Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
4 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Dokładnie, paskuda, no ale cóż. Tak będziemy za 2-3 lata wyglądali w naszych G50.

IMG_4942.jpeg

Chyba Ty 😁 Ja będę dalej śmigał zadowolony G20.

• Odpowiedzi 869
  • Wyświetleń 46,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Za dobrą masz sytuację finansową, żeby jeździć dziesięcioletnią furą i żeby Ci się nie znudziła 😄 trzymam kciuki!

a cegiełkę dorzuci jeszcze przebieg.

Ja raczej poszukam czegoś innego. Zobaczymy czy będzie w czym wybierać

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

F30 jeździłem bezusterkowo 10 lat 😀 i to niesławnym N20... dojechałem do 166kkm, ale fakt że traktuję auta dobrze i z szacunkiem. Dla mnie to coś więcej niż 4kółka... koleś nie mógł uwierzyć że auto jest w takim stanie mimo wieku. Mi też się tym autem dobrze jeździło do końca. I mam trochę nostalgię co do lekkości/zwinności. 340i F30 musiało jeździć i jeździ bajecznie 😀

G20 zostanie że ma na pewno dłużej, co najmniej 6 lat... może dożyje 10. Będzie projekt coś lekkiego na pewno, być może coś z V8... zobaczymy.

Edytowane przez macste

Opublikowano

Ładne ciekawe nowe kombi od BMW to M3 GT 😂 Jezu jakby się ludzie oglądali za tym.

17843213547428052347723019405824.jpg

1784321264009404411308936953706.jpg

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zwłaszczaza tym agro spojlerem.

Opublikowano

dla mnie M3 i kombi to jest ogólnie jakis błąd w matrixie

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

dla mnie M3 i kombi to jest ogólnie jakis błąd w matrixie

Też nie lubię kombiaków ale dla niektórych to game changer i chęć zakupu takiego auta co już rozumiem i szanuję wybór (jedno auto do wszystkiego). Na pewno dobry ruch BMW... pewnie z 30-40% produkowanych teraz M3 to kombiaki. M3 to już nie ekstremalne szybkie i bezkompromisowe auto z przeszłości (E30, E92) tylko bardzo szybka sportowa limuzyna która może być używana na co dzień przez rodzinę z dzieckiem.

Hardcorowiec który jest megafanem BMW i ma $$$ kupi M3CS w cenie podstawowego P911 😀

Opublikowano
  • Moderatorzy

Hejt na G80/G82 był większy kilka razy niż to co się dzieje teraz na nową M3, a jak jest obecnie wszyscy widzą.

Nowy model się opatrzy i będzie hitem. Sedan wygląda kozak.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
58 minut temu, macste napisał(a):

Też nie lubię kombiaków ale dla niektórych to game changer i chęć zakupu takiego auta co już rozumiem i szanuję wybór (jedno auto do wszystkiego). Na pewno dobry ruch BMW... pewnie z 30-40% produkowanych teraz M3 to kombiaki. M3 to już nie ekstremalne szybkie i bezkompromisowe auto z przeszłości (E30, E92) tylko bardzo szybka sportowa limuzyna która może być używana na co dzień przez rodzinę z dzieckiem.

Hardcorowiec który jest megafanem BMW i ma $$$ kupi M3CS w cenie podstawowego P911 😀

W DE i GB 50/50 😉

Całe lata Alpina miała tą przewagę nad M3.

Bmw z jakiegoś powodu uznawało, że ograniczenie oferty to jest dobry pomysł.

Zresztą Audi z rs6 miało i ma ten sam koncept.

Obecnie to ok 20-30% sprzedaży m3.

Alpina poszła z dymem, a szybkie kombi to świetna sprawa.

Każdemu wedle potrzeb.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
Godzinę temu, Ponta napisał(a):

Hejt na G80/G82 był większy kilka razy niż to co się dzieje teraz na nową M3, a jak jest obecnie wszyscy widzą.

Nowy model się opatrzy i będzie hitem. Sedan wygląda kozak.

Wydaje mi się, że teraz to jest inna sytuacja niż z g20 czy g80. Wtedy np. bobry budziły emocje bo były kontrowersyjne, ale same projekty tych aut były bardzo dobre i wyglądały jak BMW. Teraz jest sytuacja zupełnie inna z 3 neue klasse, te projekty są po prostu brzydkie, całkowicie pozbawione proporcji, nie wyglądają jak BMW i nawet nie mają niczego kontrowersyjnego. Wiadomo, że to się jakoś z czasem opatrzy, ale emocji już budzić żadnych nie będzie, nie wspominając o tym że większość ludzi nawet nie odróżni tego od wielu współczesnych pospolitych modeli samochodów.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Alpina poszła z dymem, a szybkie kombi to świetna sprawa.

Każdemu wedle potrzeb.

Alpina wróciła w postaci Bovensiepen :) https://www.bovensiepen.com/en/ Wiec trzeba sie cieszyć bo super to wyglada :)

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
4 minuty temu, ironiq napisał(a):

Alpina wróciła w postaci Bovensiepen :) https://www.bovensiepen.com/en/ Wiec trzeba sie cieszyć bo super to wyglada :)

Czyli z firmy niszowej zrobili białego luksusowego kruka. Ciekawy jestem co będą robić... mocny start z odważnym projektem. Nie wróżę... choćbym chciał i kibicuję. Więcej ładnych aut na ulicach !!!

Edytowane przez macste

Opublikowano
5 godzin temu, macste napisał(a):

Tak, dla mnie po prostu kombi jest anty-sexy w kontekście samochodu sportowego. Mówisz, że masz M3, a podjeżdżasz kombiakiem (tu celowo z przymrużeniem oka, żeby nikt się nie obraził - fura owszem zajebista i ładnie zaprojektowana). Ale też oczywiście szanuję to, że BMW odpowiada na potrzeby klientów, bo te samochody się sprzedają, popyt jest, a ludzie zadowoleni :) Szeroka gama produktu to oczywiście atut.

3 godziny temu, Lukas68 napisał(a):

Wydaje mi się, że teraz to jest inna sytuacja niż z g20 czy g80. Wtedy np. bobry budziły emocje bo były kontrowersyjne, ale same projekty tych aut były bardzo dobre i wyglądały jak BMW. Teraz jest sytuacja zupełnie inna z 3 neue klasse, te projekty są po prostu brzydkie, całkowicie pozbawione proporcji, nie wyglądają jak BMW i nawet nie mają niczego kontrowersyjnego. Wiadomo, że to się jakoś z czasem opatrzy, ale emocji już budzić żadnych nie będzie, nie wspominając o tym że większość ludzi nawet nie odróżni tego od wielu współczesnych pospolitych modeli samochodów.

Ja też fanem tego, co mieliśmy okazję zobaczyć nie jestem, ale warto jeszcze mieć z tyłu głowy, że nikt z nas nie wie jak będą ostatecznie wyglądały wersje spalinowe.

A dwa, też w pewnym sensie rozumiem albo staram się brać pod uwagę to, co mówią psychologowie, że ludzie generalnie panicznie reagują na zmiany rewolucyjne, bo naturalnie jesteśmy zaprogramowani tak, że czujemy się komfortowo w tym co znamy, a zatem najlepiej gdyby nowy projekt BMW to były lekko przemodelowane nereczki, może jakieś odrobinkę inne przetłoczenie na boku, nowa felga i wio taki model bardziej jak lifting, niż nowość. Zatem szczerze uważam, że ostatecznie wielu z nas się z G50 zaprzyjaźni (stąd ten mój prześmiewczy memik powyżej), a ostatecznie Panowie, to pamiętajcie, że będzie jeszcze lifting i jeszcze kilka kolejnych modeli za naszego życia ;) Może ze 4 generacje, choć ta czwarta to nas już pewnie zastanie w jakimś domu spokojnej starości.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
37 minut temu, JacekLZ napisał(a):

Tak, dla mnie po prostu kombi jest anty-sexy w kontekście samochodu sportowego. Mówisz, że masz M3, a podjeżdżasz kombiakiem (tu celowo z przymrużeniem oka, żeby nikt się nie obraził - fura owszem zajebista i ładnie zaprojektowana). Ale też oczywiście szanuję to, że BMW odpowiada na potrzeby klientów, bo te samochody się sprzedają, popyt jest, a ludzie zadowoleni :) Szeroka gama produktu to oczywiście atut.

Ja też fanem tego, co mieliśmy okazję zobaczyć nie jestem, ale warto jeszcze mieć z tyłu głowy, że nikt z nas nie wie jak będą ostatecznie wyglądały wersje spalinowe.

A dwa, też w pewnym sensie rozumiem albo staram się brać pod uwagę to, co mówią psychologowie, że ludzie generalnie panicznie reagują na zmiany rewolucyjne, bo naturalnie jesteśmy zaprogramowani tak, że czujemy się komfortowo w tym co znamy, a zatem najlepiej gdyby nowy projekt BMW to były lekko przemodelowane nereczki, może jakieś odrobinkę inne przetłoczenie na boku, nowa felga i wio taki model bardziej jak lifting, niż nowość. Zatem szczerze uważam, że ostatecznie wielu z nas się z G50 zaprzyjaźni (stąd ten mój prześmiewczy memik powyżej), a ostatecznie Panowie, to pamiętajcie, że będzie jeszcze lifting i jeszcze kilka kolejnych modeli za naszego życia ;) Może ze 4 generacje, choć ta czwarta to nas już pewnie zastanie w jakimś domu spokojnej starości.

4ta nas będzie sama wozić na Mahjonga lub inne szachy do klubu motospalinówki gdzie będą siedzieć tylko seniorzy. Młodzi dowiedzą się o spalinówkach z historii.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

W zasadzie z wszystkim sie zgadam, ale poziom wywalenia na to co myślą, czy mówią inni przy M3 Touring jest po prostu wyższy 😉

A jeszcze większy był przy B3 GT, która już w skali cichociemny samochód chyba jest w czołówce 😉

Jedziesz sobie tym sexy sedanem M3 250 kmh, a tu Ci kombi mruga długimi i odjeżdża, aż przykro patrzeć 😉

Odnosząc się do koncepcji psychologicznej, zapewne słusznej, tym bardziej BMW zaryzykowało.

Czas pokaże, czy będą pić szampana, czy za drobne odkupi ich BYD 🙃

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Btw, jeden plus z premiery G50 to teraz będzie można mówić że G20 to to "ostatnie prawdziwe" ;)

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
autoGALERIA
No image preview

BMW M3 nigdzie się nie wybiera. Nowa spalinowa wersja już...

Nowe BMW M3 będzie TAKŻE elektrykiem. Na drogi wyjechała właśnie nowa spalinowa wersja, na którą czeka wiele osób.

Nie weryfikowane ale kierunek dobry.

Opublikowano

Czasem warto przejrzeć forum i zobaczyć,że tego typu gadki już były kilkanaście lat temu w kontekście każdego istotnego modelu czy to trójki,piątki,siódemki…

Mi jedynie nie podoba się,że wszystko jest robione na jedno kopyto i ciężej odróżnić większy model od mniejszego i to największy zarzut wobec neue classe,ale to przykry trend w każdej marce.

Teraz widać fajną różnicę czym jest 2 a czym 5. Niedługo ta różnica się zatrze i tylko rozmiar i niewielkie detale będą to odróżniać niestety.

Jeszcze ciekawym zjawiskiem jest to,że np obecna 5 poszła w kierunku minionych 7 a np taka g50 pójdzie w kierunku komfortu,jazdy w stylu minionych piątek.

jak obecne g60 jest zaskakująco komfortowe,izolujące tak myślę,że g50 będzie najbardziej komfortową trójką w historii. Dlatego jak będziemy chcieli funu to zostanie ta prawilna seria 2.

Opublikowano
39 minut temu, eSzet94 napisał(a):

taka g50 pójdzie w kierunku komfortu,jazdy w stylu minionych piątek.

tak myślę,że g50 będzie najbardziej komfortową trójką w historii. Dlatego jak będziemy chcieli funu to zostanie ta prawilna seria 2.

A skąd to wiesz lub tak przypuszczasz, chyba że piszesz na podstawie tego co majaczy AI, bo dokładnie tak samo twierdzi jak Ty :)