Skocz do zawartości

Rabaty na g05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W środku tak, ale z zewnątrz bardzo mała zmiana, jak dla mnie. Inne wypełnienie ledami świateł, to nie uważam za istotną zmianę. Linia boczna 100% ta sama co dotychczas. 

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 179,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Niestety tak, były to dwa różne egzemplarze testowe (z dwóch salonów Krotoski Łódź). Auta produkcja sierpień i wrzesień 2024. I w końcu w październiku zamówiłem m60i Niestety nie

• Randall
    Randall

A to dobre 😂 Nie ma mniejszego silnika w G05 LCI 😂

• Jak dla mnie X7 jest mega opcją na duże auto w trasy, wygoda i komfort, więcej miejsca niż w X5 G05, większy bagażnik, niestety nie aż tak duży jakbym chciał. Jakby była wersja X7 ale 5 osobowa z wi

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To fakt, że sama bryła bez zmian - ale w sumie analogicznie było z X5. Lampy będą się wyróżniać na tle obecnego GLE (obecne dla mnie są nudne) i wpisują się już w nową linię. Poza tym wraz z faceliftingiem pewnie zmienią też na plus materiały i dodadzą nowe.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
17 minut temu, BigCactus napisał(a):

zmienią też na plus materiały i dodadzą nowe.

Jeśli będzie jak w nowym CLA/GLC EQ, itp. to materiały się zmienia, ale bardziej na minus, obawiam się 🙂 Ten kawal plastiku przez cala deskę wygląda dla mnie mega tandetnie. 

Obecne GLE ma jeszcze w miarę jakościowe wnętrze (ze skora nappa i rombowymi szwami, za dopłata, jest prawie jak w S-klasie 🙂)

Time will show ...

Opublikowano

Na g05 proponowali mi rabat 25% 

Wybór jednak padł zdecydowanie na GLE

Opublikowano

Mi też proponowali 25 a nawet 27%. Pytanie jakie parametry leasingu?

Edytowane przez Roberto1

Opublikowano
2 godziny temu, BigCactus napisał(a):

Ja wiem czy delikatny - inne lampy z przodu i z tyłu (unifikacja do tych potrójnych co dostanie też nowa Sklasa) i przede wszystkim radykalna zmiana w środku - 1 duży ekran od kierowcy do pasażera. Dla mnie zmiany duże ;).

Zgadza się wnętrze to mała rewolucja. Cokolwiek nie zrobią będzie na plus

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
11 minut temu, Roberto1 napisał(a):

Zgadza się wnętrze to mała rewolucja. Cokolwiek nie zrobią będzie na plus

Tutaj nie jestem taki pewien 🙂 Nowy tandetny plasticzek/ekranik od słupka do słupka nie jest dla mnie ani troche na plus.

Mam nadzieje ze będzie to deska jak w E-klasie, lub S-klasie po lifcie. Obecne GLE ma badzo ladne wnetrze, jesli sie je odpowiednio skonfiguruje.  

Opublikowano
1 godzinę temu, robert0707 napisał(a):

Tutaj nie jestem taki pewien 🙂 Nowy tandetny plasticzek/ekranik od słupka do słupka nie jest dla mnie ani troche na plus.

Mam nadzieje ze będzie to deska jak w E-klasie, lub S-klasie po lifcie. Obecne GLE ma badzo ladne wnetrze, jesli sie je odpowiednio skonfiguruje.  

Myślę, że właściwie wszystko już wiadomo. Jedynie te okrągłe otwory wentylacyjne mi nie pasują ale to taki merc design.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Liczę po cichu,  że nie bedzie to jednak produkcyjna wersja i zrobią coś jak w S-klasie.

Opublikowano
W dniu 12.12.2025 o 12:07, Kolorusek napisał(a):

Na g05 proponowali mi rabat 25% 

Wybór jednak padł zdecydowanie na GLE

Wrzucisz mi salon ?

Opublikowano
W dniu 12.12.2025 o 12:41, Roberto1 napisał(a):

Gdzie można takie warunki dostać ? Auto z placu czy do produkcji ? 

Opublikowano
W dniu 12.12.2025 o 12:41, Roberto1 napisał(a):

@Roberto1@Kolorusek 

Z kiedy taki poziom rabatowania, jaki leasing przy tym i czy to na samochody ze stocku, czy do produkcji? To diametralna różnica 🙂 

Opublikowano

Rabaty na poziomie 20-27 % dotyczyły konkretnych egzemplarzy ze stocku. Co ciekawe sprzedawały je salony (czasami przez pośredników)i prawie nigdy nie były widoczne na głównej stronie BMW w wyszukiwarce aut. Także trzeba szukać po ogłoszeniach w internecie. 
Oczywiście finansowanie tylko leasing z rynku poza BMW. 
Na plus samochody często w opcji full wyposażenia, więc bez kompromisów.

Druga opcja zamówienie. U brokerów na spokojnie 25% do znalezienia. Ale nigdy nie dostałem od nich oferty leasingu na poziomie niższym niż 12%. I do odliczenia ich prowizja 1-2%.
Także całościowo to było zazwyczaj między 10 a 13% rabatu.

Opcja zamówienia przez salon niski promo leasing 2-3% i rabat chyba max 15% dostałem więc całościowo 12-13% rabatu. Również nie miałem opcji zakupu bez leasingu. Ale w tym przypadku to szkoda byłoby uruchamiać gotówkę.

To z mojej perspektywy zwykłego użytkownika co zmienia auto raz na kilka lat.

ps teraz sobie przypomniałem. Na grupy zawodowe był jednak extra rabat, chyba plus 5-7%. Niestety w kilku salonach dostałem identyczną informację, że jest to mocno weryfikowane i trzeba konkretnie udostępnić dokument potwierdzający wpis na listę lekarzy lub do wybranego samorządu prawniczego.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
9 godzin temu, Roberto1 napisał(a):

Rabaty na poziomie 20-27 % dotyczyły konkretnych egzemplarzy ze stocku. Co ciekawe sprzedawały je salony (czasami przez pośredników)i prawie nigdy nie były widoczne na głównej stronie BMW w wyszukiwarce aut. Także trzeba szukać po ogłoszeniach w internecie. 
Oczywiście finansowanie tylko leasing z rynku poza BMW. 
Na plus samochody często w opcji full wyposażenia, więc bez kompromisów.

Druga opcja zamówienie. U brokerów na spokojnie 25% do znalezienia. Ale nigdy nie dostałem od nich oferty leasingu na poziomie niższym niż 12%. I do odliczenia ich prowizja 1-2%.
Także całościowo to było zazwyczaj między 10 a 13% rabatu.

Opcja zamówienia przez salon niski promo leasing 2-3% i rabat chyba max 15% dostałem więc całościowo 12-13% rabatu. Również nie miałem opcji zakupu bez leasingu. Ale w tym przypadku to szkoda byłoby uruchamiać gotówkę.

To z mojej perspektywy zwykłego użytkownika co zmienia auto raz na kilka lat.

ps teraz sobie przypomniałem. Na grupy zawodowe był jednak extra rabat, chyba plus 5-7%. Niestety w kilku salonach dostałem identyczną informację, że jest to mocno weryfikowane i trzeba konkretnie udostępnić dokument potwierdzający wpis na listę lekarzy lub do wybranego samorządu prawniczego.

na x5 jakbym brał dla siebie ponad 20% przy kupnie za gotówkę 🙂 ja nie wiem czy wy u tych samych handlowców od lat nie kupujecie ? 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Panowie 👋

jeśli komuś chodzi po głowie nowa BMW  niekoniecznie X5 (chociaż… wiadomo 😏)  i nie macie ochoty bawić się w szukanie brokerów, tylko chcecie:

• sensowny leasing
  • dobrą zniżkę od dealera
  • zero gadania i strat czasu

to napiszcie do mnie na priv. Podrzucę kontakt do  ulubionego handlowca z Warszawy, u którego sam kupuję auta. Kupują u niego też moi znajomi. Gość jest w TOP 50 najlepszych w Europie według rankingu  samego BMW. Piszę bez wciskania czysta, szczera rekomendacja.

Opublikowano

Panowie, każdy przypadek jest inny.

@Roberto1 tak jak napisałeś - stock / plac, tutaj oczywiście tego typu rabaty są dostępne i jak najbardziej istnieją samochody, których nie ma ani na otomoto ani na stronie bmw w ofercie gotowców. Trzeba pytać handlowców, żeby zerknęli na magazyn centralny co tam aktualnie stoi lub płynie. 

Co do tych full opcji bez kompromisów, to się nie zgodzę 🙂  fulla aktualnie na stocku nie ma i raczej bardzo rzadko się takowy zdarza. W mojej ocenie zawsze coś jest nie tak w konfiguracji, raz jest skóra w brązie a ja chce czarną, inny przypadek to nagłośnienie HK, gdy ja chcę Bowersa, a jeszcze inny jest jakimś szarakiem albo błękitną strzałą, kiedy mój konfig to czarny szafir. I racja - brzmi prawie jak wspominanie teoretycznego fulla w innym kolorze ale uwierzcie, no nie ma takich - mam na mailu z 10 zestawień i zawsze jest to między 790-820k, gdzie full bez lakieru indiwidual to zazwyczaj plus 30-40k do proponowanej konfiguracji.

Nie rozumiem idei kupowania u brokera, w każdym aspekcie jest to gorsze rozwiązanie. Ofertę brokera przebije każdy salon, a kupując u pośrednika nie budujesz sobie relacji z dealerem. Po co tak robić 🙂 ?

Grupy zawodowe - zgadza się, jest kilka procent lepiej ale też trzeba udowodnić swoją prawdę 🙂 

@wehyr po co uruchamiać gotówkę, skoro przy 3 latach masz leasing 101% 🙂 ?

Panowie jeszcze jedna bardzo ważna uwaga. Ja piszę głównie o rabatach na X5M LCI, bo taki zamierzam na dniach zamówić, natomiast zwykłe X5 LCI ma rabatowanie wyższe o 1-3% od M-ki.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, wilqkrk napisał(a):

Panowie, każdy przypadek jest inny.

@wehyr po co uruchamiać gotówkę, skoro przy 3 latach masz leasing 101% 🙂 ?

Panowie jeszcze jedna bardzo ważna uwaga. Ja piszę głównie o rabatach na X5M LCI, bo taki zamierzam na dniach zamówić, natomiast zwykłe X5 LCI ma rabatowanie wyższe o 1-3% od M-ki.

Mki zawsze mają niższe rabaty... o 2-3% 

dla mnie auto w leasingu to nie moje auto , chciałbym zobaczyć leasing 101% przy rabacie 20%+ w salonie BMW 😄 

tak wiem , tutaj wszyscy obracają milionami i zakup za cash się nie opłaca , wiem , wiem tak samo na forach , każdy przemieli 400-600 tysięcy i zarobi w 3 lata 30% , leasing każdy ma 101% i rabat na autko 25% 😄 żyć , nie umierać 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Jak widać, nie dla każdego jest to oczywiste, że Mki mają zawsze niższe rabaty. Warto wspomnieć 🙂

„Moje / nie moje” to emocje, a nie ekonomia. Rozumiem takie podejście ale to raczej tradycyjne myślenie, niekoniecznie optymalne finansowo.
Przy leasingu rzędu 101 - 103% realnie płacisz niewiele więcej niż za gotówkę, a w firmie zyskujesz tarczę podatkową, płynność i elastyczność. Auto w jakimś stopniu pracuje na firmę bo masz czym jeździć, a kapitał zostaje na rozwój i to robi większą różnicę niż chwilowy brak poczucia własności. Biorąc pod uwagę optymalizację podatkową, koszty oraz możliwość jakiegokolwiek zainwestowania kapitału w cokolwiek sensownego (choćby nawet miały leżeć na zwykłej lokacie), to leasing w praktyce wychodzi dużo korzystniej i po prostu taniej, niż zakup za gotówkę.

Myślę, że zdecydowana większość, jak nie wszyscy przedsiębiorcy kupujących samochody za 500/600k+ obracają milionami (miesięcznie lub rocznie) i nie ma w tym nic dziwnego 🙂 Zakup za cash po prostu się nie opłaca, chyba że zarabiasz tą bańkę netto miesiąc w miesiąc, to już raczej nie bawisz się w leasing samochodu za 500 tyś. Ale wtedy też nie kupujesz BMW... i kółko się zamyka 😉

Aktualnie mam na stole ofertę, jeszcze bez negocjacji, 17% rabatu + 101% leasing BMW FS, bezpośrednio u dealera, z konfiguracją do produkcji i odbiorem marzec / kwiecień 2026.

Opublikowano

Oferta bdb imo

Max co dostałem to leasing 102% i chyba 15% rabat. 
Ps. Plus lakier individual w gratisie

Edytowane przez Roberto1

Opublikowano
8 godzin temu, wilqkrk napisał(a):

tak jak napisałeś - stock / plac, tutaj oczywiście tego typu rabaty są dostępne i jak najbardziej istnieją samochody, których nie ma ani na otomoto ani na stronie bmw w ofercie gotowców. Trzeba pytać handlowców, żeby zerknęli na magazyn centralny co tam aktualnie stoi lub płynie. 

No właśnie tych aut nie było w bazach / stocku BMW . Sprzedaż przez salon. Nie będę pisał który bo to nieistotne. 
trzeba szukać i pytać. Oferty były rabatowane dobrze tylko leasing był problemem. W 90% to były wyklikane wszystkie opcje w konfiguratorze z kolorem standardowym z palety.

Ostatecznie nie zdecydowałem się z uwagi na silnik - diesel.

Opublikowano
19 godzin temu, wehyr napisał(a):

na x5 jakbym brał dla siebie ponad 20% przy kupnie za gotówkę 🙂 ja nie wiem czy wy u tych samych handlowców od lat nie kupujecie ? 😄 

przy leasingu mniejszy czy większy rabat? jak to z tym rabatem przy zakupie za gotówkę? można oczekiwać mniejszego czy większego? jeśli większego, to jaka jest w tym logika? przecież przy finansowaniu zwłaszcza BMW - oni jeszcze na tym zarabiają.

Co do rabatów - ciekawi mnie ten koleś, który często się przewija na grupach leasingowych - Piotr Dobrowolski. Jakieś astronomiczne rabaty na BMW z europy, do produkcji, i to już po opłacie VAT/akcyza, gotowy do zarejestrowania.

https://www.facebook.com/piotr.dobrowolski.12

Opublikowano

SelectAutomotive mocno się reklamuje, że za gotówkę przy 10% zaliczce i czasie oczekiwania 6 miesięcy daje praktycznie na większość modeli 40%. Czy ktoś korzystał? Podobną reklamę wrzucali na X5 serie 7. 

image.thumb.png.d9a11dae3455133d9aa03ce4c790662c.png

Edytowane przez Jac3kBMW

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
21 godzin temu, buster12 napisał(a):

przy leasingu mniejszy czy większy rabat? jak to z tym rabatem przy zakupie za gotówkę? można oczekiwać mniejszego czy większego? jeśli większego, to jaka jest w tym logika? przecież przy finansowaniu zwłaszcza BMW - oni jeszcze na tym zarabiają.

Co do rabatów - ciekawi mnie ten koleś, który często się przewija na grupach leasingowych - Piotr Dobrowolski. Jakieś astronomiczne rabaty na BMW z europy, do produkcji, i to już po opłacie VAT/akcyza, gotowy do zarejestrowania.

https://www.facebook.com/piotr.dobrowolski.12

tu poczytaj -> https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:ugcPost:7406441235546013696/?dashCommentUrn=urn%3Ali%3Afsd_comment%3A(7406692947271761920%2Curn%3Ali%3AugcPost%3A7406441235546013696)

Opublikowano
22 godziny temu, buster12 napisał(a):

Logika jest taka, że część rabatu przesuwana jest na obniżenie oprocentowania leasingu. A zarabia instytucja finansująca a nie sprzedająca - to nie jest ten sam "worek" choć jedno i drugie nazywa się BMW 😉

Opublikowano

Po swoich poszukiwaniach dochodzę do wniosku, że ci brokerzy to w dużej mierze pic na wodę. Owszem, czasem komuś uda się wynegocjować nieco lepsze warunki, ale co do zasady wychodzi to 1:1, a nierzadko nawet gorzej niż bezpośrednio w salonie. Od początku jasno mówiłem brokerom, że zapłacę 1–2% prowizji od uzyskanego rabatu (z wyjściowych 25%) i że płacę całość przelewem, bez leasingu. Okazało się, że „tak się nie da”, bo wojna, samochody wyjeżdżają do Rosji i inne bajki z mchu i paproci. Nietrudno się domyślić, że w rzeczywistości chodzi o ich prowizję od leasingodawcy.

Jeden z brokerów wydzwaniał do mnie przez miesiąc, a ja za każdym razem powtarzałem to samo: biorę za gotówkę. W końcu usłyszałem, że „centrala” (sic!) wyraziła zgodę, ale maksymalny rabat może wynieść już tylko około 17%. To najlepiej pokazuje, gdzie leży ich realny interes. Co więcej, oferowany przez nich leasing jest nawet dwukrotnie droższy niż ten, który bez problemu można dostać w mBanku czy innej instytucji finansowej.

Szkoda gadać.