Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

podrzuć proszę link bezpośredni

Po cenie obstawiam, że chodzi o to, też taką będę montować detailer polecał https://smartspot.com.pl/folie-do-aut/1067645222-folia-antyodciskowa-grizz-do-bmw-3-touring-g21-fl-20222024-5904063583553.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAtYy9BhBcEiwANWQQL-z1_OqExmGPA91bl0jTjIiJUE6xTLUSGaY1qFEZCVsDFKRHvvJ7fBoCQ70QAvD_BwE

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GrzegorzKo napisał(a):

Tylko pytanie czy z tą folią będzie prawidłowo działał asystent jazdy w korku? Testował ktoś może?

Ja swoją odkleiłem bo mnie wkurzało, że asystent wyłącza się po kilku sekundach postoju w korku.

Edytowane przez proarnes
Opublikowano
9 minut temu, proarnes napisał(a):

Tylko pytanie czy z tą folią będzie prawidłowo działał asystent jazdy w korku? Testował ktoś może?

Ja swoją odkleiłem bo mnie wkurzało, że asystent wyłącza się po kilku sekundach postoju w korku.

Nożyk do tapet i wycięcie tego obszaru? 

Opublikowano
49 minut temu, Sheppard25 napisał(a):

@proarnes ale miales wlasnie tego typu "szklo" czy zwykla folie ppf? 

To nie był ppf tylko cienka folia matowa na ekran. Zakładana przez detailera przy oklejaniu auta. Dlatego pytam czy na polecana wyżej nie ma tego problemu.

Rozwiązaniem było wycięcie na tą kamerkę ale nie ekranie nie chciałem ryzykować 

Opublikowano
7 godzin temu, proarnes napisał(a):

Rozwiązaniem było wycięcie na tą kamerkę ale nie ekranie nie chciałem ryzykować 

Można sobie formatkę zrobić i wyciąć przed przyklejeniem.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.02.2025 o 21:22, komoornik napisał(a):

G2x nie obsługuje Digital Key Plus, więc odpalanie auta telefonem tylko po położeniu go na konsoli środkowej 🤔

Dziwne co piszesz, bo w moim G20 odebranym dwa tygodnie temu działa odpalanie bez kładzenia telefonu na konsoli...

Ale jeszcze sprawdzę...

Edytowane przez zbyszekk
Opublikowano
9 godzin temu, krzysztof77 napisał(a):

Są wybijaki do skór i można łatwo wyciąć otwór. 

wybijakiem do skór wycinać otwór o szerokości około 6 cm i wysokości ok 2 cm? Sama metoda brzmi jak strzelanie z armaty do wróbla. No ale pewnie można. 

Opublikowano
11 minut temu, zbyszekk napisał(a):

Dziwne co piszesz, bo w moim G20 odebranym dwa tygodnie temu działa odpalanie bez kładzenia telefonu na konsoli...

A sprawdzałeś czy czasem nie masz wtedy kluczyka w kieszeni kurtki? 😄

Opublikowano
3 godziny temu, zbyszekk napisał(a):

Ale jeszcze sprawdzę...

Jak mozesz to sprawdz to i napisz nam tutaj. Ja tez mam LCI2 gdzie w konfiguratorze jest wpisane Digital Key Plus, ale rzeczywiscie jest bez plusa i trzeba telefon klasc na ladowarce

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Sheppard25 napisał(a):

A jeszcze btw skoro macie LCI2 to ile na rozpoczecie produkcji czekaliscie od zlozenia zamowienia oraz na calosc do odbioru? @RadekTHX @zbyszekk

Maj złożone zamówienie zamówienia - grudzień produkcja G21 kombi. Krótki transport z Niemiec. Pierwszy nieudany odbiór 20 grudnia, ostateczny 4 luty. 

Edytowane przez GrzegorzKo
Opublikowano

produkcja meksyk: zamówienie sierpień, nadanie VIN 8 listopad, produkcja grudzień ( nie wiem dokładnie którego), przypłynął 17 stycznia do niemiec,  21 stycznia na placu głównym w PL i od tego czasu dealer nie jest w stanie określić kiedy wyda pojazd.... ( dealer twierdzi że bmw polska nie wystawiło faktury i że nie mogą zlecić transportu bez faktury, a bmw polska twierdzi, że auto w transporcie do dealera jest ale nie wiedzą dokładnie gdzie). 

Opublikowano
2 godziny temu, Sheppard25 napisał(a):

A jeszcze btw skoro macie LCI2 to ile na rozpoczecie produkcji czekaliscie od zlozenia zamowienia oraz na calosc do odbioru? @RadekTHX @zbyszekk

Zamowienie druga połowa lipca, rozpocęcie produkcji 1 listopad, w Polsce 19 grudnia, u dealera około połowy stycznia, ceramiki i inne głupoty, odbiór 23 stycznia.

Opublikowano

Moja zmówiona pod koniec grudnia 24, 3 luty nadany VIN, produkcja początek marca , planowany odbiór przełom kwiecień/maj (info od sprzedawcy)

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, rybek79 napisał(a):

Moja zmówiona pod koniec grudnia 24, 3 luty nadany VIN, produkcja początek marca , planowany odbiór przełom kwiecień/maj (info od sprzedawcy)

bardzo ladny termin! Wszystko standardowo czy wpadles w jakis wczesniejszy slot produkcyjny? Jaki dealer? @rybek79

Edytowane przez Sheppard25
Opublikowano
3 godziny temu, miro.maj napisał(a):

produkcja meksyk: zamówienie sierpień, nadanie VIN 8 listopad, produkcja grudzień ( nie wiem dokładnie którego), przypłynął 17 stycznia do niemiec,  21 stycznia na placu głównym w PL i od tego czasu dealer nie jest w stanie określić kiedy wyda pojazd.... ( dealer twierdzi że bmw polska nie wystawiło faktury i że nie mogą zlecić transportu bez faktury, a bmw polska twierdzi, że auto w transporcie do dealera jest ale nie wiedzą dokładnie gdzie). 

U mnie zamówione M340i pod koniec sierpnia. Produkcja 3 tydzień listopada. Auto odebrane kilka dni temu 

Opublikowano
24 minuty temu, Sheppard25 napisał(a):

bardzo ladny termin! Wszystko standardowo czy wpadles w jakis wczesniejszy slot produkcyjny? Jaki dealer? @rybek79

Chyba nawet lekkie opóźnienie , pierwotny termin produkcji miał być w połowie lutego :), Dealer Frak-cars

Opublikowano (edytowane)

A teraz pytanko serwisowe. Ze względu na to, że całkowicie straciłem zaufanie do swojego dealera, a o drugim w okolicy z kolei są bardzo złe opinie od moich znajomych. Wymiany między interwałowe będę robić na własną rękę na częściach ORI, a na interwałowe co 30k skoczę do ASO Sikory, ponieważ znajomi tam serwisują od dawna samochody i nie mają problemów + filimki z wymiany. Pierwsza po 2000km zgodnie ze sztuką. 

340i B58 jest ktoś w stanie mi potwierdzić czy dobrze zweryfikowałem części, niestety te wyszukiwarki w sklepach nie są w stanie wyszukać mi tego po VIN 😕 

7x1l - olej BMW OE Twin Power Turbo 0W-30 1L Longlife-12FE 0W30 nr. katalogowy 83215A7EE70

filtr oleju BMW OE nr. katalogowy 11427826799

Przy 10k planuje kolejną wymianę, potem po 20k i 30k ASO. Filtr kabinowy i powierza wymieniają na tej pierwszej wymianie interwałowej? 

Edytowane przez GrzegorzKo
Opublikowano

Oleju wchodzi 7.2 litra więc przy pierwszym zamówieniu musisz wziąć 8 litrów. Ja kupuje LL-19FE 0W30. Numer katalogowy filtra masz poprawny.

• Dziękuję 1

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano
16 minut temu, adiki napisał(a):

Oleju wchodzi 7.2 litra więc przy pierwszym zamówieniu musisz wziąć 8 litrów. Ja kupuje LL-19FE 0W30. Numer katalogowy filtra masz poprawny.

Dzięki za informacje, doczytałem i faktycznie LL-19FE 0W30 wydaje się być lepszym wyborem.