Skocz do zawartości

Nowa 5 G60/G61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patrząc na to co zaczyna się dziać z tą marką pod kątem wizualnym kogoś tam zdrowo poj...🤣 ...ale  może nie dostrzegam wizjonerstwa 😆

Cytując klasyka .. nie idźcie tą drogą 😂

2027-bmw-7-series-facelift-rendering-front-and-rear-00.jpg

Latestshot 4(3).jpg

bmw-g50-3-series-rendering-00.jpg

Edytowane przez Woytas

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 218,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Hej, mam datę produkcji 🙂 pierwszy tydzień października, jest spora szansa że odbiór chińskiego, plastikowego, powolnego, nie premium BMW będzie w dniu premiery 😉

• Jakość i design nowego BMW 5 są takie że czy to tesla czy bmw nie robi różnicy a tesla ma lepsze multimedia i ceny.  Jeżeli BMW serii 3 pójdzie w kierunku serii 5 to Tesla model 3 zyska bardzo du

• Jezus maria, kilku tutaj, szczególnie właścicieli G30 to ich naczelnym zadaniem życiowym jest krytykować G60. Boli was pupa o to auto, zazdrościcie, czy o co wam właściwie chodzi? NIKT NIE KAŻE W

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Niestety niektóre nowe modele BMW zaczynają wyglądać jak swoje azjatyckie klony.

Ale jak to w okresie przejściowym jeszcze stare, tradycyjne rozwiązania stylistyczne a już pod presją czasu i nowego typy klienta wprowadzane zmiany mające schlebiać nowym gustom.

Oczekiwania kupujących czasami są nie do pogodzenia, jak śpiewał poeta " ...daj mi, daj mi, ... będzie błyskać i migać... i tu będzie miała takie te.... i tu będzie miała takie te..."

Zgadzam się z kolegą Adamem z NOR (ostatnio coś się nie pojawia na forum), że BMW powinno zmienić stylistów (chyba, że właśnie ich zmieniło😆)

Edytowane przez Hesky

Opublikowano

To IX3 dla mnie wygląda całkiem niezle ale jakby G60 LCI miało mieć taki przód... no to nie wiem🙄 Na szczęście czytałem, że takiej zmiany jednak nie będzie i ma być przeprowadzona tylko lekka kosmetyka jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny. Za to w środku będzie już "panoramic vision". Mam też nadzieję, że nie zaczną obszywać deski i boczków tą gównianą tkaniną za którą w X3 trzeba jeszcze dopłacać 2,5K jako za "Premium". Ja bym dopłacił żeby tego nie mieć. Tragedia.

Opublikowano
4 godziny temu, Woytas napisał(a):

...ale  może nie dostrzegam wizjonerstwa 😆

Coś w tym jest bo jak patrzę na mitsubishi z lat 70tych to to Neue Klasse już nie jest takie neue

Miejmy jednak nadzieję, że to tylko niefotogeniczność bo na żywo często te auta wyglądają lepiej i stylistycznie się obronią, bo do wszelkich kagańców.. pardon asystentów już się musimy przyzwyczaić

0289_07_mitsubishi_colt.jpg

Mitsubishi_Colt_Galant_AII.jpg

Opublikowano
  • Moderatorzy
9 godzin temu, Woytas napisał(a):

Jak Ci za chwilę wjedzie LCI z nereczkami "new class" i znikną zegary sprzed kierowcy a cały przód zacznie przypominać  azjatyckiego klona to nie wiem  czy entuzjazm nie zmaleje 🤣

2027-bmw-i5-facelift-03-1365x1024.jpg

2026-bmw-ix3-space-silver-04.jpg

Z zewnątrz Skodo-Peugeot, a w środku nieślubne dziecko Citroena, Renault i Tesli 🤣

Opublikowano
W dniu 12.10.2025 o 12:51, Marc24 napisał(a):

To IX3 dla mnie wygląda całkiem niezle ale jakby G60 LCI miało mieć taki przód... no to nie wiem🙄 Na szczęście czytałem, że takiej zmiany jednak nie będzie i ma być przeprowadzona tylko lekka kosmetyka jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny. Za to w środku będzie już "panoramic vision". Mam też nadzieję, że nie zaczną obszywać deski i boczków tą gównianą tkaniną za którą w X3 trzeba jeszcze dopłacać 2,5K jako za "Premium". Ja bym dopłacił żeby tego nie mieć. Tragedia.

Skąd info o braku LCI z przodem Neue Klasse? Przecież nawet muły testowe G60 jeżdżą z nową stylistyką.

Opublikowano

Z tego co pamiętam to pisali o tym na bmwblog. Pierwotny zamysł zakładał zmianę wyglądu przodu na neue classe ale zmiana okazała się zbyt radykalna i pociągająca za sobą przeprojektowanie zbyt wielu elementów. Stąd stanęło na tym, że będzie zrobiona tylko kosmetyka, a zmieni się jedynie środek. Muły testowe jeżdżą ale one służą do testowania wielu innych rzeczy i tym obecnie nie ma co się sugerować.

Edytowane przez Marc24

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak te subskrypcje działają, są tylko w jakichś najmach czy dajmy na to w swoich autach macie wszystko na trzy lata jak mapy w navi, a później płacz i płać haracz za podgrzewane Sitze?
Niedługo w zatokach pirackich obok gier filmów programów pojawią się scrackowane oprogramowania samochodów, nowy wspaniały świat..

Screenshot2025-11-01at15-35-31BMWG60520D-nowaPITKAjaksidemka-KicksterJEDZIE62-YouTube.thumb.png.5c3a6ba9145783d1e2a10b853b473581.png

Opublikowano

Jeśli zaznaczyłeś daną opcję na etapie konfiguracji auta to nie masz żadnego ograniczenia czasowego i nie będziesz musiał płacić za żadne subskrypcje. Ja u siebie mam tylko w subskrypcji ostrzeganie o fotoradarach za chyba 200 zł/rok ale ja kliknąłem chyba wszystkie dostępne opcje. To nie jest nawet takie głupie bo jeśli komuś szkoda było przy zakupie wydawać na np: systemy asystujące plus, a jedzie w wakacje w długą trasę to może wykupić sobie tą opcję na miesiąc za 230 zł. Jeśli przez resztę roku za bardzo nie jezdzi w dalekie trasy to będzie to dla niego opłacalne.

Opublikowano
9 godzin temu, Marc24 napisał(a):

Jeśli zaznaczyłeś daną opcję na etapie konfiguracji auta to nie masz żadnego ograniczenia czasowego i nie będziesz musiał płacić za żadne subskrypcje. Ja u siebie mam tylko w subskrypcji ostrzeganie o fotoradarach za chyba 200 zł/rok ale ja kliknąłem chyba wszystkie dostępne opcje. To nie jest nawet takie głupie bo jeśli komuś szkoda było przy zakupie wydawać na np: systemy asystujące plus, a jedzie w wakacje w długą trasę to może wykupić sobie tą opcję na miesiąc za 230 zł. Jeśli przez resztę roku za bardzo nie jezdzi w dalekie trasy to będzie to dla niego opłacalne.

Niestety za dobrze by było. Można dokupić na stałe albo subskrybować ale tylko jakieś drobne dodatki, np efekty powitania światłami Jeśli na etapie konfiguracji samochodu nie wybrałeś asystenta jazdy plus to subskrypcja nie będzie możliwa bo samochód nie ma niezbędnego sprzętu w tym przypadku radaru. Nie włączysz też asystenta parkowania pro jeśli nie miałeś fabrycznie asystenta plus z kamerami 360  Niektóre drobne dodatki które fabrycznie były włączone też mają ważność, Np gierki już mi się skończyły 🙂

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja czekam jednak na lifting. Zmiana będzie całkiem spora. Obecny model poleci cenowo. Chciałem nowe M5 ale w związku z tym że za kilka miesięcy będzie znaczne odświeżenie to nie ma sensu. Ceny obecnych polecą mocno.

https://autoblog.spidersweb.pl/nowe-bmw-seii-5-lifting-nie-bedzie-jak-swinka

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

Opublikowano
  • Moderatorzy

Chyba aktualna stylistyka G60 coś nie wypaliła, dlatego mocna zmiana.

E60 i F10 lifting mininalna zmiana.

G30 lifting duża zmiana przodu.

Moim zdaniem przedliftowe G30, wyszło zbyt podobne z przodu do F10.

Opublikowano

Bardzo podoba mi się nowe G60, a ta wizualizacja lifta juz niestety nie, ale na żywo jak zobaczę będę mógł ocenić 🙂