Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A masz headup ? U mnie w g30 tez cos takiego wyczytalem ale zmian nie zaiwazylem. 

Opublikowano
3 godziny temu, saab napisał(a):

A masz headup ? U mnie w g30 tez cos takiego wyczytalem ale zmian nie zaiwazylem. 

tak, mam headup

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cos chyba jakos inaczej wyswietlaja kamery 360 , tak mi sie wydaje. 

Opublikowano (edytowane)

Pytanko, tylko ASO potrafi zaktualizować soft który za żadne skarby nie chce się samemu zaktualizować ładując oba akumy i kasując błąd niespełnionych warunków do aktualizacji czy lepsze warsztaty od bmw też potrafią? W Gaździe wycenili tę usługę na 615zł brutto, głupie podłączenie kompa i wciśnięcie aktualizuj (jeszcze w trakcie okresowego serwisu Service Inclusive)..

Edytowane przez Markok
Opublikowano

Update można wgrać przez ISTA - nigdy tego sam nie robiłem więc ręki nie dam sobie uciąć.

Ale w ogólnym rozrachunku jakiś warsztat nieautoryzowany powinien ogarnąć, czy nawet we własnym zakresie powinno być to możliwe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Markok poszukaj jakiegoś kodera BMW w okolicy, powinien to zrobić. Może zmień ASO? raz robili update na gwarancji ale musiałem ponarzekać bo apple car szwankowało.

Opublikowano

Dzięki tak zrobię, zgłoszę się do Mobile Codersów z Katowic tak tutaj polecanych, auto dawno po gwarancji także rozumiem chęć zarobku, soft z 20 czy 21 roku dużo bajerów w aucie także jest po co aktualizować, ale cena tej nomen omen prostej czynności trochę zwala z nóg.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Markok miałem ich wczoraj wymienić z nazwy, a nawet podać link do ich profilu na fb, ale okazało się że z jakiegoś powodu mnie zablokowali więc koniec darmowej reklamy.

• Haha 1
Opublikowano

@M4R10 Codersi sobie cenią za aktualizację całego samochodu 1000zł netto, te ASO które mnie zwaliło z nóg to jednak taniocha, nie wspominając o wygodnym fotelu i nielimitowanej kawie w poczekalni. 🤣

Będę pewnie jednym z nielicznych który zapłaci taką kasę za pierdołę która absolutnej większości działa za darmo eh. Jak to mówią na Wielkopolsce, idźcie do chu*a z tą elektroniką w bmw. 🙄

• Przykro mi 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
14 godzin temu, Markok napisał(a):

@M4R10 Codersi sobie cenią za aktualizację całego samochodu 1000zł netto, te ASO które mnie zwaliło z nóg to jednak taniocha, nie wspominając o wygodnym fotelu i nielimitowanej kawie w poczekalni. 🤣

Będę pewnie jednym z nielicznych który zapłaci taką kasę za pierdołę która absolutnej większości działa za darmo eh. Jak to mówią na Wielkopolsce, idźcie do chu*a z tą elektroniką w bmw. 🙄

Duża część tych 'codersów' to też do pierwszego problemu.

Było u mnie sporo osób, którym wyleciały fake FSC (a było można zrobić to dobrze), albo po prostu zakodowani CAFD, bez zmian w FA i po update softu pewne rzeczy przepadły (np. dolozona kamera cofania czy inne, ktore mozna dodac w HO-WORT)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, M4R10 napisał(a):

@luk_byd czy Ty gdzieś oficjalnie świadczysz swoje usługi? Jeśli tak, to podrzuć swoją wizytówkę.

Nie świadczę takich usług. 

Po prostu robie swoje auta, a czasem ktoś przyjedzie i za darmo coś komuś zrobie (jak ktoś mnie wkopie, jakiś dobry kolega)... pasja, hobby. Zawodowo zajmuje się czymś innym.

Edytowane przez luk_byd
  • Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdybym się zajmował - to też nie pisałbym tak o konkurecji, bo źle to by o mnie świadczyło. Wiem że w tej branży (łącznie z chiptuningiem) jeden na drugiego psy wiesza.

Opublikowano
32 minuty temu, luk_byd napisał(a):

czasem ktoś przyjedzie i za darmo coś komuś zrobie

Gdzie złożyć wniosek o zostanie Twoim dobrym kolegom? Są jeszcze wolne wakaty na te stanowisko? 😋
Żart, chyba już zostanę przy tym ASO skoro i tak raczej taniej nie znajdę, a jeszcze mogą wyjść jakieś kwiatki jak piszesz..

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W prawdzie dotyczy BMW 1 F40, ale też otrzymałem info. o nowym sofcie 07/2024 z 23.11.2024 i tak się zastanawiam, czy coś znaczącego wnosi.

Opublikowano (edytowane)

Czyli można zainstlować, a jak ze "start-stop" wygląda sytuacja bo mam wyłączony i ewentualnie jakie zmiany ?

Edytowane przez Scott37
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się. Kupiłem nie dawno g21 2019 roku, mam system 07.2022 i nie dostaje zadnych powiadomień o aktualizacji. Nie wiecie dlaczego?  Do tego nie działają mi "moje jazdy" w aplikacji. Wykonałem wszystkie instrukcje które dostałem z Aso i niestety nie pomogło.

Opublikowano

Brak OTA może wskazywać na problemy z akumulatorem. Ewentualnie coś się srogo "przywiesiło" i pomoże tak na prawdę tylko ręczne wgranie aktualizacji przez ISTA.

Opublikowano
14 godzin temu, mati2605 napisał(a):

Podepnę się. Kupiłem nie dawno g21 2019 roku, mam system 07.2022 i nie dostaje zadnych powiadomień o aktualizacji. Nie wiecie dlaczego?  Do tego nie działają mi "moje jazdy" w aplikacji. Wykonałem wszystkie instrukcje które dostałem z Aso i niestety nie pomogło.

Ja mam 2020r ten sam soft i też kompletnie żadnej aktualizacji 😟

Opublikowano
11 godzin temu, komoornik napisał(a):

Brak OTA może wskazywać na problemy z akumulatorem. Ewentualnie coś się srogo "przywiesiło" i pomoże tak na prawdę tylko ręczne wgranie aktualizacji przez ISTA.

Powiedz, a co masz na myśli za problemy z aku? Bimmer tool mi pokazuje Stan naładowania i stan zdrowia. W jeden z tych opcji mam mniej niż 100% tylko nie pamiętam teraz w której.  Może być to przyczyną? 

Czy jest jakiś sposób żeby wywołać tą aktualizację poza ISTA, nie wiem jakimś resetem itp? 

Opublikowano

Problem z akumulatorem raczej powoduje brak możliwości zainstalowania pobranego oprogramowania, ale nie odpowiada za to że nie pokazuje nowych wersji do pobrania. Miałem w F40 problem w wersją oprogramowania z 2022 roku, która nie pokazywała nowych wersji. Po instalacji w serwisie aktualizacji, od tamtego momentu zawsze pokazuje nowe wersje. Więc albo coś źle skonfigurowane albo problem z tą konkretną wersją oprogramowania z 2022.

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.07.2025 o 06:25, mati2605 napisał(a):

Do tego nie działają mi "moje jazdy" w aplikacji. Wykonałem wszystkie instrukcje które dostałem z Aso i niestety nie pomogło.

A widzisz w ogóle status samochodu w apce z aktualnym przebiegiem i możesz nim sterować przez apkę (zamykać/otwierać, itd.)?

Coś mi się kojarzy, że na historię jazd była gdzieś jakaś ekstra zgoda potrzebna, ale nie pamiętam czy w apce czy w idrive w aucie.

BTW, sprawdzić czy jest nowy soft też możesz w apce, to chyba powinno działać bez względu na stan naładowania akumulatora, co najwyżej wgranie z telefonu do samochodu będzie zablokowane.

Edytowane przez rzaba