Skocz do zawartości

Rabaty na g05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O ile się orientuje to nie wszystkie silniki były mhev - jest to do weryfikacji. O zwrot zawyżonej akcyzy można ubiegać się do 5 lat. Czy posiada ktoś sprawdzoną informację jakoby BMW opłacało na pewno akcyzę z obniżoną stawką? Potwierdzone na papierze / deklaracji AKC?

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 179,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Niestety tak, były to dwa różne egzemplarze testowe (z dwóch salonów Krotoski Łódź). Auta produkcja sierpień i wrzesień 2024. I w końcu w październiku zamówiłem m60i Niestety nie

• Randall
    Randall

A to dobre 😂 Nie ma mniejszego silnika w G05 LCI 😂

• Jak dla mnie X7 jest mega opcją na duże auto w trasy, wygoda i komfort, więcej miejsca niż w X5 G05, większy bagażnik, niestety nie aż tak duży jakbym chciał. Jakby była wersja X7 ale 5 osobowa z wi

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak tam rabaty w samej koncowce produkcji? Do kiedy mozna zamawiac?

Opublikowano
2 godziny temu, Michael1916 napisał(a):

Jak tam rabaty w samej koncowce produkcji? Do kiedy mozna zamawiac?

Znajomy zamówił u mojego doradcy sobie X5 do produkcji, jeszcze nie zdążyłem dopytać szczegółów, ale był bardzo happy z uzyskanych warunków. Jak komuś trzeba, mogę podesłać namiary. Ale zaraz są promki na X5 nawet chyba 0% leasing, bo widzę często reklamę na Instagramie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie wiem jak X5, ale na I5 dostałem w tym tygodniu propozycję zakupu z… 40% rabatem 👀. Pewnie wchodzi lift I5 i stąd takie rabaty - może zatem i na obecne X5 zaraz pojawią się super opcje.

Opublikowano
14 godzin temu, BigCactus napisał(a):

I5 dostałem w tym tygodniu propozycję zakupu z… 40% rabatem

Na elektryki sa duze rabaty, bo producenci zwiekszyli produkcje , zamowili w cholere komponentow, stocki sa pelne, brak dofinasowania, chinczyki i salony kazde sciaga porty 🤣

Dotyczy to marek premium i drogich elektrykow

Na x5 nie bedzie az takich rabatow 👍

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Oczywiście, że nie będzie takich - elektryki rządzą się własnymi prawami ale i tak byłem w szoku ;). Co do X5 nie zdziwi mnie więcej niż 25% po ogłoszeniu nowego modelu. Sporo z nas kupowało przecież i tak z rabatem powyżej 20%.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, BigCactus napisał(a):

Oczywiście, że nie będzie takich - elektryki rządzą się własnymi prawami ale i tak byłem w szoku ;). Co do X5 nie zdziwi mnie więcej niż 25% po ogłoszeniu nowego modelu. Sporo z nas kupowało przecież i tak z rabatem powyżej 20%.

20% było na wyprzedaży rocznika. Do produkcji nie było takich ofert. X5 sprzedają się dobrze więc poza tym co na stocku nie ma jakiś mega rabatów. Ten samochód i tak ma bardzo dobrą cenę względem konkurencji

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Były, bo sam miałem oferty do produkcji na X5M LCI powyżej 20% w ubiegłym roku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, czy ktoś jest na bieżąco z rabatami na X5 / X6? Prośba o info. W rodzinie próbujemy sprzedać jedną X6 30d LCI i o ile pod koniec marca były trzy telefony, niemal w tym samym czasie, i kazdy był mocno zainteresowany, o tyle w kwietniu kompletna cisza. Drugi kwartał, więc warunki mogły się zmienić. Wiem na pewno, że na X5 jest wyjątkowo dobrze, ale to zrozumiałe, bo końcówka generacji, ale X6?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.04.2026 o 21:04, Semtex93 napisał(a):

Panowie, czy ktoś jest na bieżąco z rabatami na X5 / X6? Prośba o info. W rodzinie próbujemy sprzedać jedną X6 30d LCI i o ile pod koniec marca były trzy telefony, niemal w tym samym czasie, i kazdy był mocno zainteresowany, o tyle w kwietniu kompletna cisza. Drugi kwartał, więc warunki mogły się zmienić. Wiem na pewno, że na X5 jest wyjątkowo dobrze, ale to zrozumiałe, bo końcówka generacji, ale X6?

Na oba modele jest ten sam rabat, spory + promo finansowanie.

Opublikowano
W dniu 4.04.2026 o 19:54, Denis13 napisał(a):

Znajomy zamówił u mojego doradcy sobie X5 do produkcji, jeszcze nie zdążyłem dopytać szczegółów, ale był bardzo happy z uzyskanych warunków. Jak komuś trzeba, mogę podesłać namiary. Ale zaraz są promki na X5 nawet chyba 0% leasing, bo widzę często reklamę na Instagramie.

poproszę

Opublikowano

Na konfigurację do produkcji 456 000 zł według cenników, dostałem ofertę na 369 000 zł brutto. Leasing wychodzi od 101 do 104 %.

Opublikowano

Dostałem info, że produkcja lipcowa już zamknięta. Więc zostało liczyć na podmianę specyfikacji do zamówionego już auta.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 13.05.2026 o 16:56, zigzig napisał(a):

Na konfigurację do produkcji 456 000 zł według cenników, dostałem ofertę na 369 000 zł brutto. Leasing wychodzi od 101 do 104 %.

to mało 20% jak na schodzący model

male-bmw-2.png
Opublikowano
2 godziny temu, wehyr napisał(a):

I tak, i nie. Może na bogatszych wersjach byłoby lepiej. 20% z ceny i leasing 102% dla mnie jest ok.

Opublikowano

Przy tych parametrach leasingu imo atrakcyjnie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
21 godzin temu, wehyr napisał(a):

Malo, nie mało. W BMW nie widziałem rabatów większych niz 20% na popularny model do produkcji. W dodatku przy dosyć korzystnym finansowaniu z ich strony

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, robert0707 napisał(a):

Malo, nie mało. W BMW nie widziałem rabatów większych niz 20% na popularny model do produkcji. W dodatku przy dosyć korzystnym finansowaniu z ich strony

rabaty są cały czas takie same na większość modeli , ewentualnie 2-5 oczek dochodzą z centrali lub kasa na wyposażenie , leasing są z centrali a nie z salonu :) Ewentualnie jak zarejestrujesz na demo w salonie to znowu kolejne 3-5% więcej , reasumując na każdy model bmw niektórzy mają rabaty 20%+ , na schodzące x5 można wyrwać ponad 20%

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Można, nie można. 20% to jest i tak bardzo dobra oferta i nie ma co tutaj marudzić. W MB nie do pomyślenia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, robert0707 napisał(a):

Można, nie można. 20% to jest i tak bardzo dobra oferta i nie ma co tutaj marudzić. W MB nie do pomyślenia.

można :) bez problemu można :D 20% to jest w miarę oki oferta , dodatkowo jak komuś się leasing opłaca do tego 103% :D

male-bmw-2.png
Opublikowano

Są sposoby, żeby leasing się opłacał przynajmniej przez pierwsze 13 miesięcy 😉 Przyznam się bez bicia, że wszedłem do salonu z ulicy i nie planowałem G05. W pierwszym warszawskim salonie nikt się nie zainteresował, że do niego wszedłem. W drugim dostałem X5 do domu na dobę i powyższą ofertę z indywidualnym harmonogramem. Ubezpieczenie wychodzi 2%. Nie miałem czasu negocjować, w przeciągu tygodnia zamknęli produkcję. Salon podszedł profesjonalnie do obsługi, cyferki mi sie zgodziły więc nie szukałem oferty tańszej o 5-10k gdzieś w Polsce. Tym bardziej brokera..

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeśli jest się vat-owcem, to taki leasing zawsze się opłaca

Opublikowano

nie do końca, ale to już odrębny temat

Opublikowano

Poprawcie mnie jesli złe wnioski - Mniej wiecej do połowy maja można było wpychać się z G05 w sloty pod własny konfig. Rabaty na X5 oraz X6 (o dziwo) były takie same - ktoś tak pisał tu.
A jak jest teraz z rabatami na X6, skoro X5 już ma pozamykane sloty? Czy skończyły się wysokie rabaty na oba modele, czy X6 pozostało na wysokich rabatach?

Edytowane przez Semtex93

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zadzwoń do salonu i się dowiedz )

Rabaty mogli dawać podobne, chociaż na X5 zawsze można było trochę więcej "wydusić" niż na X6, a kupowałem w życiu już dwie X6