Skocz do zawartości

G20 LCI2 2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja swojego sprzedawcę męczyłem co miesiąc wysyłając maila z zapytaniem o kod produkcji. Sprzedawcy mają wgląd w stan realizacji zamówienia w systemie. Dzięki temu byłem na bieżąco ze statusem.

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 907
  • Wyświetleń 140,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Po naklejeniu:

• No powiedziałbym, że faktycznie jesteś jakiś specyficzny albo miałeś jakąś specyficzną M340i, bo normalnie jeździ fenomenalnie, momentu na co dzień jej nie brakuje. Ale widzę w opisie, że masz M340d -

• Chłopie,  ja wiem że każdy ma swoją opinię ale mam wrażenie że u ciebie to wszystko albo mega czarne albo biale ze oczy wypala. Tak bardzo przerysowywujesz, ze aż ciężko porównanie wymyślić 😜 M34

Opublikowane grafiki

Opublikowano
W dniu 13.04.2025 o 23:14, i043W napisał(a):

Wow, dzięki za info. Ja od miesięcy z tym walczę, w tym tygodniu kolejna runda w serwisie i przekonywanie, że tak nie może być. Cholera mnie od tego gówna strzela. Jest to dla mnie ogromny zgrzyt w kontekście czego oczekiwałem od tego ile kasy wywaliłem na to auto. A z ciekawości, jaki dekor listwy masz?

Mi trzeszczy/strzela właściwe w dowolnym przypadkowym momencie. Jak się auto nagrzewa to bardziej, jak się temp wyrówna to mniej, ale nadal. Np. stoję na światłach i nagle "pstryk, pstryk" z niczego. Jak przez dziurę przejadę, np zapadniętą studzienkę to też, trzask. Pod dotykiem tragedia, ta kratka i listwa na środku ugina się i trzeszczy. Te pstryki i strzelanie to dla mnie brzmi jak złe spasowanie, coś na siłę wciśnięte, albo za mocno dokręcone i plastik strzela.

Szanowni, również zmierzyłem się z trzeszczącą kratką nawiewu w LCI2 i udało mi się osiągnąć niezłe rezultaty bez jakiejkolwiek fizycznej ingerencji w auto.

1. Trzeszczący dekor. Między dekorem, a kratką nawiewu jest bardzo wąska szczelina, zaznaczona na zdjęciu górną strzałką. Nie bardzo jest jak tam coś sensownie włożyć, ale da się tą szczelinę po całej szerokości spryskać środkiem typu WD40/K2 07 (osobiście preferuję K2 ze względu na zapach) lub smarem PTFE tak, aby smar dostał się pod ciśnieniem głęboko w szczelinę. Po kilku aplikacjach zgodnie z tą procedurą jakiekolwiek trzaski z kratki ustały, trzeba tylko uważać w trakcie akcji, bo będzie pryskało wszędzie dookoła.

2. Fragment zaznaczony na zdjęciu dolną strzałką, poniżej kratki, również wydaje dźwięki. Ten element mocno się ugina i łatwo spryskać go zarówno od strony kratki, jak i panelu z przyciskami. Dodatkowo, warto go troche pouginać i pourabiać, żeby schował się lekko głębiej (minimalnie dosłownie) i równiez przestaje wydawać odgłosy.

U mnie zadziałało, może Wam też pomoże. Wolałem spróbować w ten sposób, niż rozbierać pół deski, bo to zawsze ryzykowna operacja.

2026-06-07 23_35_28.png

Opublikowano

Dla mnie pryskanie WD40 w środku to no go.

Po pierwsze zapach, po drugie bałbym się, że będzie naciekało gdzieś na elektronikę. Ale if it works, it works.

Opublikowano
23 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Dla mnie pryskanie WD40 w środku to no go.

Po pierwsze zapach, po drugie bałbym się, że będzie naciekało gdzieś na elektronikę. Ale if it works, it works.

Afaik WD40 nie jest przewodnikiem, powinno być bezpiecznie od kątem elektroniki.

Opublikowano

A może suchym smarem?. W strzykawkę, cienka igła i punktowo lekko wpuścić kilka kropelek.

Opublikowano
2 godziny temu, krzysztof77 napisał(a):

A może suchym smarem?. W strzykawkę, cienka igła i punktowo lekko wpuścić kilka kropelek.

Dokładnie, such smar jest chyba do tego najlepszy. Niewłaściwe środki mogą powodować że będzie się tam zbierał kurz z czasem