Skocz do zawartości

G21 LCI2 - 320d, Mpro, 19" 995M, RWD, Fire Red

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
7 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Moja Żona miała misterny plan, że pojedziemy z synem na Redbull Ring kamperem ;)

Tzn bez Niej oczywiście )

A przy okazji, kumpel wypożyczył Tesle i testuje elektryka w trasie 🙃

Pojechał na Hel.

Zobaczymy, czy wróci z takim entuzjazmem z jakim mnie przekonuje do elektryków ;)

Jest duża szansa, że wróci uduchowiony jak przyjdzie mu "tankować" w trasie... ciekaw jestem rozwoju wydarzeń 😀

• Odpowiedzi 120
  • Wyświetleń 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Wróciliśmy ze wspomnianego wyjazdu urodzinowego nad Gardę. Pogoda wypaliła w 100%, miał okazję, tzn ja też ;) pojeździć na Lonato w słońcu przy mega rozgrzanym torze, a także następnego dnia w ok 22.0

• Dojechaliśmy na miejsce ? Już sie w te elektryczne dyskusje nie będę wdawał, choć kusi, ale przejechałem 663 km, ma 40 litrach, także gdybym miał pęcherz z betonu to stawać bym nie musiał ;) Tempo

• Zacznę od tego, jak to w tym memie było, że koniecznie muszę sie zmienić, no bo jak tak ma być w piekle to ja tam k***a nie wytzrzymam. Jest petarda! Dzisiaj treningi i kwalifikacje f3 i f2. Jutro

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
22 godziny temu, karlos91 napisał(a):

Nie idzcie ta droga... Nie ma nic gorszego od kamperowania, kamperow, przyczep i innych wynalazkow na drodze :D

To nawet nie to, ja nie jestem przeciwny, tylko nigdy w życiu nie jeździłem takim czymś, nie mam pojęcia jak sie to obsługuje, a moją połówka wymyśliła, że pierwszy raz kamperem akurat na wyścig gdzie jest kilkaset tysięcy ludzi, pewnie kilkaset kamperow to jest dobry pomysł na ten pierwszy raz 😀

22 godziny temu, GR napisał(a):

Pierwszy raz, od 16 lat, jadę w tym roku na urlop bez przyczepy i już mnie biorą torsje na myśl o kwaterach, hotelach, także ten... :D

A o elektryku sam myślę :D Mam nadmiar prądu :D ale raczej nie w trasę ;)

Miej z tyłu głowy mnie, 11 dni, 11 hoteli )

21 godzin temu, karlos91 napisał(a):

Ale zarezerowales hotel z lazienka? No to chyba bedzie przyjemniej spuscic nieczystosci i zapomniec, zamiast robic do wiadra i nosic :D Przeraszam autora watku za balagan w jego topicu. Wypozyczania samochodu tez nie polecam, podroze sluzbowe nauczyly omijac... ale wiadomo, czasem nie da sie swoim dojechac :D

To jest topic właśnie od tego, ileż można o Bmw gadać 🙃

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Członkowie klubu
51 minut temu, MedicuS napisał(a):

Miej z tyłu głowy mnie, 11 dni, 11 hoteli )

Raz zrobiłem podobnie, tylko z kempingiem na haku 😉 i fajnie i straszno 😄
W tym roku za to jadę do Mediolanu, żeby polecieć do Macedonii 😁 Nie pytajcie jak do tego doszło 😁

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Wróciliśmy ze wspomnianego wyjazdu urodzinowego nad Gardę.

Pogoda wypaliła w 100%, miał okazję, tzn ja też ;) pojeździć na Lonato w słońcu przy mega rozgrzanym torze, a także następnego dnia w ok 22.00 na jeździe nocnej, na Ala karting cirquit tor na północy Gardy, w górskiej scenerii , z dużymi różnicami poziomów, miał być też Kartodromo Cremona cirquit, ale niestety do końca sierpnia zamknięty rental, jedynie jazdy własnym kartem, udało się natomiast na Franciacorta karting track.

Tutaj było ciekawie, bo ostatnia sesja była już w deszczu na slickach co może nie pozwalało osiągać czasów, ale dało doświadczenie jazdy w takich warunkach.

Jeszcze 7laghi mieliśmy zaliczyć, ale przez zawirowania z mieszkaniem nie udało sie czasowo.

Najlepszy, najszybszy zdecydowanie Lonato, nie bez powodu tak znany i goszczący mistrzostwa świata.

1200 m, plus mocniejsze karty w rentalu czyli 14 KM dawały mega frajdę, jadą do 80 kmh, także wiatr we włosach można poczuć.

Udało mi sie wykręcić najlepszy czas, kart mocniejszy to stosunek mocy do masy mam lepszy 😉

Wiśnia spisała sie świetnie, pali mniej od ex białej mimo szybszej jazdy ok 160-170, zobaczymy, czy jeszcze jakieś pamiątki za jakiś czas doślą ;)

Na liczniku pękło 10.000, ale w trybie wakacyjnym szybko przybywa 😉

Dla ścisłości średnie spalanie z 10k km 6.0

Dodam jeszcze kilka zdjęć z południowej i północnej części jeziora.

Drugą pasją mojego syna jest żeglarstwo, no i do tej pory nie miał większych kłopotów, chciał pływać przy coraz silniejszym wietrze.

Aż do soboty, kiedy to zaliczył "grzyba" i najadł się przy tym strachu 😉

Mój instruktor na torze zwykł mi mawiać, żebym nie jeździł szybciej niż potrafię, co bardzo godziło w moje (wtedy) młode ego 😉

W tym przypadku było podobnie, chyba się płynęło szybciej niż umiejętności pozwoliły 😀

Wszystko się dobrze skończyło, łódka postawiona do pionu, ucierpiał jedynie honor 😀

20260821_232052.jpg

20260820_154019.jpg

20260819_230523.jpg

20260819_141355.jpg

20260819_141253.jpg

20260819_141230.jpg

20260818_210533.jpg

20260818_210338.jpg

20260818_205537.jpg

20260818_205509.jpg

IMG-20260824-WA0038.jpg

IMG-20260824-WA0039.jpg

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Widziałem gdzieś w necie oferty czegoś w rodzaju rzeczoznawców przy zakupie.

Prawdopodobnie pokazywali raczej te skrajne sytuacje, żeby wzmocnić poczucie konieczności skorzystania z usług, natomiast ja akurat odbierałem g21 prelci i obecne g21 lci2 w BB u Sikory i jedynie sam we własnym zakresie "przeleciałem" auto z zewnątrz i wewnątrz.

Być może to błąd, ale nie naciąłem sie na nic jak do tej pory.

W każdym razie jeśli cokolwiek chcesz robić to zrób to zanim zapłacisz 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Nie chce prześwietlać auta bo wydaje mi się że to troszkę bez sensu :). Chodziło mi bardziej że gdzieś coś podczas transportu mogło się stać. Raczej mam zaufanie do ludzi i chyba nie mam jakiegoś większego pecha w życiu :).

Opublikowano

Co masz na myśli przez prześwietlanie?

Jak zamówiłeś auto do produkcji - to sprawdź dokładnie listę wyposażenia, niestety zdarzają się pomyłki/braki.

Opublikowano

Chodziło mi o coś więcej jak sprawdzenie wizualnie oraz wyposażenie czy jest takie jakie powinno być w samochodzie.

Opublikowano
2 godziny temu, krzysztof77 napisał(a):

Nie chce prześwietlać auta bo wydaje mi się że to troszkę bez sensu :). Chodziło mi bardziej że gdzieś coś podczas transportu mogło się stać. Raczej mam zaufanie do ludzi i chyba nie mam jakiegoś większego pecha w życiu :).

Sprawa kolegi z forum tylko utwierdziła mnie żeby przy odbiorze auta sprawdzić stan lakieru. Kilka dni przed obiorem auta uzgodniłem ze sprzedawcą, że będę chciał sprawdzić miernikiem lakieru w trakcie odbioru. Sprzedawca kompletnie nie robił z tego problemu. Widać było u niego zrozumienie. Mało tego. Sprzedawca zapewnił warunki do tego żeby sprawdzić to tak, aby inni klienci w salonie tego nie widzieli. No bo przecież jak to wygląda w oczach innych potencjalnych klientów jak ktoś biega z miernikiem przy nowym aucie.

Edytowane przez darosso

Opublikowano
W dniu 31.08.2026 o 17:50, krzysztof77 napisał(a):

U mnie była zatajona poprawka lakiernicza i akcje u dealera. Skończyło się to tak, że kilka osób odwiodłem od zakupu w tym salonie i więcej moja noga tam nie postanie. Nie przepadam też za atomosferą jaka jest w salonach BMW, Porsche i MB jest dziwnie. Na plus serwis bo trafiłem do fajnego doradcy z którym wszystko załatwiam od A do Z i jest miło, konkretnie i dobrze. Nie mam zaufania do handlowców uważam, że większość nie ma skrupułów jak coś się wydarzy to będą to tuszować, byle zarobić.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

U mnie była zatajona poprawka lakiernicza i akcje u dealera. Skończyło się to tak, że kilka osób odwiodłem od zakupu w tym salonie i więcej moja noga tam nie postanie. Nie przepadam też za atomosferą jaka jest w salonach BMW, Porsche i MB jest dziwnie. Na plus serwis bo trafiłem do fajnego doradcy z którym wszystko załatwiam od A do Z i jest miło, konkretnie i dobrze. Nie mam zaufania do handlowców uważam, że większość nie ma skrupułów jak coś się wydarzy to będą to tuszować, byle zarobić.

Jak rozważałeś problem zatajenia?

Kiedy to wyszło?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
Godzinę temu, MedicuS napisał(a):

Jak rozważałeś problem zatajenia?

Kiedy to wyszło?

Na odbiorze samochodu, uszkodzenie powstało po rozładunku samochodu na placu u dealera.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Biała miała utrudniacz parkowania, to czerwonej też zamontowałem, plus dodatek na klapę.

Po pierwsze lotka dodaje +3KM, a spitter + 5KM więc dla samego tego było warto )

Wizualnie od samego początku i tak udaje coś czym nie jest to co mi tam, mnie się podoba 😉

20260906_142208.jpg

20260906_142254.jpg

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
3 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Po pierwsze lotka dodaje +3KM, a spitter + 5KM więc dla samego tego było warto )

Dodaje tych KM tylko jak stoi haha, gorzej jak jedzie ;) Natomiast wyglada bardzo dobrze. To chinczyk czy maxton? Dołóż jeszcze progi ;)

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, ironiq napisał(a):

Dodaje tych KM tylko jak stoi haha, gorzej jak jedzie ;) Natomiast wyglada bardzo dobrze. To chinczyk czy maxton? Dołóż jeszcze progi ;)

Maxton 😉

Jak urwę to zdejmę, póki mi pasi 😉

Jak jedzie to uważa, żeby nikt nie chciał sprawdzić jak jedzie 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

A bylo brac 3.0 R6 i nie trzeba by udawac :D

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
58 minut temu, karlos91 napisał(a):

A bylo brac 3.0 R6 i nie trzeba by udawac :D

Słuszna uwaga 😉

Aczkolwiek dopasowałem auto do potrzeb i bieżących możliwości, pozostało udawanie 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Ja znowu niedoszacowalem i bylo brac M3 :D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, karlos91 napisał(a):

Ja znowu niedoszacowalem i bylo brac M3 :D

... CS z wygodnym fotelem i sławetną wypustką pod cojones 😀Ostatnio widziałem 2 we Wrocku. Trzeba być już dużym fanem i mieć $$$ żeby sobie takiego sprawić. Wyglądają obłędnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 7.09.2026 o 21:21, MedicuS napisał(a):

Maxton 😉

Jak urwę to zdejmę, póki mi pasi 😉

Jak jedzie to uważa, żeby nikt nie chciał sprawdzić jak jedzie 😉

Ja do swojej wziąłem OEM z włókna i już miałem kilka niemiłych przygód na podjazdach w górę lub w dół ale całe szczęście nie skończyło się to tragedia bo ta dokładka się po prostu ugina ale z racji że to włókno węglowe to jest mocno wytrzymała. Polecam