aktualizuje się tylko kiedy kluczyk jest w pobliżu.

Czasem faktycznie samo odświeżanie z appki może mieć zwłokę - pomaga wywołanie jakiejś funkcji zdalnie, np Remote 3d view. Z założenia updated lokalizacji nie zrobi się jak auto jest w ruchu.

Ale nie ma to większego znaczenia, nikt nie będzie się brał za kradzież takiego auta bez zagłuszacza GPS.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
22 godziny temu, Markok napisał(a):

Koledzy nie wiecie czy lokalizacja pojazdu w aplikacji bmw pokaże zmianę położenia gdyby go ktoś zajumał?
Bo wyświetla tam godzinę aktualizacji położenia więc wydaje mi się że to się aktualizuje tylko kiedy kluczyk jest w pobliżu.
Dopiero odebrałem siódemkę i nie zdążyłem załatwić prawilnego GPS'a przed wyjazdem na GP Imoli.

Ja moge zaktualizować w każdej chwili i pokazuje aktualny stan.

Opublikowano
W dniu 14.05.2024 o 09:10, Markok napisał(a):

bym się bardziej  martwił o stan powłoki lakierniczej na terenie Włoch 😁 choć dotychczas udawał mi się wracać bez strat 🤭

apka pokazuje gdzie auto stoi ale tak jak koledzy napisali , amator się za 7-mke brać nie będzie 😀

Opublikowano

Hej, odebrałem samochód w poniedziałek i dziś w pełnym słońcu zauważyłem, że jest mnóstwo mikro rys dosłownie na każdym elemencie. Zauważalne jest to jedynie w słoneczny dzień. Kolor tanzanite blue. Tak jakby auto było powycierane brudną szmatą. Byłem przekonany, ze jak auto jest nowe to stan powłoki będzie idealny, a tu zonk…. Jak u Was to wyglądało po odbiorze? Czy to kwestia koloru, ze na tanzanite w pełnym słońcu widać tak te mikro rysy? 

Opublikowano
4 godziny temu, artkovsky napisał(a):

Hej, odebrałem samochód w poniedziałek i dziś w pełnym słońcu zauważyłem, że jest mnóstwo mikro rys dosłownie na każdym elemencie. Zauważalne jest to jedynie w słoneczny dzień. Kolor tanzanite blue. Tak jakby auto było powycierane brudną szmatą. Byłem przekonany, ze jak auto jest nowe to stan powłoki będzie idealny, a tu zonk…. Jak u Was to wyglądało po odbiorze? Czy to kwestia koloru, ze na tanzanite w pełnym słońcu widać tak te mikro rysy? 

Nie no, nie poiwnno być rys. Jednakże lakiery są na tyle miekkie że warto je od razu zabezpieczyć 

Opublikowano
6 godzin temu, artkovsky napisał(a):

Niestety to normalne przy lakierach wodnych, do tego auta nie są polerowane przed wydaniem "na lustro", takie przyjeżdżają z fabryki i takie trafiają do klientów. Dlatego warto zainwestować w ceramikę od samego początku użytkowania auta.

Opublikowano
W dniu 11.01.2024 o 21:36, speel napisał(a):

Muszę o tym poczytać. Zawsze to jakaś opcja.

No ale wtedy to nie będzie gwarancja producenta tylko zapewne produkt ubezpieczeniowy, tak jak zakup rozszerzonej gwarancji na pralkę, która nic nie daje.

Kupiłem w 2018 roku F32 w DE u Dealera. Auto miało 70 tys przbiegu i miało 4 lata bo było z 2014. Dostałem od nich 2 lata Premium Selection w gratisie. Ale..., jak mi się zepsuła sprężarka klimy to FUS na to moje Premium Selection się wypiął 😑 mimo że miałem certyfikat z BMW itd. Powiedzieli, ze nie ma tego w systemie u nich i [BAD]. Musiłem jechać do DE do jakiegokolwiek dealera i nie było problemu. Przyjeli, naprawili, wszystko jak należy.  Więc tak to wygląda.

Opublikowano
W dniu 26.04.2024 o 19:28, DW1225 napisał(a):

Dzieki za info odnosnie chipa.

A drugie pytanie o jake pliki i  skad je wziac musze wzbogacic  inpe i iste aby diagnozowac g21 z 2020? Do tej pory e90 i e88 m47 i n43 diagnozowalem.

Mimo ze to dodatkowy wydatek to ja diagnozuje Launch pros mini x- 431 pro

Duzo funkcji programowania adaptacji i bezpieczny dla modołów Bmw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chcę kupić koła na zimę R18. Dostępne są 2 rodzaje:

1. 4 koła takie same 

2. Przód inny, tył inny

Zalecane niby te drugie (tak mi sprzedawca napisał)

Czy ktoś ma doświadczenie w jeździe na obydwu typach kół i mógłby doradzić czy warto płacić więcej i później mieć klopot z kupnem opon przy wyborze opcji 2? Dodatkowo opcja 2 jest tylko dostepna z pirelli, a na forum tu ludzie raczej nie polecali tych opon.

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano
28 minut temu, Ratm napisał(a):

Chcę kupić koła na zimę R18. Dostępne są 2 rodzaje:

1. 4 koła takie same 

2. Przód inny, tył inny

Zalecane niby te drugie (tak mi sprzedawca napisał)

Czy ktoś ma doświadczenie w jeździe na obydwu typach kół i mógłby doradzić czy warto płacić więcej i później mieć klopot z kupnem opon przy wyborze opcji 2? Dodatkowo opcja 2 jest tylko dostepna z pirelli, a na forum tu ludzie raczej nie polecali tych opon.

A mnie doradca zalecał 4 x takie same na zime 😄 i 2 sezon juz jezdze na Pirelli o takim samym rozmiarze (mam xDrive), bez zadnych problemow.

• Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam rwd, na zimę 18" 4*225, na lato 19" 225+255.

Zimowe Pirelli, jestem bardzo zadowolony.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Ja mam rwd, na zimę 18" 4*225, na lato 19" 225+255.

Zimowe Pirelli, jestem bardzo zadowolony.

Przy napędzie na jedną oś węższe zimówki będą dawać lepszą przyczepność na śniegu, przy xdrive nie ma tego problemu bo i tak jedzie.

Drugi plus węższych jest taki, że taka felga i opona powinny być tańsze.

Edytowane przez stuffman
Opublikowano

ja mam mieszane... lato szmaty od pirelli, zima bodajże Bridgestone. 

Zależało mi na tani samy rozmiarze, aby zminimalizować różnice w prowadzeniu.

Pirelli jakoś nie podchodzą mi pod pojęcie dobre prowadzenie. Ale ładnie potrafią kwiczeć.

Co do jednakowych kół to możesz je sobie rotować, ja nie, bo wyjdzie skald jak w nowym rs3, gdzie przód szerszy niż tył...

Opublikowano

Miał ktoś problem z head up w m3 g81  ? Ostatnio przestał działać robiłem resety systemu i nic nie daje nie działa czy ma ktoś na to pomysł po za wizyta w aso ?

Opublikowano
W dniu 16.05.2024 o 17:17, scooterek napisał(a):

Niestety to normalne przy lakierach wodnych, do tego auta nie są polerowane przed wydaniem "na lustro", takie przyjeżdżają z fabryki i takie trafiają do klientów. Dlatego warto zainwestować w ceramikę od samego początku użytkowania auta.

Dlatego ja jadę zawsze na serwis umytym autem aby jakiś niepełnosorytny z łapanki nie mył auta ... niektórzy się cieszą , że im auto umyją... tzn porysują