Skocz do zawartości

reflektory mi paruja co z tym zrobic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak pana deszcz to reflektory mi paruja a nie były otwierane nie wiem co z tym robic , moze wam tez paruja i to jest normalne choc w to watpie
Opublikowano
U mnie też parują. Współczesne samochody są robione z odpadów (śmieci) Zewsząd wylewa się jednorazowa tandeta, wiekszość tnie koszty robiąc buble. Kooperanci produkujący reflektory też.
Opublikowano

Mi też paruje, tyle że jeden i tyle że moje były rozbnierane i pewnie się jakaś nieszczelność wkradła :cry2: . Na szczęsćie w ciepłe dni, latem zwłaszcza nie ma problemu bo powietrze jest bardziej suche. Tak samo jak z szybami, ach co ja sie z nimi mam :mrgreen:

Może miałeś rozbierane a nawet o tym nie wiesz tak czy siak jedyne co można zrobic to rozebrać i ponownie uszczelnic, obejrzeć czy nie ma pęknięcia lub kupić nowe :twisted2:

Opublikowano

Mi też parują. Rozbierałem i zobaczyłem, że uszczelka jest sfatygowana. Nie miałem nowej więc złożyłem na taki klej gumowy. Troszkę pomogło, ale nadal parują.

Można zrobić takie rozwiązanie tymczasowe - zdejmijcie te plastikowe zaślepki pod którymi są żarówki i nie będą parowały, bo para będzie uciekała na zew., a nie osiadała na szkle.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

norma,ja rozebrałem i silikon i nic,podpowiem że z tyłu w tej czarnej obudowie są takie oryginalne "wloty powietrza" i przez nie dostaje się pewnie wilgoć(takie wystające prostokąty z dziurą) bałem się je zaslepić bo mogło by się okazać potem że reflektor ma za małe chłodzenie,

co o tym myślicie ???

Opublikowano
  • Autor
te dziurki sa tylko w lampach z soczewka z kolega zakladałem ringi z allegro i tamtedy puscilismy kable i to zakleiłem i narazie mu sie reflektor chłodza ale jest zima
Opublikowano
Mi tez paruja...
Rav
Opublikowano

Jedyna wyjscie to rozkleic lampe i skleic dobru klejem (np do szyb) jeszcze raz.

Tylko uwaga - nalezy bardzo dokladnie wyczyscic stary klej bo inaczej i tak beda parowac

Opublikowano
Jedyna wyjscie to rozkleic lampe i skleic dobru klejem (np do szyb) jeszcze raz.

Tylko uwaga - nalezy bardzo dokladnie wyczyscic stary klej bo inaczej i tak beda parowac

sprawdzałeś już tą metodę? bo jeśli to pomożę na100% to biorę się za rozklejanie i sklejenie od nowa !

Opublikowano

Witam!

U mnie również parują. Zacząłem nawet podejrzewać, że auto mogło mieć dzwona :cry: . Zacząłem więc, w miarę możliwości obserwować wszystkie E36 i jak na razie to nie widziałem autka, które nie miało by zaparowanych reflektorów, więc albo wszystkie beemki są po dzwonach :mrgreen:, albo z czasem w tym modelu wyrabiają się uszczelki reflektorów. Może ktoś wymieniał sobie reflektory na nowe, więc niech napisze jak jest u niego, bo już zaczynam podejrzewać, że mają one jakaś wadę fabryczną.

Pozdrawiam

Opublikowano
sprawdzałeś już tą metodę? bo jeśli to pomożę na100% to biorę się za rozklejanie i sklejenie od nowa !

Ja robilem ringi u kumpla w e34 i jak skleilem to nie ma ani grama pary w srodku

Znajomy ma e36 i tez ma susze w lampkach i ma oryginal

Opublikowano

Zalecam wyciągnąc lampy , wyczyścić odtłuszczając a potem wymienić uszczelkę - pomoże.

Oczywiście jeżeli lampa była klejona poprawić uszczelnienie kleju.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
U mnie teżtroche parują a wiem że auto na pewno nie było walone,widać po prostu ten typ tak ma że z czasem się troszke rozszczelniają. :doh:
Opublikowano

to chyba najtanszy i jeden z najskuteczniejszych sposobów...

(mnie tez parowały :wink: )

Opublikowano

nie no nie mowcie ze wszystkie E36 tak maja.. ja w swojej mam soczewkowe i nie mam problemu z parowaniem . I nigdy na miescie nie widzialem zadnej z zaparowanymi.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

panowie wystarczy zdjac kapsle oslaniajace zarowki od wewnwtrznej strony i po problemie.

naprawde dziala,powodzenia :cool2:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak zdejmiesz osłone to z czasem zabrudzą Ci się całe lampy i będziesz musiał rozbierać na kawałki i czyścić. U mnie też parują ale podejrzewam,że wilgoć dostaje się właśnie od tyłu. W e34 itd to inna bajka bo są dwie okrągłe lampy i to u mnie też nie paruje paruje tylko klosz który je przykrywa a w e34 nie ma czegoś takiego.
Opublikowano

a u mnie w lecie, podczas duzej wilgoci lub deszczu parowal jeden reflektor, prawy- wiem ze byl wymieniany bo autko mialo stluczke i poprzedni wlasciciel pokazywal mi zdjecia, ale to nie wazne.

Niestety teraz mamy zime i jest caly czas mokro i jak na zlosc oba paruja.

Niby jak pojezdze dluzej to wilgos schodzi,ale jednak mnie to denerwuje, w Krakowie widzialem wiele e36 z ta przypadloscia

Chyba skozystam z rady i wyciagne zaslepki z tylu lamp

Pozdrawiam

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano

parują parują... ja mam E-36 od nowości i nigdy nie miał wypadku i też paruja jak są wilgotne dni. Ta przypadłośc była nawet wypisywana jako wada w któryms z testów aut używanych...chyba w którymś Auto Motor i Sport albo nawet w AI.

Pozdrawiam!

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

No to ja dorzucą też kilka grosików ;)

Lampy rozbierałem żeby zamontowac ringi.No i niestety reflektorki "parują".Rozebrałem je niedawno i wyjąłem ringi.Uszczelki wyczyściłem denaturatem i "zasmarowałem" silikonem bezbarwnym.Efekt?

Parują nadal :twisted2: Ale nie przejmuje się tym.Przyjdę cieplejsze dni i (jeśli jeszcze będe miał samochód) to je sobie wyczyszczę i po sprawie.Do następnej zimy na bank samochodu nie będzie :mrgreen:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
mi tez paruja chyba w kazdej e36 paruja :) wyjac - rozkrecic - uszczelnic - i zalozyc spowrotem :)
Opublikowano
wystarczy kupic uszczelki w ASO za 18zl i po problemie
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
wystarczy kupic uszczelki w ASO za 18zl i po problemie

Które uszczelki, te do dekli na żarówki?

Opublikowano

hehe, a ja się bałem że to z moim autkiem jest cos nie tak i mi lampy parują ;)

swoją droga chcialem sobie ringi zamontoważ i przy okazji je wysuszyc i dobrze skleic.

ps. Nie wiecie moze gdzie mozna dostać taniej te ringi bo na allegro 90zł dawać za cztery kawałki rurki to trochę sporo ;(

Da sie to wogole samemu zamontować czy jak sie nie ma zdolności manualnych to lepiej sie za to nie brać ;) ?

Opublikowano

co do samodzielnego wykonania ringów to poszukaj na forum w dziale: audio, alarmy, nawigacja & elektronika - parę dni temu czytałem o tym artykuł jak samemu je zrobić tyle że był on po angielsku

a co do uszczelnia lamp to czy powinny być uszczelki do dekli na żarówki tak jak pyta Bax?