Skocz do zawartości

opóźnienie w odbiorze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To otrzymałem informację, że pod opcją "48Z Rezygnacja z dodatkowych funkcjonalności fotela pasażera" kryje się również usunięcie regulacji szerokości oparcia...

Dostalem takie samo info

Kriss555 dostales juz numer VIN od sprzedawcy? Normalnie tydzień przed produkcja juz powinien być.

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 565,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Gałkę od zmiany biegów też zmienili na knoba bo w razie wypadku łamała kolano... a wskazówki zastąpili ekranami bo rysowały oczy 🙂 Ehhhh

• Dzisiaj moja dojechała do salonu. W poniedziałek jedzie na ppf, do odbioru pewnie po świętach, chociaż handlowiec mówi że stanie na głowie aby była gotowa na wielki Piątek 🙂 

• Odebrałem swoje 330xd... po przejechaniu kilku kilometrów kogo obchodzi czy poducha jest plastikowa ... ten silnik wynagradza wszelkie braki !

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Nie pytalem. Ale tez nie byl w 100 proc pewny czy ten samochod sie wyprodukuje. Mowil ze termin sie zablokowal wiec powinien ale teraz nic nie wiadomo
Opublikowano
Ja zamówiłem dzisiaj i dostałem informację, ze jest problem z komponentami. Nie ma komponentów do podparcia lędźwiowego oraz nagłośnienia HK.

Nie wyobrażam sobie samochodu bez podparcia w fotelach, wiec mimo namów sprzedawcy zaryzykowałem. Na umowie mam termin do 30. września, ale sprzedawca mówił, że nie ma żadnej pewności co do daty, ze nawet może to być rok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ktory samochod zamowiles? Nie brzmi to dobrze, zapowiada sie dluugie czekanie..

Jest problem z podparciem ledzwiowym.

Zamowilem moje 318i pod koniec roku. Data produkcji na koniec marca.

Wczoraj telefon z salonu z dwoma informacjami: ze data produkcji przesunieta o tydzien i bez podparcia ledzwiowego. Jest problem z ta czescia i przez nastepne 6mcy nie bedzie ona dostepna.

Opublikowano
Czy problemy z podparciem dotyczą również z F40?
Opublikowano

Jest problem z podparciem ledzwiowym.

Zamowilem moje 318i pod koniec roku. Data produkcji na koniec marca.

Wczoraj telefon z salonu z dwoma informacjami: ze data produkcji przesunieta o tydzien i bez podparcia ledzwiowego. Jest problem z ta czescia i przez nastepne 6mcy nie bedzie ona dostepna.

zaproponowali Ci coś w zamian?

Opublikowano

Cześć, odbieram swoje G20 320i Sport Line w przyszłym tygodniu ( produkcja 8 tydzień 2021 zamówienie z wrzesień 2020), w konfiguracji mam listwy mesheffect i podparcie lędźwiowe. tak jak czytam wasze posty i widzę że są problemy z tymi elementami konfiguracji i się zastanawiam czy mój handlowiec być może wie że w moim aucie nie będzie tych elementów i spróbuje to ukryć albo postawić mnie przed faktem dokonanym. Co myślicie, czy jednak jest szansa że auto będzie w 100% takie samo jak w konfiguracji?.

Dodam jeszcze że auto jest od brokera, nie od salonu BMW

Opublikowano

Dodam jeszcze że auto jest od brokera, nie od salonu BMW

Sprawdz co masz w umówię z brokerem :)

Opublikowano
W 8 tyg chyba nie bylo jeszcze restrykcji tak ze jest powinno byc zgodne z zamowieniem
Opublikowano

Chłopaki - z całym szacunkiem, może dostanę bana za tą wypowiedź, ale 13 stron wątku o opóźnieniach?

Problemy pierwszego świata, kiedy dostanę swój samochodzik, czy będzie to po 4 czy może po 5 miesiącach? A mój handlowiec mówi tak, a mój inaczej, a co z umową itp. itd.

Są opóźnienia, jest COVID, dostawy globalne się posypały, nic nie da się z tym zrobić. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Niestety dożyliśmy czasów, że nie dość, że płacimy za to okrutny hajs (za samochód) to jeszcze sprzedawca stawia warunki, a nie klient. A tutaj rozkmina czy rezygnować z HK czy może z podparcia lędźwiowego. Chłopaki - po co generować sobie w życiu problemy? Szkoda czasu - będzie to będzie. Pojeździcie 2 miesiące tym wymarzonym samochodem i już będziecie myśleć o kolejnym bo ten się znudzi.

Opublikowano
Wg mnie bardzo fajny wątek, można dowiedzieć się o aktualnej sytuacji czy np. o usunięciu podparcia z fotela pasażera. Dużo przydatniejszy niż temat na 70 stron o tesli. Ale żaden mi nie przeszkadza, nie interesuje mnie coś -> nie zaglądam.
Opublikowano
Czy problemy z podparciem dotyczą również z F40?

Dziś otrzymałem informację, że po usunięciu tej opcji samochód i tak nie otrzymuje statusu do produkcji. W zasadzie to nie wiadomo o co chodzi.

Opublikowano
Chłopaki - z całym szacunkiem, może dostanę bana za tą wypowiedź, ale 13 stron wątku o opóźnieniach?

Problemy pierwszego świata, kiedy dostanę swój samochodzik, czy będzie to po 4 czy może po 5 miesiącach? A mój handlowiec mówi tak, a mój inaczej, a co z umową itp. itd.

Są opóźnienia, jest COVID, dostawy globalne się posypały, nic nie da się z tym zrobić. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Niestety dożyliśmy czasów, że nie dość, że płacimy za to okrutny hajs (za samochód) to jeszcze sprzedawca stawia warunki, a nie klient. A tutaj rozkmina czy rezygnować z HK czy może z podparcia lędźwiowego. Chłopaki - po co generować sobie w życiu problemy? Szkoda czasu - będzie to będzie. Pojeździcie 2 miesiące tym wymarzonym samochodem i już będziecie myśleć o kolejnym bo ten się znudzi.

Wydaje mi się, że dla niektórych to narzędzie pracy i to dość istotna kwestia kiedy będzie można z niego korzystać.

Opublikowano
Przypominam że jest świetne 330i do wzięcia w cesji od zaraz :8) wyposażona w nieosiągalny harman :D

Ale o co chodzi?:) Jak to?

Opublikowano
Przypominam że jest świetne 330i do wzięcia w cesji od zaraz :8) wyposażona w nieosiągalny harman :D

A podparcie lędźwiowe masz?! :D

Ale o co chodzi?:) Jak to?

Randall sprzedaje swoje

Opublikowano
Info od dilera, samochod ma nadany juz vin, produkcja zgodnie z planem oprocz wykluczenia funcji dodatkowych fotela pasazera
Opublikowano
Ja zamówiłem swoją 318i sport line 11.02.21 i już jest w Polsce. Wydanie w przyszłym tygodniu. Mam Masheffect, hifi i hak z limitowanych rzeczy + parę drobiazgów, z którymi widocznie nie było problemu. Lędźwi nie brałem. Także chyba jednak zależy od dealera oraz od opcji wyposażenia jaką się wybrało. Jestem w szoku jak szybko się wyprodukował. Musiał wejść na taśmę w połowie lutego...
Opublikowano
Info od dilera, samochod ma nadany juz vin, produkcja zgodnie z planem oprocz wykluczenia funcji dodatkowych fotela pasazera

Czy diler zaproponował jakąś rekompensatę za brak elektrycznych boczków + podparcia lędźwiowego u pasażera? Czy będziesz się czegoś domagał?

Opublikowano

Czy diler zaproponował jakąś rekompensatę za brak elektrycznych boczków + podparcia lędźwiowego u pasażera? Czy będziesz się czegoś domagał?

A to jest potwierdzone info? Ja pytalem o tą opcje z „rezygnacja z funkcjonalnosci fotela pasażera” i dostalem odpowiedz ze to dotyczy tylko podparcia.

Opublikowano

Diler twierdzi ze potwierdzony brak podparcia i regulacji ale zobaczymy jak przyjedzie. U mnie byl harmankardon , podparcie ledzwiowe i przeszlo...

Oczywiscie bede sie domagal jakiejs rekompensaty

Opublikowano
Wlasnie wrocilam od dilera i sytuacja jest taka sama jak u was. Brak podparcia w fotelu pasazera, plus status zamowienia zmienil sie na 105. Diler dzwonil do bmw interweniowac i obiecali przywrocic auto do kolejki. Zobaczymy jak to sie rozwinie, ale szczesliwa nie jestem. :mad2:
Opublikowano
U mnie to samo, brak podparcia i pompowanych boczków u pasażera, Harman jak narazie przeszedł- produkcja planowana na 1 tydz kwietnia. Też zastanawiam się czy jakaś rekompensata wchodzi w grę.
Opublikowano
Zamawiane bylo podparcie w obu fotelach. Bmw nie dalo nam wyboru, nie mozna np zaczekac na podparcie w fotelu pasazera. Ja rozumiem ze maja problem z czesciami ale to jest biznes, zdecydowali za klientow wiec mysle ze rekompensaty jak najbardziej, pytanie na ile mozna liczyc...tak mysle ze 700 zl z cennika plus moze z1proc dod rabatu
Opublikowano
Mnie powiedział, że będzie dobrze jeśli auto w ogóle się wyprodukuje :D