Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam problem, zostawiłem parokrotnie kluczyk w aucie i auto samo się rygluje, tak jak by nie widziało kluczyka w aucie.

Bateria w pilocie nowe, brak błędów na kompie.

Miał ktoś z Was podobny problem?

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W jakim momencie się rygluje? Normalnie następuje to wtedy jak się oddalisz z kluczykiem na pewną odległość.

Więc skoro kluczyk jest wewnątrz to na podstawie jakiego sygnału następuje ryglowanie?

Następuje to po jakimś konkretnym czasie od wyłączenia silnika czy może od zamknięcia drzwi?

U mnie jeżeli "kluczyk" jest wewnątrz to samochód się nie zamyka.

Opublikowano
Coś mi się zdaje, że to nie awaria sprzętowa ale problem po stronie serwerów BMW.

Też ostatnio obserwowałem u siebie problemy z RTTI.

nie możliwe, jeździłem kolegi autem limuzyn 540, u niego normalnie działa, na 2 dni się zamieniliśmy autami, teraz mam zastępcze X3 i działa także bez problemu, będą w bmw na pierwszej wizycie wgrali od nowa soft i nic to nie pomogło, stąd wymiana radia, sami to zaproponowali , a jak pisałem u mnie jak chce, a przecież serwery są dla wszystkich aut a nie specjalnie pod X5( przynajmniej tak mi się wydaje)

Opublikowano
Cześć

Mam problem, zostawiłem parokrotnie kluczyk w aucie i auto samo się rygluje, tak jak by nie widziało kluczyka w aucie.

Bateria w pilocie nowe, brak błędów na kompie.

Miał ktoś z Was podobny problem?

Może kluczyk wadliwy. Sprawdź po jakim czasie się rygluje. Klucz ma wbudowaną funkcję akcelerometru, która "wyłącza sygnał" po pewnym czasie bezruchu (ok. 10-20 minut) jako zabezpieczenie przez kradzieżą na walizkę w nocy. Ale jeżeli jest połączony z samochodem, nie ma prawa wyłączyć sygnału. Zmierz czas po jakim się samochód rygluje i czas po jakim kluczyc w bezruchu wyłącza sygnał (używając folię aluminiową). Jeżeli czas ten sam, to wiesz co reklamować.

Opublikowano
Dla pocieszenia, nie jesteś jedyny:https://www.motor-talk.de/forum/g05-schluessel-eingeschlossen-t7049244.html. Jest sugestia sprawdzenia czujników/anten we wnętrzu. Może tam znaleźli rozwiązanie.
Opublikowano
no i odebrałem naprawion e bmw, wsiadam Pan zadowolony, odpalam i uj nie działa :norty: , czekam teraz na rozwiązanie , dla zasady nie odpuszczę tylko ciekawe co mogą zrobić aby było poprawnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie prawa przednia klamka przestała świecić :8) .

9ac0894c87d0c4a1.jpg

Niby drobiazg ale dzień stracony w aso a to najgorsze.

Myślałem że dopiero czekasz na X5M a Ty już śmigasz. Gratuluje piękne auto jak byłem na prezentacji M3 wg mnie X5M to było najładniejsze BMW w salonie potem M8.

Opublikowano
u mnie ostatnio zaczal wyswietlac sie blad auto hold po dluzszej jezdzie, po czym przestaje on dzialac + przyciski do zmiany trybu jazdy rowniez wtedy nie dzialaja. Prawdopodobnie zglosze w serwisie przy wymianie opon i serwisie olejowym...
Opublikowano

Autko 1 klasa :cool2: :cool2: :cool2: .

Z innej beczki - czy montował ktoś może okładziny lusterek M performance? Zmieniłem u siebie i pojawił mi się delikatny świst przy 80km/h. Autko jest tak dobrze wyciszone, ze najzwyczajniej mnie to w... denerwuje. Pojadę z tym do serwisu, ale zacząłem się zastanawiać, czy materiał z którego są wykonane nie ma mniejszej dokładności ‚dociecia’ i ze ten typ tak ma.

Opublikowano
Arturo wrzucilbyś pare fotek a nie tylko jakieś klamki :roll:

Nie ma co tu pokazywać - X5 jak X5 :D

x5-1.jpg

x5-2.jpg

Arturo, a Ty przypadkiem nie odbierałes go z Inchcape w Warszawie ? :)

Opublikowano

Swoją drogą ten temat chyba już nie powinien się nazywać Pierwsze usterki... :mrgreen:

@arturo wspaniała!

Opublikowano

U mnie po roku użytkowania:

- szyba przednia świszcząca od 140km/h - jedna próba naprawy już była, nieskuteczna, zaraz będzie druga

- parę dni temu przestał działać zamek w drzwiach pasażera - nie zamyka się w ogóle, nie da się też wcisnąć ręką tego pstryczka od zamykania.

- nakładki wokół wydechu - mam samochód w wersji Shadow linę - schodzi czarny lakier, mega średnio to wygląda i dziwna i denerwująca usterka

Reszta - odpukać - idealnie - jakość wykonania super (spasowania, brak jakichkolwiek odgłosów w środku), generalnie z samochodu jestem mega zadowolony.

Opublikowano
..............

- nakładki wokół wydechu - mam samochód w wersji Shadow linę - schodzi czarny lakier, mega średnio to wygląda i dziwna i denerwująca usterka

....

Miałem to samo i dealer bez problemu pomalował to w trakcie serwisu.

Co ciekawe z oryginalnych srebrnych też schodził w środku czarny lakier. Czyli widać, że powłoka nie wytrzymuje ciepła/etc.

Opublikowano
U mnie właśnie zablokowały się żaluzje w "nerkach". Pozostały w pozycji pół otwartej. Słychać po wyłączeniu samochodu silniczki które próbują je zamknąć, ale bezskutecznie.