Skocz do zawartości

G21 LCI2 - 320d, Mpro, 19" 995M, RWD, Fire Red

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja to myślę że myśmy się powinni wybrać razem na jakiś wypad weekendowy krętymi górskimi drogami!

IMG_9513.jpg

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Dojechaliśmy na miejsce 😎 Już sie w te elektryczne dyskusje nie będę wdawał, choć kusi, ale przejechałem 663 km, ma 40 litrach, także gdybym miał pęcherz z betonu to stawać bym nie musiał ;) Tempo

• Zacznę od tego, jak to w tym memie było, że koniecznie muszę sie zmienić, no bo jak tak ma być w piekle to ja tam k***a nie wytzrzymam. Jest petarda! Dzisiaj treningi i kwalifikacje f3 i f2. Jutro

• Wróciliśmy w jednym kawałku i czas na kilka zdań podsumowania. W zasadzie wystarczy jedno zdanie - "o [BAD], ja pierdole!" 🫣 Impreza petarda, piątek dla zatwardziałych fanów, bo jeżdżą bez większego w

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czemu nie 😀

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
10 godzin temu, adiki napisał(a):

@MedicuS weź mnie następnym razem na taki wypad. Mogę jechać w bagażniku 😅

Jak najbardziej! ;)

1 godzinę temu, macste napisał(a):

Dopisz mnie również 😀 Może zrobimy temat w 2027 i grupówka. Jak pisałem nie mam zabardzo z kim a widzę że tu grunt potencjalnie rzyzny 😀

Szkoda ze Imoli nie ma, ale drugim po recenzjach jest właśnie RedBull.

Mój syn jest fanem toru Imola, też żałuję, że już nie ma ;)

Ale RBR jest super!

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Kuszące propozycje.... Faktycznie można by się złapać na jazdę.

Może 340 nadąży...😁

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No to jest nas co najmniej 4 z forum, na jedno wesołe auto już jest 😀 Będziem się łapać.

Kumpel mnie zaprasza do Austin ale termin dla mnie mega niefortunny i szkoda trochę lecieć tylko dla F1 samemu. Ale US nieźle już torów zgarnęło... piniondz światem rządzi.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Wróciliśmy w jednym kawałku i czas na kilka zdań podsumowania.

W zasadzie wystarczy jedno zdanie - "o [BAD], ja pierdole!" 🫣

Impreza petarda, piątek dla zatwardziałych fanów, bo jeżdżą bez większego wow, ale ze nigdy na żywo nie widziałem F3, F2, F1 i Porsche super cup to byłem zachwycony.

Sobota już rozbudziła apetyt, sprint F3 I F2 pokazał jak te chłopaki się tną bez litości.

Trzech sie pakuje w jeden zakręt na pełnym piecu i ani jednen nie myśli odpuszczać!

Kwalifikacje mega po prostu!

Myślałem, że mnie boli głowa, ale dopiero jak na tor wyjechały 911 to dopiero zrozumiałem co to jest ból głowy.

Siedziałem przy zakrecie nr3 czyli ostre do hamowanie i pełny gaz z wyjścia.

Jak to robi na raz 30 aut to ryk jest nie do uwierzenia, no miód.

Świetne jest to, ze oglądając jedno po drugim widzimy róznice w prędkości poszczególnych klas.

F1 robi kosmiczne wrażenie, odejście z zakrętu 90st jest wprost niewyobrażalne, cholera myślę, że zbliżone do mojej 320d 🤔😆

Niedziela to już wisienka na torcie, 4x wyścig.

Działo sie dużo, ale wszystko przykrył upał.

Ani grama cienia!

O ile w piątek i nieco w sobotę można było siedzieć pod parasolem, tak dokładnie, bez to zabawa dla tych na iron men'a!

W niedzielę kurde przyszli wszyscy, a oficjalnie parasole na trybunach są zakazane więc czapka, hektolitry wody i cicha modlitwa, żeby zawał przyszedł w przerwie, bo przy tym ryku i tak k.mać nikt nie zauważy, że umarłem..

Wszystkie trybuny pełne, no i jak nie trudno sie domyślić wszyscy w tym samym momencie udali sie po imprezie do samochodów.

Wyjazd z parkingu zajął mam 3h, ale mój kolega w zeszłym roku wyjeżdżał 4h🫣

Sam wyjazd oczywiście nie rozwiązał problemu, bo problem przeniósł sie na autostradę.

Więc powyższa sie zablokowała i trzeba było objeżdżac miateczkami, co dramatem nie jest jak nie jeda tam setki aut, zamiast 50, max 30 🙃

W domu byliśmy o 2.30, ale tylko dlatego, że mniej więcej godzinę od Wiednia sie rozluźniło, ustawiłem tempomat na 170-180 i wszędzie gdzie nie było 100 tak jechałem.

Syn pożył sie o 3, wstał o 6 i poszedł na egzamin na prawo jazdy i jak można było przypuszczać oblał..🫣

Miał pecha, bo w okolicy MORDU (jaki to wdzięczny skrót), z powodu remontu torowiska zmienili całkowicie organizację ruchu. No, a że uczył sie przed zmianą i sie chłopak nie spodziewał.

Pierwszy błąd w sumie głupi dość, zbliżał sie do skrzyżowania z drogą główną, włączył prawy kierunek 100m wcześniej, ale jak już dojechał to wyprostował kierownice i kierunek sie wyłączył. Nie zauważył tego i pierwszy błąd.

Drugi to już zmiana organizacji Mu dowaliła.

Cały kurs Mu tłukli, że na dwupasmowej jezdni trzymać sie prawego pasa. Zna doskonale to miejsce, więc po skrzyżowaniu chciał zmienić pas na prawy, ale nie zauważył, że co 200m jest napis bus i tym samym zrobili z tego bus pas, zorientował sie jak przejechał prawym kołem, a linia jest nadal przerwana i jedynie ten napis dołożyli, chciał wrócić, ale egzaminator nie pozwolił i ban🫣

Zal mi Go, wrócił jak zbity pies 🙄

No trudno, porażka jest w końcu częścią sukcesu ;)

A poniżej kilka zdjęć obrazujacych frajdę i masakrę z soboty oraz niedzieli ;)

Spalanie na powrocie 6.5 ;)

Jedno XC60 sie podlaczylo, ale musiało uznać wyższość czerwonej młockarni, z powodu limitu do 180 kmh 😏

20260627_103643.jpg

20260627_105140.jpg

20260627_131702.jpg

20260627_151017.jpg

20260627_170542.jpg

20260627_172548.jpg

20260628_075153.jpg

20260628_093936.jpg

20260628_103434~2.jpg

20260628_113417.jpg

20260628_165255.jpg

20260628_171626.jpg

20260628_172150.jpg

20260628_183649.jpg

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czyli się podobało, czuć hype w opisie. W życiu piękne są chwile... Trzeba to pielęgnować i żeby było ich jak najwięcej. 😀

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, macste napisał(a):

Czyli się podobało, czuć hype w opisie. W życiu piękne są chwile... Trzeba to pielęgnować i żeby było ich jak najwięcej. 😀

Zdecydowanie ;)

Kolejny telefon, aparat, no cokolwiek nie zastąpi tych wspomnień ;)

Widok jak ekscytuje sie każdym przejazdem bezcenne!

A na liczniku 3600 po miesiącu 😀

Teraz muszę ogarnąć jeszcze ten jeden prezent - Tor kartingowy w Lonato ;)

Tak sie jakoś dziwnie składa, że przypadkiem z każdego prezentu też se trochę skorzystam )

Żeby już całkiem nie było off top,

Serwis przy 1700 , 450 robocizna.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Czad po prostu😄💪 i szacun

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Jeden z filmików przedstawia paradę starych bolidów, a ostatnie zdjęcie samochodów stojących to nie zdjęcie aut zapakowanych tylko tak wyglądał wyjazd ;)

Wszyscy musieli sie zmieścić na jednej drodze szerokości auta 🙃

Kierował tym jeden gość ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Członkowie klubu
23 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Kierował tym jeden gość ;)

Dobrze, że nie zapomniał przyjść do roboty 😁

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
13 minut temu, GR napisał(a):

Dobrze, że nie zapomniał przyjść do roboty 😁

On bidny tam od samego rana był, bo tych ustawiajacych było sporo, ale z wyjazdem radź se sam ;)

Jak wyjeżdżaliśmy zbliżała sie ulewa, więc sie Go pytam, czy nie zostawić Mu parasola?

Roześmiał sie i mówi, że właśnie liczy na to, że Go zleje po całym takim dniu 😀

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Fajna wyjazd i piękne wspomnienia. Powodzenia dla syna z prawkiem. Pewnie już się nie może doczekać rundki w g21 😄 mój ma dopiero 13 miesięcy, a jak widzi m3 to cały podekscytowany pokazuje palcami 😂 Chyba zadowolony jesteś z ponownego wyboru?

6ff0d43911e3.jpg
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
6 minut temu, PatrykK napisał(a):

Fajna wyjazd i piękne wspomnienia. Powodzenia dla syna z prawkiem. Pewnie już się nie może doczekać rundki w g21 😄 mój ma dopiero 13 miesięcy, a jak widzi m3 to cały podekscytowany pokazuje palcami 😂 Chyba zadowolony jesteś z ponownego wyboru?

Tak, bardzo mi to auto pasuje ;)

20d już aż tak nie zamula jak 18d, oczywiście żaden to przeciąg, ale jedzie zauważalnie lepiej 👍

Z tym prawem jazdy to Mu się szczęście przyda, bo teraz chyba był mocno pewny swego, a system Go zrewidował ;)

On sie bardziej nie może doczekać obiecanych szkoleń na torze, ale najpierw pierwszy rok sam Go będę dręczył 😆

Teraz się nie odzywam, nie jeździ tak żeby zdać, ale potem to dużo pracy przede mną 😅

13 miesięcy.. kurde kiedy to było 🫣

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Mój syn jest troche starszy, ale zdawal dwa lata temu, raczej nie z własnej woli. Studenci wolą jednak tramwaje. Ale będąc z nim na egzaminie, powiem, że chyba nigdy nie widzialem takiej radochy na jego twarzy gdy wychodzil z budynku po zdanej za czwartym razie jeździe. Teraz dwa razy nie musze powtarzać, zeby gdzieś jechał (inne rzeczy to pięć razy to malo). Ach te bąbelki...

Opublikowano

Do codzienniej jazdy 20d jest spoko plus z rwd czuć taką lekkość w porównaniu z xdrive.

6ff0d43911e3.jpg
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

W zasadzie nie miałem okazji jakoś więcej sprawdzić. Miałem dwie jazdy 30i jedną F30, drugą G20, ale nie na tyle długo żeby coś porównać.

Moja F20, i obie G21 były i jest rwd i w zasadzie tym się kierowałem kupując pierwsze BMW.

20d to żaden przeciąg, ale czuć na trasiemały przyrost mocy i Nm względem 18d.

Jest ok, niczego więcej się nie spodziewałem 😉

W '21 jak kupowałem prelci 30d i 30i można było jeszcze zamówić rwd.

Obecnie już nie, a szkoda.

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było