Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem okres kiedy plastiki w podstawie fotela kierowcy skrzypiały, ale zanim zdążyłem zgłosić to przestało. Poza tym cisza jak makiem zasiał, z resztą w sumie cała deska jest ze skóry (góra) drewna i aluminium, wiele plastiku tam nie ma do skrzypienia.

Co konkretniej Ci poskrzypuje?

Opublikowano
U mnie też cichutko, ani plastki ani fotele, kompletnie nic nie skrzypi i nie stuka. Bardzo dobrze wszystko spasowane a czepialski jestem strasznie, tylko czekam :wink:
Opublikowano

Mi zaczął skrzypieć fotel kierowcy ale znalazłem rozwiązanie...masaż na trójkę i spokój... :D

Skrzypienie w kabinie również zdarza się na dużych nierównościach , ale to chyba normalne.?...Często robię wypady na ryby w trudny teren... :shock:

Opublikowano

A nie pojawiło się to skrzypienie czasem teraz - jak jest cieplej? A zimą cisza?

Miałem ostatniego lata to samo i teraz tez się delikatnie zaczyna - to uszczelki... niestety temat pojawia się w niektórych BMW od lat (miałem w pierwszej X6, 3 coupé e92 i 3 F30).

Czasem pomaga potraktowanie środkiem do uszczelek BMW, ale czasem niestety nic nie pomaga:/ dużo zależy od pogody:)

Opublikowano
U mnie nic nie skrzypi, cisza jakiej dawno nie miałem. Przypominają mi sie stare dobre bmw. Ostatnio w e60 LCI miałem taką ciszę. W X6 szarpie za wszystko i nic! Cisza. Jeżdże po krawężnikach i cisza, po wertepach nic nie trzeszczy.
Opublikowano
Odwieczny problem tego forum. Zadane pytanie, odpowiedź przecząca autorowi. Kolejny etap podteksty autora, że czegoś nie słyszymy, czujemy, itp. No bo jak u Ciebie może być dobrze skoro ja mam źle... U mnie totalna cisza. Dziś byłem w górach. Jechałem autostradą i kiepskimi drogami krajowymi oraz gruntowymi. Cisza. Radia nie używam - roczny bobas śpi w ciszy... żona też. Pozdrawiam i wiecej wiary w ludzi życzę.
  • 4 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Odkopuję stary temat - mi od nowości skrzypiały niektóre poduszki w masażu, szczególnie na fotelu pasażera, ale po jakiś 2 miesiącach chyba już przestały.

Edytowane przez Lukxxx
Opublikowano

Mysle, ze to zalezy od szczęścia … mialem f25 i cichutko, potem f15( kupiłem roczne z salonu bezwypadek) i katastrofa … 4 lata męczarni,a jak cieplej i bardzo zimno to już totalna masakra. Trzeszczały plastiki bagażnika, nawiewy na słupkach od klimy z tyłu oraz strzelała deska i licznik. Dla porównania mój Tata miał ten sam rocznik f16 i igła , nic, a nic. Teraz w g05 cichutko …

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja za to mam dwa świerszcze - w obu przednich drzwiach coś pstryka na wysokości podłokietnika. Wystarczy lekko przycisnąć łokciem tapicerkę i robi się cisza. Niedługo wizyta w serwisie i mam nadzieję, że to naprawią 

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
3 godziny temu, maciek_w napisał(a):

Ja za to mam dwa świerszcze - w obu przednich drzwiach coś pstryka na wysokości podłokietnika. Wystarczy lekko przycisnąć łokciem tapicerkę i robi się cisza. Niedługo wizyta w serwisie i mam nadzieję, że to naprawią 

To nie możesz po prostu cały czas trzymać łokciem? No bez przesady, ludziom to naprawdę w głowie się miesza od tego dobrobytu...

• Dziękuję 1
  • Haha 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.09.2024 o 17:43, Kingu napisał(a):

U mnie jak jest ciepło to skwierczy obudowa kierownicy. Zgłaszam za tydzień w serwisie.

Czy udało się w serwisie ogarnąć obudowę kierownicy ? U mnie czasami skwierczy na nierównej nawierzchni jeśli są duże drgania kierownicy .  

Edytowane przez lukasz822