Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiem ze z X5 wyscigowki nigdy nie bedzie, ale moje odczucia z jazdy testowej sa fatalne(musze sie jeszcze przejechac innym egzemlarzem)

Co do felg 22" i prawie niewidocznych oponkach, hmmm....wyglada to szczerze troche komicznie w suvie

Nie wiem jak jest z komfortem przy oponie o wysokosci rzedu 4-5cm :duh:

Pomijam juz fakt bezstresowego szybszego najechania na zapadnieta studzienke czy jakis ostrzejszy kraweznik.

• Odpowiedzi 703
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może rzeczywiście jeździłeś jakimś felernym egzemplarzem.

2 tygodnie temu wziąłem na weekend X6 40i z pneumatyką i pod lewą stopą na każdej nierówności czułem że coś się tłucze pod podłogą, jakby jakiś kawałek metalu był niedokręcony lub naderwany i uderzał o podwozie :roll: nie poruszałem tematu z dealerem ale to raczej wina stricte tego egzemplarza.

Zależy pod jakim kątem patrzysz na miano "wyścigówki", wiadomo że środek ciężkości, gabaryty i wysokość samochodu od razu przekreślają X5, natomiast mocy, momentu, elastyczności i osiągów w M50i / M50d absolutnie nie brakuje i na drodze "objeżdżasz" 99% samochodów jednym pierdem z wydechu.

Żaden inny rozmiar felg nie wygląda tak zajebiście i imponująco na X5/X6 niż 22" :)

19" są śmiesznie małe jak na gabaryt pojazdu

20" ok ale tylko na zimę

21" wyglądają naprawdę dobrze

Na pneumatyce komfort identyczny czy to 21" czy 22". Brak jakichkolwiek różnic w odczuciu.

Co do szybkiego najechania na zapadniętą studzienkę - ja takowe omijam :wink: a na wysokie krawężniki wspinam się "od zera" :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przejade sie jeszcze innym egzemplarzem, to bede miec porownanie.

Co do 22" kol- skoro kupujesz suv-a i chcesz omijac kazda studzienke i "glaskac" krawezniki, no to Twoj wybor.

W/g mnie te kola wygladaja komicznie (zbyt niska opona jak na takie auto) ale o gustach sie nie dyskutuje :wink:

Opublikowano
Przejade sie jeszcze innym egzemplarzem, to bede miec porownanie.

Co do 22" kol- skoro kupujesz suv-a i chcesz omijac kazda studzienke i "glaskac" krawezniki, no to Twoj wybor.

W/g mnie te kola wygladaja komicznie (zbyt niska opona jak na takie auto) ale o gustach sie nie dyskutuje :wink:

Zgadzam się że ideą suv'a jest by szedł jak czołg i do tego 19" byłoby idealne.

Wiadomo, każdy ma inny gust i inne potrzeby :)

Ja zamówiłem X5 bo po prostu mi się mega podoba, jest odpowiednio duży, majestatyczny, krzykliwy, szybki, mocny, no i felga im większa tym ładniejsza.

Dla mnie samochód przede wszystkim ma wyglądać i dobrze jeździć :), a że dodatkowo ma świetne osiągi, wyposażenie oraz jest mega funkcjonalny to tylko utwierdza w przekonaniu że jest naj w swojej klasie :mrgreen:

Cały set przykuwa uwagę przechodniów i innych kierowców, a po części o to mi chodziło ;) Nawet kosztem omijania studzienek i zwalniania na większych dziurach.

Nie potrzebuję wspomnianego "czołgu", ani terenówki.

Alternatywą było S7 na 21"... ale BMW jest większym bandytą i ma ładniejsze wnętrze :D

Daj znać jak pojeździsz innym :) fajnie gdybyś wziął również model ze skrętną tylną osią, pojeździł nieco dłużej i przedstawił swoją opinię.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na pewno sie przejade, bo bede zmianiac auto koncem roku, ale to jak juz to na X6 albo Cayenne albo moze jeszcze na cos innego? Kto wie? :D

X5 G05 z tylu jest w/g mnie dziwna i mnie osobiscie bardziej przypomina jakiegos japonczyka, niz produkt z Monachium.

Z przodu natomiast jest poprawna. A o tym, ze X5 przykuwa uwage innych kierowcow czy przechodniow to pierwsze slysze :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżdżę samochodami tej marki od wielu lat(jak i innymi) i nie widzę powodu do zmiany forum, tylko przez to, że mi się nie podoba tył G05 :duh:
Opublikowano
Jeżdżę samochodami tej marki od wielu lat(jak i innymi) i nie widzę powodu do zmiany forum, tylko przez to, że mi się nie podoba tył G05 :duh:

:cool2:

Opublikowano

Nie spojrzałem na listę BMW w Twoim profilu :oops: . Dziwię się po prostu, że rozważasz samochód, który Ci się nie podoba i do którego jesteś nastawiony negatywnie, na co ewidentnie wskazuje Twój post:

‚ X5 G05 z tylu jest w/g mnie dziwna i mnie osobiscie bardziej przypomina jakiegos japonczyka, niz produkt z Monachium.

Z przodu natomiast jest poprawna. A o tym, ze X5 przykuwa uwage innych kierowcow czy przechodniow to pierwsze slysze :shock:’

Opublikowano

:cool2:

szczerze - gdy pierwszy raz zobaczylem tyl G05, pomyslalem: co to ma byc? KIA, nie BMW...... z czasem auto zaczelo mi sie podobac, pozniej zdecydowalem sie na kupno, a teraz jako wlasciciel zawsze pojawia mi sie usmiech na widok autka :)

Opublikowano

Chyba osoby, którym się podoba neleżą do większości. X5tek porobiło się pełno na ulicach, chyba nawet więcej niż g30.

BTW: W maju X5 było najczęściej kupowanym samochodem kalsy premium w Polsce. Wyprzedziło nawet wieloletniego lider -XC60.

Ja mam nadzieję, że przy okazji liftu zmienią tylne światła. Ale do litery L raczej w tej generacji nie wrócą.

Dla mnie warunek sine qua non, abym pozostał przy BMW to zmiana grafiky zegarów. Tyłu samochodu, jak siedzę w środku nie widzę. Natomiast nie wyobrażam sobie patrzenia cały czas na te okropne wskaźniki.

Opublikowano
Tylne światła lepiej wyglądają przy ciemnych kolorach w X5 jak dla mnie (sam mam mineral white) i rzeczywiście światła X6/X7 wyglądają na bardziej dopracowane stylistycznie.
Opublikowano
Ja tam uwielbiam te nowe wskaźniki. Fajnie jakby tylko jakieś inne skórki do tego były, nawet bym za nie dopłacił :twisted:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tam uwielbiam te nowe wskaźniki. Fajnie jakby tylko jakieś inne skórki do tego były, nawet bym za nie dopłacił :twisted:

W pełni sie zgadzam. Nie wiem czemu nadal nie ma w ofercie rożnych grafik do wyboru.

Opublikowano

W pełni sie zgadzam. Nie wiem czemu nadal nie ma w ofercie rożnych grafik do wyboru.

Dokładnie.

Za grafikę np. w stylu analogowych zegarów chętnie mnóstwo użytkowników by zapłaciło. Mam nadzieję, że z czasem pojawią sie jakieś opcje do wyboru, to co jest teraz jest delikatnie mówiąc mocno przeciętne.

Ma ktoś wiedzę czy taka opcja jest dostępna w innych markach? Chodzi mi konkretnie o imitacje analogowych wskaźników.

Opublikowano
W Volvo jest możliwość wyboru spośród 3 różnych koncepcji wyświetlania. Różnią się kolorami, ale też stylem. Można powiedzieć, że jeden styl jest konserwatywny i wygląda jak analogowy.
Opublikowano
Chodzi o zdalne uruchamianie silnika? To jest w Polsce a może i w całej UE nielegalne więc takiej opcji nie może być raczej :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest w Polsce a może i w całej UE nielegalne więc takiej opcji nie może być raczej :)

Właściwie to może być dokodowane (poza ASO) ale będzie nielegalne1

Opublikowano

a ja mam pytanie trochę z innej beczki, otóż od kilku miesięcy jeżdżę X5 G05 i zastanawia mnie czy w innych egzemplarzach również tak dziwnie działa nawiew? przy wyłączonej klimatyzacji w aucie jest albo duszno albo chłodno, skok temperatury jest bardzo duży, zupełnie jakby dmuchawa załączała się przy skoku +/- 5 st. i nijak to się ma do wartości ustawionej... trochę to irytujące i jestem ciekaw czy inni użytkownicy również obserwują takie anomalie? będę wdzięczny za podpowiedź bo nie wiem czy reklamować to u dealera czy ten typ po prostu tak ma

pozdrawiam