Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy to normalny dźwięk pracy silnika B58? (7.5kkm przebiegu). Wysłałem to swojemu mechanikowi i mówi że ostatnio miał nową X5 z 3kkm nalotu i brzmiała podobnie. Jeśli to normlana praca to szczerze nie brzmi to zbyt oszałamiająca jak na silnik, owiany taką sławą.

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano (edytowane)

słucha się od strony wydechu 😉

po drugie nie dawaj Adamowi argumentów 😉

Edytowane przez Ratm
  • Przykro mi 1

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ratm napisał(a):

słucha się od strony wydechu 😉

No tam zdecydowanie lepiej brzmi 😉

Edytowane przez adiki

Opublikowano
48 minut temu, siwyZS napisał(a):

To wtryskiwacze takie głośne 

Myślisz że mogli pomylić i dali te od diesla? 😂

Opublikowano

To nie są wtryskiwacze takie głośne , tylko pompa wysokiego ciśnienia. Ona tak samo stuka w B58 jak i B48. Znajduje się dokładnie na silniku na wysokości + portu. Czasami zmienia barwę dźwięku i napierdala jeszcze głośniej. Ogólnie to lepiej nie słuchać tych motorów bo można zawału dostać od samych dźwięków jakie wydają pod maską 😄

Opublikowano
3 godziny temu, Karonball napisał(a):

To nie są wtryskiwacze takie głośne , tylko pompa wysokiego ciśnienia. Ona tak samo stuka w B58 jak i B48. Znajduje się dokładnie na silniku na wysokości + portu. Czasami zmienia barwę dźwięku i napierdala jeszcze głośniej. Ogólnie to lepiej nie słuchać tych motorów bo można zawału dostać od samych dźwięków jakie wydają pod maską 😄

to zostało nazwane aksamitnym dźwiękiem 😁 nie będę komentował tzw kultury pracy ale diesel R6 brzmi jakby równiej  

Opublikowano

Dół podobno od diesla.... więc jakby rodzinne brzmienie.

Ale faktycznie, 2.0 w Cuprze brzmiał mniej "sieczkarniowo". No ale 2 cylindry więcej jakoś łagodzą ten ból egzystencjalny...

Opublikowano

Zgadzam się z Panem powyżej 🙂 Zwłaszcza w trybie sport... + i skrzynia S. Jak dla mnie super. Jasne że ciężki i to czuć ale napędza auto pięknie przy stosunkowo niskim zapotrzebowaniu na jedzenie.

Opublikowano
3 godziny temu, macste napisał(a):

Zgadzam się z Panem powyżej 🙂 Zwłaszcza w trybie sport... + i skrzynia S. Jak dla mnie super. Jasne że ciężki i to czuć ale napędza auto pięknie przy stosunkowo niskim zapotrzebowaniu na jedzenie.

To w takim ustawieniu to koniecznie z traction 😉

Opublikowano
5 godzin temu, adiki napisał(a):

To w takim ustawieniu to koniecznie z traction 😉

Fakt, trzeba uważać, jednak to nie Audi. Quattro pozwala na więcej niedoświadczonym (np genialne i piekielnie szybkie RS3). Beemwu jednak potrafi szybko zamieść ogonem 😆 Chciałbym spróbować na torze gdzie są granice... BMW robi dość fajne eventy ale dość drogie. Może grupowo coś zorganizować?

Opublikowano

Ja już raz byłem na BMW M Track Day bardzo fajne doświadczenie 😉 teraz z chęcią bym się wybrał na Porsche Experience 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dobrze że o tym założyłeś wątek, miałem 440i 2017 dźwięk był super. Na początku roku będąc w Emiratach siedzę na kawie i koło mnie parkuje parkuje nowa 4ka i strasznie klekocze myślę na bank diesel, tylko skąd oni tu wzięli diesla? Jak spojrzałem na oznaczenie 440i byłem w ciężkim szoku..

Edytowane przez reaver
  • Haha 1