Skocz do zawartości

G21 LCI2 - 320d, Mpro, 19" 995M, RWD, Fire Red

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, MedicuS napisał(a):

Dzisiaj odkryłem jeszcze, że w przycisku blokady drzwi nie ma światełka

No i przed liftem miały metalowe obwódki nawet bez tej opcji "galwanizacji" 😒

Btw, jaki sens zamazywania teraz blach jak wyżej są widoczne? ;)

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Dojechaliśmy na miejsce 😎 Już sie w te elektryczne dyskusje nie będę wdawał, choć kusi, ale przejechałem 663 km, ma 40 litrach, także gdybym miał pęcherz z betonu to stawać bym nie musiał ;) Tempo

• Zacznę od tego, jak to w tym memie było, że koniecznie muszę sie zmienić, no bo jak tak ma być w piekle to ja tam k***a nie wytzrzymam. Jest petarda! Dzisiaj treningi i kwalifikacje f3 i f2. Jutro

• Wróciliśmy w jednym kawałku i czas na kilka zdań podsumowania. W zasadzie wystarczy jedno zdanie - "o [BAD], ja pierdole!" 🫣 Impreza petarda, piątek dla zatwardziałych fanów, bo jeżdżą bez większego w

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
32 minuty temu, YogiPL napisał(a):

No i przed liftem miały metalowe obwódki nawet bez tej opcji "galwanizacji" 😒

Btw, jaki sens zamazywania teraz blach jak wyżej są widoczne? ;)

Żaden, byłem ciekawy, czy ktoś podjemie ten temat ;)

Serio 😁

Zresztą, chyba jestem jedyny czerwony kombi w Krk, więc obojętne ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Fajnie, że już jest. Gratuluję. Co do jakości to faktycznie przedlift był w kilku miejscach lepiej wykonany. Przy elektrycznych fotelach przyciski też są teraz takie chamskie plastikowe, a w moim przedliftowym 320d miały srebrne wykończenie, starą kierownice lepiej się trzymało i chyba była mniejsza. Ogólnie g2x i g8x złoto auto i na tyle pojemne, że udało się fajnie spakować do m3 na długi weekend 2+1 (roczny bąbelek) 😄

6ff0d43911e3.jpg
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
12 godzin temu, PatrykK napisał(a):

Fajnie, że już jest. Gratuluję. Co do jakości to faktycznie przedlift był w kilku miejscach lepiej wykonany. Przy elektrycznych fotelach przyciski też są teraz takie chamskie plastikowe, a w moim przedliftowym 320d miały srebrne wykończenie, starą kierownice lepiej się trzymało i chyba była mniejsza. Ogólnie g2x i g8x złoto auto i na tyle pojemne, że udało się fajnie spakować do m3 na długi weekend 2+1 (roczny bąbelek) 😄

Przy m3 to mógłbym mieć wnętrze z nie oheblowanego drewna z drzazgami, trzeszczące, a plastiki rodem z Dacii i Zastawy i byłoby mi wszystko jedno 😆

M3 to jest w ogóle auto petarda, zwłaszcza odkąd jest awd i dostępne jako touring.

Olej i filtr już kupiłem, muszę sie z wymianą wyrobić w ciągu dwóch tygodni, zanim pojadę z synem na Redbull Ringu 🤩

Póki co dopiero 840 km, ale do 1500 bez problemu dobije.

Syn sie szykował na jazdę, ale nie zdąży ze zdaniem egzaminu praktycznego na prawko.

No i to z założeniem, że w ogóle zda za pierwszym razem 🫣

Wczoraj pytał kiedy w wakacje pojedziemy na szkolenie na tor, bardzo był zdziwiony, że wypadałoby się najpierw nauczyć porządnie chłodzić, a dopiero potem zacząć biegać ;)

Coś tam mruknął, czy nie mogę normalnie mówić, a nie jakimiś przenośniami )

Przyznam, że czasem mam ubaw (wewnętrzny oczywiście 😉), jak pyta jak hamować lewą nogą, a jednocześnie opowiada jak to zablokował skrzyżowanie, bo kangurował, bo nie może wyczuć kiedy puścić sprzęgło, a kiedy dodać gazu 🙃

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

W dobie coraz bardziej plastikowych, elektrycznych i elektronicznych samochodów, miło spotkać na drodze coś takiego 😍

Grzmiało aż miło ;)

20260618_142041.jpg

20260618_142051.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Popatrzeć fajnie, ale nie wiem czy bym chciał tym na codzień jeździć ;)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Auto nie na co dzień ale piękne. Najtańsze sensowne V8 ze ścieżką dźwiękowa z Thora. Do dzisiaj te samochody brzmią jak mln $$$ no i są szybkie. Mustang kolegi może do 100 jest ciut wolniejszy od M340i ale 340i dostaje w dupę 100-200. Fajnie się to auto prowadzi, prędkości nie czuć. W Challengerze Hellcat skóra cierpła na plecach przy prędkościach 200+.

U mnie na osiedlu koleś miał Shelby z 60 lat, do dopiero brzmiało, do tego utrzymany perfekcyjnie. Miło się patrzyło. Ponoć jakieś 5-7 lat temu był wart ponad 400 tyś co było równoznaczne z dobrym egzemplarzem 996 (niebite idition ze zdrowym motorem) z połowy produkcji.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
37 minut temu, YogiPL napisał(a):

Popatrzeć fajnie, ale nie wiem czy bym chciał tym na codzień jeździć ;)

Na codzień nie koniecznie, ale w piękny czerwcowy dzień, czemu nie 😎

19 minut temu, macste napisał(a):

Auto nie na co dzień ale piękne. Najtańsze sensowne V8 ze ścieżką dźwiękowa z Thora. Do dzisiaj te samochody brzmią jak mln $$$ no i są szybkie. Mustang kolegi może do 100 jest ciut wolniejszy od M340i ale 340i dostaje w dupę 100-200. Fajnie się to auto prowadzi, prędkości nie czuć. W Challengerze Hellcat skóra cierpła na plecach przy prędkościach 200+.

U mnie na osiedlu koleś miał Shelby z 60 lat, do dopiero brzmiało, do tego utrzymany perfekcyjnie. Miło się patrzyło. Ponoć jakieś 5-7 lat temu był wart ponad 400 tyś co było równoznaczne z dobrym egzemplarzem 996 (niebite idition ze zdrowym motorem) z połowy produkcji.

Musiał szybciej ruszyć, bo włączał się na dwupasmową i aż radio wyłączyłem i szyby otworzyłem, ale tak zagrzmiało, że i bez tego by go było słychać 🤩

Obecny Mustang GTD na Nurburgringu wykręcił czas 6.40, czyli tylko o 2 sek wolniej od GT2 RS!

Kurde mogli go nazwać jakkolwiek, ale słysząc gtd mam przed oczami Golfa 2 ok 75KM )

Moj Tata kupił Golfa 2 w 1991 z silnikiem 1.6D 54KM, więc akurat GTD to był i tak szczyt marzeń ) bo to nasze miało 18.9 do 100 i Kraków-Katowice do 150 kmh 😆

Jak było pod wiatr to 140 był max 🙃

A tak przy okazji, w środę wymiana oleju i filtra, a w czwartek będziemy z synem w drodze na Redbull Ring 🤩

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
56 minut temu, MedicuS napisał(a):

Na codzień nie koniecznie, ale w piękny czerwcowy dzień, czemu nie 😎

Musiał szybciej ruszyć, bo włączał się na dwupasmową i aż radio wyłączyłem i szyby otworzyłem, ale tak zagrzmiało, że i bez tego by go było słychać 🤩

Obecny Mustang GTD na Nurburgringu wykręcił czas 6.40, czyli tylko o 2 sek wolniej od GT2 RS!

Kurde mogli go nazwać jakkolwiek, ale słysząc gtd mam przed oczami Golfa 2 ok 75KM )

Moj Tata kupił Golfa 2 w 1991 z silnikiem 1.6D 54KM, więc akurat GTD to był i tak szczyt marzeń ) bo to nasze miało 18.9 do 100 i Kraków-Katowice do 150 kmh 😆

Jak było pod wiatr to 140 był max 🙃

A tak przy okazji, w środę wymiana oleju i filtra, a w czwartek będziemy z synem w drodze na Redbull Ring 🤩

Mustang w piękny czerwcowy dzień... koniecznie 😀

No to mamy podobnie z golfem. Mój Ojciec w 91 kupił GTI ... na 15" BBSach taczka ale megazwinna. Po 125p to była jazda... Do dziś pamiętam jak skrzynia działała, megaszybka zmiana biegów i precyzja.

Gratki na piękny męski wypad na Redbull'a. Nigdy nie byłem ale muszę to w końcu zrobić w przyszłym roku. Nie mam z kim a samemu jakoś dziwnie, wszyscy w zimie hurra a jak przychodzi co do czego lipa...

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, macste napisał(a):

Mustang w piękny czerwcowy dzień... koniecznie 😀

No to mamy podobnie z golfem. Mój Ojciec w 91 kupił GTI ... na 15" BBSach taczka ale megazwinna. Po 125p to była jazda... Do dziś pamiętam jak skrzynia działała, megaszybka zmiana biegów i precyzja.

Gratki na piękny męski wypad na Redbull'a. Nigdy nie byłem ale muszę to w końcu zrobić w przyszłym roku. Nie mam z kim a samemu jakoś dziwnie, wszyscy w zimie hurra a jak przychodzi co do czego lipa...

GTI 🤩 o tym to nawet bałem sie marzyć 🙃

Mój golf to było pierwsze auto, którym jeździłem. Tata zaczął mnie uczyć jak miałem 13 lat, zanim zrobiłem prawo jazdy w wieku 17 lat zrobiłem 18.000 km 🙃

Ale to były inne czasy, trzy razy złapała nas policja, za każdym razem Tata "dawał " radę 😉

Jeździłem w każdą niedzielę o 6 rano po pod krakowskich wsiach, ok 100 km.

Już widzę mojego syna wstającego o 6 rano w niedzielę 😆

GTI miał 110KM? Ważył chyba ok 850-900 kg.

Pamiętam, że w polskich rajdach golfem 2 gti jeździł Doskocz i Koper, tak dokładnie, taki stary jestem, że pamiętam, a pewnie większość z Was teraz wrzuci w Chata pytanie, kto to k**wa był ten Doskocz ? 😆

Ja na F1 jadę trochę jako przylepa, choć nie ukrywam, że z przyjemnością.

Pewnie już gdzieś wspominałem, że to prezent od Chrzestnej na 18 😉

Swoją drogą, to Chrzestna gloryfikowana teraz jest, ale to ja musiałem se dokupić drugi bilet, zapłacić za hotel, o dojeździe i żarciu nie wspomnę 🫣

Żeby ten prezent dało sie zrealizować )

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
52 minuty temu, MedicuS napisał(a):

GTI 🤩 o tym to nawet bałem sie marzyć 🙃

Mój golf to było pierwsze auto, którym jeździłem. Tata zaczął mnie uczyć jak miałem 13 lat, zanim zrobiłem prawo jazdy w wieku 17 lat zrobiłem 18.000 km 🙃

Ale to były inne czasy, trzy razy złapała nas policja, za każdym razem Tata "dawał " radę 😉

Jeździłem w każdą niedzielę o 6 rano po pod krakowskich wsiach, ok 100 km.

Już widzę mojego syna wstającego o 6 rano w niedzielę 😆

GTI miał 110KM? Ważył chyba ok 850-900 kg.

Pamiętam, że w polskich rajdach golfem 2 gti jeździł Doskocz i Koper, tak dokładnie, taki stary jestem, że pamiętam, a pewnie większość z Was teraz wrzuci w Chata pytanie, kto to k**wa był ten Doskocz ? 😆

Ja na F1 jadę trochę jako przylepa, choć nie ukrywam, że z przyjemnością.

Pewnie już gdzieś wspominałem, że to prezent od Chrzestnej na 18 😉

Swoją drogą, to Chrzestna gloryfikowana teraz jest, ale to ja musiałem se dokupić drugi bilet, zapłacić za hotel, o dojeździe i żarciu nie wspomnę 🫣

Żeby ten prezent dało sie zrealizować )

GTI nie 16V miało wtedy 112KM i ok. 9,5s do 100 ale odczuć nigdy nie zapomnę i tej lekkości, słuchania się kierowcy itd.

Rajdy to moja długa pasja. Wychowując się w Polanicy która często była bazą rajdu polski trudno było nie korzystać... Oprócz wspomnianych ja jeszcze Bublewicza pamiętam który z nimi pod koniec kariery rywalizował, z Hołkiem, który często u kolegi w pensjonacie mieszkał miałem okazję gadać. Mimo różnicy wieku koleś opowiadał nam z taką pasją o moto że do dzisiaj pamiętam...

Dobrej zabawy na F1 😀

Nie są to już V12ski i huk którego nie szło wytrzymać ale też jest fajnie...

Edytowane przez macste

Opublikowano
  • Moderatorzy
16 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Kurde mogli go nazwać jakkolwiek, ale słysząc gtd mam przed oczami Golfa

OMG myślałem że to tylko mnie wnerwia ta nazwa 🤣

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
13 godzin temu, macste napisał(a):

GTI nie 16V miało wtedy 112KM i ok. 9,5s do 100 ale odczuć nigdy nie zapomnę i tej lekkości, słuchania się kierowcy itd.

Rajdy to moja długa pasja. Wychowując się w Polanicy która często była bazą rajdu polski trudno było nie korzystać... Oprócz wspomnianych ja jeszcze Bublewicza pamiętam który z nimi pod koniec kariery rywalizował, z Hołkiem, który często u kolegi w pensjonacie mieszkał miałem okazję gadać. Mimo różnicy wieku koleś opowiadał nam z taką pasją o moto że do dzisiaj pamiętam...

Dobrej zabawy na F1 😀

Nie są to już V12ski i huk którego nie szło wytrzymać ale też jest fajnie...

Bublewicz, Hołek niesamowicie napędzali polski motorsport, mam wrażenie, że obecnie nie ma takiego lidera.

Robert za to zainteresował wszystkich kartingiem i F1 ;)

Rejony Polanicy to dla rajdów tak ważne miejsce jak Olsztyn i okolice. Wręcz kultowe!

44 minuty temu, Randall napisał(a):

OMG myślałem że to tylko mnie wnerwia ta nazwa 🤣

Dobrze, że go TDI nie nazwali 😆

Bo co jak co, ale w tedeiku to tylko Golf i Audi może być 💪 )

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Plan na najlepszy weekend w piekle 🫣

Wyruszamy po południu, od jutra atakujemy ;)

Jak ja stary wytrzymam weekend przy zapowiadanych temperaturach to zobaczymy, jak to będzie ostatni post to znaczy, że słabo 😆

Prawdopodobnie wrócimy ok 2.00 w nocy z niedzieli na poniedziałek.

A żeby tego wszystkiego było mało, to mój syn sobie jeszcze załatwił termin na egzamin praktyczny na prawko na ... poniedziałek 6.30 🫣

Ale to jeszcze nie wszystko, bo o 10.00 rozpoczyna kurs na ratownika wodnego nad Rożnowem i ma w planach zdać i samemu się odwieźć 😉

Także moje stare zdrowie zostanie wystawione na spore wyzwanie 😀

Na sukces na egzaminie to sie nie nastawiam, ale kto wie ;)

A z ciekawostek za co np oblewają to robią ponoć notorycznie tak, że egzaminator wsiada i zamyka drzwi, na tyle mocno żeby był dźwięk, ale na tyle słabo żeby nie zatrzasnąć. Jak nie zauważysz w stresie, że świeci sie światełko nad łbem to od strzała oblany egzamin 🤬

Screenshot_20260625_081815_ChatGPT.jpg

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Dojechaliśmy na miejsce 😎

Już sie w te elektryczne dyskusje nie będę wdawał, choć kusi, ale przejechałem 663 km, ma 40 litrach, także gdybym miał pęcherz z betonu to stawać bym nie musiał ;)

Tempomat na 160, spalanie niższe niż w 318d rwd, bo 6.1 ,)

20260625_223422~2.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czekamy na relacje... 😀 Dobrej zabawy.

Spalanie jakieś mega niskie... te silniki są na prawdę xtra pod tym względem i cały czas udoskonalane.

Opublikowano

Spalanie jak w 3.0 R6 :D ale 660 km to nie trasa, to sie dopiero czlowiek w fotelu rozsiada.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przy 160km/h 6,1 to wynik meeeega. W 340d spodziewałbym się 7. W 340i lci już będzie ponad 9. Ponoć nowsze generacje silników bardziej oszczędne np. TU2.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Zacznę od tego, jak to w tym memie było, że koniecznie muszę sie zmienić, no bo jak tak ma być w piekle to ja tam k***a nie wytzrzymam.

Jest petarda! Dzisiaj treningi i kwalifikacje f3 i f2. Jutro zacznie się więcej dziać, ale ryk jaki generuje Porsche super cup jest kosmiczny!

Tylko ten upał, no to nawet nie jest upał, tylko jakąś absolutna masakra!

Do tego mamy trybune najwyżej położoną na torze, no i widok jest zajebisty na większość toru, ale k. mać najpierw tam trzeba dojść 🫣

A jak już tam jesteś to czujesz się jak kurczak ma rożnie, bo trybuna jest stalowa i nagrzewa sie szybko i skutecznie tym samym grzeje z dołu, z góry, no jaja!

Krzesełka parzą przez spodnie )

Ale cała reszta rewelacja, ludzi tyle w jednym miejscu chyba jeszcze nie wiedziałem, ale niemiecki ordnung jest wybitny, tak sprawnie to mają ogarnięte.

Tylko przy bramkach wejściowych schodzi bo trzepią jak na lotnisku, otwieranie plecaka itd

Kolejki są absolutnie wszędzie, ale mam wrażenie, że we Włoszech bym jeszcze czekał na obiad )

Dzisiaj sie spóźniliśmy, bo system był mam jeszcze nie znany, jutro dołożymy 1h i będzie git.

Mamy zajebista miejscówkę, co prawda 30 minut jazdy, ale jest tak cicho i spokojnie, że mi to nie przeszkadza.

Jak słyszę co się dzieje na kempingu obok Holendrów, to pomijając nagrzany kamper to jeszcze to jakieś kurde techno czy cokolwiek to jest 🫣

Kilka zdjęć dla zobrazowania 😉

8 godzin temu, karlos91 napisał(a):

Spalanie jak w 3.0 R6 :D ale 660 km to nie trasa, to sie dopiero czlowiek w fotelu rozsiada.

Ja myślę, że b57 by spalił nawet mniej, choć 6.1 to jest ok wynik jak lecę wszędzie gdzie liczę że nie ma policji czy radarów, 160 na tempomacie.

Wracając trochę podkręcę tempo, bo z uwagi na to ze chciałbym być w domu max o 1.00 w nocy i właśnie będzie to raczej nocna jazda to zobaczymy efekt.

20260626_101057.jpg

20260626_104038.jpg

20260626_125030.jpg

20260626_133548.jpg

20260626_133240.jpg

20260626_154417.jpg

20260626_163011.jpg

20260626_170701.jpg

20260626_184544.jpg

20260626_194320.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Super wycieczka, ja w przyszłym roku przy dobrych wiatrach może zachaczę o taką imprezę )

Opublikowano
4 godziny temu, macste napisał(a):

Przy 160km/h 6,1 to wynik meeeega. W 340d spodziewałbym się 7. W 340i lci już będzie ponad 9. Ponoć nowsze generacje silników bardziej oszczędne np. TU2.

6.1 przy 340i to jazda za ciężarówkami chyba ;) Nie ma się czym chwalić ;)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Też kce 😆 oczywiście jechać na Red Bull'a.

Edytowane przez macste

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Polecam, fajny kompaktowy tor, stosunkowo nie daleko, przynajmniej od Krakowa.

Budapeszt jest w podobnej odległości,, ale tam już kiedyś byłem.

Mojego syna chyba pierwszy raz zaskoczyła cena, bo zwykle nie reaguje.

9.60 euro za dwie pepsi w puszce i usłyszałem - " co, to za te dwie cole?!"

Tanio to już było, ale przynajmniej szybko podają ;)

Jutro zobaczymy, co tam dzień przyniesie 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@MedicuS weź mnie następnym razem na taki wypad. Mogę jechać w bagażniku 😅

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dopisz mnie również 😀 Może zrobimy temat w 2027 i grupówka. Jak pisałem nie mam zabardzo z kim a widzę że tu grunt potencjalnie rzyzny 😀

Szkoda ze Imoli nie ma, ale drugim po recenzjach jest właśnie RedBull.