Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ktoś ostatnio robił serwis klimatyzacji w Warszawie, jeśli tak to gdzie i za ile?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.06.2025 o 09:42, carlos76 napisał(a):

Panowie,

szybkie pytanie - nie mam fabrycznego podświetlenia od spodu w drzwiach mojego G20 LCI. Podświetlane są tylko klamki zewnętrzne a chciałbym dołożyć jeszcze projektory. Czy ktoś się orientuje czy wiązka do projektorów jest w drzwiach fabrycznie ? ewentualnie jakiś nr części takiej wiązki ? czy trzeba to będzie dokodować ?

BMW-LED-Projektor-Tuer-Projektion-M-Logo-Zubehoer-LED-Door-Projector-10-3281833311.thumb.jpg.7b811b36facfa0d702f12031151e9c29.jpg

@carlos76 wiązki nie ma, chłopaki z bimmerpost badali temat - https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1966106&page=3#post29505603

Edytowane przez lukash_
  • Lubię to 1
Opublikowano

Czołem. Ja kupiłem taką. Pasuje i jest bardzo antypoślizgowa. Trochę musiałem ją wietrzyć, bo dawała jakimiś perfumami (coś chyba dodają do mieszanki, bo nie był to typowy smród gumy). We wszystkich autach miałem rezawplast i jakoś przywykłem do tego wzoru. 

https://allegro.pl/oferta/gumowa-mata-do-bagaznika-bmw-3-g20-od-2018-sedan-14748490984

Opublikowano
W dniu 20.06.2025 o 19:53, MedicuS napisał(a):

Ja mam gaśnicę w bagażniku pod podłogą.

Muszę się przymierzyć bo myślałem że gaśnica się tam nie zmieści. Czy to jest oryginał BMW?

Doczytałem i w DE nie ma wymogu gaśnicy więc dlatego jej nie było na wyposażeniu. Na tą chwilę kupiłem zwykłą marketową ale chciałbym ją gdzieś rozsądnie ulokować , żeby nie latała. Wszelkie sugestie mile widziane 🙂.

Mam na wyposażeniu 493 Storag Compartment Package. Czy ktoś wie jak działają te szyny w bagażniku? Wyglda jakby coś tam się wysuwało tylko nie wiem kiedy i na jakiej zasadzie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 godziny temu, Shudder napisał(a):

Muszę się przymierzyć bo myślałem że gaśnica się tam nie zmieści. Czy to jest oryginał BMW?

Doczytałem i w DE nie ma wymogu gaśnicy więc dlatego jej nie było na wyposażeniu. Na tą chwilę kupiłem zwykłą marketową ale chciałbym ją gdzieś rozsądnie ulokować , żeby nie latała. Wszelkie sugestie mile widziane 🙂.

Mam na wyposażeniu 493 Storag Compartment Package. Czy ktoś wie jak działają te szyny w bagażniku? Wyglda jakby coś tam się wysuwało tylko nie wiem kiedy i na jakiej zasadzie.

Ja mam G21 i są dwa schowki w bagażniku. W długim głębiej mieści się bez problemu. Od początku tam była,  nie chciałem montażu pod siedzeniem. 

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
15 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Ja mam G21 i są dwa schowki w bagażniku. W długim głębiej mieści się bez problemu. Od początku tam była,  nie chciałem montażu pod siedzeniem. 

A łatwo zdemonotwac ten uchwyt na gaśnice spod siedzenia? 

Może tez przełożę 

Pozdrawiam,

47

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, 47 napisał(a):

A łatwo zdemonotwac ten uchwyt na gaśnice spod siedzenia? 

Może tez przełożę 

U mnie nie montowali tego uchwytu, ale z podejrzewam,  że góra dwie śruby do odkrecenia  😉

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
3 godziny temu, vitruve napisał(a):

Czy w m340i jest opcja usunięcia emblematów przy zamówieniu?

Jest, nie wiem gdzie w konfiguratorze to przeklikać (kiedyś wiedziałem, wydaje mi się, że coś się zmieniło) ale dealer może to zrobić (przeklikać w systemie lub jak wyprodukował się z nim to usunać przed wydaniem auta)

Opublikowano

Ja mam inne zdanie. Gumowe wyglądają świetnie, ale ślizgała mi się w nich prawa pięta, okropne uczucie, moim zdaniem one były wręcz niebezpieczne. Nie od razu jak są z opakowania, ale jak trochę piachu wleci to dla mnie jakieś nie porozumienie. Wróciłem po jednym dniu do welurowych, też cichsze są.

Mate Rigum do bagażnika mam, właśnie bo ktoś tu polecił i ja nie polecam, bo jest źle spasowana, jest za mała, duże szpary. Sama guma spoko.

Opublikowano
11 godzin temu, vitruve napisał(a):

2 lata temu jak zamawiałem w LCI była taka opcja, skorzystałem... po czym zamontowałem czarne 😀

Opublikowano
Godzinę temu, i043W napisał(a):

Ja mam inne zdanie. Gumowe wyglądają świetnie, ale ślizgała mi się w nich prawa pięta, okropne uczucie, moim zdaniem one były wręcz niebezpieczne. Nie od razu jak są z opakowania, ale jak trochę piachu wleci to dla mnie jakieś nie porozumienie. Wróciłem po jednym dniu do welurowych, też cichsze są.

Mate Rigum do bagażnika mam, właśnie bo ktoś tu polecił i ja nie polecam, bo jest źle spasowana, jest za mała, duże szpary. Sama guma spoko.

IMO to musiałeś mieć je z jakiejś wadliwej partii. Moje są wręcz antyśliskie. I to zarówno suche jak i mokre.

Opublikowano
W dniu 25.06.2025 o 16:19, MedicuS napisał(a):

Też nie chciałem montażu pod siedzeniem, w lewym schowku bagażnika ma dobre miejsce.

12 godzin temu, vitruve napisał(a):

Jest.

Opublikowano

Czy macie taki efekt w Waszych autach ze po zahamowaniu do zera (niezaleznie z jakiej predkosci i w jakim trybie) czuc taki efekt bujniecia przod/tyl? Tak jakby rezonowala masa auta? Nie jest to cos przeszkadzajacego, jest to ledwo zauwazalne, ale nie mialem tego efektu w Lexusie IS i zastanawiam sie czy to wynika po prostu z masy auta, adaptacyjnych amortyzatorow czy jednak to cos tylko u mnie. 

Opublikowano

Ja to mam w G20 i miałem to w F30. IMO to wynika ze sztywności zawieszenia. Tyle, że ja tego nie czuję jako bujnięcie tylko coś bardziej jak delikatne szarpnięcie. Pewnie minimalne, jakieś kilkumilimetrowe dociśnięcie przodu i jego wyskok oraz kompensacja z tyłu.