Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, poszukuje w Poznaniu kogos kto zna sie na programowaniu BMW :) - chodzi mi o wprogramowanie w E61 zapalania sie ringow przy otwieraniu auta - mialem tak ale nagle przestalo swiecic - lampki w lusterkach mi sie zapalaja przy otwieraniu z pilota a ringi juz nie - bylem w ASO ale poszaleli i chca za to 600 zl hahaha :shock:

Hmmm, w e9x zapalają się ringi jak masz włączone światła (auto lub mijania)

wiesz co wiem, ale ja mialem tak ze klikajac pilotem zamrugaly kierunki zapalaly sie lampki w lusterkach i do tego ringi :) - teraz tlyko mrugaja kierunki i pala lusterka a ringi nie - wiec che miec to z powrotem :P

Opublikowano
Witam, poszukuje w Poznaniu kogos kto zna sie na programowaniu BMW :) - chodzi mi o wprogramowanie w E61 zapalania sie ringow przy otwieraniu auta - mialem tak ale nagle przestalo swiecic - lampki w lusterkach mi sie zapalaja przy otwieraniu z pilota a ringi juz nie - bylem w ASO ale poszaleli i chca za to 600 zl hahaha :shock:

wiesz co wiem, ale ja mialem tak ze klikajac pilotem zamrugaly kierunki zapalaly sie lampki w lusterkach i do tego ringi :) - teraz tlyko mrugaja kierunki i pala lusterka a ringi nie - wiec che miec to z powrotem :P

Ok. Przyjmuję że zrozumiałeś moja odpowiedź - żeby przy otwieraniu zapalały się ringi (razem z np lusterkami) musisz mieć włączone światła na auto lub mijania. Tak jest przynajmniej w e9x i tam nie potrzeba żadnego "kodowania" - jak masz ustawioną funkcję "begruessung licht" to tak to działa. Radzę zajrzeć do instrukcji obsługi..

Opublikowano

Ok. Przyjmuję że zrozumiałeś moja odpowiedź - żeby przy otwieraniu zapalały się ringi (razem z np lusterkami) musisz mieć włączone światła na auto lub mijania. Tak jest przynajmniej w e9x i tam nie potrzeba żadnego "kodowania" - jak masz ustawioną funkcję "begruessung licht" to tak to działa. Radzę zajrzeć do instrukcji obsługi..

witam, zrozumialem zrozumialem :) mam ustawione auto - i w kompie zazanaczone co tzreba ale nei swieca :)

Opublikowano

Witam.Mam sprawdzony od 10 lat warsztat,który zajmuje się naprawą elektroniki:ukł.zapłonowe,wtryski,ABS,automatyczne skrzynie,poduszki,klimatyzacja-oczywiście pełna diagnostyka!

Dowodzi całym warsztatem i jest właścicielem mgr inż.Janusz Kędzia.Pan Janusz to legenda wśród poznańskich czarodziei i kopalnia wiedzy.Od kiedy korzystam z jego warsztatu jeszcze nie zdarzyło się żebym wyjechał stamtąd NIEZROBIONY.Polecam ten warsztat z czystym sumieniem,choć grama tłuszczu z tego nie mam,ale po co się błąkać i płacić jak za zboże.Koledzy-warsztat jest w Poznaniu na ulicy Gostyńskiej 1 (przedłużenie Kopaniny za Głogowską) tel.061-83-07-156. :clap:

Opublikowano

a czy ktoś może polecic jakis warsztat w okolicy Gniezna lub Słupcy?

Pzdr. Prosiak. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a czy ktoś może polecic jakis warsztat w okolicy Gniezna lub Słupcy?

Pzdr. Prosiak. :D

jesli chodzi o elektronike moge zdecydowanie polecic kogos, konkretnie witkowo.

mega dobry, tani, jedyny mankament ze trzeba dlugo czekac, bo podworko cale zawalone samochodami:)

ale nie tylko elektronika sie zajmuje, choc w tym jest geniuszem wrecz

jak cos to na pw pisac;)

Opublikowano
Witam.Mam sprawdzony od 10 lat warsztat,który zajmuje się naprawą elektroniki:ukł.zapłonowe,wtryski,ABS,automatyczne skrzynie,poduszki,klimatyzacja-oczywiście pełna diagnostyka!

Dowodzi całym warsztatem i jest właścicielem mgr inż.Janusz Kędzia.Pan Janusz to legenda wśród poznańskich czarodziei i kopalnia wiedzy.Od kiedy korzystam z jego warsztatu jeszcze nie zdarzyło się żebym wyjechał stamtąd NIEZROBIONY.Polecam ten warsztat z czystym sumieniem,choć grama tłuszczu z tego nie mam,ale po co się błąkać i płacić jak za zboże.Koledzy-warsztat jest w Poznaniu na ulicy Gostyńskiej 1 (przedłużenie Kopaniny za Głogowską) tel.061-83-07-156. :clap:

dzwoniłem tam, bo mam mały problem ze skrzynią, ale po kilku razach, gdy nikt nie odbierał straciłem cierpliwość :mad2:

Michał
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, czy miała ktoś przyjemność naprawiać swoje BMW w tym warsztacie?:

AUTOHELP

Stacja Obsługi Pojazdów

ul. Stefańskiego 2

62-002 Suchy Las

Opublikowano

Witam, czy miała ktoś przyjemność naprawiać swoje BMW w tym warsztacie?:

AUTOHELP

Stacja Obsługi Pojazdów

ul. Stefańskiego 2

62-002 Suchy Las

Już wcześniej punkt sam sie polecał na forum (sam boss, albo ktorys z jego pracowników). Dzwoniłem przed swietami ale nie dało rady na podstawowy serwis byli zawaleni terminami- głownie sprawami wulkanizacyjnymi.

Ceny naprawde śmieszne, podobno, powtarzam podobno znaja sie na BMW.

Nie potwierdzam, nie zaprzeczam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie

mam pytanie, będe chciał zdiagnozować autko E39 touring po lifcie w benzynie. Może być ASO albo dobry warsztat, który mi pomoże w wyborze kupić czy nie.

Będę w Poznaniu w połowie przyszłego tygodnia i wówczas chciałbym taki warsztat odwiedzić,

z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Dowodzi całym warsztatem i jest właścicielem mgr inż.Janusz Kędzia.Pan Janusz to legenda wśród poznańskich czarodziei i kopalnia wiedzy.Od kiedy korzystam z jego warsztatu jeszcze nie zdarzyło się żebym wyjechał stamtąd NIEZROBIONY.Polecam ten warsztat z czystym sumieniem,choć grama tłuszczu z tego nie mam,ale po co się błąkać i płacić jak za zboże.Koledzy-warsztat jest w Poznaniu na ulicy Gostyńskiej 1 (przedłużenie Kopaniny za Głogowską) tel.061-83-07-156.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy mam prośbę. Przejrzałem forum klubu i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie informacji. Mianowicie mam zamiar w niedalekiej przyszłości nabyć e90 z lat 2006/07 diesel 2.0 163KM automat z możliwie najniższym przebiegiem:)). Auto potrzebuje głownie do pracy - rocznie koło 30tys. Mam dosyć nowych Corolli w podobnej cenie czy innym Focusie. Zależy mi na tym aby auto było dobrze serwisowane, ale nie koniecznie w ASO. Dobrze tzn wszystkie przeglądy, wymiany olejów, klocków, pasków itp. robione na czas i żetelnie... Nie chce mieć problemów z autem i zastanawiać się co teraz wymienić, zmienić itp. Czy moglibyście polecić mi jakiś warsztat w Poznaniu, który sprostałby zastąpić ASO we wszelkich ingerencjach w auto?

Wiem także że to może nie odpowiedni temat do pytania jakie koszty serwisu są takiego auta i ogólnie czy warto się w "używkę" pakować, żeby autem troche kilometrów robić rocznie i mieć je jakieś 4-5 lat, ale prosiłbym o jakiś link jeśli znajdzie ktoś tego typu info. Wiem że podstawowe koszty przed 200tys to filtr cząsteczek, ew turbina...

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
POLECAM , FIRMA KASIS , GRZEGORZ KWASNICKI , LUBON KOLO POZNANIA, UL. KORCZAKA , TEL 506144001, GOSCIU SPECYFICZNY , ALE FACHURA , ROBI TEZ AUTA DO SPORTU WIEC POJECIE MA. :8)
Opublikowano
Koledzy kupiłem na allegro komplet relingów z uchwytami uszczelkami itd do 46 kombi.Niestety brak gwintowanych otworów aby je przymocowac, sa tylko małe punkty (ZNACZNIKI).Bedzie sie to zapewne wiazac z wierceniem otworów do kogo w Poznaniu mugł bym z tym pojechac.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Napradę serdecznie polecam warsztat Pana Waldka:

US MAVERICK

Ksobich Waldemar

Poznań ul. Dziewińska 14

tel. 6617648

kom. 602 766 574

Pan Waldek i ludzie z tego warsztatu chyba wiedzą wszystko o każdym modelu BMW :D

Niestety trzeba się umawiać z tygodniowym, czasami dwutygodniowym wyprzedzeniem, ale warto... zawsze wyjeżdżałem zadowolony. Jako pierwszy naprawili mój ABS do ktorego dobierało się już chyba z 10 "fachowców" - kazali wymieniać w nieskończoność komputer. A Pan Waldek pogrzebał, pogrzebał i naprawił ;) Druga sprawa to bardzo uczciwe zachowanie Pana Waldka i ekipy kiedy wszystko wskazywało, że czeka mnie szlif i remoncik motoru - wystarczyło wyregulować zawory, zregenerować dźwignie i jeszcze kilka drobiazgów i zamiast 1500+ PLN zapłaciłem 180 PLN ;)

Jednym słowem - polecam w ciemno.

Pozdrawiam,

Marcin

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie!

Szukam dobrego warsztatu specjalizującego się bądź po prostu znającego się na M-kach.

Mam problem ze skrzynią SMG w M5 E60 i ASO we Wrocławiu nie ma pojęcia co jest nie tak.

Za wszystkie wskazania z góry dziękuję.

Pozdrawiam Grzegorz

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
OSTRZEGAM !!!!!!! OSTRZEGAM !!!!!!!!! PO STO KROĆ OSTRZEGAM!!!!!

Żerko BOSCH

ul.Mogilenska 19

Poznań

tel.061/653 61 59

-naprawa pomp wtryskowych na stanowiskach pobierczych-

Miałem awarię pompy wtryskowej od BMW 3 , zawiozłem do "mgr.inż.Żerko . poinformowano mnie ,że po sprawdzeniu usterki zostanie wyceniony koszt naprawy. Po tygodniu !!!!! (sprawdzenie polega na podłączeniu do komputera czas ok 5 min .- informacja zaczerpnięta od podobnego warsztatu z Bydgoszczy) otrzymałem wiadomość ,że koszt naprawy ( wymiany układu scalonego ) wyniesie bagatela 3700 ,- !!!!! Sprawdziłem jaki koszt naprawy będzie w Bydgoszczy w firmie BOSCH - AUTO - SERVICE MIECZYSŁAW KLUSZCZYŃSKI okazało się ,że 2100,- .Długo się nie zastanawiając pojechałem odebrać moją pompę do mgr.inż Żerko .No i zaczęło się . Okazało się ,że za sprawdzenie czyli podłączenie do komputera w/w pompy Pan mgr.inż Żerko zarządał 500 złotych. Po długich sporach zostałem zmuszony do uiszczenia zapłaty .

Nie polecam chamskie zachowanie mgr.inż Żerko i jego obsługi , oszustwo a zarazem współczucia wszystkim tym którzy w tej chwili mają tam swoje pojazdy .Odsyłam do osobnego forum na temat tego warsztatu mgr.inż Żerko . :nienie: :nienie: :nienie:

Zgadzam się całkowicie.Ten warsztat to banda naciągaczy.Sam się przekonałem!!!

Nic nie stuka nic nie puka...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
szukam warszatu, który solidnie przygotuje e36 do lakierowania wnętrza i później po malowaniu zamontuje elementy wnętrza z powrotem
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

BMW MIKOŁAJCZAK

Poznań, ul. Strzeszyńska 227

tel. (061) 822 18 16

Dziś sprawdzałem tam auto przed zakupem i jestem zadowolony. Konkretnie i fachowo. Lakier / zawieszenie / komputer / oględziny koszt ok. 300 pln - mogę polecić.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Istnieje w Poznaniu firma która nie poprawia osiągów technicznych silnika ale za to doskonale

poprawia ilość decybeli do maksimum wewnątrz auta .

Kolesie którzy tam pracują znają się na rzeczy i jeśli nawet w twoim wozidełku nie ma miejsca na głośnik to oni je stworzą ,

a starego seryjnego kaseciaka zamienia na nowoczesne radyjko pasujące do konsoli w samochodzie

http://www.caraudiosystem.pl

ul.Zgoda 30E Poznań 60-122

pozdrawiam

Opublikowano
Zastanawiam sie dlaczego pozwalacie sie manipulowac takim mechanikom, wystarczy tylko troche czasu poswiecic i liznac troche wiedzy, nie wprowadza was w maliny. :duh: