Skocz do zawartości

Rabaty na g05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki w tym momencie maksymalny rabat na X5?

Udało się komuś dostać więcej niż 9% na stock?

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 180,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Niestety tak, były to dwa różne egzemplarze testowe (z dwóch salonów Krotoski Łódź). Auta produkcja sierpień i wrzesień 2024. I w końcu w październiku zamówiłem m60i Niestety nie

• Randall
    Randall

A to dobre 😂 Nie ma mniejszego silnika w G05 LCI 😂

• Jak dla mnie X7 jest mega opcją na duże auto w trasy, wygoda i komfort, więcej miejsca niż w X5 G05, większy bagażnik, niestety nie aż tak duży jakbym chciał. Jakby była wersja X7 ale 5 osobowa z wi

Opublikowane grafiki

Opublikowano

12% nadal jest możliwe, ale dostępne głównie dla wybranych grup zawodowych jak: lekarze, adwokaci etc. bądź dotychczasowy Klienci

Opublikowano

12% nadal jest możliwe, ale dostępne głównie dla wybranych grup zawodowych jak: lekarze, adwokaci etc. bądź dotychczasowy Klienci

11% widziałem ostatnio, 12% już nie. Jeśli możesz podzielić się kontaktem, poproszę.

Opublikowano

11% widziałem ostatnio, 12% już nie. Jeśli możesz podzielić się kontaktem, poproszę.

uderzaj w salonach tylko do -> Doradców ds. Sprzedaży Samochodów do Firm

Opublikowano
Ja zamawiałem X7 po liftcie na poczatku czerwca i X5 na sam koniec czerwca. Dostałem na każda 13% upustu.
Opublikowano

Hej,

a powiedzcie mi co robicie z lisingiem stała czy zmienna stopa?

Opublikowano
Ja biorę liseaing w Euro, bo mam dochody w Euro i PLN.
Opublikowano

no to masz szczęści ja niestety nie mogę euro

więc co stała czy zmienna? ktoś ma jakieś przemyślenia?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Jak krotki okres 2-3 lata to stala, jak dluzszy to mozna pokusic sie o zmienna. Zreszta po 2 latach zawsze mozna zamknac leasing i poszukac korzystniejszego rozwiazania.
Opublikowano
Po 2 latach można zamknąć leasing pod warunkiem że ma się ogromną sumę na wykup tak drogiego auta, nie każdy chce ustawiać 45-50% wykupu po 2 latach z auta za ponad 500k to jest spora sumka i mogą być problemy z jej zdobyciem, ja w moim przypadku zawsze ustawiam tak samo czy biorę tańsze auta czy tak jak teraz w przypadku G07 wpłata wstępna maks czyli 45% długość umowy 5 lat wykup 1%.
Opublikowano
no to masz szczęści ja niestety nie mogę euro

więc co stała czy zmienna? ktoś ma jakieś przemyślenia?

nie trzeba mieć przychodów w EUR aby uzyskać taki leasing

Opublikowano
Po 2 latach można zamknąć leasing pod warunkiem że ma się ogromną sumę na wykup tak drogiego auta, nie każdy chce ustawiać 45-50% wykupu po 2 latach z auta za ponad 500k to jest spora sumka i mogą być problemy z jej zdobyciem, ja w moim przypadku zawsze ustawiam tak samo czy biorę tańsze auta czy tak jak teraz w przypadku G07 wpłata wstępna maks czyli 45% długość umowy 5 lat wykup 1%.

to słabego masz księgowego, albo nie musisz się liczyć z kasą ;)

podatkowo bardzo słaby wariant.

Opublikowano

No, ja nie uzbierałbym po 2 latach 250-300k zł tylko na wykup auta aż takim "rekinem biznesu" nie jestem, mam małą działalność 1 os. wykup 1% jest dla mnie najlepszy.

Edytowane przez jiggannk

Opublikowano

No, ja nie uzbierałbym w 2 latach 250-300k zł tylko na wykup auta aż takim "rekinem biznesu" nie jestem, mam małą działalność 1 os. wykup 1% jest dla mnie najlepszy.

Wystarczy odwrócić proporcje - mniej wpłacić na początku i wykupić za 165tys (jak odliczasz połowę VAT). Fakt, będzie się to amortyzować jeszcze 2,5 roku, ale możesz wziąć leasing 2 lata + potem 2,5 amortyzować albo zrobić leasing wsteczny. Czasy się zmieniły, przy limicie wartości jaką możesz amortyzować i zmianach przy sprzedaży, wykup 1% nie jest już opłacalny.

Falszkę jakąś podeślij ;)

Opublikowano
Mniej wpłacić na początku tzn. ile, na 0% oplacie może się bank nie zgodzić w moim przypadku bo kupuję dosyć drogie auto patrząc na moje roczne obroty które mogą nie być wystarczające aby udźwignąć wysoką ratę, 10% wystarczy na początek, jak myślisz?
Opublikowano
byle wykup był najbliżej 165k, jak kupujesz x7 i masz 45% wkładu to wachlarz możliwości masz całkiem spory ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Prowadzenie małej działalności i zakup x7 bez kasy na wykup a przy tym wpłata 45%, brak znajomości przepisów...

Czy oby koła w bagażniku nie powróciły?

Opublikowano
Nigdy nie braknie tych co lubią sobie z takimi popisać :lol:
Opublikowano
mi już to "lisingiem" i "liseaning" podpadło. Może usery "memphis21" i "danielom" to ta sama osoba i pisze sam ze sobą ? :lol:

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
byle wykup był najbliżej 165k, jak kupujesz x7 i masz 45% wkładu to wachlarz możliwości masz całkiem spory ;)

Tylko że od tych 165 koła wykupu płacisz banksterom ogromne odsetki w czasie leasingu.

Jeśli jest stałe oprocentowanie to tak śle jeśli zmienne to odsetki będą ogromne.

Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Teraz to trzeba sobie to dobrze policzyć bo przy tak dużym wibor amortyzacja może wyjść drożej, samych odsetek zapłacimy więcej niż uzyskamy z amortyzacji. Imho nie wiem czy nie najkorzystniej teraz zakup za cash i amortyzować przez 5 lat. Do tego nie wiem czy cos nie pomyliłem ale miał wejść zakaz amortyzacji auta po wykupie w tej samej firmie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zapominasz, że amortyzacja ma limit wartości. Więc zakup za gotówkę też nie jest dobrym wyjściem :(
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja wpłacałem 45% wykup zrobiłem 25% , jak zobaczyłem ile płacę odsetek to zaraz zmieniłem harmonogram i nadpłaciłem (jest taka możliwość po roku leasingu), odsetki to teraz jakieś marne grosze , rata spadła o 30% tylko dla tego że nie zostawiłem wykupu na koniec, plan mam taki że za rok kończę tą zabawę z banksterami.

Sądzę że idą ciężkie czasy, o tanich kredytach czy samochodach można już zapomnieć, trzeba szanować co się ma , może za kilka lat coś się zmieni na lepsze, taką mam nadzieję...

Pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Póki co tanim rozwiązaniem leasingu jest euro. Stawki są praktycznie takie jak u nas przed podwyżkami wibor.

Minus bo mamy spread ale tu można się dogadac na 3-4gr. Wiadomo że stopy w europie też podniosą ale.

na pewno nie tyle co u nas i nie na tak długo. Kurs euro też szczytowy więc wg mnie warto zaryzykować. Mała szansa że oprocentowanie wyrówna się z tym w złotówkach. Przy dobrym kursie może wyjść nawet bardzo dobrze ale to już loteria.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ryzyko ogromne, jesteśmy krajem frontowym, nie wiadomo co ten terrorysta ze wschodu jeszcze wymyśli.
Pozdrawiam