Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Do poprzedniego samochodu kupowałem belki z Thule (polecam). 
Wchodzisz na ich stronę i maja konfigurator który dobierze wszystkie elementy pod dany samochód. 
Na koniec wypluwa numery katalogowe do zamówienia. 

Edytowane przez Katelo
Opublikowano
7 godzin temu, Kingu napisał(a):

w poprzednim aucie miałem Thule Wingbar Edge i były ładne i ciche

Mialem dokladnie te same, potwierdzam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 6.02.2025 o 16:27, Serek3005 napisał(a):

Wlasnie jestem na etapie kupowania  boxa  na dach ( jestem kompletnym laikiem ) jak to jest  z tymi mocowaniami (poprzeczkami ) to sa jakies uniwersalne mocowania  czy musza byc dedykowane  do x5?? 

W razie gdybyś decydował się na Thule Motion XT XL, to mam lekko używany w kolorze szarym do sprzedania.

Jechał z nami może ze trzy razy na poprzednim aucie, a że dzieciaki podrosły i auto obecnie większe więc tylko się kurzy.

Opublikowano

Ja używam NorthLine Tirol 420, objętościowo dla mnie w sam raz, nie chciałem kolosa od Thule, który moim zdaniem jest za wysoki i w przypadku boxu dachowego nie widzę sensu przepłacać za markę tyko dlatego, ze akurat Thule na rynku polskim jest popularne 🙂 

92539437.png

Opublikowano

Ostatecznie kupiłem Thule Vector M i szerze mówiąc przez 2,2k km w ogóle nie odczułem jego obecności. Przy przelotowej 150 km/h było tylko lekko głośniej niż zazwyczaj - belki Aero i sztywna konstrukcja box robią fenomenalną robotę.

Opublikowano
3 godziny temu, pepe1234 napisał(a):

Ja używam NorthLine Tirol 420, objętościowo dla mnie w sam raz, nie chciałem kolosa od Thule, który moim zdaniem jest za wysoki i w przypadku boxu dachowego nie widzę sensu przepłacać za markę tyko dlatego, ze akurat Thule na rynku polskim jest popularne 🙂 

Wszystko zależy od potrzeb. U nas do BOXa wchodził złożony (bez kółek) wózek dziecięcy z gondolą marki Baby Jogger i 3 torby Thule z bagażami - a w bagażniku auta komfortowe warunki miał pies 😉

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Padlo na Thule Motion XT

I czarne Thule wingbar EDGE (czekam na dostawe ) 

Box polozony na dachu bez belek bo chcialem zobaczyc jak bedzie wygladac 😁

20250323_140642.jpg

20250323_140654.jpg

Screenshot_20250323_163753_Chrome.jpg

Opublikowano

Do 140km/h zero szumu 😍 powyżej zaczyna lekko coś słychać ale to naprawdę  ledwo co , z boksem na dachu i tak szybciej nie będę jeździł więc jestem mega zadowolony , to była jedyna rzecz której się obawiałem że będzie głośno. 

Opublikowano

Mam te same belki i bagaznik thule alpine, wiec jeszcze bardziej aero i na pewno nie moge powiedziec ze nic nie slychac. Slychac i to nawet sporo. Predkosci tez do 140

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Serek3005 napisał(a):

Do 140km/h zero szumu 😍 powyżej zaczyna lekko coś słychać ale to naprawdę  ledwo co , z boksem na dachu i tak szybciej nie będę jeździł więc jestem mega zadowolony , to była jedyna rzecz której się obawiałem że będzie głośno. 

Jechałem g60 z takim samym zestawem, i nie powiedziałbym, że nic nie słychać.. sprawdź może łożyska w kołach 😁

Opublikowano
3 minuty temu, buster12 napisał(a):

Jechałem g60 z takim samym zestawem, i nie powiedziałbym, że nic nie słychać.. sprawdź może łożyska w kołach 😁

No nic nie slychac, w jakim celu mialbym klamac?  , moze twoje g60 bylo po dzwonie  i miales przeciagi w srodku   🤣🤣

Opublikowano
39 minut temu, Marchall napisał(a):

Mam te same belki i bagaznik thule alpine, wiec jeszcze bardziej aero i na pewno nie moge powiedziec ze nic nie slychac. Slychac i to nawet sporo. Predkosci tez do 140

No to nie wiem 🙂 jestem akurat frikiem co do ciszy  w aucie  i to byla jedyna rzecz ktora dlugo powstrzymywala  mnie przed zakupem trumny na dach , moze w uk mamy inne wiatry 🤣

Opublikowano

Wiesz, czasem ludziom wydaje się, że mają cicho w aucie, dopóki nie przejadą się naprawdę wyciszonym.

w każdym razie, jeśli jesteś zadowolony z efektu, to tylko się cieszyć 😉 w końcu to Ty będziesz podróżował autem z tym bagażnikiem, nie my.

Opublikowano
8 godzin temu, buster12 napisał(a):

Wiesz, czasem ludziom wydaje się, że mają cicho w aucie, dopóki nie przejadą się naprawdę wyciszonym.

w każdym razie, jeśli jesteś zadowolony z efektu, to tylko się cieszyć 😉 w końcu to Ty będziesz podróżował autem z tym bagażnikiem, nie my.

Żona jezdzi Benltleyem Bentayga  wiem raczej wiem co to wyciszone auto 🫡

Opublikowano
3 godziny temu, Serek3005 napisał(a):

Żona jezdzi Benltleyem Bentayga  wiem raczej wiem co to wyciszone auto 🫡

I to jest kochający mąż!😀

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej złośliwy. Oddał żonie maszkarę, sam ma ładne auto…

• Lubię to 2

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
16 godzin temu, Serek3005 napisał(a):

No to nie wiem 🙂 jestem akurat frikiem co do ciszy  w aucie  i to byla jedyna rzecz ktora dlugo powstrzymywala  mnie przed zakupem trumny na dach , moze w uk mamy inne wiatry 🤣

Po innej stronie jeździsz, to i inaczej wieje. Oczywiste :).

2 godziny temu, maciek_w napisał(a):

Raczej złośliwy. Oddał żonie maszkarę, sam ma ładne auto…

Prawda. Może nie maszkarę (żeby Pani żonie nie było przykro), ale X5 bez porównania ładniejsze.

Opublikowano
7 godzin temu, kenhor napisał(a):

Po innej stronie jeździsz, to i inaczej wieje. Oczywiste :).

Prawda. Może nie maszkarę (żeby Pani żonie nie było przykro), ale X5 bez porównania ładniejsze.

Moze I ladniejsze ,kwestia gustu ale Bentley jednak to inna liga 😉

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bentayga to raczej rozmiarowo porownywalna do X7 nie do X5. Co do tej "innej ligi" to prestiżowo i cenowo to moze i tak jednak tak czysto technicznie X7 wydaje sie lepszym samochodem szczegolnie biorac pod uwage wiek konstrukcji Bentaygi (10 lat) i bliskie pokrewienstwo z kasztanem jakim jest Audi Q7 z 2015r. Nad estetyka nie bede sie juz dodatkowo znęcał🤫

• Lubię to 5