Skocz do zawartości

G21 - Msport, 19" 791M, RWD, spliter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 1.10.2025 o 10:50, GR napisał(a):

pocieszyć Cię? 😉 

Mi przyleciało z Czech, że moja przyczepa jechała 95km\h i pytają kto i czym ją ciągnął.
Nie wyłapałem, że przed Mikulovem (Pohorelice) zrobili odcinkowy pomiar. Tam jest ograniczenie do 100km i przed jednym skrzyżowaniem do 70...
Napisali, że mogę podjechać do nich, gdybym chciał coś wyjaśnić 😉 ale dali tylko 10 dni 😉 

Długo nie musiałem czekać, leasing przysłał trzy kolejne fv za udzielenie informacji, w tym jedna z Czech właśnie 🤨

O pierwszej sie w domu przyznałem,  pozostałe pozostawię dla siebie, niech będzie,  że Rodo mnie blokuje 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• Odpowiedzi 516
  • Wyświetleń 43,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• MedicuS
    MedicuS

Auto wyprodukowane 🤩 Czeka na transport ;)

• Kolejny urlop i kolejny wyjazd za mną. Tym razem połączenie Włoch i Francji.   Chcieliśmy zobaczyć to czego nie zdążyliśmy w maju, czyli Portofino i Genuę, oraz San Remo, Saint Tropez, Monako, Ca

• Trochę się zapuściłem z tematem,  aczkolwiek km mijają, przeglądy co max 15 tys. Obecnie 131 tys bezusterkowo. To co mnie drażniło od początku,  drażni nadal,  ale bardzo poczciwy wół robocz

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Członkowie klubu

No to 2:0 dla nich... odgryziemy się w przyszłym roku 😉 

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, GR napisał(a):

No to 2:0 dla nich... odgryziemy się w przyszłym roku 😉 

Ja tamtędy jechałem w tym roku 6 razy także pepiki pieprzone mają szanse na podwyższenie wyniku  😉

Bilans tego roku jak na razie wygląda tak:

86 zł (info leasing) + 100 euro + 360 zł + 86 + 86 + x + x 🫣

Grunt,  że punktów nie dają, bo by mi rower został i samoloty na wakacje  😉

W każdym razie Radarbot zainstalowany  🙂

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

3:0, dvacet euro za przekroczenie o 25 na słowackiej autostradzie, dobre agenty stoją jakby z jakąś lunetą i celują w ciebie aż ich miniesz i potem ruszają w pościg na ruchliwej trzypasmówce w godzinach szczytu. A weź potem wyjedź z następnego rękawa awaryjnego jak już Cię obsłużą.. Co do ceny to trochę nogi się pode mną ugięły mimo że siedziałem w aucie zanim wyszło że dvacet to nie dwieście.. Rano przyjechałem z Zadaru to okaże się w przyszłości czy Radarbot oprócz tego fakapa rozwinął nade mną swoje ochronne skrzydła. Czasami w Chorwacji gadał o możliwych mobilnych fotoradarach których nie było widać, reszta jechała jakby nigdy nic a ja przyhamowywałem jak jakiś dep, ale czasami faktycznie jakąś wydaje mi się prowizoryczną kamerę wypatrzyłem albo ukryty radiowóz, i co oni tak legalnie mogą strzelać foty bez ostrzeżenia? Fajny masz ten leasing, u mnie dziady na B zdaje się około 150zł kasują. Na razie tylko raz się obłowili na mojej niedoli od półtora roku, i se to wrzuciłem w koszty ahahahaha.

PS. Z jednej strony lepiej się nie chwalić małżonce mandatami, ale z drugiej ona nigdzie nie pojedzie bo jeszcze mandat by dostała, kobiety są świetne w sztuce jak zjeść ciastko i mieć ciastko. 😋

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Na Słowacji poki co mam carte blanche 😄

Pewnie dzięki temu,  że poprostu tamtędy nie jeżdzę  🙂

Z Czech pamiętam taką historię,  że z obecną Żoną, wtedy jeszcze na testach 🙃, byłem w Chorwacji z budżetem mocno studenckim, namiotem, konserwami itd

Jechaliśmy wtedy Clio, bardzo wdzięczne autko,  aczkolwiek Francuzi mają piękne kobiety, świetne wino, ale samochody no niezbyt bezawaryjne.

Wracając dopadli nas na radar. Sprytnie to mieli zrobione,  radar z jednym radiowozem stał wcześniej ok km, a dalej już tylko "ściągacz" stał już na luzie i formował kolejkę do płacenia.

My nie mieliśmy w zasadzie nic. Na karcie zero, w portfelu dosłownie kilka euro,  trochę Kun i jakieś korony. Wszystko  razem może 50 zł. Zabrali nam wszystko,  kwitka nie dali. Za ostanie 10 zł, które dzięki Bogu miałem w kieszeni kupiliśmy jedne frytki na spółkę, w pierwszym Mc w Polsce 🙂 

Chyba najlepsze frytki w życiu  🙂

Leasing to Impuls Leasing, może dają jakiś rabat jak przekroczysz konkretną ilość udzielenia informacji  🙂

Żonę mam wyrozumiałą choć od jakiegoś czasu pyta  "z kim sie znowu ściągasz", rozglądając się nerwowo, lub "ograniczenia Cie nie dotyczą,  czy masz problemy ze wzrokiem?"

Niedawno nie wytrzymałem i palnąłem - jeśli szukasz tego z kim sie ścigam,  szukaj  za nami 🙂

Ta wyrozumiałość jest oczywiście względna,  w danym momencie spokój,  bez problemu,  trudno, doliczymy do budżetu wakacji,  ale kurde 7 lat później nagle wyciągnie jak królika z kapelusza i mi się oberwie ot tak 😬

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Takie czasy że teraz nawet na forach motoryzacyjnych człowiek utwierdza się w przekonaniu żeby się nie żenić. Zresztą mnie i tak stać tylko na jedną wybrankę, a to miejsce już jest zajęte przynajmniej do czasu końca leasingu. 😂

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 8.10.2025 o 22:40, Markok napisał(a):

Takie czasy że teraz nawet na forach motoryzacyjnych człowiek utwierdza się w przekonaniu żeby się nie żenić. Zresztą mnie i tak stać tylko na jedną wybrankę, a to miejsce już jest zajęte przynajmniej do czasu końca leasingu. 😂

Nie no bez przesady,  jak najbardziej,  ja drugi raz bym sobie tą samą smycz zafundował  😉

Z motoryzacji to mam jedno marzenie, 911 turbo s, jakiś czas temu usłyszałem,  że jak kupię Porsche to Ona składa pozew rozwodowy 😬 

W zasadzie nie wiem nawet czemu? 😬

Czyli, że w takiej sytuacji zostaję z Porsche, a przy braku Żony to od strzała stać mnie od razu na drugie  🙃

Ale póki co moje małżeństwo jest nie zagrożone  😉

Niedawno znowu podnieśli mi cenę na 1.35 mln 🤨

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
20 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Nie no bez przesady,  jak najbardziej,  ja drugi raz bym sobie tą samą smycz zafundował  😉

Z motoryzacji to mam jedno marzenie, 911 turbo s, jakiś czas temu usłyszałem,  że jak kupię Porsche to Ona składa pozew rozwodowy 😬 

W zasadzie nie wiem nawet czemu? 😬

Czyli, że w takiej sytuacji zostaję z Porsche, a przy braku Żony to od strzała stać mnie od razu na drugie  🙃

Ale póki co moje małżeństwo jest nie zagrożone  😉

Niedawno znowu podnieśli mi cenę na 1.35 mln 🤨

też myślę o 911 turbo 😜 gdyby nie ta cena , jak to mówią nie dla psa kiełbasa 😛 ale życie jest przewrotne jak będzie to extra jak nie i tak jest super 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano

O psie i kiełbasie pisze gość z dwiema eMkami i eMkowym X1 w drodze, przy Tobie to psami jesteśmy my, a Ty kiełbasą jak już. 🤪

omg-excited.gif.559dd5d8d116c09d68a7a0a3fddea3fc.gif

A to ja na widok eMki na drodze, woof woof. 🐶

Edytowane przez Markok

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, wehyr napisał(a):

też myślę o 911 turbo 😜 gdyby nie ta cena , jak to mówią nie dla psa kiełbasa 😛 ale życie jest przewrotne jak będzie to extra jak nie i tak jest super 😄 

No raczej,  że  jest super 🤩

Masz do dyspozycji 2x 5xx km plus 300 w x1 więc dramatu nie ma  , a i wsiada siw łatwiej  😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, Markok napisał(a):

O psie i kiełbasie pisze gość z dwiema eMkami i eMkowym X1 w drodze, przy Tobie to psami jesteśmy my, a Ty kiełbasą jak już. 🤪

omg-excited.gif.559dd5d8d116c09d68a7a0a3fddea3fc.gif

A to ja na widok eMki na drodze, woof woof. 🐶

Jak mijam,  to sobie cały czas głośno powtarzam, brzydki przód,  brzydki przód i odwracam szybko wzrok  😉

Jakiś czas temu Jakiś gnojek złośliwy parkował w moim garażu m3 comp 🫣

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Jak mijam,  to sobie cały czas głośno powtarzam, brzydki przód,  brzydki przód i odwracam szybko wzrok  😉

Jakiś czas temu Jakiś gnojek złośliwy parkował w moim garażu m3 comp 🫣

ja bym mu lusterko urwał 🙂 640ps za mało 😞 700ps 800nm w serii brzmi świetnie , wjedzie wydech i wyjdzie 900ps i 1000 nm 😛 
to już musi być petarda z 2,2 do 100 i pewnie 100-200 5 sek by było 😄

może Reksio kiedyś wygra w totka 😜 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, wehyr napisał(a):

ja bym mu lusterko urwał 🙂 640ps za mało 😞 700ps 800nm w serii brzmi świetnie , wjedzie wydech i wyjdzie 900ps i 1000 nm 😛 
to już musi być petarda z 2,2 do 100 i pewnie 100-200 5 sek by było 😄

może Reksio kiedyś wygra w totka 😜 

Żartujesz,  kamery są,  musiałbym sprzedać syna, żeby to spłacić, gdyby mnie nakryli 🫣

Kolor mi nie siadł, jakiś taki żółty-zielony 🙄  

Na carwow porównywali taką 1000hp, straszny przecinak 🤩

Ale kolor chyba gorszy od tego zoltegoz garażu  😉

A 340i poszła wreszcie?

Od Ciebie to warto samochód kupić,  bo ja to chyba więcej z psem chodzę niż Ty km nabijasz,  zwłaszcza mając w domu trzy, czy cztery auta na dwa tyłki  😉

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 11.10.2025 o 22:50, MedicuS napisał(a):

Żartujesz,  kamery są,  musiałbym sprzedać syna, żeby to spłacić, gdyby mnie nakryli 🫣

Kolor mi nie siadł, jakiś taki żółty-zielony 🙄  

Na carwow porównywali taką 1000hp, straszny przecinak 🤩

Ale kolor chyba gorszy od tego zoltegoz garażu  😉

A 340i poszła wreszcie?

Od Ciebie to warto samochód kupić,  bo ja to chyba więcej z psem chodzę niż Ty km nabijasz,  zwłaszcza mając w domu trzy, czy cztery auta na dwa tyłki  😉

Jak teraz gdzieś na fb na forach ludzie szukają 340i i każdy chętny za gotówkę to jak sprzedawałem w styczniu 2025 to było spokojnie , a szkoda bo fajna była , przy sprawdzeniu nic nie znaleźli .... Poszła do handlarzy bo nie miałem już gdzie trzymać kolejnego auta do samochody z klasą za 200k cash , oni sprzedali chyba za 245k po miesiącu .... Miała 30k najechane ....

myślę że dbam o auta , x1 już sprzedane z odbiorem w styczniu bo dobry samochód .... 

nowe będzie 01/02.26 

moje m3 ma 8000km 😜 

żony 3000km 

😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Któreś z m3 jest Touring? 

Wrzuć tu chociaż jakieś zdjęcia  😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Któreś z m3 jest Touring? 

Wrzuć tu chociaż jakieś zdjęcia  😉

ma każdego autka wątki na forum 😜 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, wehyr napisał(a):

ma każdego autka wątki na forum 😜 

Jakoś mi umknęło, diesla bym zauważył  🤣

Pomijam komentarze, bo na szczęście, obie mają brzydki przód,  brzydki przód  🙃

+100 KM i 1s 100-200 względem serii to musi być fajnie odczuwalne!

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Ale mogłeś wykazać nieco kreatywności i kupić jedno m3 comp i Alpine B3 gt.

Pewnie byłaby jedyna na forum,  choć aż tak nie przeglądam, to może i coś jest.

Alpina niestety poszła w ręce Bmw, więc obawiam się,  że ukręcą jej łeb 🙄

A to jednak taki garnitur szyty na miarę względem sieciówki 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
8 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Ale mogłeś wykazać nieco kreatywności i kupić jedno m3 comp i Alpine B3 gt.

Pewnie byłaby jedyna na forum,  choć aż tak nie przeglądam, to może i coś jest.

Alpina niestety poszła w ręce Bmw, więc obawiam się,  że ukręcą jej łeb 🙄

A to jednak taki garnitur szyty na miarę względem sieciówki 😉

mój niemiecki kuleje 😞 ale kilka opcji wybrałem  i wyszło

https://www.alpina-configurator.com/de/model/B3_GT/BT62u2gvnoszFamBR/SEGSoRBTwkQwMPdiK/equipment

Tylko pewnie do tego vat i akcyza w PL ??

bo sama cena niższa niż u nas m3copm 😞 

ja nie pomyślałem bo bym zamówił wersję cs 😞 m3

male-bmw-2.png
Opublikowano
1 godzinę temu, wehyr napisał(a):

ja nie pomyślałem bo bym zamówił wersję cs 😞 m3

Uuu biedaczysko, problemy pierwszego świata. /s 😊
Fajny konfig ale bez bobra to już nie to samo mimo że byłem ich przeciwnikiem jak wyszły i nie rozumiałem czemu wsadzili go też do M3 jak już był w M4, a teraz ta Alpina wygląda jak M340i heh. W tej cenie jest ich VAT 19%, przyjmując nasz i zabójczą akcyzę wychodzi około 134,600 Euro = 575k PLN po 4,27, także nieźle jak za Alpinę których praktycznie nie widać w PL.

Screenshot2025-10-14at09-47-40ALPINAB3GT.png.f6d2c72f41358fbbaec2afacea82660c.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To już taka tradycja że M3 dostaje przód od M4. Tak było w F80 (światła z serii 4) i analogicznie było w E90 gdzie M3 w sedanie miała przód jak cabrio. Jak ją pierwszy raz zobaczyłem dawno temu to myślałem że to jakiś składak 😅

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, Markok napisał(a):

Uuu biedaczysko, problemy pierwszego świata. /s 😊
Fajny konfig ale bez bobra to już nie to samo mimo że byłem ich przeciwnikiem jak wyszły i nie rozumiałem czemu wsadzili go też do M3 jak już był w M4, a teraz ta Alpina wygląda jak M340i heh. W tej cenie jest ich VAT 19%, przyjmując nasz i zabójczą akcyzę wychodzi około 134,600 Euro = 575k PLN po 4,27, także nieźle jak za Alpinę których praktycznie nie widać w PL.

Screenshot2025-10-14at09-47-40ALPINAB3GT.png.f6d2c72f41358fbbaec2afacea82660c.png

Alpina faktycznie nie wyróżnia się,  ale to jest też dla mnie zaletą.

Kto ma widzieć ten wie, a inni dowiedzą się jak przy 250 coś co wygląda na zwykle 3er mrugnie, żeby mogło odjechać w siną dal  😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

A przednie klocki nadal ori 🙃

20251106_123022.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
25 minut temu, MedicuS napisał(a):

A przednie klocki nadal ori 🙃

20251106_123022.jpg

150000 km ?? to ja chyba od 2020 we wszystkich autach włącznie nie z BMW zrobiłem mniej 😛 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
23 minuty temu, wehyr napisał(a):

150000 km ?? to ja chyba od 2020 we wszystkich autach włącznie nie z BMW zrobiłem mniej 😛 

Bo wiesz jak jest,  osiołki stworzone są żeby powoli, ale dużo sobie dreptać,  a rumaki,  żeby rumakować, ale z frajdą🤣

Moja Żona boi sie latać,  ale lubi zwiedzać,  no to co można wokół trzepaka to zaliczamy osiołkiem  😉

Choć jest przełom, chciałaby sie wybrać do Rzymu na weekend,  a to dyskwalifikuje samochód  😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było