Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) Od półtora miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E39 530dA Touring :D :D :D :D :D

Pozdrawiam

Opublikowano
WITAM. JESTEM NOWYM UŻYTKOWNIKIEM TEGO FORUM, LECZ JEŻELI MAM JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI TO PRZEGLĄDAM RÓŻNE POSTY. MAM BMW E46 320D 2000 ROK TOURING. POZDRAWIAM :D
Opublikowano
Witam was;)Jestem Darek jestem posiadaczem bmw e36 jest to moja pierwsza bm-ka:) wcześniej same przednie napędy ,ale jednak bmw mnie miło zaskoczyło;)Lubię wszystko sam robić w aucie stąd tez zapisałem się tutaj by poznać budowe tych aut i doprowadzić moje auto do stanu wręcz idealnego;)Pozdrawiam :)
Opublikowano
witam wszystkich, jestem tomek, mieszkam w radomiu, jeżdżę e46 od 3 msc i ogólnie jestem z niej bardzo zadowolony po prostu BE MY WIFE :mrgreen:
Opublikowano
Witam. Mam na imię Przemek woj. świętokrzyskie i od piątku zostałem szczęśliwym posiadaczem BMW 320d E91 Touring. Wszystkich pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku :D
Opublikowano

Hej. Witam Was na forum.

Jestem użytkownikiem różnych samochodów od 1991 roku. Od tego czasu przewineło się kilka BMW, w tym 1988 BMW 318i Baur, 1994 325iA Cabrio, 1999 Z3 1.9.

Teraz wymieniam flotę w swojej firmie tak więc kilka Alf i Audi będą wymenione na BMW.

A więc.... do napisania :)

Opublikowano
:8) Witam wszystkich. Od 3 tygodni posiadam E90, 320D - jak narazie jest ok. Mam nadzieję, że w razie problemów pomożecie. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
Opublikowano

Witam.

Jestem tu nowy chociaż tak nie do końca, zarejestrowałem się już jakiś czas temu z prośbą o rozkodowanie VIN-u.

Potem jeszcze kilka x pytałem o coś lub czytałem na forum. Muszę przyznać ze skupienie tylu fanów/właścicieli marki jest naprawdę b przydatne. Przy okazji dziękuję za wsparcie tym z którymi miałem przyjemność rozmawiać/pisać.

Jedynka jest przepięknym modelem - jednym z najładniejszych tej marki jeżeli nie najładniejszym (wg mnie) :D Od zawsze chorowałem na coś takiego ale nie mam tyle kasy :(

Po tym jak jakiś nieuważny Pan skasował mnie i moje moto postanowiłem kupić jakąś starą bunię z jedynie słusznym napędem - czyli na tył. Pojechałem obejrzeć klika samochodów i okazało się (zresztą jak 9 lat temu gdy szukałem Audi) że u nas w kraju są głównie oszuści. Raz zdawało się że jest jedna jaskółka (BMW E46 coupe 325) ale jak zawsze okazało się że papiery są podrobione, przebieg nieprawdziwy i w Austrii auto miało małą obcierkę. Sama obcierka nawet mnie tak nie zabolała (szwajcar miał mały incydent mieszkał przy granicy z Austrią wszystko było udokumentowane) ale sam fakt oszustwa przez Polaka - w przebiegu auta tak mnie zraził że postanowiłem darować sobie poszukiwania w naszym kraju i poszukać na mobile.de

Planowałem sprowadzić igłę 325 (E46) w kompakcie bo ceny w miarę atrakcyjne i można kupić nowszą niż w coupe. Cena benzyny i spalanie mnie przerażało no ale za to frajda duża (kolega ma 325 w E30)

W końcu dziwnym zbiegiem okoliczności trafiła się 1-ka po niewielkiej stłuczce (ale diesel 122KM). Cena nie była taka niska ale uszkodzenia zdawały się niewielkie – a to było najważniejsze.

Po kilku dniach myślenia i szukania informacji decyzja zapadła - KUPUJĘ.

No i kupiłem (wiem że nie jest to taka igła jak Wasze) ale mi się strasznie podoba i jestem w niej zakochany. Zresztą b się starałem żeby nie zrobić z niej "kupy" z kilogramem szpachli. Każda część nadal ma oryginalny lakier itd. ale o tym później jak zrobię jakieś zdjęcia (i w innej części forum).

WIĘC - WITAM WAS.

Jest mi miło tu gościć, mam nadzieję że będziecie mieli też (czasami) ze mnie pożytek :P

Hehe

Opublikowano

Witam.

Jestem tu nowy chociaż tak nie do końca, zarejestrowałem się już jakiś czas temu z prośbą o rozkodowanie VIN-u.

Potem jeszcze kilka x pytałem o coś lub czytałem na forum. Muszę przyznać ze skupienie tylu fanów/właścicieli marki jest naprawdę b przydatne. Przy okazji dziękuję za wsparcie tym z którymi miałem przyjemność rozmawiać/pisać.

Jedynka jest przepięknym modelem - jednym z najładniejszych tej marki jeżeli nie najładniejszym (wg mnie) :D Od zawsze chorowałem na coś takiego ale nie mam tyle kasy :(

Po tym jak jakiś nieuważny Pan skasował mnie i moje moto postanowiłem kupić jakąś starą bunię z jedynie słusznym napędem - czyli na tył. Pojechałem obejrzeć klika samochodów i okazało się (zresztą jak 9 lat temu gdy szukałem Audi) że u nas w kraju są głównie oszuści. Raz zdawało się że jest jedna jaskółka (BMW E46 coupe 325) ale jak zawsze okazało się że papiery są podrobione, przebieg nieprawdziwy i w Austrii auto miało małą obcierkę. Sama obcierka nawet mnie tak nie zabolała (szwajcar miał mały incydent mieszkał przy granicy z Austrią wszystko było udokumentowane) ale sam fakt oszustwa przez Polaka - w przebiegu auta tak mnie zraził że postanowiłem darować sobie poszukiwania w naszym kraju i poszukać na mobile.de

Planowałem sprowadzić igłę 325 (E46) w kompakcie bo ceny w miarę atrakcyjne i można kupić nowszą niż w coupe. Cena benzyny i spalanie mnie przerażało no ale za to frajda duża (kolega ma 325 w E30)

W końcu dziwnym zbiegiem okoliczności trafiła się 1-ka po niewielkiej stłuczce (ale diesel 122KM). Cena nie była taka niska ale uszkodzenia zdawały się niewielkie – a to było najważniejsze.

Po kilku dniach myślenia i szukania informacji decyzja zapadła - KUPUJĘ.

No i kupiłem (wiem że nie jest to taka igła jak Wasze) ale mi się strasznie podoba i jestem w niej zakochany. Zresztą b się starałem żeby nie zrobić z niej "kupy" z kilogramem szpachli. Każda część nadal ma oryginalny lakier itd. ale o tym później jak zrobię jakieś zdjęcia (i w innej części forum).

WIĘC - WITAM WAS.

Jest mi miło tu gościć, mam nadzieję że będziecie mieli też (czasami) ze mnie pożytek :P

Hehe

Opublikowano

Również Cię witam :D

Dobry wybór używki. Jak się nie kupuje używki od kogoś znajomego lub w Premium Selection na co musisz mieć odpowiednią kasę to kupienie uszkodzonego na mobile.de jest znacznie korzytneijsze niż kupowanie uszkodzonego po drutowaniu przez rodzimych handlarzy. Ja też tak zrobiłem jak mi w Bawaria Motors powiedzieli że nikt u nich nie dodaje jedynek przy przejsciu na inny model, bo każdy ma juz kupca wśród znajomych. Tylko Premium Selection do 2 lat - auta pewne ale za wysoką cenę pow. 70k zł

Moim zdaniem ta sama zasada obowiązuje w komisach. Znaleźć w polskim komisie jedynkę pow. 2 lat bez przygód jest cholernie cieżko.

Wiec lepiej samemu dopilnować naprawy po stłuczce. Oprócz pewności co do zakresu naprawy raczej zawsze wyjdzie taniej, bo tak płacisz tylko jednemu handlarzowi i warsztatowi. Jak kupisz w polskim komisie to najczęsciej opłacasz polskiego i zagranicznego handlarza oraz druciarza i dalej nie wiesz co masz. Niedawno ktos tu na forum kupował komisową jedynke i za parę miesiecy już ją sprzedał. Gorących kartofli nie brakuje, takie czasy.

Opublikowano
Witam wszystkich :) od 2 miesięcy jestem posiadaczem pięknego modelu E38, jak na razie ma kilka wad ale mam nadzieję że na tym forum znajdę odpowiedzi jak je usunąć :D Pozdrawiam Paweł
Opublikowano

Witam wszystkich jestem nowy na forum od pięciu miesięcy jestem posiadaczem e39 3.0dA 01r Wcześniej e36 2.5 i e46 2.0d 136km

Co tu dużo mówić Najlepsze samochody to te którymi jeździmy!!! Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!!

Opublikowano

Witam wszystkich

Od jakiegoś czasu przeglądam forum bo zamierzam kupić e46 coupe z benzynowym motorem min. 2.5

Może znalazł by się ktoś z Warszawy lub jej zachodnich okolic z godnym egzemplarzem i poświęcił chwilę na utwierdzeniu mnie (lub przeciwnie), że szukam odpowiedniego samochodu?

Pozdrawiam

Opublikowano

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE

BIAŁA PODLASKA

OBECNIE E91 320D 120kW

POPRZEDNIE MOJE MODELE TO: E39 528 142kW, E30 325E 94kW

ANDRZEJ

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.

Właśnie przesiadłem się z audi a4 2.5 tdi multitronic na X3.(177 km)

Mam nadzieję że była to dobra decyzja. :D

Maciej

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy 1 raz w zyciu na jakims forum

jestem z Będzina

mam e87 z 2005

kolor japanod zawieszenie m silnik 120d z programem z dynosofu 197KM i 408NM skrzynia steptronic.

foty autka zamieszcze jak znajde troche czasu.