Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, p0sitiv napisał(a):

Znalazłem jeszcze coś takiego.

No dużo lepiej to wygląda. Czyli dziwna linia boczna EV to jednak wina baterii, która podnosi poziom podłogi we wnętrzu.

• Odpowiedzi 542
  • Wyświetleń 32,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tak czy tak zanim zaczną się pojawiać na ulicach spalinowe wersje w ilości takiej, że będą faktycznie widoczne na codzień to zdążymy się już przyzwyczaić i będzie można zamawiać :) Pewnie będzie to tak jak ktoś wspominał 2028. Jeżeli premiera spalinowych będzie faktycznie na jesień tego roku, to pierwsze sztuki będą na wiosnę przyszłego roku. Podobno M3 ma być dopiero w 2028 zaprezentowane. Także jeszcze trochę tego czasu na opatrzenie będzie.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
Godzinę temu, Lukas68 napisał(a):

Tak czy tak zanim zaczną się pojawiać na ulicach spalinowe wersje w ilości takiej, że będą faktycznie widoczne na codzień to zdążymy się już przyzwyczaić i będzie można zamawiać :) Pewnie będzie to tak jak ktoś wspominał 2028. Jeżeli premiera spalinowych będzie faktycznie na jesień tego roku, to pierwsze sztuki będą na wiosnę przyszłego roku. Podobno M3 ma być dopiero w 2028 zaprezentowane. Także jeszcze trochę tego czasu na opatrzenie będzie.

Zgoda będzie czas. Myśle, że to wzbudza kontrowersje bo jest to coś totalnie innego. Inne marki w nowych modelach robią ewolucję designu, tutaj jest rewolucja. Jak ktoś się nie interesuje nowymi BMW jak zobaczy I3 pierwszy raz na ulicy to pomysli, że ktos jaja sonie robi i znaczem dokleił do auta z Chin xD Mój tata jak mu wczoraj pokazałem, to tak stwierdził. Wszystkie BMW G20, G05 czy G60 mu się podobają.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano

bmw-i3-world-premiere-singapore-16-2048x1365.jpg

Nad jakością chyba będą musieli popracować, auto na prezentacji już miało całe lampy zrysowane :) Żarcik, nie wiem czy to rysy czy odbicia światła.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano

Tu jest ciekawy film. Tlumaczony na nasz język.

Edytowane przez krzysztof77

Opublikowano

Możemy czytać opinie że BMW się skończyło itp. itd. i jasne ten wygląd, wnętrze jest dyskusyjne ale dopóki montują pod maską B58 i B57 w zależności co kto lubi/potrzebuje to naprawdę nie widzę na rynku żadnej prawdziwej konkurencji w tej klasie 😎

Opublikowano
31 minut temu, bambaryla napisał(a):

Możemy czytać opinie że BMW się skończyło itp. itd. i jasne ten wygląd, wnętrze jest dyskusyjne ale dopóki montują pod maską B58 i B57 w zależności co kto lubi/potrzebuje to naprawdę nie widzę na rynku żadnej prawdziwej konkurencji w tej klasie 😎

Mercedes ma zastąpić C63, C53 gdzie pod maskę podobno wleci silnik z CLE 53, M256 czyli R6 z miękka hybryda jak B58. Parametry to 449KM + 23 KM mHev. Pytanie jak z ceną, ale na papierze konkurencja dla M340i czy M350i w G50 się zapowiada zacna. S5 moim zdaniem nie dojechała, a 3 litrowe diesle to tylko ma BMW w ofercie w tym segmencie.

Opublikowano

Ja tam podchodzę totalnie na spokojnie. Jak byłem młody i pewnie mniej rozsądny to już w życiu z dobre kilka razy obwieszczałem, że coś się skończyło, stare lepsze, nowe fatalne. O jezu, ale zepsuli.

A dzisiaj żadnej z tych starych rzeczy bym nie chciał. No i trochę wstyd, że człowiek takie głupoty wygadywał :)))

Opublikowano

BMW G50 po dwóch tygodniach w PL. Brakuje jeszcze żabki, paczkomatu, psiej kupy na chodniku i kilku banerów „pranie dywanów” „stypy, komunie, wesela” „wulkanizacja, serwis opon”, „salon fryzjerski Klaudia"

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie taka biedna, ma bogatszy KAFAS i lusterka w czarnym połysku (rozszerzony pakiet czerni 7M9) :)

Opublikowano
Godzinę temu, GrzegorzKo napisał(a):

Mercedes ma zastąpić C63, C53 gdzie pod maskę podobno wleci silnik z CLE 53, M256 czyli R6 z miękka hybryda jak B58. Parametry to 449KM + 23 KM mHev. Pytanie jak z ceną, ale na papierze konkurencja dla M340i czy M350i w G50 się zapowiada zacna. S5 moim zdaniem nie dojechała, a 3 litrowe diesle to tylko ma BMW w ofercie w tym segmencie.

Parametry parametrami ale jednak w BMW te silniki są pancerne, jasne ze może paść chlodniczka EGR w B57 albo plastikowy kolektor dolotowy 😂😂😂 ale to co najważniejsze (najdroższe) jest sprawdzone w boju. To jest marketing, klamka dla chińczyka (dopóki mu wolno) a dla kogoś kto lubi przyjemność z jazdy napęd i układ kierowniczy. Tutaj nie czuję jakoś spadku jakości w BMW.

Opublikowano
2 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

Ja tam podchodzę totalnie na spokojnie. Jak byłem młody i pewnie mniej rozsądny to już w życiu z dobre kilka razy obwieszczałem, że coś się skończyło, stare lepsze, nowe fatalne. O jezu, ale zepsuli.

A dzisiaj żadnej z tych starych rzeczy bym nie chciał. No i trochę wstyd, że człowiek takie głupoty wygadywał :)))

Czyli rozumiem, że przy dzisiejszym postępie technologicznym wymieniasz wszystko (samochody, komputery, telefony, inna elektronika, sprzęt agd i rtv, wyposażenie domu, sprzęt audio itd itp) co 2-3 lata ? żeby wstydu nie było i żeby być na topie cały czas :) Ja z wiekiem mam właśnie totalnie odwrotnie, przestałem się podniecać co chwila nowościami. Kiedyś iPhona potrafiłem zmieniać co rok lub dwa na najnowszy model, teraz jak o tym myślę to pękam ze śmiechu z samego siebie.

Opublikowano

Ja zupełnie tego nie napisałem, nie wiem skąd ten wniosek 🤣 Gdzie ja napisałem, że co chwilę zmieniam rzeczy?

Napisałem, że wiele razy bylem przekonany, że nowe jest gorsze od starego, a po czasie jednak okazuje się, że zawsze nowe jest lepsze i do starego nie chciałoby się wracać. Ale wtedy byłem młody i głupi i takie śmieszne poglądy głosiłem.

O, ja na przykład kiedyś mówiłem, że lepszej serii 3 niż e46 nigdy nie będzie. Po prostu nigdy, bo tamta była zrobiona idealnie. Taki o byłem głupi :))

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
1 godzinę temu, bambaryla napisał(a):

Parametry parametrami ale jednak w BMW te silniki są pancerne, .

... szkoda , że cały osprzęt o kant d...y , podstawy filtrów, wszelkie plastikowe połączenia układu chłodzenia, czujnik ciśnienia paliwa , wspomniane chłodnice egr, rozruszniki , pompy olejowe w B58 choć to chociaż z czasem poprawili .. pancerność i premium pełną gęmbą 😁

Opublikowano

Takie info dla czekających na spalinowe G50, trzymajcie się mocno :)

PREMIERY BMW W POLSCE

Nowe BMW i3

Premiera marzec 2026

NA0

Seria 3 z napędem elektrycznym. Nowe proporcje, 2.5-box design - lepsza aerodynamika i optymalizacja przestrzeni w kontekście napędu elektrycznego.

Zasięg samochodu do 900 kilometrów. W ciągu 10 minut możliwe jest doładowanie szybką ładowarką DC do 400 kilometrów zasięgu. W nowym BMW i3 pojawiają się funkcje V2L, Vehicle-to-Home, Vehicle-to-Grid. Akumulator samochodu jest już tak rozwinięty, pojemny, "gęsty", że może zasilić dom, a nawet stanowić magazyn energii dla sieci energetycznej. Nie mówiąc o podłączeniu mikrofali na kempingu.

Na pokładzie dwa kamienie milowe:

• BMW Panoramic iDrive (kabina jest jeszcze bardziej zorientowana na kierowcę, niż to bywało dotychczas w modelach BMW),

• Superkomputer Heart of Joy - o ogromnej, w porównaniu do wcześniej wykorzystywanych ECU, mocy obliczeniowej. Samochód jest naprawdę responsywny.

U dealerów od jesieni 2026 r. Obecne spalinowe BMW serii 3 (G20/G21) mają być produkowane do połowy 2027 r. Zapraszamy!

Wynika z tego, że na jesień dopiero u dealerów będzie dostępne i3. Spalinowe wtedy pewnie będą miały premierę i znowu kilka miesięcy czekania zanim będą do zamównienia no i czekanie. Chyba, że będą jednocześnie produkować już G50 i jeszcze G20.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano

No i fajnie. Po premierze G50 we wrześniu w październiku G20 będzie można zamówić z 80% rabatem :)

Opublikowano

Ta połowa 2027 to pewnie tylko G21. G20 raczej skończą produkować pod koniec tego roku.

Opublikowano
50 minut temu, rzaba napisał(a):

Ta połowa 2027 to pewnie tylko G21. G20 raczej skończą produkować pod koniec tego roku.

W tym samym biuletynie, który wcześniej wrzuciłem jest info, że G50 będzie miała premierę na Wiosnę 2027, a M3 w 2028. Nie ma potwierdzenia czy w ogóle będzie Touring.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
11 minut temu, Lukas68 napisał(a):

W tym samym biuletynie, który wcześniej wrzuciłem jest info, że G50 będzie miała premierę na Wiosnę 2027, a M3 w 2028. Nie ma potwierdzenia czy w ogóle będzie Touring.

Autogefuehl w prezentacji I3 wspominał, że będzie turas.

Opublikowano
23 minuty temu, GrzegorzKo napisał(a):

Autogefuehl w prezentacji I3 wspominał, że będzie turas.

Zobaczymy, chyba nie ma jeszcze testów drogowych. Pewnie będzie później

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
51 minut temu, Lukas68 napisał(a):

W tym samym biuletynie, który wcześniej wrzuciłem jest info, że G50 będzie miała premierę na Wiosnę 2027

Zależy o jakiej "premierze" G50 piszesz. Taka prezentacja jak i3 w tym tygodniu ma być na jesieni 2026. Produkcja ma się zacząć do końca 2026. A pierwsze sztuki na ulicach w Polsce pewnie pojawią się na wiosnę 27, tak jak napisałeś.

Edytowane przez rzaba

Opublikowano

Zderzak M350 G50 złapany podczas testów. Spalinówka wyglada dużo lepiej niz I3.

Screenshot_20260320_210906_Chrome.jpg

Screenshot_20260320_210800_Chrome.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, Lukas68 napisał(a):

Kolega widzę nie oglądał prezentacji uważnie: https://youtu.be/98qr4Z26mbA?t=1563
Screenshot 2026-03-20 at 23.44.36.png

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 19.03.2026 o 09:31, p0sitiv napisał(a):

Znalazłem jeszcze coś takiego. Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Z tym BMKami to jest także na początku wydają się brzydkie a potem zaczynają się coraz bardziej podobać. Jak wyszła seria 4 to pierwsze moje wrażenie było co za paskudne auto a teraz sam taką jeżdżę 😂. Jak tak patrzę na to zdjęcie po tych kilku dniach to ta nowa linia zaczyna mi się coraz bardziej podobać ;) to ICE wygląda jak odgrzewany kotlet 😅 z zaciekawieniem czekam na nowe M3ki mam nadzieję że będą miały opcję składanego haku tak jak nowe M5

IMG_9513.jpg