Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja mam zapytanie dotyczące ekranu środkowego. W opcji HOME są kafelki z lewej oraz ekran mapy, natomiast w opcji audio pojawia się wygaszacz ekranu z jednym kafelkiem po prawej oraz napisany (utwór itd…) , 

czy jest jakaś opcja zmiany tego tła wygaszacza , bo jak dla mnie w nocy świeci zbyt jasno… a może w ustawieniach jest jakiś tryb nocny do tego wygaszacza ?

Opublikowano
4 godziny temu, _holek napisał(a):

IMG_0594.jpeg

Czcionka jak w m60i. W cywilnych niestety taki troche times new roman, ale to kwestia gustu

Opublikowano

To jeszcze jedno dla miłośników ecodrivingu - 2k obrotów i 43 litry na 100 kilometrów. Czy czcionka inna nie wiem - widzę różnicę tylko w całokształcie.

IMG_0598.jpeg

Opublikowano (edytowane)

To co - chyba przesiądziemy się wszyscy do nowych Q8/Q7/GLE po właśnie wprowadzonych cłach przez Trumpa, bo znając życie analogicznie odpowie UE… 🙃Szybko z produkcją X5 w RPA lub DE pewnie nie ruszą. Oj szybko stock z salonów im się teraz rozejdzie ;).

Edytowane przez BigCactus
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
37 minut temu, BigCactus napisał(a):

To co - chyba przesiądziemy się wszyscy do nowych Q8/Q7/GLE po właśnie wprowadzonych cłach przez Trumpa, bo znając życie analogicznie odpowie UE… 🙃Szybko z produkcją X5 w RPA lub DE pewnie nie ruszą. Oj szybko stock z salonów im się teraz rozejdzie ;).

UE pewnie nie nałoży ceł odwetowych na własne firmy produkujące w USA. Dalej wiec będziemy miec radosc z jazdy.

P.S. GLE tez jest produkowane w USA.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.04.2025 o 22:22, BigCactus napisał(a):

No właśnie teraz to wielka niewiadoma.

U mnie jeszcze nie ma terminu produkcji, choć sprzedawca zarzekał się, że produkcja koniec marca / początek kwietnia. Póki co cisza...

Najgorsze w tym jest to, że kupiłem już koła zimowe i kilka akcesoriów 😐

Cena pojazdu ma być gwarantowana, ale to dotyczyło ceny z cennika 2024, a nie ewentualnego dodatkowego podatku (tak mi się wydaje).

Edytowane przez MMiko
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jakby co, moje auto jest na sprzedaż... 🙂

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za komplement! 🙂

Czego Twoim zdaniem brakuje u mnie, tak z ciekawości?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
12 minut temu, Rufio napisał(a):

Chyba ostatnia szansa na V8.

Dlaczego zmiana po roku?

To auto jest jak latający dywan na dopalaczu. Jego największą wadą jest jak bardzo jest komfortowe i jak izoluje od świata 

A mnie ciągnie do prawdziwego M. Planuję przesiadkę na M3 Touring, jeśli X szybko znajdzie nowy dom 🙂

• Lubię to 1

Opublikowano
11 godzin temu, maciek_w napisał(a):

to co moge doradzic - ludzie kupuje oczami - lepsze fotki porob, albo niech ktos ci zrobi profi fotki.  😉 . Masz v8, masz specyficzne wyposażenie, i nie bedzie latwo sprzedac. Rozumiem ze cene podales bez kosztow leasingu ? Ja bym podal koszt calkowity, a nie kapital. I dopisz ze serwis olejowy robiony czesciej. 

3 godziny temu, maciek_w napisał(a):

Planuję przesiadkę na M3 Touring

Jednak ? 🤭 mowiles x5m ..bo m3 za male ? 

• Dziękuję 1
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
3 godziny temu, maciek_w napisał(a):

To auto jest jak latający dywan na dopalaczu. Jego największą wadą jest jak bardzo jest komfortowe i jak izoluje od świata 

A mnie ciągnie do prawdziwego M. Planuję przesiadkę na M3 Touring, jeśli X szybko znajdzie nowy dom 🙂

Ile wynosi spalanie od nowości?

Czy takie V8 to już jest miękka hybryda?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
31 minut temu, Big_daddy napisał(a):

to co moge doradzic - ludzie kupuje oczami - lepsze fotki porob, albo niech ktos ci zrobi profi fotki.  😉 . Masz v8, masz specyficzne wyposażenie, i nie bedzie latwo sprzedac. Rozumiem ze cene podales bez kosztow leasingu ? Ja bym podal koszt calkowity, a nie kapital. I dopisz ze serwis olejowy robiony czesciej. 

Jednak ? 🤭 mowiles x5m ..bo m3 za male ? 

Dzięki z rady! 

X5M wychodzi absurdalnie drogo (miesięczna opłata 2-3x moja obecna za M60i). Dlatego odpada. A skoro nie zmieszczę w budżecie tego auta, ani M5 G99,  zostaje M3…

• Lubię to 1

Opublikowano
11 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Coś się kończy, coś się zaczyna.. trochę szkoda, ale życzę szybkiej sprzedaży 😉

Podobnie jak kolega @Big_daddy, polecam nieco więcej serca włożyć w przygotowanie oferty. Brak informacji o kołach OEM i ich stanie oraz stanie rantów, brak info o interwałach olejowych, zdjęć mało i do tego bardzo przypadkowe, auto niby pedantycznie zadbane, a dywaniki i progi usyfione 😉 mało superlatyw w opisie, o których piszesz chociażby tutaj. No i również dałbym koszt całkowity. Haczyk z podanym kapitałem, a ukrytym kosztem jest bardzo irytujący z punktu widzenia zainteresowanego..

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Rufio napisał(a):

Ile wynosi spalanie od nowości?

Czy takie V8 to już jest miękka hybryda?

Komputer w samochodzie pokazuje ok 13.1 od fabryki. Apka MyBMW podobnie (poniżej zdjęcia). Na kalkulatorze przy pompie wychodzi bardziej 13.5-14

Ja taki wynik uznaję za rewelację

Tak, M60i to miękka hybryda

IMG_9318.png

IMG_9320.png

Edytowane przez maciek_w

Opublikowano
4 minuty temu, maciek_w napisał(a):

Na kalkulatorze przy pompie wychodzi bardziej 13.5-14

Mnie irytowalo ze komp zanizal…i w aso poprawili 🤭. Byl tutaj post odnoanie 330i ze przeklamywalo , tam byla instrukcja jak to zrobic, dalem do aso, dalem instrukcje i jest git 😂😂

Opublikowano
10 minut temu, maciek_w napisał(a):

Dzięki z rady! 

X5M wychodzi absurdalnie drogo (miesięczna opłata 2-3x moja obecna za M60i). Dlatego odpada. A skoro nie zmieszczę w budżecie tego auta, ani M5 G99,  zostaje M3…

Zgadzam sie x5m jest w chusteczke drogie tak jak m5 - lekko sie o odklelili od rzeczywistosci. Z drugiej strony jak wiekszosc marek - audi sq5 mozna wyspecyfikowac na 500 tys, a golfa r w kombi na 300 tys 🤯 swiat sie zesral…

Opublikowano
W dniu 5.04.2025 o 00:25, maciek_w napisał(a):

Dzięki za komplement! 🙂

Czego Twoim zdaniem brakuje u mnie, tak z ciekawości?

Na pewno szklany dach. Ostatnie samochody miałem bez szklanego dachu i tak mi się zachciało by w końcu to mieć 🙂  Po za tym hak (nie wiem czy masz?), pakiet offroad i jasny kolor. Obecny samochód w podobnym kolorze, a teraz wybrałem jasny. nawet bardzo jasny 😄 

Jak na tak duży silnik, masz rewelacyjne spalanie! Tu moje 2.0 tsi, gdzie robiliśmy przez ostatnie miesiące głównie trasy:

IMG_1846.thumb.png.8dd85ac25cce7e4a073730846312af58.png

Opublikowano
8 godzin temu, MMiko napisał(a):

pakiet offroad

A to po co ? Pakiet offroad kasuje skretna tylna os z automatu oraz jest totalnie bez uzyteczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
9 godzin temu, MMiko napisał(a):

Na pewno szklany dach. Ostatnie samochody miałem bez szklanego dachu i tak mi się zachciało by w końcu to mieć 🙂  Po za tym hak (nie wiem czy masz?), pakiet offroad i jasny kolor. Obecny samochód w podobnym kolorze, a teraz wybrałem jasny. nawet bardzo jasny 😄 

Jak na tak duży silnik, masz rewelacyjne spalanie! Tu moje 2.0 tsi, gdzie robiliśmy przez ostatnie miesiące głównie trasy:

Szklany dach ma swoje zalety i ja je doskonale rozumiem. Nie zamówiłem celowo, bo mam takie czy inne przemyślenia w kwestii jego "innych zalet", plus mam za sobą inne auto, w którym dzieci non stop prosiły o zasłonięcie dachu, "bo im świeci w oczy". Zatem to kwestia "use case'u" - mi dach nie był do niczego potrzebny (łamałem się długo, bo bez niego nie można mieć audio Bowers&Wilkins, jednak ostatecznie odpuściłem)

Haka również nie brałem świadomie. Po pierwsze nikomu nie pozwolę zbliżyć się do samochodu z rowerem, przyczepką, bagażnikiem dachowym lub innym klamotem, który rodzi ryzyko zarysowania lakieru... Masakra. A po drugie, wg sprzedawcy dodanie haka usuwa opcję otwierania bagażnika machnięciem nogi pod zderzakiem. Nie wiem, czy to na 100% prawda, nie sprawdzałem, przyjąłem ten argument sprzedawcy z ulgą i uznałem, że wszelkie ewentualne dyskusje w domu o wożeniu rowerów ucinamy na tym etapie 😇😅

Pakietu off-road nie można mieć w M60i

A jasne lakiery bardzo lubię, biały metalik był długo na krótkiej liście, przegrał po tym, jak zobaczyłem jedno auto w Tanzanite Blue w pełnym słońcu... Petarda 

Opublikowano
22 minuty temu, maciek_w napisał(a):

Haka również nie brałem świadomie. wg sprzedawcy dodanie haka usuwa opcję otwierania bagażnika machnięciem nogi pod zderzakiem. Nie wiem, czy to na 100% prawda, nie sprawdzałem, przyjąłem ten argument sprzedawcy z ulgą i uznałem, że wszelkie ewentualne dyskusje w domu o wożeniu rowerów ucinamy na tym etapie 😇😅

Sprzedawca wprowadził Cię w błąd (mam i hak, i otwieranie bagażnika nogą). Opcja haka nie jest konieczna, ale nieraz przydatna 🙂

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

oj tam oj tam, żona i tak nie czyta forum; nie musimy wyprowadzać jej z błędu 😉

• Haha 2