Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak się wysyła adres z komórki do navi? :D

Ściągasz apkę BMW Remote albo BMW Connected i tam masz mapkę Googla + wyszukiwarkę, szukasz co Cię interesuje i gotowy adres wysyłasz do auta, potem wchodzisz w wiadomości i klikasz nawiguj. Używam tego często.

*EDIT jeśli chodzi o iPhone to polecam tę pierwszą - starszą apkę – BMW Remote, bo ona działa na mapach Googla... kilka dni temu pojawiła się nowa apka, która BMW reklamuje – BMW Connected ale ona już korzysta z map Apple, które są trochę uboższe w dane...

Opublikowano
Właśnie, widać, że BMW mocniej integruje się z Apple. Mapy, applecar, chyba tylko czekają na bezprzewodowe lądowanie w iPhonie
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Pod względem zakupu ceny w Uk wyglądają korzystnie.

Patrząc na stary konfigurator bmw.co.uk w cenie bazowej F10 mamy skórę i nawigację bussines,bluetooth, ksenony, i czujniki cofania p/t

i F10 520i kosztowała 29500 funtów, czyli (po odjęciu ich vatu 20%+ akcyza 3,1% i nasz VAT i cena funat 4,85) u nas kosztuje 151 tys złotych

a wg polskiego cennika trzeba sporo dorzucić i lądujemy z ceną 210 tys złotych cennikowo.

Myślę, że w przypadku G30 będzie podobnie

Nawet 4 GC jest juź skóra w cenie

Opublikowano

Cena G30 530xi (2.0 R4) startuje od 239 700 zł. Z opcji z F10 w standardzie w G30 będzie:

- navi pro

- lusterka samościemniające

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pamiętam jak kupowałem swoje 528i w 2013 roku to ceny startowały od 195 tys zł.
Opublikowano
Nie rozumiem czemu w BMW z generacji na generację coraz trudniej obsługiwać radio prawą ręką.. teraz już trzeba wykonać 3 ruchy ręką aby zmienić stację, nie mówiąc już o cofaniu się po dojechaniu do końca listy stacji, w F10 były 2 ruchy i można było przewijać listę do woli bez końca. Mercedes i Audi bardzo ułatwiły obsługę radia, gdzie można teraz jednym ruchem zrobić wszystko, łącznie ze ściszeniem i wyłączeniem radia.. słabo BMW oj słabo..
Opublikowano

czemu 4000zł wg artykułu chyba 1772zł tak? jest powyżej 2l ale poniżej 3l

fajnie by było :-)

za to starsze fajne autko V8 pow 4l - masakra - kto ma ten ma i tak zostanie... chociaż pewnie dramatycznie spadną ceny takich aut na zachodzie wtedy i na jedno wyjdzie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może dzięki temu ceny używanych aut kupionych w salonie pójdą do góry - kupisz z mniejszą akcyzą i sprzedaż używkę po paru latach drożej niż aktualnie. Nie będzie opłacał się kupującym import.

Pytanie jak to będzie jeszcze wyglądało bo to raczej są wstępne założenia a wszystko może się jeszcze mocno obrócić...

Jednak 530d lub 540i przy takiej akcyzie byłoby naprawdę super wyborem!

Opublikowano
Coraz więcej doniesień o obniżkach akcyzy z różnych stron, także osobiście liczę na dobra zmianę i zacieram rączki na pierwszą 6 cylindrówkę :)
Opublikowano
Byłem dziś w salonie uprzejma kobietka zajechała mi drogę (wymyśliła zawracanie z prawego pasa na 2 pasmówce no i ASO ma co robić....). Przy okazji pogadałem trochę o nowym aucie serii 5 etc było i o akcyzie dealer mi mówił że praktycznie co roiku jest ta sama gadka i uwierzy dopiero jak zobaczy no ale byłoby super...
Opublikowano

Na logikę.

Kolejny temat zastępczy mający na celu zrobienie szumu medialnego.

To nie przejdzie, ponieważ zapisy uderzą w elektorat i głównych beneficjentów 500+.

Opublikowano
czemu 4000zł wg artykułu chyba 1772zł tak? jest powyżej 2l ale poniżej 3l

fajnie by było :-)

za to starsze fajne autko V8 pow 4l - masakra - kto ma ten ma i tak zostanie... chociaż pewnie dramatycznie spadną ceny takich aut na zachodzie wtedy i na jedno wyjdzie...

No nie 4000zl, tylko 3025zł. Ale i tak byłoby ekstra :twisted:

Opublikowano

Generalnie mówiąc jeśli nawet coś zrobią to na pewno nie będzie to na 2017 rok, jest za późno. To musiałby być flagowy projekt PiS żeby zrobili taki Blitzkrieg a nie jest.

Pozatym PiS nie jest od pomagania burżuazji i innym krwiopijcom :roll: